Online fogadás | TippmixPRO

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

alba_fehervar_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 9. forduló

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

35-28 (18-13)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. január 27. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Kovács István Attila, Péli Sándor

Fehérvár: Szabó-Májer Krisztina (5), Afentaler Sára (4), Triscsuk Krisztina (6), Utasi Linda (0), Bardi Fruzsina (3), Gerháth Kincső (2), Boldizsár Bianka (2), Háfra Luca (1), Töpfner Alexandra (5), Dányi Bernadett (0), Pijevic Tea (1), Temes Bernadett (0), Szarka Adrienn (3), Rózsás Josephine (0), Varga Emőke (3).
Vezetőedző: Józsa Krisztián

Békéscsaba: Török Csenge (1), Andróczki Flóra (3), Giricz Laura Gerda (2), Bencsik Bojána (0), Török Fanni (4), Radojevic Tamara (2), Iván Emese (2), Csizmadia Fanni Klára (0), Mitrovic Ivana (1), Kukely Anna (4), Csepregi Anita (1), Bakonyi Dóra (0), Szabó Panna (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (8).
Vezetőedző: Vida Gergő

sargalap Sárga lapok: Bardi Fruzsina (1), Kukely Anna (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Boldizsár Bianka (2. perc), Kukely Anna (2. perc), Agbaba Jelena (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Triscsuk Krisztina (2/2),  Radojevic Tamara (1/1).

line

Hétgólos vereséget szenvedett az öt játékosát is koronavírus miatt nélkülöző Békéscsabai ENKSE az Alba Fehérvár KC ellen a női kézilabda NB I szerdai játéknapján.

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

A pont nélkül álló csabai együttesben már ott volt a vállműtét után lassan felépülő Ivana Mitrovic, bár még nincs 100 százalékos állapotban, Borgyos Panna pedig keresztszalag-szakadást követően még nem állt rendelkezésre. A csapatnál újra felütötte a fejét a koronavírus, öt játékos is otthon gyógyul. A Vác elleni találkozóhoz képest Tena Petika, Kukely Klára, Mistina Kitty és Bucsi Lili sem volt ott a meccskeretben. A tíz mérkőzéséből hármat megnyerő és 9. helyen álló Alba Fehérvár együtteséből komoly hiányzót nem lehetett feljegyezni, így szinte a legerősebb összeállításában várta a találkozót.

Az első percekben több technikai hibát is vétettek a csapatok, így lassan indult be a gólgyártás. Ezt követően azonban kevés passzból jutottak el helyzetig a játékosok, az 5. percben Triscsuk Krisztina találatával alakult ki először a kétgólos különbség (3-1). A vendégek is zárkóztak, a 8. percben Török Fanni egyenlített (4-4). A következő percek ismét a Fejér megyeiek fölényét hozták, a 12. percben Vida Gergő már ki is használta az első időkérését (7-5). A csabai edző gyors kapuscserét is eszközölt, Csizmadia Fanni pedig ugyan védéssel mutatkozott be Szabó Dóra helyén, Szarka Adrienn és Afentaler Sára találataival már öttel lépett meg a házigazda (10-5). Ehhez persze kellettek, a horvát válogatottal Európa-bajnoki bronzéremig menetelő Tea Pijevic hárításai is a hazai kapuban.

Közel hétperces gólcsendet tört meg Jelena Agbaba egy gyors lerohanás után, majd Tamara Radojevic értékesítette a mérkőzés első hetesét (10-7). Ennél közelebb azonban nem tudott zárkózni a Csaba, újabb technikai hibák jöttek, Józsa Krisztián azonban a 23. percben így is magához hívta a fehérvári játékosokat (12-8). A Fehérvár sem játszott hibátlanul, Török Fanni és Kukely Anna gyors góljaival látótávolságon belül maradt az Előre NKSE (13-10). A félidő hajrája ismét a hazaiaké volt, a kapuba visszatérő Szabó Dóra nem tudott bravúrokat bemutatni, a csabaiak pedig a bajnokságban már nem először kapkodták el az utolsó támadásukat, így a félidő utolsó másodperceiben Szabó-Májer Krisztina állította vissza az ötgólos különbséget (18-13).

A második játékrész elején is Szabó-Májer köszönt be, majd Tea Pijevic védései is lendítettek a hazaiak szekerén. Háfra Luca már a tizedik gólszerzője volt a fehérvári csapatnak a 34. percben (20-15). Sőt, a horvát kapus egy hárítást követően maga is feliratkozott a góllövőlistára (22-15). Vida Gergő újabb időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak lendületét, mivel a csabaiak egy újabb hosszú, nyolcperces gólnélküli sorozatot produkáltak, amit Iván Emese tört meg (23-16). Kukely Annáék próbáltak kapaszkodni, egy 5-1-es roham után megfelezték a korábbi nyolcgólos különbséget (24-20). A fehérváriak ennél közelebb már egyszer sem engedték ellenfelüket Triscsuk Krisztina és Bardi Fruzsina újra megnyugtató differenciát alakított ki (26-20). Az újabb kapuscsere után Csizmadia ugyan bemutatott pár védést, így egy picit felzárkózhatott a Csaba. Ráadásul Pijevic többször is válaszolt a hazai ketrec előtt, így az utolsó tíz percre fordulva Töpfner Alexandra visszaállította nyolcgólos különbséget (29-21). A csabaiak újabb eladott labdáját követően pedig Varga Emőke már tízre növelte az Alba vezetését (31-21). Egy 3-0-s sorozat még jött a csabaiaktól, azonban a hajrában már csak az volt a kérdés, hogy mennyivel nyer az FKC (31-24). Az Előre NKSE szempontjából pozitívum, hogy Ivana Mitrovic sérülését követően góllal térhetett vissza a pályára, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Az ENKSE február 7-én a tabella 12. helyén álló Érd otthonában folytatja a bajnokságot.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix