Online fogadás | TippmixPRO

Sorsolás, naptár, kapcsolat

Osztrák válogatott átlövővel bővül az Előre NKSE kerete

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött Klara Schlegel-lel, így az osztrák válogatott jobbátlövő a következő szezonban a lila-fehérek játékosa lesz.

Klara Schlegel

Klara Schlegel a szülővárosában kezdett el kézilabdázni és 2019-ig volt az UHC Eggenburg játékosa. Ezt követően a Bundesligába igazolt és a Thüringer HC együttesében folytatta a pályafutását, de közben kettős játékengedéllyel a Zwickau és SG Kirchhof csapataiban is szerepelt. 2020. őszén a Thüringer HC színeiben a nemzetközi kupában is bemutatkozott, pályára lépett az EHF Európa Ligában. 2021. nyarán a Frisch Auf! Göppingen együtteséhez igazolt, ahol három idényt töltött el és innen érkezik Békéscsabára. A 183 cm magas játékos eddig 21 alkalommal szerepelt az osztrák felnőtt válogatottban, 2024. áprilisában a magyar nemzeti csapat ellen 4 alkalommal volt eredményes.

– Nagyon örülök a békéscsabai szerződésnek és annak, hogy a magyar bajnokságban szerepelhetek a jövőben. Öt éves németországi szereplés után mindenképpen új kihívásokat kerestem és úgy gondolom, hogy ehhez megtaláltam a legmegfelelőbb klubot, ahol játékosként is nagyon jól tudok majd továbbfejlődni.

Klara Schlegel szerződtetése azt is jelzi, hogy a klub minden poszton legalább két játékossal szeretne nekivágni az új idénynek, növelve ezzel Rácz Sándor vezetőedző variációs lehetőségeit.

Klara Schlegel a horvát Sara Sablic, valamint a két portugál válogatott Jessica Ferreira és Mariana Ferreira Lopes után a lila-fehér együttes negyedik nyári igazolása.

Horvát balátlövő érkezik a francia bajnokságból

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött a horvát Sara Sablic-csal, aki a francia első osztályban szereplő Hand Ball Club Saint-Amand együttesétől érkezik a Viharsarokba.

Sara Sablic

A 24 éves, 191 cm magas balátlövő védekezésben a hármas poszton szerepel, így érkezésével a védelemben is bővültek Rácz Sándor variációs lehetőségei.

Sara Sablic: – Nagyon megtisztelő számomra a lehetőség, hogy egy olyan klubban játszhatok a jövőben, amely a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel. Nagyszerű lehetőségnek látom, hogy magas szinten tapasztaljak meg egy új kézilabdakultúrát és továbbfejlődjek játékosként. Különösen várom, hogy hazai környezetben léphessek pályára szurkolóink ​​előtt és győzelmeket ünnepelhessek velük!

Sara Sablic a portugál kapus Jessica Ferreira és a szintén portugál átlövő Mariana Ferreira Lopes után a lila-fehér együttes harmadik nyári igazolása. A klubvezetők tovább dolgoznak a keret megerősítésén, remélhetőleg hamarosan újabb érkezőkről is be tudunk számolni.

Üdvözlet a csapatban, Sara!

Portugál válogatott átlövő érkezik Békéscsabára a német élvonalból

A Tappe-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2025. június 30-ig érvényes szerződést kötött Mariana Ferreira Lopes-zel, így a portugál nemzeti csapat balátlövője a következő idényben a lila-fehéreket erősíti majd.

Mariana Ferreira Lopes

A 29 éves sportoló pályafutását a hazájában, az Alvarum csapatában kezdte, majd 2016-ban két idényre Svédországba, a Boden IF együtteséhez igazolt. Mariana 2018-ban szerződött Németországba, ahol egy-egy szezont töltött az SV Union Halle-Neustadt és a Thüringer HC csapatainál, majd 2020-ban a Bayer Leverkusen-hez igazolt és itt szerepelt egészen napjainkig.

Mariana Ferreira Lopes személyében egy sokoldalú, gólerős átlövőt igazolt ez Előre NKSE, a játékos a most véget ért idényben 160 góllal a Bundesliga góllövőlistájának a harmadik helyén végzett.

– Nagyon örülök, hogy Békéscsabára tudtam szerződni és a jövőben világ egyik legerősebb bajnokságában szerepelhetek. A békéscsabai klub nagyon jó benyomást tett rám az előzetes egyeztetések során, szimpatikus a város, nagyon tetszik a körcsarnok is, alig várom, hogy a nézőkkel teli lelátók előtt is pályára tudjak lépni. Láttam képeket és felvételeket a mérkőzésekről, várom a találkozást a nagyszerű szurkolókkal, akik remek hangulatot tudnak teremteni. - mondta a hatvanhatszoros válogatott átlövő a szerződéskötést követően.

Pásztor Bettina visszavonul, Portugál válogatott kapus érkezik Békéscsabára

A TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2026. június 30-ig érvényes szerződést kötött Jessica Ferreira-val, így a portugál nemzeti csapat kapusa a következő két idényben a lila-fehéreket erősíti majd.

Jessica Ferreira

A 27 éves sportoló pályafutását a hazájában kezdte, Portugáliában szerepelt a Funchal, a CS Madeira és a Colegio de Gaia együtteseiben, majd 2018. nyarán igazolt Franciaországba, ahol 6 bajnoki idényt töltött el a Handball Clermont Auvergne Métropole kötelékében és a csapatkapitányi karszalagot is viselte.

– Nagyon boldog vagyok, hogy aláírtam a szerződésemet Békéscsabára és a világ egyik legjobb bajnokságában szerepelhetek a jövőben olyan játékosok ellen, akiket eddig csak a képernyőn keresztül láttam a legmagasabb szintű nemzetközi mérkőzéseken. Remélem, hogy segíteni tudom a csapatot a fejlődésben és a célok elérésében. Alig várom, hogy elkezdődjenek az edzések és megismerhessem a várost, valamint a szurkolókat, akikről nagyon sok jót hallottam előzetesen. – mondta az 58-szoros válogatott hálóőr a megállapodás aláírását követően.

Jessica Ferreira az aktív pályafutását befejező Pásztor Bettina helyét veszi át az Előre NKSE együttesénél, és a klubvezetők bíznak benne, hogy tapasztalatával, teljesítményével támogatni tudja a minél jobb eredmények elérését.

A klub vezetői folyamatosan dolgoznak a keret megerősítésén, hamarosan újabb bejelentések várhatóak a jövő évi csapatot illetően.

Moyra Budaörs Handball - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Moyra Budaörs HandballspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 26. forduló

Moyra Budaörs Handball - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

30-26 (14-12)

Időpont: 2024. május 25. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Cím: 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Versenybírók: Németh Miklós, Csőregi László András

Budaörs: Szabó-Májer Krisztina (2), Szövérdffy-Szabadfi Ágnes (2), Szekercés Luca (6), Gergely-Zsigmond Vivien (4), Uhrin Lili (2), Debreczeni-Klivinyi Kinga (2), Schneider Éva (0), Vártok Tamara (0), Mistina Kitty (0), Szabó Anna (3), Pálos-Bognár Barbara (5), Hudák Anette Emma (0), Tóth Melinda (2), Gorilska Liliia (1), Vártok Ramona (1).
Vezetőedző: Buday Dániel

Békéscsaba: Szondi Zsófia (1), Bencsik-Giricz Laura Gerda (3), Kücükyildiz Özdemir Fatos (5), Tóth Rebeka (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (4), Zagar Andela (4), Mayer Szabina (0), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (4), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (0), Csáki Lilla (2), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (1).
Vezetőedző: Rácz Sándor

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Szövérdffy-Szabadfi Ágnes (2. perc), Román Dorina  (4. perc), Bencsik Bojána (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Pálos-Bognár Barbara (4/4), Kücükyildiz Özdemir Fatos (3/3), Zagar Andela (0/1), Borbély Márta (0/1).

line

Kukely Klára gólja jelentette az első eseményt a találkozón, majd a budaörsiek a 8. percben átvették a vezetést. Felváltva estek a gólok, de a folytatásban öt percig egyik oldalon sem tudtak betalálni a játékosok. Buday Dániel unta meg először a tanítványai tehetetlenségét és időt kért. Rácz Sándor szinte az egész kezdőjét lecserélte, a meccs forgatókönyvében ugyanakkor nem állt be jelentős változás, a Budaörs egy góllal vezetett, a Csaba pedig egyenlített. A hajrá nyitányán lett először kettő a differencia a csapatok között. A 23. percben Rácz Sándor kérte magához a játékosait.

Moyra Budaörs Handball - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 30-26 (14-12)

A második félidő elején nagyot változott a játék, a Békéscsaba egy 6–1-es (!) nagyszerű sorozattal a háromgólos hátrányból, plusz hármas előnyt kovácsolt, köszönhetően részben az ekkor pályára lépő csapatkapitánynak, Bencsik-Giricz Laurának. Túl sokáig nem örülhetett az eredménynek a Békéscsaba, mert a Budaörs rutinos játékosai révén a második félidő első harmadának végén eltüntette a különbséget. Román Dorina három percen belül kétszer is a kiállítás sorsára jutott, de a Csaba emberhátrányban is vissza tudta venni a vezetést. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a lila-fehérek most már minden görcs nélkül játszhattak, de a szokásos hibák most is gyakran előjöttek. Ennek persze következményei is lettek, mert a hazaiak újra magukhoz tudták ragadni a kezdeményezést. Amikor Szabó Dóra elkezdte fogni a labdákat, ismét beállt egy kisebb fordulat, s immáron a Békéscsaba birtokolhatott előnyt. Nem ez volt az utolsó csavar a mérkőzésen. A végén a Budaörs fordított innen már nem volt képes visszajönni a Békéscsaba, így vereséggel zárta a rendkívül küzdelmes 2023–24-es bajnoki idényt.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Szezonzárás Budaörsön

Szerdán meglehetősen furcsa és némiképp keserédes estén lehettek túl a csabai szimpatizánsok, mert ugyan a bennmaradásért vívott Kisvárda elleni csatában egy megsemmisítő erejű vereséggel alulmaradt lila-fehér kézilabda csapatunk, de a szerencsének és a Fehérvár együttesének köszönhetően, mégis pozitív kicsengése lett a sportestének.

Moyra Budaörs Handball - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Ugyanis a több sebből is vérző csapatunknak az igazat megvallva nem sok esélye volt ezen az estén, az elszántan játsszó és agresszívan védekező vendégekkel szemben, akik szintén az életükért harcolva végül 36-24 arányban megnyerték az alsóházi találkozót. De a második félidő izgalmai valójában már nem is a csabai csarnokban zajlottak, hanem Balatonbogláron, ahol is az Alba Fehérvár 28-25-re diadalmaskodni tudott a NEKA felett, így kifizetődött, hogy oda-vissza le tudtuk győzni az akadémistákat, hiszen így a kétpontos előnyünk az utolsó fordulótól függetlenül az élvonalban maradást jelentette együttesünknek. A lefújást követő feszült várakozás után, pedig nem mindennapi ünneplés kezdődött, mert a párhuzamos mérkőzés eredményének tudatában, a találkozóról tüntetésképpen idő előtt kivonuló tábor, immáron a csarnok előterében kezdett örömritmusokba, amihez aztán játékosaink is csatlakoztak, ezzel is megköszönve, a tőlük egész szezon alatt kapott biztatást. Egy forduló azonban még hátravan ebből az idényből, így még ránk váró feladat az, hogy a sérülésekkel és betegségekkel sújtott együttesünk tisztességgel helytálljon Budaörsön és méltóképpen zárja le a szezont.   

Vendéglátóink azonban az utolsó mérkőzésen is már elégedetten futhatnak ki a pályára, lévén eredményes szezont tudhatnak maguk mögött. Eddig összesen 23 pontot szereztek a pontvadászatban, ami a hetedik helyre lesz elég számukra, mert ha a szombati győzelmükkel be is érik pontszámban az előttük álló MTK gárdáját, az egymás elleni eredmény miatt megelőzni már nem tudják őket. Így számukra is csak a szép búcsú maradt a zárófordulóra, na meg, hogy hazai győzelmeik számát tovább növeljék. Amiből volt bőven ebben az idényben, lévén a top négy kivételével csak az MTK tudott győzelemmel távozni a budaörsi csarnokból. Ebben nyilván komoly szerepet játszott az is, hogy számos rutinos játékosuk sokadik virágzását élte a Pest vármegyei klubban, erre pedig a válogatott alapemberének is számító, a klubjában 89 találatával a házi gólkirályi címre elsődlegesen pályázó Klivinyi Kinga a legjobb példa. A Budaörs januárban Békéscsabán is megmutatta erejét és 25-22-re legyőzve csapatunkat, bezsebelte a győzelemért járó kettő pontot, mint ahogy tette azt a felek legutóbbi budaörsi összecsapásán is. Akkor azon a tavaly áprilisi találkozón 25-20 arányban győzedelmeskedett Buday Dániel alakulata.

Az idei szezont lezáró találkozó tehát 18:00 órától kerül megrendezésre a Budaörsi Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Bóna Szabolcs és Földesi Csaba lesznek.

Dömény Dezső

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - NEKAspacerKisvárda Master Good SE

NB I női felnőtt 2023/2024. 25. forduló

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good

24-36 (11-16)

Időpont: 2024. május 22. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Fekete József István, dr. Nádasdi Tamás

Játékvezető ellenőr – szövetségi ellenőr: Herczeg Béla

Békéscsaba: Szondi Zsófia (1), Bencsik-Giricz Laura Gerda (1), Kücükyildiz Özdemir Fatos (4), Tóth Rebeka (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (0), Zagar Andela (4), Mayer Szabina (2), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (2), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (0), Borbély Márta (4), Bencsik Bojána (3).
Vezetőedző: Rácz Sándor

Kisvárda: Sarac Aleksandra (0), Rosokha Liubov (0), Mérai Maja (3), Novak Erin (6), Djatevska Ivana (0), Bucsi Lili (2), Siska Pálma (0), Kovalcsik Bianka (0), Ayano Mihara (5), Akiyama Natsumi (4), Gém Léna (0), Juhász Gréta Éva (3), Makó Zoé (6), Karnik Szabina (7), Mátéfi Dalma (0), Szabó Lili Zsófi (0).
Vezetőedző: Józsa Krisztián

sargalap Sárga lapok: Mérai Maja (1), Szabó Lili Zsófi (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Török Fanni (2. perc), Kovalcsik Bianka (2. perc), Juhász Gréta Éva (2. perc), Karnik Szabina (2. perc), Szabó Lili Zsófi (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kücükyildiz Özdemir Fatos (3/4), Borbély Márta (1/1), Karnik Szabina (3/3).

line

Idegesen kezdett a hazai csapat, az első hat percben legalább három kapitális hibát követtek el, amit a szabolcsiak kíméletlenül megbüntettek és nyolc perc elteltével már csak az ellenfél hátát nézték. Hat kettes várdai vezetésnél a hazaiak vezetőedzője időt is kért.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Kisvárda Master Good 24-36 (11-16)

Bejött az első lövése a frissen beállt Andela Zagarnak, majd a második is, így hamar megfelezte a hátrányát a Csaba. A várdaiak japán játékosa, Ajano Mihara remekül irányított, védekezésben pedig a Kozármislenyben hét gólig jutó Bencsik Bojána elöl pedig elszívták a levegőt. A félidő hajrájára ismét ellépett négy góllal a Kisvárda. Rácz Sándor váltott a kapuban, a fiatal Madera-Domokos Claudiára hárult a szerep, hogy bravúrokat mutasson be. Kettőt védett is, de ezzel együtt is komoly hátrányban volt a csabai együttes. Nagyon igyekeztek a lila-fehérek, de erejükből így is csak arra futotta, hogy maradjon még minimális esély a második félidőre.

A szünet után tovább nyílt az olló, a Kisvárda már az addigi legnagyobb különbséggel, hat góllal vezetett. A Békéscsaba futott az eredmény után, a vendégek pedig Karnik Szabina vezérletével továbbra is magabiztosan játszottak. A 42. percben Rácz Sándor igyekezett némi lelki fröccsöt adni tanítványainak, de hiába, innen valóban nagyon nehéznek tűnt a talpra állás. A csabai vezetőedző  megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal is, de ez sem vezetett eredményre.

Józsa Krisztián: – Ezen a mérkőzésen ma minden összejött, a támadójátékunkban és a védekezésünkben és a kapusteljesítményre sem lehet panasz. Egy évet vártunk, hogy egy ilyen teljesítményt tudjunk nyújtani és ez a mlegfontosabb pillanatban sikerült.

Rácz Sándor: – Sok gonddal küszködtünk a héten, többen, így például a kapus Pásztor Bettina, Szabó Dóra és Gyimesi Kitti is beteg volt. Mindent megpróbáltam, de semmi sem jött be. A bennmaradásnak nagyon örülök.

Az Előre gyenge játékát nyújtotta a sokkal határozottabb, a mai napon minden csapatrészben jobban kézilabdázó Kisvárda ellen. A szurkolók csalódottan vették tudomásul a vereséget, ám percekkel később már a békéscsabai sportcsarnok aulájában nagy ünneplésben részesítették a lányokat, ugyanis a nagy rivális NEKA kikapott az Alba Fehérvártól és kiesett az NB I-ből, a Békéscsaba pedig bennmaradt.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Szerdán a Kisvárda ellen harcolhatjuk ki a bennmaradást

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg lila-fehér kézilabda együttesünk szombaton Kozármislenyben, hiszen három fordulóval a bajnokság vége előtt a sereghajtó otthonában egyszerűen nyerni kellett csabai lányainknak, ha jövőre is az első osztályban szeretnének szerepelni.

Nos, ez sikerült is, ráadásul a játék képe alapján kifejezetten magabiztosan hajtották végre ezt a feladatot Rác Sándor tanítványai. Az első tízpercet leszámítva végig a hazaiaknak kellett futni az eredmény után, így csapatunk remekül menedzselve a találkozót, a szünetre háromgólos, még az utolsó hét percre fordulva már hatgólos előnyt tudhatott a magáénak. A mezőny két legeredményesebb játékosa, a hatgólos Kücükyildiz Fatos, és a hét találatig jutó és nem mellékesen 100%-os lőlapot produkáló Bencsik Bojána vezetésével, végül 28-25 arányban diadalmaskodott együttesünk. Ezzel pedig megerősítette a bennmaradást érő tizenkettedik helyét, melyet a Kisvárdával holtversenyben birtokol. Ehhez persze kellett közvetlen üldözőnk a NEKA vasárnapi veresége is, akik bár szinte végig vezettek az MTK otthonában úgy, hogy a második félidő derekán már négy gól is volt az előnyük, a hajrát mégis is a fővárosiak bírták jobban, és bő három perccel a lefújás előtt megfordították, majd 30-28-ra meg is nyerték az összecsapást. Így két fordulóval a szezonzárás előtt egyértelműen lányaink kezében van a saját sorsuk, mert a Boglárral szembeni kettő pont, plusz a számunkra kedvező egymás elleni összevetés által, akár már a szerdai Kisvárda elleni hazai győzelemmel meglehet a biztos bennmaradás.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good

Persze azért a vendégeknek is lesz ehhez néhány szavuk, hiszen esetleges vereségük esetén még ők is komoly bajba kerülhetnek. Pláne úgy, hogy az egymás elleni összevetésben ők rosszabbak a bogláriaknál, ugyanis amíg csak eggyel verték az akadémistákat hazai környezetben, addig a NEKA hárommal tudott nyerni otthon. Ami pedig igazán létfontosságúvá teszi a szabolcsiak számára a szerdai viharsarki meccset, hogy ők az utolsó fordulóban a bronzért küzdő Mosonmagyaróvárt fogadják majd. Igaz, idegenben eddig nem volt túlságosan veretes a Józsa Krisztián vezette csapat, lévén mindössze Budaörsről tudtak elhozni egy pontot, és Kozármislenyben sikerült hat góllal nyerniük. A többi, számszerűen öt győzelmüket otthon aratták, legutóbb a Vasas ellen, két fordulóval ezelőtt, amikor is 25-21 arányban diadalmaskodtak. Az előző fordulóban szintén hazai pályán léptek pályára, de így sem bírtak a Kohásszal, akiktől végül 23-18 arányban kikaptak. És bár a góllövőlista legjobb helyein nem találunk várdai játékost, azért két nehézbombázója van az együttesnek, akik egyaránt 80 gól fölött termeltek a pontvadászatban. A rutinos Karnik Szabina aki 88 gólos, és a fiatal válogatott átlövő Juhász Gréta, aki pedig 85 találatos termést mutathat fel eddig.

Ha a győzelmen túl az egymás elleni összevetésben is felül akar kerekedni csapatunk aktuális ellenfelünkön, akkor még nehezebb lesz a dolgunk, ugyanis legalább négy találattal kell nyernünk ahhoz, hogy ez sikerüljön, lévén a januári kisvárdai találkozón 25-21-es hazai siker született. Igaz, a felek előző idénybeli összecsapásairól sincsenek jó emlékeink, mert nem csak Várdán, de tavaly májusban Békéscsabán is a szabolcsiak győzedelmeskedtek, ráadásul akkor 26-17 arányban. Miután pedig még sohasem sikerült, sem itthon, sem idegenben legyőzni a kisvárdaiakat, ugyanis eddig csak maximum döntetlenig jutottunk ellenük, a legjobb pillanat lenne szerdán a békéscsabai katlanban megszerezni az első, és akár bennmaradást is érő lila-fehér győzelmünket.

A találkozó, az Andorka Miklós, Hucker Róbert bírópáros sípszavára, 18:00 órakor veszi kezdetét.

Dömény Dezső

Kozármisleny KA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Kozármisleny KAspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2023/2024. 24. forduló

Kozármisleny KA - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

25-28 (12-15)

Időpont: 2024. május 18. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok

Cím: 7761 Kozármisleny, Alkotmány tér 55.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Ferenczi-Kakas Marianna Anikó, Drinóczi-Horváth Katinka

Kozármisleny: Pusztai Petra (0), Grénus Gréta (4), Imrei Réka (0), Brettner Zsófia Dorina (4), Wichmann Vivien (0), Kecskés Noémi (0), Grosics Gréta (5), Halász Bernadett (1), Lengyel Leonetta (1), Bánfai Virág (2), Imrei Nóra (4), Tobak Luca (1), Zsemberi Zóra (2), Szatmári Melinda (1), Hadnagy Fanni (0), Szabó Luca (0).
Vezetőedző: Gyulay László

Békéscsaba: Szondi Zsófia (1), Bencsik-Giricz Laura Gerda (0), Kücükyildiz Özdemir Fatos (6), Pásztor Bettina (0), Horváth Gréta (3), Gyimesi Kitti (0), Zagar Andela (0), Mayer Szabina (2), Kukely Klára (3), Török Fanni (2), Szabó Dóra (0), Román Dorina (2), Csáki Lilla (1), Borbély Márta (1), Bencsik Bojána (7).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lap: Grénus Gréta (1), Lengyel Leonetta (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Lengyel Leonetta (2. perc), Kücükyildiz Özdemir Fatos (4. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Török Fanni (4. perc), Bencsik Bojána (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Grosics Gréta (5/6), Kücükyildiz Özdemir Fatos (3/4).

line

Az első percekben mindkét oldalon szinte minden támadás góllal ért véget. Egy góllal mindig a baranyaiak vezettek, a csabaiak pedig rendre kiegyenlítettek. Amikor először rontott a hazai csapat támadásban, akkor az ellenfél kapuja előtt már addig is nagyon aktív Bencsik Bojána révén először szerezte meg a vezetést a Békéscsaba, s az előny a török Kücükyldiz Fatos góljával kettőre nőtt. Ennél jobban azonban nem tudott ellépni a szurkolói csoportja által támogatott Előre, mert a rendkívül lelkes hazaiak gyorsan lefaragták a hátrányukat. Aztán két perc alatt egy hármas szériával mégis megugrott a Csaba és 12–9-es vezetésüknél időt kért a Kozármisleny vezetőedzője. A Békéscsaba emberhátrányban hosszú támadásokat vezetve is nyugodtan játszott és a játékrész hajrájában tovább hizlalt a különbségen. Ziccerek és egy hétméteres is kimaradt a folytatásban, elszalasztva ezzel a sanszot, hogy még jobban eltávolodjon vendéglátójától az Előre, amivel felkínálták a lehetőséget a hazaiaknak a felzárkózásra. Szondi Zsófia hat és fél perces gólcsendet szakított meg és ezzel megmaradt egy nem túl nagy, de megnyugtató előny a második félidőre.

Kozármisleny KA - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 25-28 (12-15)

Őrült rohanásba kezdtek a csapatok a második félidőben, de aztán gyorsan alábbhagyott a lendület. A lila-fehérek igyekeztek még nagyobb gondot fordítani a védekezésre és elöl is koncentráltabban játszani, s ennek lett is látszatja, mert sikerült az addigi legnagyobb ötgólos előnyt felépíteni. Hazai időkérés után a 42. percben Rácz Sándor is úgy érezte, hogy bár biztató helyzetben volt a csapata és vezetett négy góllal, kell szólnia pár szót a játékosainak. A következő időszak nem a gólokról szólt, rengeteg technikai hibát, labdaeladást láttunk mindkét együttesnél. Aztán a frissen beállt Csáki Lilla megszakította a rossz sorozatot. A mislenyi kapussal, Wichmann Viviennel azonban továbbra sem nagyon bírtak a lila-fehérek, bárki is próbálkozzon, mindenkin kifogott. A túloldalon azért Szabó Dóra is bemutatta, hogy mire képes, kellettek is a bravúrjai, mert a Kozármisleny messze nem adta fel a meccset. Mintha fejben kezdett volna fáradni a baranyai gárda, a csabaiak pedig frissebbnek tűntek. A hajrá kezdetén azonban meg kellett birkózniuk egy kettős emberhátránnyal, amit nem is úsztak meg kapott gólok nélkül, így azért még maradt némi izgalom a végére. Négy perccel a dudaszó előtt megfelezte addigi hátrányát a Kozármisleny, Mayer Szabina rutinja és góljai azonban lehűtötték a hazai csapat lelkesedését és innentől már nem maradt nyitott kérdés.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix