Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

Siófok a következő állomás a csabai lányoknak

Interjú Giricz Laurával

Közel háromhetes szünetet követően hétközi fordulóval folytatódnak a küzdelmek a K&H Női kézilabda ligában, csapatunkra a Békéscsabai ENKSE számára pedig egy siófoki megméretetés vár. És bizony könnyű túrának véletlenül sem nevezhetjük a hétközi kirándulást, hiszen a Balaton parti vendéglátók ebben a szezonban már nem csak szimplán a keretük összetétele miatt, hanem az eredményeik által is kiérdemlik az élcsapat jelzőt. Ha pedig rápillantunk a bajnoki tabellára, akkor ez még inkább szembetűnő lesz, ugyanis a Siófok jelenleg a negyedik pozíciót foglalja el 23 megszerzett pontjával, és így kemény harcot folytat a kettő egységgel előtte álló Érd együttesével a bajnoki bronzérem megszerzéséért. Ebben acsatában egyébként éppen az előző fordulókban veszítettek fontos pontokat a cápalányok, hiszen a legutóbbi két találkozójukon egyaránt alulmaradtak, a Váccal szemben 25-24, míg az Érddel szemben 30-26 arányban. Ezzel a két vereséggel pedig még az idegenbeli veretlenségüknek is búcsút inthettek. Azonban hazai pályán is voltak már kilengéseik, mert a Vác siófoki diadala vagy az MTK pontszerzése mindenképpen a meglepetés kategóriába tartozik. A nemzetközi porondon viszont egyelőre megállíthatatlanul menetel a Balaton parti egylet, az EHF kupa csoportkörét veretlenül nyerte meg, és a norvég Storhamar elleni kettős győzelmüknek köszönhetően mára sorozat elődöntőjében vannak, ahol majd a Viborg csapatával mérkőznek meg a döntőbe jutásért. Együttesünk ezzel szemben teljesen más célokért küzd a szezonban, és még ha az előző fordulóban a Vác három góllal jobbnak is bizonyult a lila-fehér hölgykoszúnál, a bennmaradásért folyó küzdelemben azért igen csak jól állnak Horváth Roland tanítványai, akik perpillanat a tabella tizenegyedik helyén tanyáznak, hét pontra a kiesőzónától. Most viszont egy roppant nehéz sorozat vár a csabaiakra, ugyanis három találkozón egymás után vendégként kell helytállniuk, ráadásul a tabella első felében elhelyezkedő ellenfelek otthonában, majd ezt követően még a Ferencvárossal is farkas szemet kell nézniük a Viharsarokban. De természetesen egyelőre még csak a soron következő ellenfél, azaz a Siófok együttese van fókuszban a csapatnál, így én is a hétközi mérkőzéssel kapcsolatban kértem elsősorban esélylátogatást együttesünk fiatal beállósától Giricz Laurától.

20190326_giricz_laura

Fotó: Antal János

– Ismételten egy hosszabb szünet után vagytok, milyen jellegű munkát végeztetek az elmúlt három hétben?

– Amikor ennyi idő telik el két tétmérkőzés között, akkor általában a fizikai munkára helyezzük a nagyobb hangsúlyt, ez most is így volt. Az első héten az erőnléti edzések domináltak, sok futással kiegészítve, azt követően pedig a kézilabda taktikai része került inkább előtérbe. Nyilván a múlt heti válogatott hét miatt egy kicsit foghíjasak voltunk, hiszen többen hiányoztak, de ettől függetlenül azért próbáltuk minél hasznosabban kihasználni ezt az időt arra, hogy még jobban összecsiszoljuk a játékunkat, és elsősorban védekezésben hatékonyabbá tegyük a csapatot. Illetve azért jutott idő egy kis játékos csapatépítő összetartásra is, ugyanis egy paintball csatában is összemértük tudásunkat.    

– Az ilyen váltakozó intenzitású időszakokat miként lehet optimálisan kezelni? Gondolok itt arra, hogy most több mint egy hónap alatt mindösszesen egy találkozót játszottatok, míg az előttünk álló bő másfél hónapban nyolc összecsapás is vár majd rátok…

– Az igazat megvallva elég nehéz alkalmazkodni ahhoz, hogy sokszor hetekig nem játszunk mérkőzést, aztán meg rövid időn belül többet is. Mint ahogy most is, egy hosszabb szünetet követően két találkozónk is lesz a héten, aztán pedig megint két hét szünet. Én a magam részéről mindenképpen a sorozatterheléses időszakot kedvelem jobban, amivel szerintem nem vagyok egyedül, hiszen a tétmérkőzés nélküli hetek, amikor csak edzések vannak, az egy játékos számára meglehetősen egysíkú. Igaz ekkor több szabad hétvégénk és szabadidőnk van, és így azért könnyebb regenerálódni is. Most pedig azért nekünk is jól jött, hogy kevesebb összecsapást kellet játszanunk, mert a sok sérültünkből többen is felépülhettek mostanra.

– És valljuk meg kelleni is fog a frissesség, ugyanis meglehetősen nehéz sorozat előtt álltok, hiszen a tabella első hat csapatai közül néggyel is megmérkőztök az elkövetkező fordulókban…

– Nyilván nem lesz könnyű ilyen szintű ellenfelekkel szemben játszani, de azért ellenük is ugyan úgy készülünk, és próbáljuk majd a lehető legjobb teljesítmény nyújtani. Most talán az motiválhat minket a legjobban ezeken a találkozókon, hogy a védekezésünketszeretnénk még magasabb szintre emelni, mert azért lássuk be ezen a téren még bőven lehetett hiányérzetünkaz elmúlt időszakban. Jelenleg az egész mezőnyben mi kaptuk a legtöbb gólt, és ugyan elöl a lőtt gólok számával ezt bőven kompenzáltuk, azért szeretnénk, ha végre hátul is meg tudnánk találni a megfelelő felállást.

– Az erőltetett menetet szerdán, Siófokon kezditek, akikkel kapcsolatban adódik a kérdés, vannak egyáltalán igazán gyenge pontjaik?

– Sokat nem tudok mondani, mert egy meglehetősen komplex csapat a Siófok. Sztárokkal teletűzdelt, igazi kétsoros csapat, ahol tényleg minden poszton két ugyanolyan kaliberű kézilabdázó pattogtatja a labdát. Nehéz is lenne bárkit kiemelni közülük, mert a kapustól elkezdve a beállóig igazából végig kiemelkedő játékosok találhatók náluk. Ha mégis meg kellene neveznem egy játékost, akire igazán oda kell figyelnünk szerdán, akkor Estelle Nze Minkót mondanám, aki a Siófok karmestere, tőle indulnak a játékok, és így az ő semlegesítése mindig kulcskérdés védekezésben. Támadásban pedig általában a kapusok jelentik a legnagyobb problémát az ellenfeleknek, az ő eszükön kell nekünk is minél jobban túljárnunk.

– Milyen játék kell akkor, hogy igazán megszorítsátok a hazaiakat?

– Leginkább egy kemény, határozott védekezés, amivel kellően elbizonytalaníthatjuk őket már az elején. Természetesen ilyen minőségi ellenféllel szemben nekünk a maximumot kell kihozni magunkból, főleg idegenben ahhoz, hogy legyen esélyünk ellenük, vagy legalább megfelelően megszorongassuk őket. Időnk most bőven volt rákészülni a magasabb szintű ellenfelekre, így remélem, szerdán is tudjuk produkálni azt a játékot,amivel akár meglepetést is tudunk okozni. A legfontosabb viszont az, hogy tényleg olyan kézilabdát mutassunk be, ami után emelt fővel jöhetünk majd le a pályáról.

Az utóbbi időszakban sok babér nem termett a liláknak a Siófok ellen, amit jól szemlétet, hogy a két csapat legutóbbi öt szezonban lejátszott 12 mérkőzéséből mindössze egyet tudott csak megnyerni az Előre még 2017 tavaszán. Ennek megfelelően a gárdák őszi Békéscsabai randevúján is a Balaton partiak örülhettek a 30-25-ös végeredménnyel zárult találkozót követően. Igaz azon a találkozón egyáltalán nem lehetett panasz a csabai lányok teljesítményére, akik a második félidőben már négy góllal is vezettek, és csak az utolsó tíz percben tudták megfordítani a találkozót a vendégek. Reméljük csapatunk idegenbenis szoros küzdelemre készteti majd a hazai együttest, a szerdán 18 órától a Siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban megrendezésre kerülő összecsapáson, melyet a lilák irányítója Szögi Tímea térdproblémái miatt egészen biztosan kihagyni kényszerül. A találkozó játékvezetői ezúttal az Őri Erika, Pozdena Erika bírópáros lesz majd.

Dömény Dezső

line

line

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

skc_logo_uj_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 18. forduló

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

?-? (?-?)

Időpont: 2019. március 27. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: SIófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok

Cím: 8600 Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Soós Balázs, Hargitai Gábor

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

Kopecz Barbara Békéscsabán folytatja

A EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 1+1 éves szerződést írt alá Kopecz Barbarával. A dunaújvárosi nevelésű tehetséges átlövő az idei, illetőleg az előző szezonban a Mosonmagyaróvár KC csapatát erősítette.

20190322_kopecz_barbara

Jelenleg az A-válogatott keretében, a balatonboglári edzőtáborban készül és vasárnap a Japán elleni mérkőzésen lép majd pályára.

"A békéscsabai klub mindig is szimpatikus volt számomra, tetszik az a koncepció, hogy a csapat gerincét többnyire fiatal játékosok teszik ki. Sokat nyomott a latba Horváth Roland személye is, aki előzetesen felvázolta nekem a terveket a jövőre nézve, ami nagyon szimpatikus volt számomra, így nem volt nehéz meghoznom ezt a döntést. Várom már a közös munkát és remélem, hogy hasznos tagja tudok lenni a csapatnak!"  – nyilatkozta Kopecz Barbara

Marincsák Nikolett is Békéscsabán folytatja

A 2019. január 2-án Kisvárdáról kölcsönbe érkező irányítóval további egyéves szerződés írt alá EUbility Group-Békéscsabai ENKSE.

20190320_marincsak_nikolett

A 2018/2019-es szezonban lejátszott 18 mérkőzésből januári érkezése óta 8 meccsen lépett pályára és 44 gólt lőtt, így a házi góllövőlista 4. helyén áll.

Marincsák Nikolett: – Igazàból nem sokat hezitáltam a hosszabbítással kapcsolatban, hiszen nagyon jól érzem itt magam. Köszönöm a bizalmat, amit a vezetőktől és a szurkolóktól is kapok. Örülök, hogy Horváth Rolanddal dolgozhatok, hiszen úgy érzem ebben a kis időben is sokat fejlődtem a kezei alatt és hiszem, hogy a jövőben még többet léphetek majd előre. Mindent meg fogok tenni továbbra is, hogy a csapat hasznos tagja legyek és megháláljam a pályán azt a játéklehetőséget, amit kapok.

Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác

benkse_150spacervac_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 17. forduló

Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác

28-31 (17-17)

Időpont: 2019. március 8. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szabó Imre

Békéscsaba: Balog Judit, Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (5), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (1), Szögi Tímea (0), Dombi Katalin (2), Walfisch Mercédesz (3), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (5), Török Csenge (0), Marincsák Nikolett (9), Kukely Anna (0), Agbaba Marija (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

Vác: Radosavljevic Sanja (1), Kácsor Gréta (8), Hámori Konszuéla (1), Arenhart Barbara (0), Pappné Szamoránsky Piroska (2), Bukovszky Anna (0), Jovetic Dijana (3), Szabó Kitti (0), Lakatos Rita (5), Szondi Zsófia (0), Suba Sára (0), Káldy Lili (0), Sziráki Boglárka (0), De Souza Karoline (5), Helembai Fanny (5), Diószegi Nikolett (1).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

sargalap Sárgalapok: Bottó Rózsa (1), Kácsor Gréta (1), Hámori Konszuéla (1), Arenhart Barbara (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (4. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Marincsák Nikolett (2. perc), Kácsor Gréta (4. perc), Hámori Konszuéla (2. perc), Jovetic Dijana (2. perc), Lakatos Rita (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (0/1), Marincsák Nikolett (2/3), Lakatos Rita (1/2), De Souza Karoline (5/6).

line

A kimaradt ziccerek megbosszulták magukat

Egy nagyon jó hazai, de gyengébb idegenbeli mérleggel rendelkező váci női kézilabdacsapat érkezett ma Békéscsabára, hogy a bajnokság 17. fordulójában felvegye a házigazdákkal a küzdelmet. Változatos, érdekes mérkőzést hozott a péntek esti derbi, amelynek a végén a Duna-partiak lehettek boldogabbak, ajándékuk a győzelem.

20190308_elore_vac

A nőnap alkalmából mindkét csapat tagjai egy-egy szál virágot kaptak a csabai klub vezetőitől és Herczeg Tamás békéscsabai országgyűlési képviselőtől.

A labdajátékok sava-borsa a gól. Erre nem lehetett panasz az első negyedórában, csak úgy záporoztak a találatok, nem győztük jegyezni. Igaz, ennek hátulütője, hogy a védekezésre vajmi keveset fordítottak a csapatok. A 13. percben már a 16 gólt írhattak föl a jegyzőkönyvbe (9—7), addig felváltva estek a gólok, ám amikor házigazdák kétgólos előnybe kerültek, Szilágyi Zoltán azon nyomban kikérte első idejét. A válasz: háromgólosra nőtt a lilák előnye. Átmenetileg. Amikor egyre csökkent, Horváth Roland is magához hívta lányait. Hullámzóvá vált a játék, ismét felváltva vezettek a csapatok, de góllövő kedv nem lankadt, így már az első játékrészben harmincnégyet jegyezhettünk. Vagyis a védekezés továbbra is hiányosságokat mutatott, ám a szép számú nézősereg élvezhette a sűrűn potyogó találatokat.

A szünet után feljavult a hazaiak védekezése, és a támadó kedvük sem lohadt, jutalmuk: ismét háromgólos előny. Persze a Duna-partiak sem hagyták annyiban, foggal-körömmel küzdöttek ők is, a 41. percben egálra hozták a találkozót. S mivel szokott járni egy ilyen helyzet? Időkérés. Ami után Dijana Jovetic jóvoltából a vezetést is átvették a vendégek (nem mellesleg a váciak szélsője az első félidőben eredménytelen volt, most viszont tíz perc alatt háromszor is betalált). Lankadt a csabaiak koncentráció képessége, bátortalanná váltak a támadások, de ez részben a csereként beállt Bukovszky Anna kapusnak is köszönhető volt, aki remek napot fogott ki. A végjátékban a junior világbajnok Kácsor Gréta ontotta gólokat, amivel nem engedte a csabaiakat közelebb lépni hozzájuk. Végül a rutin győzött, de a papírformának ígérkező találkozó akár döntetlennel is zárulhatott volna, ugyanis nagyon szépen küzdöttek az előrés lányok.

Horváth Roland: – Tizennyolc pontunknak kellene már lenni, de ezúttal saját magunkat vertük meg.

Szilágyi Zoltán: – Fásultan kezdtünk, az első félidőben nem állt össze a védekezésünk. Sok az ekkor bekapott 17 gól. A fordulás után nagyot küzdött a csapat, védekezésben és támadásban is alaposan feljavultunk. Nagy öröm, hogy a csereként Beállt Bukovszky Anna kapus ilyen remek teljesítményt nyújtott. Végül egy küzdős mérkőzésen sikerült nyernünk egy jól harcoló Békéscsabával szemben.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

line

YouTube 

Fotók 

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Fotók: Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác

Fotók: Antal János és Milyó Pál

Pénteken a Vác vendégeskedik Békéscsabán

Interjú Horváth Rolanddal

Kéthetes szünetet követően folytatódnak a K&H Női Kézilabda liga küzdelmei. Csapatunkra pedig egy újabb hazai megmérettetés vár, hiszen a lila-fehérek ezúttal a GVM Europe-Vác együttesét látják vendégül. Könnyű összecsapásra viszont ezúttal sem számíthat a békéscsabai publikum, ugyanis egy remek szezont produkáló Pest megyei gárda lesz az ellenfél, akik több skalpot is begyűjtöttek már a bajnokság során. Leginkább hazai környezetben dominálnak, amit jól mutat, hogy ebben a szezonban, még egy oda látogató csapat sem tudott ponttal távozni a Dunakanyarból. Ezzel szemben idegenben azért már nem ennyire jó a Váciak mérlege, nyolc találkozójukból mindössze kettőt sikerült megnyerniük, az MTK és a Siófok otthonából tudtak győztesen távozni. De a magabiztos hazai szereplésnek köszönhetően, így is 20 megszerzett ponttal az ötödik pozíciót foglalják el a bajnoki tabellán. Ráadásul a jelenlegi formájukról sok mindent elmond az is, hogy az elmúlt két fordulóban a tabella harmadik és negyedik helyezettjét is le tudták győzni hazai pályán, az Érdet 26-24-re, míg a Siófokot 25-24 arányban. Igaz a lila-fehér szurkolók sem panaszkodhatnak kedvenceik formájára, mert bár a legutóbbi fordulóban 30-28-ra kikaptak Walfischék Dunaújvárosban, de előtte sikerült legyőzniük többek között a nagy rivális Debrecen gárdáját is, és csak ebben a naptári évben már 7 pontot kapartak össze a bajnokságban. Ennek megfelelően a Mosonmagyaróvárral holtversenyben 10 ponttal a tízedik helyen tanyázik az együttes, jelentős hét pontos távolságban a kiesőzónától. A küzdelmeknek azonban még koránt sincs vége, így a bajnokság kétharmadánál a lilák vezetőedzőjét Horváth Rolandot kérdeztem az előttük álló feladatokról.

20190306_horvath_roland

Fotó: Antal János

– A hét pontos előny a kiesőhelytől azért már több mint bíztató, Te is nyugodtabb vagy annál, mint a téli szünetben voltál?

– Mindenképpen, hiszen nyilván így, hogy megszereztük azokat a pontokat, amik kiemelten fontosak voltak a bennmaradás érdekében, sokkal nyugodtabban lehet dolgozni. De mondanom sem kell, azért nem dőlünk hátra, dolgozunk tovább és újabb célokat fogalmazunk meg magunknak. Szeretnénk még további pontokat gyűjteni, és a lehető legjobb helyen végezni a tabellán. Illetve már azért a jövőre is gondolva a fiatalabb játékosokkal egyre szisztematikusabb munkát próbálunk végezni, hogy minél jobban beépítsük őket a csapatba.

– Az év első két hónapja különösen jól sikerült számotokra. Hogy látod, miben tudtatok leginkább előrelépni az őszhöz képest?

– Leginkább szerkezetileg lettünk jobbak, azaz sokkal összecsiszoltabb csapatmunkát tudunk most végezni, és így a játékunk összképe is sokat javult. A csapategységgel már ősszel sem voltak gondjaink, viszont így, hogy most már mindenki megtalálta helyét az együttesben teljesen összeért a gárda. Valamint a téli szünetben elvégzett munka is roppant fontos volt, hiszen mind fizikálisan, mint pedig taktikailag fel tudtuk építeni magunkat erre az időszakra.

– Az viszont szembetűnő, hogy fizikálisan egész szezonban nagyon jól bírja a csapat, sőt több mérkőzést is a végjátékban tudtatok megfordítani…

– Mivel kevesen vagyunk, arra törekszünk, hogy a játékosok fizikális képessége lehetővé tegye, hogy 60 percen keresztül a pályán tudjanak lenni. Ebben nagyon nagy szerepe van az erőnléti munkának, és Kiss Károlynak, aki a csapat erőnléti edzője. Ezen kívül viszont a napi edzésmunkákat is úgy állítjuk össze, hogy a mérkőzéseken a játékosok terhelhetőségét minél jobban ki tudjuk tolni.   

– A Vác lesz a soron következő ellenfeletek, akikkel szemben azért mostanában nem voltak túl jó élményeitek?

– Igen, bár az őszi mérkőzésen az igazat megvallva mi játszottunk mélyen tudásunk alatt, és elsősorban ennek köszönhettük, hogy ekkora különbség lett a végén. Ettől függetlenül egy nagyon jól összerakott gárdáról beszélhetünk a Vác személyében, ahol egy kiemelkedő képességű kapus, több meghatározó külföldi játékossal nagyon jó alapot képez, amit aztán a fiatal magyar játékosok tesznek teljessé. Lendületes kézilabdát játszanak, nagyszerű szélsőjátékkal. Viszont a legfőbb erősségük a hátsó szekciójukban van, ahogy már említettem egy kiváló kapussal és előtte egy jól működő védekezéssel.

– Mit szeretnél látni a pályán a csapatodtól pénteken?

– Elszánt játékot, azt hogy mindenki az utolsó leheletéig küzdjön, és mindent adjunk ki magunkból. Számomra ez a legfontosabb. Ha ez megvan, az egy jó alapot képez a védekezésre, ami szintén kiemelt fontosságú lesz most is, a jó kapusteljesítménnyel egyetemben. De a legfontosabb, hogy a kellő tűz ott legyen a csapatban, és egységesen játszunk, mert csak ebben az esetben tudunk felülkerekedni ellenfelünkön.

Szilágyi Zoltán a GVM Europe-Vác vezetőedzője a következőképpen látja az esélyek a találkozóval kapcsolatban: – A Békéscsaba ellen mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, mondom ezt akkor is, ha hazai pályán azért egy magabiztos győzelmet arattunk ellenük. Tudni kell, hogy komoly lövőkkel rendelkeznek, elsősorban Walfisch és Vukajlovic személyében, őket kell leginkább semlegesíteni, és így megint nagy hangsúly lesz a védekezésünkön és a kapusteljesítményünkön. Bízunk abban, hogy labdaszerzésekből és védésekből minél több lerohanás gólt tudunk majd lőni, ez mindenképpen egy fontos momentuma lehet a mérkőzésnek. És természetesen szintén lényeges lesz a megfelelő helyzetkihasználásunk is. Szóval azt gondolom, mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy el tudjuk hozni a két bajnoki pontot a Viharsarokból. Tudjuk jól, hogy hetek óta jó formában vannak, de én nagyon bízom a csapatban.

Ha a statisztikát böngésszük, akkor megállapíthatjuk, hogy az elmúlt időszakban nem sok babér termett lila-fehér együttesünknek a Vác ellen, sőt kifejezetten nagy pofonokba is beleszaladt csapatunk az utóbbi találkozókon. Így volt ez a tavalyi szezonban is, hiszen Békéscsabán 33-22-re, míg Vácon 48-28 arányban nyertek Szilágyi Zoltán tanítványai. De ősszel sem kímélték hazai pályán a Pest megyeiek az Előrét, amit a 43-21-es végeredmény is jól tükröz. Ha pedig békéscsabai sikert keresünk, akkor vissza kell lapozni a naptárban egészen 2017 januárjáig, ugyanis akkor sikerült legutóbb hazai környezetben, 23-22 arányban két vállra fektetni a váci hölgykoszorút. Csapatunk tehát pénteken megtörheti a két éves sikertelenségi sorozatot, hiszen a felek 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban ismételten egymásnak feszülnek, a találkozó sípmesterei a Felhő Ferenc, Öcsi Tamás bírópáros lesz.

Dömény Dezső

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line

Aleksandra Vukajlovic Békéscsabán folytatja

A kiváló átlövő újabb 1 + 1 éves szerződést írt alá az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE-vel. Aleksandra a 2016/17-es szezonban mutatkozott be felnőtt csapatunkban, azóta 80 mérkőzésen lépett pályára, 263 góljával, hatalmas lelkesedésével együttesünk meghatározó tagjává vált.

20190224_vukajlovic

„Nagyon köszönöm a békéscsabai klubnak és a fantasztikus szurkolóknak a biztatást és a támogatást! – mondta Aleksandra – Ez mindig plusz erőt ad a pályán és ennek is köszönhető, hogy Békéscsabán otthon érezhetem magam! Úgy érzem, hogy sokat fejlődtem Horváth Roland edző irányítása alatt, akivel nagyon jó kapcsolatom van, és szerintem a segítségével itt tovább tudok majd fejlődni! Mindent meg fogok tenni, hogy a játékommal segítsem a csapatot a kitűzött célok elérésében!”

Dunaújvárosi KKA – Békéscsabai ENKSE

dkka_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 16. forduló

Dunaújvárosi KKA – Békéscsabai ENKSE

30-28 (18-12)

Időpont: 2019. február 23. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Cím: 2400 Dunaújváros, Eszperantó út 4.

Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Versenybírók: Tóth Károly, Szabó Balázs

Dunaújváros: Monori Orsolya Tekla (0), Sirián Alexa Szederke (2), Dombi Luca (1), Szalai Babett (5), Csapó Kyra Vivien (0), Micijevic Camila (0), Grosch Viien (5), Szekercés Luca (9), Bouti Fruszina (0), Kazai Anita (4), Cifra Anita (0), Molnár Beatrix (0), Ferenczy Fruzsina (3), Nick Viktória (1), Mihály Petra (0), Vártok Ramóna (0).
Vezetőedző: György László

Békéscsaba: Balog Judit (0), Bottó Rózsa (2), Alexandra Vukajlovic (9), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Dombi Katalin (2), Walfisch Mercédesz (11), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (2), Török Csenge (0), Marincsák Nikolett (2), Kukely Anna (0), Marija Agbaba (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Cifra Anita (1), Nick Viktória (1), Giricz Laura Gerda (1), Walfisch Mercédesz (1), Marija Agbaba (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Dombi Luca (2. perc), Cifra Anita (2. perc), Nick Viktória (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szekercés Luca (4/4), Marincsák Nikolett (2/2).

line

Szorosabb volt, mint a kupamérkőzés

Alig két héttel a Magyar Kupa-találkozó után ezúttal a bajnokságban találkozott össze a Dunaújváros és a Békéscsaba NB I-es női kézilabdacsapata. Ezúttal is a Duna-parti városban meccseltek, ám most jóval szorosabban alakult a végeredmény.

20190223_dkka_elore

Fotó: Antal János

A hazaiaknál a korábbi sérültek közül felépült a 194 centiméter magas, horvát válogatott átlövő Camilla Micijevics, valamint a fiatal Monori Orsolya. A lila-fehéreknél sérülés miatt nem szerepelhetett a rutinos beálló, Zöldi-Tóth Katalin.

A hazaiak Sirán révén szereztek vezetést, amíre Marincsák válaszolt hétméteresből, majd Walfisch góljával előnybe került a Békéscsaba, amely Vukajlovics találatával a negyedik percben 3–1-re vezetett. A hazaiak nem adták fel, és a 7. percben egyenlíteni tudtak Grosch góljával. Gyors volt a játék, potyogtak a gólok, Szalai kétszer is bevette a vendégek kapuját, így a 9. percben az újvárosiak átvették a vezetést. Balog kapus többször is jól védett, így a lila-fehérek a 12. percben fordítani tudtak. Felváltva estek a gólok, a 15. percben 9-9 volt az állás. Két perccel később, miután két hazai gól született Horváth Roland időt kért, érezte, hogy most kell megállítani az újvárosiakat, mert, ha jobban elhúznak akkor baj lehet. Szekerczés hétméteres góljával háromra nőtt a házigazdák előnye, miközben György László is kikérte az idejét. A félidő hajrájában fokozatosan elhúzott a Dunaújváros, a 23. percben már hat gól volt az előnye. A csabaiak többször is eladták a labdát, amiből a házigazdák könnyű gólokat lőttek, így a szünetre 18–12-es előnnyel mehetett az Újváros.

Fordulás után Vukajlovics szépített, majd Walfischt másodszor is kiállították a játékvezetők. A lila-fehérek küzdöttek, a 36. percben három gólra feljöttek Vukajlovics góljával, ám a hazaiak könyörtelenül kihasználták a vendégek hibáit, és így tartani tudták a három-ötgólos előnyt. A dunaújvárosiak időt kértek, majd a fiatal Vártok Ramóna állt a kapujukba, aki többször is jól védett, ezzel elbizonytalanította a békéscsabai lövőket. A vendégeknél Vukajlovics és Walfisch próbálta a lépest tartani a házigazdákkal, így a 43. percben 24-20-ra feljöttek a lilák. A csabaiak zsinórban négy gólt lőttek, így 25-24-re zárkózott fel az Előre, így nem volt véletlen, hogy György László időt kért, ami használt, mert egy perc alatt két gólt is lőttek. Ekkor Horváth Roland is magához hívta a csabai lányokat, és próbálta rendezni a végjátékra a sorokat. A hajrában felváltva estek a gólok. Az utolsó percben kétgólos hazai vezetésnél Cifra kiállítása után emberelőnybe kerültek a lilák, de nem tudtak szépíteni.

A végig küzdelmes mérkőzésen a csabai lányok jól hajráztak, a második félidőt négy góllal megnyerték, de nem tudták utolérni az első játékrészben hatgólos előnyt szerző ellenfelüket.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

line

YouTube  Jegyzőkönyv Tabella

line