Online Sportfogadás - TippmixPro

Sorsolás, naptár, kapcsolat

Kobela Tamara lila-fehérben folytatja

A 24 éves balátlövő Cegléden született, a Ferencvárosban sajátította el a sportág alapjait, majd 18 évesen a Pénzügyőr együttesébe szerződött, ahol három idényen keresztül játszott. 2017-ben igazolt Egerbe, ahol jelenleg is kézilabdázik, ebben a szezonban 11 mérkőzésen 41 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ennek ellenére nemcsak támadásban a belső posztokon, hanem védekezésben hármas védőként is otthonosan mozog. Tamara a civil életre is gondolva az Eszterházy Károly Egyetem tanári szakára jár.

Kobela Tamara

– Már a tavalyi szezont követően megfogalmazódott bennem a váltás gondolata, de elsősorban a tanulmányaim miatt maradtam még egy évet Egerben – árulta el nekünk az átlövő. – Úgy éreztem új impulzusokra van szükségem, úgyhogy miután megkeresett a Békéscsaba hamar dűlőre jutottunk egymással. Szimpatikusak voltak számomra azok az elképzelések amiket felvázolt a vezetőség, és persze az is sokat számított, hogy egy fiatal és ambiciózus közegben pallérozódhatom tovább.

Tamara egy évre írt alá együttesünkkel, de mivel Iván Emesével csapatunk jobbátlövőjével is remek kapcsolatot ápol, így nem teljesen ismeretlen környezetbe érkezik.

– Emesével régóta nagyon jóban vagyunk, és megnyugtatott, hogy egy összetartó, befogadó miliőbe kerülök. Természetesen nagyon szeretnék a csapattal a legmagasabb osztályban játszani, de bármilyen szinten is szerepelünk majd, én azon leszek, hogy tudásom legjavával segítsem újdonsült együttesemet.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

benkse_150spacermtk_kezi_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 18. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – MTK Budapest

31-32 (14-16)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. április 7. (szerda) 16:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Versenybírók: Fekete József István, dr. Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Petika Tena (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (4), Török Fanni (3), Radojevic Tamara (10), Mistina Kitty (0), Iván Emese (1), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (0), Mitrovic Ivana (6), Kukely Anna (4), Csepregi Anita (0),  Szabó Panna (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (1).
Vezetőedző: Vida Gergő

MTK: Sallai Nikolett (3), Pelczéder Orsolya (2), Pál Tamara (8), Suba Sára (0), Szekercés Luca (1), Bujdosó-Gerháth Fanni (2), Szabados Gréta Imola (0), Marincsák Nikolett (4), Sári Barbara (0), Juhász Eszter (4), Dakos Noémi (8), Győri Barbara Viktória (0).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

sargalap Sárga lapok: Giricz Laura Gerda (1), Bujdosó-Gerháth Fanni (1), Dakos Noémi (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Andróczki Flóra (2. perc), Mitrovic Ivana (2. perc), Agbaba Jelena (6. perc) – kizárva, Bujdosó-Gerháth Fanni (2. perc), Szabados Gréta Imola (2. perc), Dakos Noémi (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Radojevic Tamara (2/2), Pál Tamara (5/5).

line

A két együttes legutóbb január 13-án találkozott egymással Budapesten, amikor 35:28-as hazai siker született. A Békéscsaba a 14., míg az MTK a 6. pozícióból várta a szerdai összecsapást.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - MTK Budapest

Pelczéder Orsolya találatával kezdődött el a mérkőzés, miután a játékos egy csabai labdavesztést követően egy az egyben támadta Mistina Kitty kapuját. A folytatásban is a fehér-kék mezes vendégek voltak eredményesek, a 3. percben már 3:0-t mutatott az eredményjelző. A csabaiak első találatát Ivana Mitrovic szerezte, majd alig egy perccel később Andróczki Flóra is betalált és Tamara Radojevic átlövése után már 3:3 volt az állás. Az Előre NKSE emberhátrányba került, amelyet a vendégek két szerzett góllal használtak ki. A viharsarki együttes a 11. perc végén ismét egalizált, de Dakos Noémi és az ex-békéscsabai játékos Marincsák Nikolett kettőre növelte a fővárosiak előnyét. A kiválóan védekező Békéscsaba a folytatásban ismét kiegyenlített, majd Török Fanniszerezte meg csapatának a vezetést először a mérkőzésen (8:7). Radojevic hétméterese után már kettővel vitt az Előre, Golovin Vladimir időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Gyors gólváltás követte a játékmegszakítást, az MTK átlövésekből próbálkozott, majd 11-nél kiegyenlített. Kettős emberhátrányba került a vendég együttes, Giricz Laura és Andróczki, valamint Radojevic góljai után 14:11-re már az Előre vezetett. Feljavult az MTK játéka az utolsó percekre: a fővárosiak pontosabban és kevesebb hibával járatták a labdát, a Békéscsaba gólképtelen volt. A vendégek a 28. percben egalizálni tudtak, majd átvették a vezetést. A csapatok 16:14-es fővárosi vezetéssel vonultak a nagyszünetre. 

A második félidő vendég hétméteressel és csabai kiállítással vette kezdetét. Az MTK Pál Tamara és Sallai Nikolett góljai után már 18:14-re vitt. A folytatásban maradt a 3-4 találatnyi különbség az együttesek között. A csabaiakat a sérülés sem kerülte el: a 37. percben Marincsák támadása után a védekező Andróczki érkezett rosszul és maradt lent percekig a földön. A játékos a bokáját fájlalta, majd csak segítséggel tudta elhagyni a játékteret. A 40. percben 23:19-es vendég vezetésnél Jelena Agbaba harmadik kétperces kiállítását zsebelte be, így a beállós piros lappal fejezte be a mérkőzést. Juhász Eszter duplájával hatra növelte a csapatok közötti különbséget a 43. percre. Iván Emese és Radojevic találataival kapaszkodott az Előre, a vendégek mestere kért időt. Sok hibával játszott a Békéscsaba és jót tett a rövid szünet az MTK-nak: Marincsák és Dakos találataival ismét hatgólos lett a különbség (29:23). Mindkét hálóőr, Csizmadia Fanni és Győri Barbara is bravúrosan védett, így három perc gólcsend következett. Giricz és Kukely Anna törte meg a rossz sorozatot, négy gólra jött fel a házigazda. Az 54. percre Mitrovic találatával már csak három egység volt a csapatok között. Vida Gergő 32:28-as vendég vezetésnél kért időt. Az Előre a folytatásban megtáltosodott, Török Fanni két fontos találattal kettőre csökkentette a különbséget. Az utolsó percben Mitrovic góljával már csak egy találattal vezetett az MTK, a játékidő azonban lejárt, így a vendégek 32:31-re diadalmaskodtak.

A Békéscsabai Előre NKSE legközelebb április 24-én folytatja a bajnokságot, a Vác vendégeként.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Elszántan készülnek lányaink

Interjú Giricz Laurával

Az elszántsággal egészen biztosan nem lesz probléma szerdán, amikor is lila-fehér együttesünk az MTK gárdájával méri össze tudását. Csapatunknak úgy kellenek a bajnoki pontok mint egy falat kenyér, ezért nem meglepő, hogy a lilák védekezésének egyik oszlopa Giricz Laura is megerősítette, a győzelem szellemében lépnek pályára a kék-fehérek ellen. A soron következő összecsapás felvezetéseként beszélgettem a fiatal beállóval.

Giricz Laura

– Kimondhatjuk, hogy győzelmi célokkal veselkedtek neki a szerdai találkozónak?

– Mindenképpen. Nagyon fontos mérkőzés lesz, bár a mi jelenlegi helyzetünkben szinte minden találkozó hatalmas jelentőséggel bír. Rettentően kellenek a pontok, úgyhogy az MTK ellen sem lehet más célt megfogalmazni, mint a két bajnoki pont begyűjtését.

– Az MTK talán egy fokkal könnyebb ellenfélnek számít mint a legutóbbi ellenlábasotok a Fradi, de azért a kék-fehérek is a tabella első felében helyezkednek el…

– És nem is véletlenül, mert egy jó formában lévő, erős ellenfelet tisztelhetünk bennük. Telis-tele jó képességű játékosokkal, magas átlövőkkel, és gyors lábú irányítókkal. Igazából komplex csapat, de ha valamit leginkább ki kell emelni az erősségeikből akkor az a támadójátékuk, amit magas szinten űznek. Igazi nagy bombázóik vannak, akik messziről is roppant veszélyesek a kapura. Úgyhogy a védekezésünk egyik kulcsa is mindenképpen az lesz, hogy mennyire tudjuk a lövőiket kiszorítani, és időben megállítani.

– A védekezés amúgy is meglehetősen az Achilles-sarka az együttesnek, mert ellentétben a támadójátékkal itt azért bőven akad javítanivaló…

– Sajnos ez így van, és mint az egyik alapember a védekezésben, én magam is próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy végre igazán összeálljon a védekezésünk. Nyilván ez egy több összetevős dolog, hiszen itt elengedhetetlen a kapus és a védőfal megfelelő összhangja is, de tény, hogy sokszor nem tudunk azon a hőfokon és minőségben védekezni ami igazán szükséges. Ettől függetlenül edzésen is nagy hangsúlyt fektetünk erre, és rendkívül sokat gyakoroljuk a védekezési formákat. És hogy ez mennyire lényeges, azt jól mutatja, hogy azokon a mérkőzéseken amikor megvalósítottuk a minőségi védekezést, és így kevés gólon tartottuk az ellenfelet, akkor ponttal vagy pontokkal gazdagodtunk. Szóval arra törekszünk, hogy ezt minél többször megvalósítsuk itt a bajnokság hajrájában, illetve már szerdán az MTK ellen is.

– Akkor most is a hátsó stabilitás lesz a legfontosabb?

– Egyfelöl igen. Másfelöl pedig, hogy a csapatban meglegyen a kellő összhang, és végig segítsük egymást védekezésben és támadásban is egyaránt. Valamint kulcsfontosságú lesz az is, hogy mentálisan erősek legyünk, és tényleg higgyünk magunkban és a győzelemben. Azt hiszem a mi helyzetünkben ez most egy rendkívül lényeges elem lehet a sikerhez vezető úton, hogy a kellő hitünket és önbizalmunkat ne veszítsük el. Nagyon fontos lenne most egy győzelem, és hatalmas lökést adna nekünk a bajnoki hajrára, úgyhogy küzdeni fogunk végig, hogy itthon tartsuk a pontokat.

A találkozót szerdán 16 órától rendezik, és bár zárt kapuk mögött, de a 7. Tv-n illetve a Behir.hu online felületén élőben lehet majd követni.

Dömény Dezső

Az MTK vizitál Békéscsabán

A szombati Ferencváros elleni összecsapást követően szerdán ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára Vida Gergő alakulata a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél ezúttal is egy fővárosi egylet az MTK gárdája lesz.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - MTK Budapest

És bizony jó pár szezonon keresztül ezt a párosítást egy igazi alsóházi rangadóként aposztrofálhattuk, hiszen mind a két együttes a bennmaradásért küzdött a pontvadászatban. Ezzel szemben már az előző szezonban kilépet ebből a szerepkörből az MTK, ugyanis a bajnokság tavaly tavaszi kényszerű leállításakor is már a hetedik helyen álltak a fővárosi kékek, több bravúreredménnyel a tarsolyukban. Ebben az idényben pedig még egy lappáttal rátettek a korábbi teljesítményükre, amit a 23 megszerzett pontjuk is jól mutat. A tabellán jelenleg hatodik pozícióban lévő együttes, több figyelemre méltó eredménnyel büszkélkedhet az idei kiírásban is, ezek közé tartozik például a Siófok és a Vác legyőzése, vagy vendégként a Debrecen elleni pontszerzés. Vereséget ugyanakkor csak öt alkalommal szenvedtek el, Vácon és Dunaújvárosban, illetve hazai környezetben a Mosonmagyaróvár, a Győr, és a Ferencváros csapataival nem bírt Vlagyimir Golovin együttese. Viszont zsinórban az utolsó három találkozójukat megnyerték, legutóbb szombaton hazai pályán a Kisvárda elleni kiélezett ütközetet 37-35 arányban. Ahogyan januárban lila-fehér csapatunkkal szemben is diadalmaskodtak, a felek budapesti összecsapásán, ahol is 35-28-as végeredményt mutatott az eredményjelző a lefújás pillanatában. Sajnos együttesünknek nem csak azon a mérkőzésen, de a legutóbbi két hazai találkozón sem sikerült felborítani a papírformát, hiszen sem a Lokit, sem pedig hétvégén a Fradit nem tudták meglepni a lilák. Igaz a Debrecen elleni derbi legalább szorosabb összecsapást hozott, a maga 7 gólos vendégsikerével, mert a zöld-fehérek ellen csak a mérkőzés rövid szakaszaiban tudott méltó ellenfele lenni csapatunk a bajnokaspiránsnak. Ennek megfelelően a végeredmény 41-23-as fővárosi sikert hozott. Olyan nagyon könnyű dolga azonban szerdán sem lesz a lila-fehér hölgykoszorúnak, ugyanis a vendégeknél szép számmal megtalálhatók rutinos, sőt még a válogatottban is megfordult játékosok, elég csak Szekerczés Lucát, Dávid-Azari Fruzsinát, vagy a remek formában lévő Szöllősi-Zácsik Szandrát megemlítenünk, aki nemmellesleg a második legeredményesebb játékosa a kék-fehéreknek. De a fiatal generációból is többen kitűnnek kiváló teljesítményüknek hála, mint például Pál Tamara is, aki 117 találatával nem csak csapatának, de az egész NB1-nek a góllövőlistáját is vezeti. Viszont együttesünk háza táján is egyre inkább rendeződnek a viszonyok, hiszen a COVID fertőzése után az Érd ellen végre visszatérhetett a pályára Kukely Anna is, és így a sérült Borgyos Panna és a szintén betegség után lábadozó Fodor-Bottó Rózsa kivételével mindenki bevetésre készen várja a bajnoki hajrát. Amit nagyon jó lenne olyan győzelemmel kezdeni, mint amit tavaly februárban a két csapat legutóbbi viharsarki összecsapásán aratott együttesünk, akkor ugyanis 32-23-ra remek teljesítményt nyújtva tudtak nyerni a lilák.

A felek szerdai találkozója 16 órától kerül megrendezésre a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Bujdosó Máté, Horváth Viktor sípmesterek ténykedése mellett. Szurkolóink természetesen ezúttal is a 7. Tv-n és a Behir.hu online felületén követhetik nyomon a zárt kapus összecsapást.

Dömény Dezső

Váci NKSE – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

vac_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 19. forduló

Váci NKSE – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

?-? (?-?)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. április 24. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok – Vác

Cím: 2600 Vác, Bán Márton út 3.

Játékvezetők: ?????

Versenybírók: ?????

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

benkse_150spacerftc_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 17. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

23-41 (14-20)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. április 3. (szombat) 16:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Versenybírók: Szabó Imre, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (1), Gyenes Imola (0), Bencsik Bojána (0), Török Fanni (3), Radojevic Tamara (2), Mistina Kitty (0), Iván Emese (3), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (3), Mitrovic Ivana (2), Kukely Anna (2), Csepregi Anita (1),  Szabó Panna (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (5).
Vezetőedző: Vida Gergő

FTC: Ballai Borbála (1), Schnatzl Nadine (6), Csiszár-Szekeres Klára (0), Janurik Kinga (0), Kisfaludy Anett (2), Bíró Blanka (0), Stolle Alicia (3), Kovács Anett (8), Bölk Emily Charlot (4), Márton Gréta (10), Malestein Antje Angela (3), Klujber Katrin (2), Háfra Noémi (2), Behnke Julia (0).
Vezetőedző: Elek Gábor

sargalap Sárga lapok: Kukely Anna (1), Stolle Alicia (1), Behnke Julia (1), Elek Gábor (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Török Fanni (2. perc), Agbaba Jelena (2. perc), Kisfaludy Anett (2. perc), Háfra Noémi (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Radojevic Tamara (2/2), Bucsi Lili (1/1), Kukely Anna (1/1), Schnatzl Nadine (2/2), Malestein Antje Angela (0/1), Klujber Katrin (0/1).

line

Érvényesült a papírforma

Megilletődötten kezdett a Békéscsaba, sorozatos labdaeladások után egymás után lőhette a könnyű gólokat a héten vállsérülést szenvedett Kovacsevics Anikót nélkülöző Ferencváros. Nulla–négy után Tamara Radojevics hetesből szépített, de az agresszívan védekező és a támadásait rendre góllal befejező Fradi kényelmes tempót diktálva is korán tekintélyes előnyt hozott össze.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria

A zöld-fehéreknél nagyon élt a fiatal válogatott balszélső, Márton Gréta, aki a 12. percben már a 4. találatánál járt (a szünetig pedig 10-ig jutott!). A csabaiak még így is szűkíteni tudtak az eredményen, de ehhez kellett az is, hogy világbajnok holland Malestein hetesét védje Szabó Dóra. Aztán csak meglódultak a vendégek, erre reagálva Vida Gergő időt kért és két helyen is cserélt, Török Fannit és Bucsi Lilit is harcba küldve.

Elek Gábor egészen más okból változtatott három helyen is, ő a kispadon ülőknek akart mihamarabb játékperceket adni. A csabaiak vélhetően nem itták meg a „célzóvizet” a mérkőzés előtt, mert rengeteg ziccert hagytak ki. A 24. percben alakult ki először a 10 gólos differencia (pedig a csabaiak kapusa, Szabó Dóra nem is védett rosszul), de a játékukat felgyorsító fővárosiak nem voltak hajlandóak visszafogni magukat. A csabaiak azonban birkóztak, harcoltak, nem tisztelték nagyobb nevű ellenfelüket és a félidő végére visszatornázták magukat mínusz hat gólra.

A térfélcserét követően alig több mint három perc elteltével visszaállt a korábbi 10 gólos különbség. A hazaiak trénere magához is hívta tanítványait. A folytatásban még zavarodottabbá váltak lilák, támadásban nem mertek vállalkozni, ha mégis, akkor, a védelem, vagy a kapus akasztotta meg az akciót.

Jó pár percnek el kellett telnie, mire végre megnyugodtak a lila mezes lányok és ezután már ismét láthattunk tőlük néhány szép passzt és gólt. A szélsők nagy napot zártak a Ferencvárosnál, hiszen nemcsak Márton Gréta, hanem a 2. félidőben beálló nemrég még Békéscsabán játszó Kovács Anett is ontotta a gólokat. Az 52. percben jött az újabb csabai időkérés, Vida Gergő messze nem volt elégedett azzal, amit a játékosaitól látott.

Elek Gábor: – Mivel elveszítettük az irányítóinkat, ezért speciális összetételben kellett pályára lépnünk. Arra törekedtünk, hogy feszes védekezésből rengeteget fussunk. Nem volt mindegy, hogy milyen képet mutatunk, az első félidő végi kettő–hat egy kicsit bosszantó volt, a szünet utáni játékunkkal már elégedett voltam.

Vida Gergő: – Nem is kaphattunk volna jobb ellenfelet az MTK-mérkőzés előtt, mint a hasonló stílusban játszó Ferencvárost. A visszarendeződésekkel elégedett voltam, de sok gólt kaptunk, szerettem volna, ha megússzuk negyven alatt. Ha ezt a játéksebességet át tudjuk vinni a szerdai mérkőzésre, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni.

A Ferencváros végül nagy különbségű, magabiztos győzelmet aratott a nagy akarattal, de sok hibával, időnként hitehagyottan játszó Békéscsaba otthonában.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Szombaton a Ferencváros látogat a Viharsarokba

Újabb hazai összecsapásra készül lila-fehér csapatunk, ezúttal pedig egy igazi nagyágyú érkezik Békéscsabára, hiszen szombaton a Fradi gárdájával mérik össze tudásukat lányaink.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria

Ennek megfelelően a cél ezúttal nem lehet más mint megnehezíteni a válogatott játékosok egész sorát felvonultató zöld- fehérek dolgát. És bizony még ez sem egy magától értetődő dolog, ugyanis ebben a bajnokságban mindössze két olyan mérkőzése volt a Fradinak amikor valamelyest megizzadtak a bajnoki pontokért. Az egyik ilyen állomásuk volt Vác, ahol a hazaiakat négy góllal fektették két vállra Elek Gábor lányai, a másik pedig hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen összecsapásuk, amikor is mindösszesen csak három találattal tudtak diadalmaskodni. Ennek megfelelően vereséget is csak egy alkalommal szenvedtek a bajnokságban, méghozzá a Győr otthonában, ahol 33-27 arányban maradtak alul a nagy riválissal szemben. Viszont a Bajnokok Ligájában már nem meneteltek ennyire magabiztosan  a fővárosiak, sőt a Buducnost Podgorica elleni sikertelenül megvívott nyolcaddöntőt követően, már csak a bajnokságra és a Magyar Kupára kell koncentrálniuk a zöldeknek. Akik a válogatott sikerrel megvívott olimpia selejtezőtornáját követően, két hazai összecsapáson is megmérették magukat, mégpedig szombaton a Dunaújvárost verték 30-21 arányban, szerdán pedig az Alba Fehérvár együttesét múlták felül nagyon simán 39-22-re.

Aktuális ellenfelünkhöz hasonlóan békéscsabai lányaink is két mérkőzést vívtak a múlt héten, először Érden, ahol egy igazi kiélezett találkozót játszottak a felek, és bár a szünetben még a liláknál volt ötgólos előny, a vége mégis 33-30-as hazai siker lett. Illetve szombaton már hazai környezetben lépet parkettra Vida Gergő alakulata, a vendég Debreceniek dolgát azonban így sem sikerült érdemben megnehezíteni, és így hét góllal a hajdúságiak diadalmaskodtak. Ahogy a Ferencváros elleni szeptemberi randevún sem tudtak lányaink szoros eredményt elérni, amit a 37-18-as népligeti vereség is jól mutat. Egyébként legutóbb Békéscsabán tavaly januárban ütközött meg egymással a két gárda, de azon a találkozón is sima 15 gólos zöld-fehér siker született.

Folytatás tehát szombaton 16 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton sípmesterek ténykedése mellett. A mérkőzést ahogy mindig, ezúttal is a 7. Tv és a Behir.hu online felülete élőben közvetíti.

Dömény Dezső

line

Visszatér egykori csapatkapitányunk

Két szezont követően nyáron visszatér a Viharsarokba egykori csapatkapitányunk Kiss-Walfisch Mercédesz.

Kiss-Walfisch Mercédesz

A 27 éves békéscsabai nevelésű balátlövő, még 2012 tavaszán mutatkozott be az Előre felnőtt csapatában, de tagja volt a 2014-ben junior bajnoki címet szerző együttesünknek is. 2017-től pedig már a csapatkapitányi tisztséget is betöltötte, miközben ipari mennyiségben termelte a gólokat, amivel egyesületünk házi góllövőlistáján is rendre a legjobbak között volt. 2019-ben döntött a távozás mellett, és a Fehérvár gárdájához szerződött, ahonnan egy év után tavaly nyáron kölcsönadták az Érd együttesének, ahol jelenleg 86 találattal szintén csapata legjobb gólvágója. 2021 nyarától pedig a rövid kitérőt követen egészen biztosan ismét lila-fehérben láthatjuk Mercit, aki egy évre írt alá klubunkkal.

– Ezer szállal kötődőm Békéscsabához, és ez még akkor is igaz ha közel két éve nem itt élek – kezdte honlapunknak a balátlövő. – Nehéz szívvel mentem el két esztendővel ezelőtt is, hiszen mindig fontos szerepet töltött be az életemben nevelőegyesületem és a város is. Már akkor biztos voltam benne, hogy egyszer visszatérek a klubhoz, és nagyon örülök annak, hogy ez ennyire hamar realizálódik is. Nyilván a döntésben a családi kötelékek is szerepet játszottak, hiszen friss házasként a lehető legközelebb szeretnék lenni férjemhez is, aki szintén csabai.

Merci aki Érden is csapatkapitányként küzd jelenlegi együttese sikereiért, bár jól érzi magát mostani állomáshelyén, a lilák hívó szavának nem tudott ellenállni.

– Sajnos az előző szezonom nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, de ebben az idényben már ismét magamra találtam, élvezem a játékot, és őszintén szólva marasztaltak is volna Érden. De úgy éreztem a Békéscsaba megkeresésére nem mondhatok nemet, és már most hatalmas motiváció van bennem, hogy nyártól megint egykori csapatom céljaiért küzdhetek.

line

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – DVSC Schaeffler

benkse_150spacerdvsc_schaeffler_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 16. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – DVSC Schaeffler

23-30 (12-17)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. március 27. (szombat) 16:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Versenybírók: Klucsó Jenő, Lekrinszki Tivadar

Békéscsaba: Petika Tena (1), Andróczki Flóra (0), Giricz Laura Gerda (3), Török Fanni (3), Radojevic Tamara (2), Mistina Kitty (0), Iván Emese (1), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (0), Mitrovic Ivana (3), Kukely Anna (4), Csepregi Anita (0),  Szabó Panna (1), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (5).
Vezetőedző: Vida Gergő

DVSC: Torda Vanessa Andrea (0), Tóvizi Petra (1), Vámosi Panna (1), Giegerich Ann-Cathrin Johanna (0), Vantara-Kelemen Éva (0), Bordás Réka (2), Karsten Elke (1), Csernyávszki Liliána (4), Bánfai Kíra (0), Kovács Anna (10), Vámos Petra (7), Petrus Mirtill (3), Arany Rebeka Melinda (1), Despotovic Jelena (0), Hornyák Dóra (0), Csapó Kyra Vivien (0).
Vezetőedző: Kudor Kitti

sargalap Sárga lapok: Agbaba Jelena (1) Bordás Réka (1), Arany Rebeka Melinda (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (2. perc), Bucsi Lili (2. perc), Mitrovic Ivana (2. perc), Kukely Anna (2. perc), Tóvizi Petra (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Radojevic Tamara (1/1), Kukely Anna (1/1), Kovács Anna (2/2).

line

Nem sikerült a bravúr a Debrecen ellen

Jelena Agbaba találata nyitotta a mérkőzést, amelyre gyorsan jött válasz, Tóviz Petra révén. Kétszer is könnyelműen adták el a labdát a csabaiak, amit a fehér mezes hajdúságiak azonnal megbüntettek. A vendégeknél Kovács Annát nem tudták tartani a lila-fehérek, igaz a túloldalon a minden helyzetét gólra váltó Jelena Agbabával nem bírtak. A kezdeti bizonytalankodások után koncentráltabbá vált a csabaiak játéka, és a 10. percben lefaragták kétgólos hátrányukat. Az egykor Békéscsabán is megfordult Kudor Kitti ki is kérte az idejét.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - DVSC Schaeffler

Az egyértelmű volt, hogy a Debrecen ellen a legkisebb hibák sem fértek bele, hiszen vagy Kovács Anna, vagy Vámos Petra kihasználta a megingásokat. A félidő felénél kezdett felpuhulni a csabaiak védekezése, ami az eredményben is megmutatkozott, a 15. percben először vezetett 3 góllal a DVSC. Ekkor Vida Gergőnek akadt mondanivalója. A hajdúságiak a félidő utolsó harmadában tovább növelték az előnyüket. A hazaiak nem tudták kivenni a játékból az egykori válogatott Kovács Annát, aki a 21. percben már a 7. találatánál tartott. Több poszton is változtatott Vida Gergő, de lényegesen hatékonyabbá nem vált csapata játéka, ráadásul a hajdúságiak kapusa, Torda Vanessa is belejött, a szünetre 5 gólos debreceni vezetéssel mehettek a felek.

Beladott apait-anyait a 2. félidőben is a Békéscsaba, de a gólok hiányoztak az elején, a vendégek viszont szinte minden támadásukat eredményesen fejezték be. Még nem telt el 10 perc a játékrészből és megduplázódott a hajdúságiak előnye. Hét és fél percet kellett várni az első hazai találatára a második felvonásban. A győri olimpiai selejtezőben a szerb válogatottban érdekelt Tamara Radojevics meglehetősen fáradtan mozgott, nagyon hiányoztak a góljai. A látogatók biztos előnyük tudatában nyugodtan kézilabdázhattak, gyakorolhattak a következő, Érd elleni bajnoki csatára. A 44. percben 15–24-es állásnál időt kért a hazaiak trénere, aki a folytatásban pályára küldte a keret többi játékosát is. A meccs hajrájában sikerült 6 gólra felzárkóznia a Csabának, ám ennél már közelebb nem engedte vendéglátóját a DVSC. A küzdeni tudásra, az akaratra a mai napon sem lehetett panasz, de ez egy Debrecen-kaliberű együttes ellen nem elég a pontszerzéshez.

Kudor Kitti: – Az első tíz percben nem állt össze a védekezésünk, ami viszont az időkérés után feljavult. A második félidő első tíz percében volt egy jó szakaszunk és kialakult egy nagyobb különbség, ezután már mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni.

Vida Gergő: – Az első félidő első negyedórájában partiban voltunk ellenfelünkkel, ám ezután védekezésben többször is hibáztunk és kihagytunk több ziccert, ekkor már kijött a két csapat közötti minőségi különbség. A második félidőben a két csapatnál már a cseresor játszott. A hozzáállást dicsérem, örülök, hogy nem lett csúfos a vereség.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix