Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line

Az elszántsággal nem lesz probléma

Interjú Szabó Pannával

Sorozatunk, melyben bemutatjuk a 2020/21-es bajnoki idényben szereplő keretünket, tovább folytatódik. Mai írásunkban ismét egy fiatal tehetséggel ismerkedhetünk meg, aki negyedmagával együtt kölcsönbe érkezik a szomszédvárból és egy idényen keresztül egészen biztosan lila-fehérben láthatjuk. Ő nem más, mint Szabó Panna, aki 22 éves kora ellenére is már több mint tíz éve koptatja a kézilabda-parkettet. A fiatal balszélső mesélt egy kicsit a múltjáról, céljairól és persze arról is milyen szezont álmodott meg az előttünk álló idényre.

– Hol ismerkedtél meg szeretett sportágaddal? 

– A kézilabda alapjait még Balmazújvárosban sajátítottam el. Oda jártam általános iskolába és a suliban ismerkedtem meg a sportággal, ami az első pillanatoktól kezdve megfogott. Az első edzőm, akitől a kézlabda legfontosabb alapjait megtanultam Melkó Karcsi bácsi volt, akinek a mai napig nagyon sokat köszönhetek. Ezt követően 2012-ben költöztem a cívisvárosba, ahol első évemet még a DSC-SI csapatában töltöttem, de 2013 nyarán lehetőségem nyílt átigazolni a volt klubomhoz, így a legutóbbi hét szezonomat ott töltöttem. Természetesen végigjártam a korosztályos ranglétrát, míg a 2016-17-es szezonban már a felnőtt első osztályban is bemutatkozhattam.

– Finoman fogalmazva sem szokványos módon zárult az előző idény, ettől függetlenül milyen szájízzel gondolsz vissza erre a szezonra? 

– Valóban nem így terveztem én sem az elmúlt időszakot és jócskán van bennem azért hiányérzet, mert úgy érzem nagyon sok pozitívumot tartogatott volna számunkra még az idény, ha végigmegy. De abba bele kellett törődni, hogy március közepétől egy mindenki számára idegen helyzet következett, és nem volt mese alkalmazkodni kellett hozzá. Noha nekem is rendesen felborította az addigi ritmusomat és a közös edzések, valamint a meccsek is nagyon hiányoztak, azért volt jó oldala is ennek az időszaknak. Az mindenképpen pozitívum volt számomra, hogy sokkal több időt tölthettem a családommal és a barátaimmal és talán a korábbinál jobban meg is becsültem ezeket a pillanatokat. Ráadásul azért is volt különösen fontos ez most nekem, mert tudtam, hogy nyártól már Békéscsabára költöznöm és így jóval kevesebb időt tölthetek majd a szeretteimmel.

– Miként tekintesz az elkövetkező békéscsabai évedre?

– Mindenképpen egy kiváló lehetőségként tekintek rá, hiszen tisztában vagyok vele, hogy ez egy hatalmas esély számomra, hiszen még ilyen fiatal korban sok munkára, fejlődésre és nem utolsósorban megfelelő mennyiségű játékpercre van szükségem. Ezért is örültem nagyon a lila-fehér klub megkeresésének, mert úgy gondolom itt minden körülmény és háttér adott, hogy én és a hozzám hasonló többi fiatal kézilabdázó fejlődni tudjunk és bizonyítsuk, hogy lehet ránk számítani. Engem maximálisan motivál ez az új feladat és nagyon szeretném a lehető legjobb teljesítményemet nyújtani csabai színekben.

–Volt játékostársaid kivételével mennyire ismered leendő csapattársaidat?

–A meccsekről nagyjából ismerek mindenkit, pláne hogy fiatal csapat révén hasonló korosztályba tartozunk, így ellenfélként is rendre találkoztunk az elmúlt években. Úgyhogy egyáltalán nem félek a beilleszkedéstől, nem hiszem, hogy bármi probléma lesz ezzel. Nyilván egy plusz segítség Vida Gergő személye, akit szintén nagyon régóta ismerek, hiszen több éves munkakapcsolat van köztünk.

–Milyen célokkal vágsz neki a nyári alapozásnak?

– Mindenképpen a csapat segítségére szeretnék lenni, számomra ez a legfontosabb, így ennek érdekében mindent meg fogok tenni. A másik nagyon fontos dolog, hogy a kitűzött célokat el tudjuk érni, ami nem lesz sétagalopp, de hogy minden edzésen és meccsen keményen fogunk dolgozni a siker érdekében, ezt már így előre bátran ki merem jelenteni a többiek nevében is.

Dömény Dezső

Közlemény

Csapatunk 2020. július 07-én, kedden kezdte meg a felkészülést a 2020/2021-es NB I-es bajnoki szezonra. A közös edzések indulása előtt, figyelembe véve az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalását, illetve minden további, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírást, elvégeztük a megfelelő vizsgálatokat, a munka csak ezután kezdődhetett meg.

Egyesületünk vezetése elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a Magyarországra visszatérő idegenlégiósokat, illetőleg a külföldön járt játékosokat, rögtön a megérkezésük után, a csapathoz való csatlakozásuk előtt, PCR tesztelésre is elküldi.

Még mielőtt az érintett játékosok bármelyikén jelentkezett volna COVID-19 tünet, értesítést kaptunk a teszteket elvégző szegedi laboratóriumból, hogy egyikük tesztje pozitív lett!

Ezt követően haladéktalanul értesítettük a területileg illetékes Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Hatóságát, illetve felvettük a kapcsolatot a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Infektológiai osztályával.

Az érintett játékos kéthetes járványügyi zárlat alá került, lakhelyét nem hagyhatja el. A pozitív tesztet produkáló játékos jól érzi magát, átmenetileg az íz- és szagérzékelését veszítette el. A játékosokat fogadó és velük érintkező munkatársaink, valamint a családtagjaik hétfőn és szerdán elvégzett PCR tesztje is negatív lett, az eredményig azonban ők is önkéntes karanténba vonultak.

Az egyesület gyorsan és felelősen cselekedett, 24 órán belül minden kapcsolat feltárásra és jelentésre került, minden érintett karanténba vonult a tesztek eredményének közléséig, így a fertőzés nem terjedt tovább.

Klubunk a járványügyi szabályokat eddig, és a jövőben is a legszigorúbban betartja, és ezt várja el minden munkavállalójától, hiszen az egészség a legfontosabb!

Már izgatottan várja a kezdést csapatunk jobb-átlövője

Interjú Iván Emesével

Mai írásunkban egy újabb kézilabdázóval ismerkedhetünk meg együttesünk, a Békéscsabai NKSE 2020/2021-es keretéből. Ráadásul ezúttal egy olyan játékos mutatkozik be, aki ősszel először fogja majd magára ölteni lila-fehér mezünket. Ő nem más, mint Iván Emese, akit szurkolóink leginkább a tavalyi esztendő Eger-Csaba összecsapásairól ismerhetnek. Ugyanis a két gárda tavaszi bajnoki mérkőzésén hét találattal nem csak csapata, de a mezőny legeredményesebb játékosa is volt, sőt még a felek őszi magyar kupa találkozóján is négy gólt hintett a Lilák kapujába. De az egész elmúlt szezonban roppant eredményes volt, összesen hetvenszer rezgette meg ellenfelei hálóját. A fiatal, 22 éves jobbátlövő amellett, hogy mesélt eddigi pályafutása legfontosabb pillanatairól, azt is elmesélte miért döntött lila-fehér együttesünk mellett és hogy mit vár leendő csapatától a következő idényben.

ivan_emese

– Érdekes módon Érden laksz, mégsem játszottál még egy percet sem a helyi csapatban…

– Valójában Budapesten születtem, de jó néhány éve már Érdre költöztünk a szüleimmel, viszont igen, a kézilabda mindig más városhoz kötött eddig. A sportággal Szigetszentmiklóson ismerkedtem meg, ott a helyi NB2-es csapatban kezdtem fiatalon játszani. Ezt követően kerültem Dunaújvárosba, ahol a középiskolai tanulmányaimat végeztem és persze közben a Kohász Kézilabda Akadémiánál kézilabdáztam. Az érettségi után pedig elsősorban a felsőoktatási tanulmányaimat szem ellőt tartva igazoltam az akkor másodosztályban szereplő Eger együtteséhez, ahol két részletben összesen két és fél évet töltöttem.   

– És ez alatt egyszer már az NB1-ben is megmutattad magad…

– Az első Egri időszakom egy év volt, akkor megnyertük a másodosztály keleti csoportját, de idény végén igen mondtam a Vác megkeresésére, úgyhogy a 2018/2019-es szezonban már az új csapatommal mutatkozhattam be az első osztályban. De sajnos csak fél évig tartott ez a váci időszak, mert nem igazán sikerült úgy az az ősz ahogyan szerettem volna és így utólag be is kell látnom, hogy ott abban a gárdában még túl nagy kihívás volt nekem az NB1.    

– De azért azt követően Egerben végigjátszottál még egy fél első osztályú szezont, nem is rosszul…

– Igen, a téli szünetben visszatértem korábbi csapatomhoz, és mivel akkor ők is a legmagasabb osztályban játszottak, így gyakorlatilag maradtam azon a szinten, mint előtte, de persze azért más volt a két csapattal szembeni elvárás is. Viszont valóban jól ment a játék és ami még nagyon fontos, kiváló tapasztalatokat gyűjtöttem ezalatt, amiket most, hogy ismét visszatérek az NB1-be remélem hasznosítani tudok majd.

– Az elmúlt szezont újfent az NB1/B-ben töltötted, de ez sem sikerült rosszul…

– Pontosan úgy fogalmaznék, hogy a csapatnak kiválóan, hiszen végig vezettük a bajnokságot és ha nem fújják le a küzdelmeket idő előtt akkor valószínűleg aranyéremmel zártunk volna. Nekem viszont nem ez volt életem legjobb éve, elég sok hullámvölggyel tarkított szezonon vagyok túl. Ezért is voltam igazán boldog, amikor megkeresett a Békéscsaba, mert amellett, hogy ismét a legmagasabb osztályban játszhatok, még remek lehetőségnek is tartom, hogy megmérettessem magam hol is tartok valójában. Természetesen tisztában vagyok azzal, mekkora szakadék van a két osztály között, de bízom benne, hogy sikeresen megbirkózom majd ezzel a feladattal is és a másodosztályhoz hasonlóan itt is kulcsszereplője tudok majd lenni az együttesemnek.

– Ha jól tudom a sport mellet még aktív tanulmányokat is folytatsz…

– Ahogy említettem is, annak idején Egerbe szerződésem hátterében is már a tanulás állt, úgyhogy ott az egyetemen elkezdtem a kézilabda edzői szakot, melyet jelenleg is folytatok. Ennek megfelelően szabadidőm nagy részét tanulással töltöm, a maradék időben pedig otthon, családi körben szeretek kikapcsolódni. Egyébként két húgom is van, akik közül az egyik szintén ezt a sportágat űzi, úgyhogy őt is próbálom mentorálni.

– Mellesleg mennyire ismered Békéscsabát?

– Őszintén szólva minimálisan. Eddigi tapasztalataim mindösszesen a Sportcsarnokra koncentrálódtak, hiszen csak mérkőzések kapcsán jártam a békési megyeszékhelyen. Szóval új lesz szinte minden számomra, van is bennem némi izgalom, de ettől függetlenül szerintem nem lesznek problémáim a beilleszkedéssel. Fiatalos közegbe érkezem és noha a leendő csapattársaimat közvetlenül nem ismerem, de a pályán már szinte mindenkivel találkoztam. Vida Gergő vezetőedzőnkkel is egyeztettem már és biztos vagyok benne, hogy vele és a játékosokkal is gördülékenyen tudunk majd együtt dolgozni és meg tudjuk majd állni a helyünket ebben az erős bajnokságban. Azt gondolom, ha igazán jó és erős közösséggé sikerül majd összekovácsolódnunk akkor a legfőbb célunkat a biztos bennmaradást képesek leszünk teljesíteni.

– Viszont a munkakezdésig van még egy rövid idő, miként telik számodra a szünet?

– Igazából semmi extrát nem terveztem erre a nyárra, ahogy az elmúlt hetekben, úgy a hátralévő időben is otthon, családi környezetben próbálok minél jobban feltöltődni és ráhangolódni a következő szezonra. Úgyhogy már ennek fényében végzem lelkiismeretesen a vezetőedzőnk által összeállított otthoni edzéstervet is és persze nagyon várom már a kezdést, hogy végre találkozhassak új csapattársaimmal és a szurkolókkal is, akikről egyébként már nagyon sok jót hallottam.

Dömény Dezső

Fiatal beállónk már alig várja, hogy ismét pályán lehessen

Interjú Giricz Laurával

Komoly változáson esik át idén nyáron együttesünk a Békéscsabai NKSE kerete. Mint arról már korábban beszámoltunk összesen kilenc játékos hagyja el a klubot, így nyolc kézilabdázó marad az előző szezon keretéből. Köztük van az a Giricz Laura is, aki 19 évesen 2018 januárjában csatlakozott az Előréhez, akkor még fél évre kölcsönben a Mosonmagyaróvártól, de a következő szezont már hivatalosan is lila-fehér játékosként kezdte meg a fiatal kézilabdázó. Bár az az idény remekül sikerül a számára, sajnos a szezon végén már elkezdődött hosszú kálváriája, melyben két térdműtét és egy nagyon hosszú rehabilitációs időszak is szerepelt. Ennek megfelelően az előző szezont teljes egészében ki kellett hagynia, viszont most már egészségesen, tele ambícióval alig várja, hogy ismét pályára léphessen csabai együttesünkben.

– Ha jól tudom Szegedről származol, de a kézilabda csínját-bínját nem ott sajátítottad el…

– Részben így van, hiszen nagyon korán már 14 évesen elkerültem a Nemzeti Kézilabda Akadémiához, de azért a sportágat Szegeden kezdtem és így az alapokat is ott sajátítottam el. Az persze igaz, hogy a négy Balatonbogláron eltöltött év nagyon fontos szerepet játszott a pályafutásomban. Ezen időszak alatt rengeteget fejlődtem és tanultam, ami nem is csoda mert kiváló szakember-gárda dolgozott velünk, amelynek köszönhetően serdülőtől egészen junior korom végéig folyamatosan válogatott kerettag lehettem. A junior-válogatottsághoz amúgy is életem eddigi legnagyobb élménye fűződik, hiszen 2018 nyarán hazai környezetben sikerült világbajnoki címet szereznünk.

– Ezt követően viszont ismét visszatértél az alföldre…

– Igen, csak előtte még 2017 őszén egy rövid ideig Mosonmagyaróváron is megfordultam, sőt első profi szerződésemet is ennél a klubnál kaptam. Viszont mivel januárban elváltak útjaink az akkor másodosztályban szereplő egyesülettel, így az első osztályú debütálásom a Békéscsabához kötődik. Egyébként úgy érzem az a félévem nagyon jól sikerült itt, gyorsan beilleszkedtem a csapatba és örömmel töltött el, hogy a kölcsönidőszak után 2018 nyarán kétéves szerződést kínált számomra a csabai klub.

– Ami azért így kétéves távlatból elég felemásra sikerült…

– Sajnos igen. Az első évem abszolút rendben volt, egyre inkább kezdtem alapemberré válni - főleg védekezésben - és szinte minden mérkőzésen pályán lehettem. Viszont a szezon végén már egyre komolyabb problémákat kezdett okozni számomra egy régi sérülésem szövődménye. Egészen pontosan elkopott a jobb térdemben a porc, így mozaik plasztikára volt szükség, melyet 2019. szeptember 11-én Székesfehérvárott végeztek el. A műtétet követően csak hat héttel később állhattam lábra és bár amint lehetett elkezdtem a gyógytornát és a rehabilitációt - sajnos a felépülésem így is fél évet vett igénybe. A klub egészségügyi stábja viszont rengeteget segített az erősítésben és a különböző kezelésekben, amit ezúton is nagyon köszönök Jacsek-Makra Viktóriának, Knyihár Jánosnak és Tóth Kristófnak egyaránt.

– Akkor számodra is rosszkor jött a bajnokság felfüggesztése?

– Talán mondhatom, hogy a legrosszabbkor. Mivel a közös munkának köszönhetően egyre jobban haladt felépülésem, így márciusban már teljes értékű munkát tudtam a csapattal végezni és 2020. március 14-én a Szombathely elleni bajnoki mérkőzésen léptem volna ismét pályára. Viszont a járványhelyzet közbeszólt, ezért sajnos játék nélkül voltam kénytelen lezárni ezt az idényt. Bár ez a szezon messze nem úgy alakult számomra, ahogyan terveztem, most már csak a jövőre és az előttünk álló idényre koncentrálok. Szeretnék bizonyítani a pályán és ismét stabil tagja lenni a csapatnak és persze a lányokkal együtt elérni a kitűzött célunkat. Sok mindenen mentem keresztül az elmúlt időszakban, de ezek az események csak még inkább megerősítették bennem azt, hogy az életem a kézilabda és ameddig csak lehetőségem van rá szeretném továbbra is a pályán élvezni ezt a csodálatos játékot.

– Reméljük erre itt Békéscsabán még nagyon sok lehetőséged lesz, hiszen hosszabbítottál a klubbal…

– Igazából evidens volt számomra, hogyha a klubnak is szüksége van rám akkor maradok. Az elmúlt két és fél év során nagyon megkedveltem a várost, szeretek itt élni, teljesen otthonomnak tekintem. Emellett azért az együttes is a szívemhez nőt. Nekem jó érzés ebben a csarnokban játszani és külön tetszik, hogy a szurkolóink nagyon szeretik a kézilabdát meg a csapatot és remek hangulatot képesek varázsolni a találkozókon.

– Jelenleg te is a nyári szünetedet töltöd, mivel telnek a vakáció napjai?

– Most a szabadidőm legnagyobb részét a családommal és a barátaimmal töltöm, megpróbálok minél jobban feltöltődni, kikapcsolódni. A hátralévő rövid időszakban még szeretnék egy kicsit túrázni is, mert azért inkább aktívabban igyekszem eltölteni a pihenőidőmet. Viszont mivel hamarosan kezdődik már a felkészülés is, ezért teljesen az edzésekről sem feledkezem meg és folyamatosan erősítek és készülök, hogy minél jobb formában kezdjem július 6-án az alapozást. Már nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk a csapattal, és persze, hogy ismét találkozzunk a pályán.

Sorsoltak az NB I-re

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a K&H Női Kézilabda Liga 2020/2021-es idényének programját. A bajnokságok 1. fordulójának versenynapja 2020. szeptember 6-a, az alapszakasz utolsó fordulójának versenynapja 2021. május 30. Az NB I-es fordulók programja letölthető a mellékelt dokumentumokból.

line

Letöltés (PDF, 183KB)

2020/2021-es Versenykiírások: NB I/B, NB II, Magyar Kupa, utánpótlás-bajnokságok

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elfogadta a 2020-2021. évi NB I/B; NB II; MK; ifjúsági és serdülő; U16 versenykiírását és mellékleteit.

Letöltés (PDF, 845KB)

Bejárást tartottunk a felújítás alatt lévő Városi Sportcsarnokban

Több mint 30 éve adták át a sportcsarnokot, mely kezdetektől fogva szolgál a békéscsabai kézilabdázás otthonaként. Az elmúlt időszakban az energetikai korszerűsítés során már megújult az épület külseje, a benti részek felújítása pedig az idei év elején kezdődött meg.

A beruházás során egyebek mellett teljesen felújítják a küzdőteret, új világítási rendszert, hangosítást, székeket és eredményjelzőt telepítenek. Megújulnak a vizesblokkok, kiszolgálóhelységek, öltözők. Az eddig földszinten működő konditerem az első emeletre költözik, ahol jóval több hely áll majd rendelkezésre. A régi első emeleti büfé helyére multifunkciós terem és videó-, illetőleg sajtószoba kerül. A szállodai rész pedig 20 teljesen felújított, minden igényt kielégítő szálláshellyel várja majd vendégeit. A kivitelezést végző cég képviselőjének tájékoztatása szerint a munka jó ütemben halad, bízunk abban, hogy a békéscsabai sportszervezetek és sportbarátok mielőbb birtokba vehetik a felújított komplexumot. A bontási munkák végeztével már az új helyiségek kialakításának fázisa zajlik, egyre több látható a megújuló sportcsarnokból, melyet az alábbi összeállításban mutatunk be.

line

Tájékoztató a kézilabdás táborban résztvevő gyermekek szülei részére

Tisztelt Szülők!

Hétfőtől (2020. június 22.) indul nyári kézilabda táborunk. Ahhoz, hogy gyermekeik minél jobban érezzék magukat, a következő dolgokban szeretnénk a segítségüket kérni:

  • a táborban 07:45 órától tudjuk fogadni a résztvevőket és 16:15 óráig tudjuk a felügyeletet biztosítani,
  • gyermekek naponta két edzésen (délelőtt, délután) edzésen vesznek részt, ennek megfelelően szíveskedjenek öltözetet biztosítani számukra,
  • a gyermekeknek háromszori étkezést biztosítunk (tízórai, ebéd, uzsonna),
  • napközis táborként a gyermekek komfortérzetéhez nagyban hozzájárulhat, ha a kedvenc játékot, papucsot, polifoamot, plédet, stb. hoznak magukkal,
  • az edzések között szabadidős programokat szervezünk, melyekhez kérjük készítsenek a gyerekek táskájába egy-egy ollót.

Előzetes terveink szerint a tábor programja a következőképpenn alakul:

  • délelőtt és délután edzés, a tréningek között kulcstartó-, és pom-pom készítés,
  • gyöngyfűzés, plakát-készítő verseny, póló festés.

Szeretettel váruk mindenkit! Találkozunk hétfőn!

Fábián Csaba, utánpótlás vezető

Kézilabdás nyár

Időpont: 2019. június 17-21. (hétfő-péntek)

Helyszín: Békéscsaba, Mester Klub

Cím: 5600 Békéscsaba, Mester u. 12.

line

Legyen egy igazán jó nyarad a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület által szervezett kézilabdás táborban! Ha szeretnél a szünidőből egy hetet hasznosan, tartalmasan, sportos környezetben eltölteni, akkor itt a helyed!

Naponta két, változatos edzés az Előre NKSE edzőinek szakszerű irányításával. A tréningeken kívül szervezett, szabadidős programokra lesz lehetőség (asztalitenisz, fallabda, csocsó, konditerem, strandolás). A tábort meglátogatják a klub NB I-es játékosai, akik beszámolnak az egyesületben folyó munkáról, a sportág kulisszatitkairól. Az sem probléma, ha kezdő vagy és most szeretnél megismerkedni a kézilabdával. Szakembereink játékos formában tudnak bevezetni a világ és Magyarország egyik legnépszerűbb sportágának alapjaival és szépségeivel.

A díj tartalmazza: a tízórait, ebédet, uzsonnát, terembérletet, sportszerhasználatot, strandbelépőt és a 07:30-16:30 óra közötti felügyeletet.

Jelentkezés, további információ:
Fábián Csaba, utánpótlás szakágvezetőnél.
E-mail: fabiancsaba63@freemail.hu. Mobil: +36 30 264 5260.

Megjegyzés: a turnus csak megfelelő létszámú jelentkezés esetén indul.

line

kezinyar_2020_web