Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

Horváth Roland két évet hosszabbított

A következő két szezonban továbbra is Horváth Roland látja majd el az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE felnőtt csapatának vezetőedzői feladatait.

20190523_horvath_roland

Roland 2017 novemberében érkezett a csapathoz, akkor komoly munkával sikerült megőrizni az első osztályú tagságunkat. Idén a sérülésekkel is nehezített helyzetben ezt már februárra sikerült kivívni, így a következő szezon előkészítését hatékonyan tudta az egyesület megkezdeni, ennek fényében a fiatal edző bizakodóan tekint a jövő felé: – Szeretném folytatni a szakmai munkát, amit elkezdtem és bízom benne, hogy az új igazolások tükrében, valamint az itt maradó fiatal játékosokkal jobb eredményt tudunk elérni a következő szezonban, így bővebb játékos-kerettel eredményesek tudunk majd lenni!

Az élvonalban maradt a csabai együttes

A női NB I.-es bajnokságban 10 ponttal a tizenkettedik helyen végzett az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE és ezzel kiharcolta a bennmaradást az Európa legerősebb női bajnokságának tartott hazai élvonalban. A lila-fehér együttes szerepléséről, a további tervekről beszélgettünk Horváth Rolanddal, a csapat fiatal vezetőedzőjével, akinek a vezetés a napokban két évvel meghosszabbította a szerződését.

20180509_horvath_roland

– Milyen tervekkel vágtak neki az elmúlt nyáron az új bajnoki idénynek, mi valósult meg a célkitűzésekből?
– Mivel az elmúlt szezonban csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy megőrizzük NB I-es tagságunkat, így nehéz volt összeállítani a keretet a 2018/19-es szezonra. Tavaly nyáron kilencen távoztak az együttesből, így gyakorlatilag új csapatot kellett építenünk, miközben csak öten érkeztek és közülük szezon közben hárman – Binó Boglárka, Dokovics Anasztázia és Radovics Szandra – is távoztak, és csak egy játékos, Marincsák Nikolett jött. A vezetés a biztos bennmaradás kiharcolását tűzte ki célul az elmúlt nyáron, amit sikerült elérnünk. A bennmaradás értékét növeli, hogy az utolsó nyolc mérkőzésen az ukrán válogatottnál megsérült kapus, Balog Judit már nem szerepelhetett és a szintén a hazája válogatottjánál járt Vukajlovic Aleksandra is sérülten szerepelt a szezon befejező szakaszában. Az előző idényben tizenegy, most tíz pontot gyűjtöttünk, de idén hamarabb megvolt a bennmaradás, így több időnk maradt a következő szezon csapatának kialakítására. Azt is el kell még mondanom, hogy nálunk, mivel rövid volt a kispad, a fiatalokat is be kellett dobnunk a mély vízbe és közülük voltak olyanok akik többször is megfelelő teljesítményt nyújtottak, ami biztató lehet a jövőre nézve.

– Mely mérkőzéseken játszott jól a csapat?
– A legjobb teljesítményt a szezonban Budaörsön nyújtották a lányok, ahol nem nyomta a tét a kézilabdázóinkat és magabiztos, tízgólos győzelmet arattak a legnagyobb vetélytársunk otthonában. Jól játszott még az együttes itthon az Érd elleni 30–30-as döntetlent hozó összecsapáson, valamint a csak külföldieket szerepeltető Kisvárda elleni hazai találkozón, ahol végül egy góllal kaptunk ki. A Debrecen elleni győztes itthoni mérkőzésen is fegyelmezetten kézilabdáztak a lányok, ami meghozta a megérdemelt győzelmet.

– A szakvezető egyénileg kiket emelne ki az együttesből, kik okoztak csalódást?
– Úgy gondolom, a sikert közösen értük el, így senkit sem szeretnék kiemelni. Az idény során mindenkinek voltak jó és gyengébb mérkőzései, egy biztos, mi csak akkor tudunk nyerni a hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen, ha legalább négy-öt kiemelkedő teljesítményt tudunk felvonultatni. Az idény hajrájában gyakorlatilag elfogytunk, hiszen ilyenkor öt-hat ember is hiányzott a keretből, a már említettek mellett Szögi Tímea és Zöldi-Tóth Katalin is.

– Milyen változások várhatók a nyáron a csapat háza táján, mikor kezdik a felkészülést a következő szezonra?
– Hárman távoznak: Gidai Eszter, Walfisch Mercédesz és Zöldi-Tóth Katalin. Eddig már két érkezőt jelentett be a klub, a válogatottban is bemutatkozott átlövő, Kopecz Barbara Mosonmagyaróvárról, míg Barján Bianka Vácról jön hozzánk. Még szeretnénk egy beállóst, egy balszélsőt és egy balkezes lövőt igazolni. A felkészülést július 10-én kezdjük az őszi idényre.

Fotók: Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

benkse_150spaceralba_fehervar_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 26. forduló

Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

26-31 (10-14)

Időpont: 2019. május 18. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szegedi Zsolt

Békéscsaba: Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (5), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (5), Dombi Katalin (1), Walfisch Mercédesz (7), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (2), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (6), Kukely Anna (0), Agbaba Marija (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Fehérvár: Vajk Eszter (0), Májer Krisztina (5), Zhilinskaite Yana (2), Mendy Claudine (6), Gorshenina Olga (0), Pelczéder Orsolya (4), Utasi Linda (1), Tornóczky Sára (0), Mistina Kitty (0), Boldizsár Bianka (2), Piller Kármen (0), Temes Bernadett (6), Szarka Adrienn (1), Rózsás Josephine (0), Varga Emőke (4).
Vezetőedző: Deli Rita

sargalap Sárga lapok: Bottó Rózsa (1), Giricz Laura Gerda (1), Walfisch Mercédesz (1), Májer Krisztina (1), Zhilinskaite Yana (1), Varga Emőke (1).

piroslap Kizárva: Rózsás Josephine.

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Boldizsár Bianka (2. perc), Rózsás Josephine (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (0/1), Marincsák Nikolett (4/5), Temes Bernadett (4/5).

line

A mérkőzés előtt a hazai szurkolótábor képviseletében virágcsokorral és ajándékkal búcsúztatták Walfisch Mercédeszt, Gidai Esztert és Zöldi-Tóth Katát.

20190518_elore_fehervar

A 17. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor a látogatók egy 5–0-s rohamot produkálva megléptek a lila-fehérektől. Hogy ne váljon teljesen reménytelenné a csabaiak helyzete a 2. félidőre, arról Giricz Laura és Walfisch Mercédesz gondoskodott, négy gólra felzárkóztatva csapatát. Az 1. felvonásban meglátszott, hogy egyik csapat számára sincs már tét. Az alacsony színvonal, a rengeteg hiba, eladott labda, pontatlan lövések, és a védekezések is ezt mutatták. A vendégek sem voltak valami acélosak, de szervezettebbnek és gyorsabbnak tűntek.

A 2. félidő elején három perc alatt három gólt lőtt az Előre úgy, hogy csak egyet kapott, két gólra felzárkózva. A 38. percben Rózsás Josephine szándékosan megütötte Walfisch Mercédeszt, azonnal piros lapot kapott és kizárták. A fehérváriak nem tudtak háromnál nagyobb előnyt kiharcolni, sőt, a 42. percben Kovács Anett találatának köszönhetően már csak egy gól volt a két gárda között. A 46. percben kettős hazai emberhátrányban a fehérvári Pelczéder azonnal góllal büntetett. Ebben a játékrészben feljavult a vendégek védekezése, míg a hazaiak továbbra is nagyon pontatlanok voltak a fehérvári kapu előtt, így hiába volt még az 54. percben is kétgólos a különbség, az egyenlítés nem jött, nem jöhetett össze. A véghajrában a fehérváriak rátettek egy lapáttal, magabiztossá téve a győzelmüket.

Horváth Roland: – Erős ellenfelet kaptunk az évzáróra, ezen a meccsen is a kapusok közötti különbség döntött. Tíz ponttal fejeztük be a bajnokságot, de sikerült bennmaradnunk az NB I.-ben, és most ez a legfontosabb. Nagyon sok fiatal, tizennyolc-tizenkilenc éves kézilabdás játszott nálunk az év folyamán, akik a finisre értelemszerűen elfáradtak, de ízelítőt kaptak abból, milyen kemény világ a sportágunk.

Deli Rita: – Úgy fejeztük be a bajnokságot, ahogy szerettük volna. Nagyon nagy erőbedobásra késztetett bennünket a Békéscsaba. Büszke vagyok a csapat egész éves teljesítményére.

Forrás: beol.hu

line

line

YouTube

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Barján Bianka visszatér Békéscsabára

Barján Bianka a következő szezonban ismét csapatunkat erősíti.

20190518_barjan_bianka

A Vác együtteséből érkező tehetséges átlövő 2013/2014-ben már egy szezont töltött az Előrénél, most jó kilátásokkal tekint a jövőbe: – Nagyon örülök, hogy, újra a Békéscsaba együttesében szerepelhetek. A döntésemben nagy szerepe volt a vezetőedző személyének és bízom benne hogy a közös munka által, remekül sikerül majd a visszatérésem. A szezon elején szerzett serülésemnek már nyoma sincs, így teljes erőbedobással tudok készülni majd nyáron a csapattal. Remélem, hogy egy szuper jövő előtt állunk és szép sikereket tudunk majd együtt elérni!

Kézilabdás nyár

Időpont: 2019. június 17-21. (hétfő-péntek)

Helyszín: Békéscsaba, Mester Klub

Cím: 5600 Békéscsaba, Mester u. 12.

line

Legyen egy igazán jó nyarad a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület által szervezett kézilabdás táborban! Ha szeretnél a szünidőből egy hetet hasznosan, tartalmasan, sportos környezetben eltölteni, akkor itt a helyed!

Naponta két, változatos edzés az Előre NKSE edzőinek szakszerű irányításával. A tréningeken kívül szervezett, szabadidős programokra lesz lehetőség (asztalitenisz, fallabda, csocsó, konditerem, strandolás). A tábort meglátogatják a klub NB I-es játékosai, akik beszámolnak az egyesületben folyó munkáról, a sportág kulisszatitkairól. Az sem probléma, ha kezdő vagy és most szeretnél megismerkedni a kézilabdával. Szakembereink játékos formában tudnak bevezetni a világ és Magyarország egyik legnépszerűbb sportágának alapjaival és szépségeivel.

A díj tartalmazza: a tízórait, ebédet, uzsonnát, terembérletet, sportszerhasználatot, strandbelépőt és a 07:30-16:30 óra közötti felügyeletet.

Jelentkezés, további információ:
Szabó Károly, utánpótlás szakágvezetőnél.
E-mail: szabo@elorenkse.hu. Mobil: +36 30 219 9701.

Megjegyzés: a turnus csak megfelelő létszámú jelentkezés esetén indul.

line

kezinyar_2019_plakat_web

Búcsúzik a csapatkapitány

Interjú Walfisch Mercédesszel

A szezonzáró fordulójához érkezett a K&H női kézilabda liga, így lila-fehér csapatunkat is utoljára látathatják ebben az idényben a hazai szimpatizánsok. Szerencsére azonban izgalmakat a bennmaradás szempontjából már nem tartogat az összecsapás, hiszen hiába hajrázott óriásit a Csabát üldöző Budaörs, miután az előző fordulóban,nagy csatában ugyan, de hazai pályán 30-29-re alulmaradtak a Vác együttesével szemben, már matematikai esélyük sem maradt az élvonalbeli tagságuk megtartására. Így aztán a lilák már a biztos bennmaradástudatában léphettek pályára Mosonmagyaróváron is. Sajnos viszont a két csapat formája közötti különbség bőven kijött a péntek esti találkozón, sőt mondhatjuk még annál is jóval több a hazaiak javára, mert a vége egy kiütéses 37-24 arányú óvári diadal lett. Mérleget vonva tehát elmondhatjuk, hogy a Budaörs csapatát kivéve nem sikerült közvetlen riválist két vállra fektetnie Horváth Roland tanítványainak a tavasz folyamán, és arra is most már csak egy összecsapása maradt a lila-fehéreknek, hogy újabb egységet begyűjtve tíz pontnál többel zárják a szezont. Viszont egyáltalán nem vár rájuk könnyebb csata az idényzárón sem, sőt az Alba Fehérvár személyében egy erős középcsapattal kell farkasszemet nézniük.  Ez még akkor is igaz, ha a legutolsó két fordulóban beleszaladtak egy-egy nagy pofonban a Székesfehérváriak is, ugyanis a Vác ellen 33-23-ra, a Siófok ellen pedig 30-20 arányban maradtak alul. Így pedig számukra sincs már helyezés tekintetében tétje a szombati találkozónak, és már biztos, hogy hetedikként zárják az idei évadot. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy melyik csapat tudja majd igazán jó szájízzel befejezni a bajnoki küzdelmeket, és látván a lila-fehér lányok tavaszi teljesítményét, mindenképpen fontos lenne pláne hazai pályán bezsebelni a győzelemért járó két pontot. Valamint az sem mellékes, hogy így ebben az összeállításban utoljára lépnek pályára a csapatok, ahogyan a békéscsabai gárda is, hiszen többen is távoznak az egyesülettől a nyáron. Távozik Zöldi-Tóth Kata, aki összesen 12 szezont húzott le az Előrében, és most nyáron végleg befejezi élvonalbeli pályafutását, valamint együttesünk csapatkapitánya Walfisch Mercédesz. Merci is hét felnőtt csapatban eltöltött szezon után teszi át székhelyét a Viharsarokból Székesfehérvárra. Amolyan búcsúzásképpen beszélgettem vele, közben pedig visszautaztunk egy picit az időben is, és felelevenítettük az elmúlt szezonok emlékezetes pillanatait.

20190517_walfisch

Fotó: Antal János

– Hét szezont játszottál az Előrében, a mai sportban ez pedig már nagyon ritka, de gondolom nem csak a véletlen műve volt, hogy ennyi ideig szolgáltad az egyesületet?

– Az igazat megvallva nagyon szerettem itt játszani, és mindig is úgy éreztem, hogy akár az egész pályafutásomat itt Békéscsabán tölthetem. Nyilván az, hogy ebben a városban születtem és ennél a klubnál kezdtem el kézilabdázni minden évben maradásra ösztönzött, ahogy persze a megfelelő játéklehetőség is, ami szintén fontos szempont volt a számomra. De természetesen az egész csabai közeg az életem részévé vált, így mindig otthon éreztem magam az egyesületnél.

– Emlékszel még az első felnőtt meccsedre?

– Sajnos konkrét emlékem nem igazán van az élvonalbeli bemutatkozásomról, csak annyira emlékszem, hogy 2012 tavaszán a rájátszásban kaptam egy kevés lehetőséget Kovács Pétertől a felnőtt csapat akkori edzőjétől, és még abban az évadban meg is lőttem első NB1-es gólomat. Amire viszont már jobban emlékszem az a következő szezon, amely igazából az első felnőtt idényemnek is nevezhető, hiszen ettől kezdve kaptam egyre komolyabb szerepet a csapatban.    

– Több edzővel, más – más csapatszerkezetben is dolgozhattál az elmúlt évek alatt itt a Viharsarokban, hogy érzed ki volt az, aki a legtöbbet tudta kihozni belőled?

– Sok jó szakember fordult meg ezen időszak alatt a klubnál, és igazából úgy foglalhatnám ezt össze, hogy minden edzőmtől más-más dolgot tanultam, és szakmailag mindenkitől kaptam valami pluszt ahhoz, hogy jobb játékos legyek. Természetesen fiatalabb korban ennek a tanulási folyamatnak még nagyobb szerepe van, így a legnagyobb hatást azok az edzők gyakorolták rám, akikkel akkor dolgoztam, amikor még inkább csak a szárnyaimat bontogattam az első osztályban.

– Gondolom, azért emlékezetes pillanatok vannak bőven, de mégis mire emlékszel a legszívesebben a Csabai évekből?

– Valóban sok szép időszak volt ebben a hét esztendőben, számtalan emlékezetes találkozóval. De ha még is ki kell emelnem ezek közül egyet is, akkor a 2013/14-es szezont és az akkori csapatot emelném ki. Bakó Botond kezei alatt egy roppant jó és összetartó társaság jött össze, és nem mellékesen eredményes is, hiszen viharsarki pályafutásom legjobb helyezését értük el abban az évben a hatodik hellyel. Személy szerint nagyon szerettem abban a csapatban játszani, és úgy érzem ebben az időszakban is ment a legjobban a játék. Viszont ha egy konkrét mérkőzésre kell visszaemlékeznem, akkor így hirtelen egy Győr elleni hazai összecsapás ugrik be még 2016-ból, amikor 12 góllal terheltem meg az ETO kapuját, és még a győri edző Ambros Martin is odajött gratulálni a találkozót követően. Ez akkor nagyon jól esett, és örök emlék maradt.

– Azt, hogy merre visz az utad, már tudjuk, viszont a döntésed okait még nem…

– Az igazat megvallva már elég régóta foglalkoztatott a váltás gondolata, de ebben az évben éreztem úgy, hogy eljött a pillanat és most már megértem a továbblépésre. Illetve egy picit bele is fáradtam az itteni szerepkörömbe, hogy egyedül vagyok a posztomon és így óriási teher és nyomás van rajtam minden mérkőzésen. Úgy érzem sok esetben pont emiatt, nem tudtam azt a játékot nyújtani, amit magam felé is elvárásként támasztottam.  És természetesen szeretnék ismételten nemzetközi kupában is játszani, mert erre sajnos az utóbbi időben Csabán nem volt lehetőségem, viszont leendő csapatomnál egyértelmű célkitűzésként fogalmazták meg az EHF kupában való indulás elérését a következő évadban. Valamint a válogatottba is szeretnék megint bekerülni, és azt hiszem ehhez is megújulásra van szükségem.

– Szombatra milyen záró találkozót álmodtál meg?

– Nyilván egy győztes összecsapást, ahol én is jó játékkal tudok hozzájárulni a sikerhez. De poklian nehéz lesz, mert egy meglehetősen komplex együttest kell legyűrnünk, ehhez pedig már az utolsó erőtartalékainkat kell mozgósítanunk. Viszont hazai pályán fogunk játszani, és ez azért mindig ad egy plusz erőt nekünk. Igazából itt már szakmázni nagyon nem lehet, az eszünknek, de leginkább a szívünknek kell a helyén lennie szombaton, hogy győztesen búcsúztassuk a szezont. Természetesen azért hátul nagymértékben javulnunk kell az elmúlt mérkőzésekhez képest, és védekezésben illetve kapusteljesítményben is szükség lesz az extrákra, ha sikert akarunk elérni.

– Könnyes lesz a búcsú?

– Egészen biztosan, hiszen furcsa érzés lesz utoljára lila-fehérben játszani. A találkozó végén elképzelhető, hogy az érzelmek előtörnek majd, de remélem, ezek nem csak a szomorúság könnyei lesznek, hanem az öröm könnyei is, mert ezt azt jelenti, hogy méltóképpen sikerül lezárnom életem eme szakaszát. De egyelőre próbálok nem foglalkozni ezzel, és csak a mérkőzésre és a játékomra koncentrálni, úgyhogy az összecsapás alatt is azon leszek, hogy félre tudjam tenni az érzelmeket. Mindenesetre köszönöm a klubnak és a szurkolóknak is az elmúlt hét szezont, és bízom benne tudtam annyit tenni az egyesületért, hogy azért szívesen emlékeznek majd rám. 

A felek szezonbeli első összecsapása sima Fehérvársikert hozott, ugyanis az Alba hazai pályán 34-26 arányban múlta felül lila-fehér együttesünket. Igaz a két gárda találkozóira meglehetősen jellemző, hogy a csapatok hazai pályán nagyon ritkán engedik ki a kezükből a pontokat, ahogyan így volt ez a legutóbbi békéscsabai randevújuk során is, amikor a Viharsarokban 28-22-es győzelmet ünnepelhetett a csabai publikum. Az Előre szezonzáró találkozója tehát szombaton 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a két játékvezető pedig a Bócz László, Wiedemann Viktor bírópáros lesz.

Dömény Dezső

line

line

EU-Fire Mosonmagyaróvár – Békéscsabai ENKSE

mosonmagyarovar_kc_se_15spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 25. forduló

EU-Fire Mosonmagyaróvár – Békéscsabai ENKSE

37-24 (17-9)

Időpont: 2019. május 10. (péntek) 18:30 óra

Helyszín: UFM Aréna

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Kolarovszki Zoltán, Szakatics Alajos

Mosonmagyaróvár: Vukcevic Sara (0), Hajtai Vanessza (4), Farkas Veronika (1), Kopecz Barbara (7), Tilinger Tamara (5), Horváth Bernadett (5), Domokos Dalma (1), Kovacsicz Mónika (2), Szarková Simona (3), Bízik Boglárka (0), Bardi Fruzsina (2), Hudák Anette Emma (0), Dányi Bernadett (0), Bízik Réka (3), Katona Flóra (4), Herczeg Lili Mónika (0).
Vezetőedző: Bognár Róbert

Békéscsaba: Bottó Rózsa (3), Vukajlovic Aleksandra (10), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (2), Dombi Katalin (2), Walfisch Mercédesz (3), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (1), Török Csenge (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (3), Kukely Anna (0), Agbaba Marija (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Horváth Bernadett (1), Walfisch Mercédesz (1), Kovács Anett (1), Marincsák Nikolett (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Hajtai Vanessza (2. perc), Kopecz Barbara (2. perc), Horváth Bernadett (2. perc), Domokos Dalma (2. perc), Kovacsicz Mónika (2. perc), Hudák Anette Emma (2. perc), Bízik Réka (2. perc), Bottó Rózsa (4. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Dombi Katalin (4. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Farkas Veronika (0/1), Tilinger Tamara (2/3), Bízik Réka (0/1), Katona Flóra (2/2), Vukajlovic Aleksandra (0/1), Walfisch Mercédesz (2/3).

line

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 25. fordulója péntek esti záró mérkőzésén nagy verést kapott a Mosonmagyaróváron az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese. Amolyan védekezés nélküli meccset produkáltak a viharsarkiak, amit a pontvadászat tavaszi részére sokat javuló határvárosiak 37 góllal büntettek.

20190510_mosonmagyarovar_elore

Az év utolsó idegenbeli fellépése jól indult a csabai lányok számára, de aztán egy sor hiba is becsúszott a játékukba és bár az óváriak sem működtek olajozottan, Dányi kapus védései felhozták őket. Alekszandra Vukajlovics a 10. percben még 4-3-ra alakította az eredményt, a folytatásban viszont Kopecz Barbara vezérletével ötös gólszériát produkáltak a hazaiak, amit még Horváth Roland időkérése sem tudott meggátolni. Gödörbe kerültek a vendégek, úgy tűnt Vukajlovics és Dombi Kata gyors duplája kilendítheti őket, de azután ismét előjöttek a technikai hibák. Mindkét oldalon sok volt a kiállítás és a hétméteres, az utolsó 10 percben azonban a helyi együttes minden csabai találatot kettővel torolt meg, így a szünetig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés sorsa.

A térfélcserét követően pár percig ismét élvonalbeli játékot produkáltak a vendégek (39. p.: 22–15), de azután jött a menetrendszerű visszaesés, amire az időkérés sem jelentett gyógyírt. A kapuban Dányi Bernadett lehúzta a rolót, Horváth Bernadett pedig az első számú gólfelelőssé lépett át hazai oldalon és vezérletével hamarjában 10 gól fölé nőtt a két csapat közötti különbség (43. p.: 26–15). Magabiztos vezetésük birtokában az óváriak is „kötetlenebb” játékra álltak rá, aminek észveszejtő száguldás lett a vége az utolsó negyedórában. A következő évtől Békéscsabán játszó Kopecz Barbi ízelítőt adott új társainak a góllövés tudományából, a vendégeknél pedig Vukajlovics igyekezett javítani a statisztikáját, ezzel együtt a mérsékelt teljesítményt nyújtó csapatát sehogyan sem tudta közelebb hozni az ellenfélhez.

Az Előre nem tudott kilábalni az utóbbi hetek hullámvölgyéből, ennek méretes zakó lett az eredménye. A komoly átalakulás előtt álló csapatra május 18-án vár még egy Fehérvár elleni hazai fellépés, remélhetőleg ennél jobban odateszik majd magukat a lányok, ami nem lesz nehéz!

Bognár Róbert: – Büszke vagyok a csapatra! Győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől és külön öröm, hogy ezen a találkozón is nagyon magas szinten kézilabdáztunk. Öröm ezekkel a lányokkal együtt dolgozni.

Horváth Roland: – Ezt a csapatot szét kell szedni, és úgy kell újra összerakni, hogy megszabadulunk azoktól a játékosokból, akik ezt nem akarjak szívvel lélekkel csinálni. Gratulálok az óváriaknak, nagyon jól játszottak.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

line

Jegyzőkönyv Tabella 

line

Mosonmagyaróváron kell helytállni a liláknak

Interjú Bottó Rózsával

Lila-fehér együttesünk utoljára indul idegenbeli túrára ebben a szezonban, mert a héten már az utolsó előtti fordulót rendezik meg a K&H női kézilabda ligában. A pénteki találkozó vendéglátója pedig a Eu-Fire Mosonmagyaróvár gárdája lesz. A hazai Kisalföldiek egyébként elképesztő formajavuláson mentek keresztül a tavasz folyamán, hiszen amíg a bajnokság felénél mindösszesen csak négy ponttal rendelkeztek, addig most már 16 pontjukkal mondhatni vezetik az alsóházat. Ráadásul hazai pályán még magabiztosabbak, amit a tavaszi ötven százalékos mérlegük is jól mutat, ugyanis többek között a Fehérvár, a Kisvárda, a Dunaújváros és az Eger is kénytelen volt üres kézzel távozni Mosonmagyaróvárról. Igaz a legutolsó két hazai összecsapásukon már nem sikerült ponttal gazdagodniuk, mert először a Vác tudott nyerni 24-21-re, majd ezt tette a Siófok is, akik nagy csatában 28-27-es sikerükkel tudták két vállra fektetni vendéglátójukat. Sajnos csapatunk ennél jóval nagyobb hullámvölgyben van jelenleg, hiszen nyolcmérkőzéses nyeretlenségi szériában vannak Horváth Roland tanítványai, és utoljára február közepén a Debrecen elleni győzelem alkalmával érezhette csak a siker ízét a csabai hölgykoszorú. Szemmel láthatóan elfogyott a bajnokság végére a sérülésektől is tizedelt, amúgy is meglehetősen szűk keretű csapat. Így nem is csodálkozhatunk azon, hogy együttesünk balszélsője Bottó Rózsa is a fáradságot jelölte meg elsőszámú indokként, amikor a hétvégi MTK elleni 34-31 arányú vereség mikéntjéről értékelt.

20190510_botto_rozsa

Fotó: Antal János

– Leginkább mentálisan fogyott el a csapat – kezdte a balszélső. Fizikálisan nincsenek gondjaink, de úgy érzem, mostanában fejben nem tudunk maximálisan koncentrálni. A szombati találkozón is, amikor már végre visszakapaszkodtunk két gólra, és a minimális különbségért támadhattunk akkor hibáztunk bele, tehát megint a kulcspillanatokban hoztunk rossz döntéseseket. Persze hátul sem voltunk a helyzet magaslatán, mert 34 gólt kapni nem lehet egy ilyen találkozón.

Ezért is a védekezés és a kapusteljesítmény feljavulásában látja a pénteki találkozó kulcsát a csabai játékos, meg persze a hatékonyabb helyzetkihasználásban.

– Sokkal kevesebb hibával kell kézilabdáznunk, ha azt akarjuk, hogy tényleg legyen esélyünk a győzelemre. Rengeteg ziccert puskáztunk el az MTK ellen is, ha csak ezeket belőjük valószínűleg más eredmény születik. Viszont a Mosonmagyaróvár ellen még ennél is nehezebb dolgunk lesz, tehát egyértelműen koncentráltabban és okosabban kell játszanunk az összecsapáson.

Aktuális ellenfelünk bizonyos értelemben más utat jár be, mint lila-fehér csapatunk, hiszen a szintén számos fiatalt foglalkoztató együttesük magját azért inkább a rutinosabb játékosok alkotják. Ilyen például Kovacsicz Mónika, Farkas Veronika, Horváth Bernadett vagy az idei gólzsákjuk, a 120 találatával az egész NB1 tizenegyedik legjobb góllövője Tilinger Tamara. Ráadásul hátul is meglehetősen stabilak, amit jól mutat, hogy az ötödik legkevesebb gólt kapták ebben a bajnokságban, sőt tavasszal hét találkozón is sikerült 24 gólon vagy az alatt tartani ellenfelüket. Ezért is a Móvár védelmének feltörése ígérkezik az egyik legnehezebb feladatnak a lilák számára.

– Rendkívül agresszívan és keményen védekeznek – folytatta a játékos. Így lényeges lesz, hogy már az elejétől kellőképpen meg tudjuk bontani a védőfalukat. Gyakorlatilag ők két hasonló sorral is rendelkeznek, tehát erőben mindenképpen előnyben lesznek hozzánk képest, de ha a megfelelő akarással játszunk és szinte "meghalunk" a pályán akkor ezt kompenzálni tudjuk. Úgy érzem amellett, hogy sajnos rengeteget hibáztunk az elmúlt mérkőzéseken, a szerencse sem állt mellettünk, így őszintén remélem, pénteken megfordulnak a dolgok és végre sikerül ismét azt az arcunkat mutatni, ami korábban a sikereinket hozta.

Mosonmagyaróváron egyébként nagyon készülnek a sikeres hazai szezonzárásra, így nem titkoltan a hazaiak mestere Bognár Róbert is a két bajnoki pont reményében vezényli ki péntek este csapatát a parkettra.

– Rengeteg okunk van arra, hogy megnyerjük a péntek esti találkozót. Először is szeretnénk győzelemmel búcsúzni hazai pályán a szurkolóinktól, illetve természetesen vissza akarunk vágni a Békéscsabán elszenvedett vereségért is. Valamint ahhoz, hogy biztosan megőrizzük a jelenlegi tízedik helyezésünket mindenképpen szükségünk van erre a két bajnoki pontra. Látom a lányokon, hogy roppant elszántak, s megfelelő önbizalommal készülnek a mérkőzésre. A Békéscsaba ugyan megtorpant egy kicsit az elmúlt hetekben, de nekünk nem szabad ebből kiindulnunk, és ugyanolyan fegyelmezett és szervezett játékot kell nyújtanunk, mint amivel sikerült nyernünk a Dunaújváros, a Kisvárda és az Alba ellen – zárta mondandóját a tréner.

A két gárda egymás elleni mérlegét nézve, meglehetősen kiegyenlített képet kapunk, hiszen a két csapat 9 első osztályban lejátszott mérkőzésén, négyszer lila-fehér, négyszer pedig móvári győzelem született, egy alkalommal meg pontosztozkodással zárult az összecsapás. Az együttesek legutóbbi januári találkozójára azonban a lilák emlékezhetnek szívesebben, hiszen Walfisch Mercédesz utolsó másodpercben szerzett találatával diadalmaskodtak 30-29-re. Az Előre utolsó idegenbeli fellépése ebben a szezonban tehát pénteken 18:30-tól a Mosonmagyaróvári UFM Arénában lesz, a sípot pedig a Hargitai Gábor, Markó Gábor István bírópáros fújja majd.

Dömény Dezső

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line