Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

FACEBOOK FEED TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Siófok KTC

benkse_150spacersiofok_kc_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 25. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Siófok KTC

31-33 (18-16)

Időpont: 2018. május 19. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Fekete József István, Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (3), Vukajlovics Aleksandra (5), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (4), Zöldi-Tóth Katalin (7), Walfisch Mercédesz (7), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (1), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Dombi Katalin (0), Farkas Kata (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

Siófok: Maibom Camilla (1), Geiger Melinda (5), Elghaoui Asma (2), Böhme Simone (10), Aoustin Camille (4), Dedu Denisa-Stefania (0), Jezic Katarina (5), Mazák-Németh Csilla (0), Perianu Gabriela (0), Such Nelli (1), Nze-Minko Estelle (3), Szemerey Zsófi (0), Ferenczy Fruzsina (1), Barkóczi Dorina (0), Sárosi Nanetta (1), Janjusevic Andela (0).
Vezetőedző: Rasmussen Lars Meerson

sargalap Sárgalapok: Walfisch Mercédesz (1), Horváth Roland (1), Maibom Camilla (1), Aoustin Camille (1), Nze-Minko Estelle (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Vukajlovics Aleksandra (2. perc), Zöldi-Tóth Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (4. perc), Maibom Camilla (2. perc), Elghaoui Asma (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szögi Tímea (2/2), Maibom Camilla  (1/1), Böhme Simone  (1/2), Aoustin Camille  (1/1).

line

A Békéscsaba tisztességesen helytállt a negyedik helyre hajtó Siófok ellen

20180520_elore_siofok

Fotó: Imre György (beol.hu)

Sajnálatos sérüléssel kezdődött a találkozó, az egyébként békéscsabai nevelésű Such Nelli gólja után rosszul esett, úgy kellett levinni a pályáról. A következő csabai támadásnál Joana Kovacevic járt hasonlóképp, aki még a hálóba lőtte a labdát, de olyan szerencsétlenül esett a bal karjára, hogy nem folytathatta a játékot.

A Siófok ragadta magához a kezdeményezést, de a csabaiak mindig válaszolni tudtak a vendégek találataira. A 11. percben 7–7-nél Horváth Roland időt kért, együttese a vezetésért támadhatott és a mérkőzésbe jól beszálló Vukajlovics révén meg is született a találat. Amikor Szögi Tímea a második hetesét is értékesítette és csapata már két gólos előnyre tett szert, Lars Rasmussen kért időt.

A Balaton-partiak indításgólokkal két perc alatt felzárkóztak, miközben a hazaiak támadás befejezéseibe több könnyelmű megoldás is becsúszott. Egy 5–0-ás rohammal már a Siófoknál volt az előny. A lila-fehérek következtek ezután, és a zsinórban háromszor bizonyultak eredményesnek, megfordítva ezzel az eredményt. Potyogtak a gólok, nem véletlen, hogy mindkét oldalon kapuscserére szánták el magukat az edzők. Remek hajrát vágott ki a Békéscsaba, és szép átlövés gólokkal újra közé tudtak tenni hármat. Bár a villámléptű jobbszélső, a már 7 gólnál járó Böhme szépített, a vastaps így is járt a jól játszó hazai csapatnak.

A 2. félidőt a Siófok indította jobban, fordítva egyet az eredményen. A 36. percben élt az időkérés adta lehetőséggel Horváth Roland, hogy adjon néhány lényeges instrukciót lányainak. Továbbra is nagy küzdelem zajlott a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a csabai lányok szépen tartották magukat. A hajrához közeledve kezdett fáradni a Békéscsaba, a külföldi válogatottakkal telitűzdelt Siófok pedig a belelendülő Jezic vezérletével 4 góllal meglépett vendéglátójától. 26–30-nál ismét időt kért az Előre trénere, miközben a vendégek edzője azért kapott tapsot, mert besegített a csúszóssá vált parketta törlésében. A folytatásban már abszolút a vendégek akarata érvényesült.

Horváth Roland: – Sajnos a végére elfogytunk, pedig ha teljes csapattal játsszuk végig a mérkőzést, akkor akár pontot, vagy pontokat is szerezhettünk volna.

Lars Rasmussen: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de Békéscsabán mindig nehéz nyerni. A félidőben rendeztük sorainkat, ennek köszönhető a győzelem.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/2073541879527059/

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

gyori_audi_eto_kc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 26. forduló

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

?-? (?-?)

Időpont: 2018. május 23. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Győr, Audi Aréna

Cím: 9027 Győr, Tóth László utca

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Márczi Győző, Hegyi Gábor

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/416870808777169/

A szezon utolsó hazai találkozója következik

Interjú Giricz Laurával

Szombaton délután az idei szezonban utoljára lép hazai környezetben pályára az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE, az ellenfél pedig a Siófok KC együttese lesz. A mérkőzésnek leginkább a Balaton partiak számára van igazán tétje, ugyanis a nemzetközi kupaindulást jelentő első öt hely valamelyikéért vannak nagy küzdelemben a vendégek. Jelenleg a tabella ötödik helyén áll a Siófok 31 megszerzett ponttal, még az őt üldöző Vácnak 30 pontja, a negyedik helyezett Dunaújvárosnak pedig 33 pontja van. A több lehetséges végkimenet alapján a cápalányok akár még a negyedik pozíciót is megcsíphetik, de könnyen lehetnek hatodikak is a végelszámolásnál. A lila-fehérek háza táján már korán sincs ilyen mérvű számolgatás, hiszen a legutóbbi, MTK elleni döntetlennel végleg bebiztosította jövő évi NB I-es tagságát az együttes, így számukra már csak a jelenlegi 11. pozíció megtartása lehet a cél. Emellett a mögöttünk hagyott, nehéz idény méltó hazai lezárása lehet a legfőbb motiváció szombaton Horváth Roland tanítványainak. Elsősorban erről kérdeztem csapatunk fiatal játékosát, Giricz Laurát, aki egyébként az elmúlt hétvégén a junior válogatottal szerepelt egy rangos tornán.

20180519_giricz

– A múlt héten egy tornagyőzelemmel gazdagodtál, de mi is igazából ez a Junior Final4?

– A hétvégén a Papp László Sportarénában megrendezett EHF Final4 keretin belül rendeztek egy szintén négycsapatos junior megmérettetést, ahol négy válogatott, Szlovénia, Montenegró, Oroszország és természetesen a magyar junior együttes csaptak össze. Pénteken rendezték az elődöntőket, amelyen mi a szlovén csapatot vertük meg, és szombaton a Bajnokok Ligája találkozók után következett a döntő, ahol Oroszország juniorjait fektettük két vállra. Amellett, hogy a győzelemnek is nagyon örültünk, még a hazai VB szempontjából is hasznos volt ez a torna, hiszen most már egyre inkább a júliusi világbajnokság van fókuszban a csapatunknál, és azért ez egy fontos állomás volt a felkészülésünk tekintetében.

– Akkor a nyári programod nagy része már megvan…

– Igen, a nyaram gyakorlatilag egy az egyben a kézilabdával fog telni, mivel június elején már elkezdjük a felkészülést a VB-re, így nagyjából egy hetem lesz egy kicsit szusszanni a szezonzárást követően. Ezt azonban egyáltalán nem bánom, sőt, nagy büszkeséggel tölt el az, hogy számítanak rám a válogatottban, és remélem, majd a torna előtti keretszűkítést követően is képviselhetem hazámat Debrecenben.

– Ugyan még csak január óta vagy Békéscsabán, de főként védekezésben már szinte alapembernek számítasz. Mi a titka annak, hogy rövid időn belül ennyire kiválóan sikerült az együttesbe való integrálódás?

– Én is úgy érzem, meglehetősen gyorsan sikerült a beilleszkedés, amit nyilván segített az is, hogy a csapatnál remek közeg alakult ki tavaszra, a lányok pedig mind a pályán belül, mind azon kívül is sokat segítettek nekem. Az edzőmtől is már az elejétől megkaptam a bizalmat, ami azért minden játékosnak nagyon fontos. Ráadásul védekezésben is nagyon jól egymásra találtunk Mihálffy Adrival, akivel a pályán már a legelejétől csaknem tökéletes összhangban voltunk.

– Szombaton pedig már az utolsó hazai összecsapásotok következik…

– Valóban, ráadásul egy nagyon erős csapat, a Siófok érkezik hozzánk, akivel szemben a Magyar Kupa kiesés miatt van törleszteni valónk, és szeretnénk a februári döntetlent ezúttal győzelemre váltani. Ebben a szezonban már kétszer is testközelből tapasztaltuk, mennyire acélos ellenfél az SKC, és tisztában vagyunk azzal is, hogy nekik még az utolsó mérkőzések is nagyon számítanak, hiszen harcban vannak a nemzetközi szereplést érő helyek valamelyikéért. Roppant gyors játékot játszanak, a szélsőik és a beállósaik pedig életveszélyesek. Legutóbb pont ezen a két poszton okozták nekünk a legtöbb fejtörést, így a visszarendeződésre nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a gyors lerohanásaikat megakadályozzuk, és a beálló körüli védekezést is jobban meg kell oldanunk, mint ahogy azt tettük legutóbb.

– Akkor ismételten a védekezésen lesz a legfőbb hangsúly?

– Lényegében igen, hiszen arra kell törekednünk, hogy a megfelelő tűz és agresszivitás már a találkozó elejétől, hatvan percen keresztül jellemezze a védekezésünket. Persze a technikai hibák számát is a lehető legkevesebbre kell csökkentenünk, hogy ebből ne tudjanak gyorsan indulni és könnyű gólokat szerezni. Valamint egy-egy kivédekezett támadás után, nekünk is minél hatékonyabban kell felvinnünk a labdát ellenfelünkre a könnyű gólok érdekében. Összességében egy izgalmas, szoros összecsapásra számítok, ahol remélem, most mi fogunk a lefújást követően örülni. Már csak azért is, mert mindenképpen szeretnénk megtartani a bajnokság végéig az MTK-val szembeni előnyünket, és megszerezni a 11. helyet, ehhez pedig nélkülözhetetlen ez a két bajnoki pont. Persze nem utolsó sorban, most is kiemelten számítunk szurkolóinkra, akiknek győzelemmel szeretnénk meghálálni az egész éves biztatást.

Lars Rasmussen, a Siófok KC vezetőedzője a következőket nyilatkozta a találkozó előtt:

– Két mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, négy megszerzett pont eredményezheti azt, hogy előkelő helyen zárjuk a pontvadászatot. Magunkra koncentrálunk, nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy a végén azon gondolkodjunk, "mi lett volna, ha…". A Békéscsaba nagyszerű hónapokat tudhat maga mögött, Horváth Roland remek munkát végzett. Februárban egy parázsmérkőzésen sikerült kiharcolnunk a Magyar Kupa Final4-ba jutást ellenük, bízom benne, hogy most is jó hangulatban és két ponttal térhetünk majd haza.

Az együttesek az idei szezonban már többször megmérkőztek egymással, a bajnokságban Siófokon sima hazai győzelem született a 39:29-es végeredménnyel zárult találkozón. Emellett a Magyar Kupában, a négy közé jutásért is játszott egy emlékezetes összecsapást a két klub, a békéscsabai mérkőzés pedig 30:30-as döntetlennel végződött, ami akkor a Balaton partiak továbbjutását jelentette. Az újabb, Siófok elleni derbi, ami ugye a hazai idényzáró összecsapás is lesz, 17 órától a békéscsabai Város Sportcsarnokban kerül megrendezésre, az Altmár Kristóf – Horváth Márton bírópáros ténykedése mellett.

Videós beharangozó a Siófok elleni mérkőzés előtt

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

benkse_150spacerftc_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 16. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

25-37 (15-22)

Időpont: 2018. május 9. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: Soós József, Szabó Imre

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (2), Vukajlovics Aleksandra (5), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (3), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (2), Kovacevic Jovana (9), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Hős Kata (0), Dombi Katalin (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

FTC: Hadfi Gréta (0), Schatzl Nadine (6), Szucsánszki Zita (2), Szekeres Klára (0), Mészáros Rea Réka (0), Bíró Blanka (0), Van Der Heijden Laura (5), Lukács VIktória (10), Snelder Danick Albertine (5), Háfra Noémi (2), Faluvégi Dorottya (3), Jovanovic Marija (0), Kovacsics Anikó (3), Hornyák Dóra (0), Márton Gréta (1).
Vezetőedző: Elek Gábor

sargalap Sárgalapok: Giricz Laura Gerda (1), Kovács Anett (1), Dombi Katalin (1), Snelder Danick Albertine (1), Háfra Noémi (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Gidai Eszter (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Szekeres Klára (2. perc), Van Der Heijden Laura (2. perc), Lukács VIktória (2. perc), Snelder Danick Albertine (2. perc), Faluvégi Dorottya (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vukajlovics Aleksandra (1/1), Gidai Eszter (0/1), Szögi Tímea (0/1), Walfisch Mercédesz (0/1), Schatzl Nadine (2/3).

line

Tisztes helytállás a Ferencváros ellen

A 2017/2018-as első osztályú női kézilabda-bajnokság hajrájában a békéscsabaiakra három kemény ellenfél vár, sorrendben a Ferencváros, a Siófok és végül a Győr. E háromból az elsővel szerda este találkozott az Előre NKSE hazai környezetben, a viharsarki megyeszékhely Városi Sportcsarnokában.

20180509_enkse_ftc

Fotó: beol.hu / Kiss Zoltán

Bátran kezdett a Békéscsaba, az elején felváltva estek a gólok. A csabaiak nem ijedtek meg a bajnokesélyestől, mind védekezésben, mind támadásban felvették a kesztyűt. 3:3-nál kimaradt a hazai büntető, igaz egy perccel később már csabai előnyt mutatott az eredményjelző, mert a roppant erőszakos Kovacevic egy betörés után becsapta Bíró Blankát. Györkös Rebeka hamar elkapta a fonalat, és néhány perc elteltével több remek védést is bemutatott be. A 7. percben Elek Gábor időt is kért, és keményen leteremtette tanítványait. Rákapcsolt a Ferencváros, de mégis a csabaiak segítsége kellett ahhoz, hogy átvegye a vezetést, ugyanis a lila-fehérek sorozatban adták el a labdát. A hétméteresek értékesítésével ezúttal nagy gondjai voltak a Csabának, az első három büntető kimaradt, a Fradi pedig indításokból eredményes volt, és a félidő közepén kezdett elhúzni vendéglátójától. A meccs így is élvezetes volt, futottak, rohantak a csapatok, hazai oldalon Walfisch szokásos bombáit, Kovacsevics góljait, a zöldeknél a szélső Lukács szemfüles, találatait láthattuk. A félidő derekán szerephez jutott a fiatal, mindössze 17 esztendős Dombi Katalin is, de hamar a padon is találta magát, mivel egy szabálytalan mozdulat után megkapta a kétpercesét. A lila-fehérek továbbra sem tudták kikapcsolni a látogatók villámléptű szélsőjét, a válogatott Lukács Viktóriát, aki a 27. percben már a 7. gólját lőtte. Fokozatosan nőtt a különbség a csapatok között, de a szünet előtt a lila-fehérek néhány szép megoldással visszajöttek a mérkőzésbe, és sikerült faragniuk a hátrányukból.

A szünet után sem csökkentette a tempót a Ferencváros, hiába fektetett hatalmas energiát a védekezésbe a Békéscsaba, a hazai és külföldi válogatottakkal telitűzdelt fővárosiak mindig megtalálták a rést a falukon. Érződött, hogy a vendégeknek minden apró gól sokat számít a Győrrel folytatott külön versenyben, ennek megfelelően hatalmas elánnal játszottak.

A csabaiak egyik gólfelelőse, Jovana Kovacevic a 9. találatánál rosszul ért talajt, úgy kellett letámogatni a pályáról. A 36. percben Horváth Roland kihívta magához a lányait, próbálta megállítani az elhúzó Fradit. A 38. percben tízre nőtt a két csapat közti különbség, de érződött, hogy a lilák képesek lehetnek szorosabbá tenni a találkozó végét. A félidő feléhez közeledve elkezdte fogyasztani a hátrányát a Békéscsaba, amely mínusz tízről mínusz hétre zárkózott fel. Lehetett volna még szebb is a kép, ha nem csúsznak be buta hibák. A küzdőszellem, az akarat miatt azonban megérdemli a dicséretet a Békéscsaba.

Az utolsó öt percben szétesővé vált a Csaba, a Fradi majd minden támadásból gólt lőtt és a végén magabiztosan győzött.

Horváth Roland: – Egy ideig bírtuk, majd a játék minden elemében felőrölt bennünket a Ferencváros.

Elek Gábor: – Az akarattal nem volt gond, de rendkívül sokat hibázott a csapat. A játékvezetés színvonala nem érte el az elfogadhatót.

line

line

YouTube  Jegyzőkönyv Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/232619220823977/

Szerdán a Ferencváros érkezik a Viharsarokba

Interjú Horváth Rolanddal

20180509_horvath_roland

Szombaton az MTK-Budapest ellen matematikailag is bebiztosította bennmaradását az első osztályban az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE, mivel 30:30-as döntetlent ért el a fővárosban. Ezzel négy pontra duzzadt az előnye a tizenharmadik helyen tanyázó Kecskeméttel szemben, és mivel az egymás elleni eredmény is a liláknak kedvez, így már biztos, hogy a Békéscsaba jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhet. A pontvadászatban még három találkozó vár a viharsarki egyletre, amelyből kettőt hazai környezetben játszik csapatunk. Elsőként, szerdán az a Ferencváros vendégeskedik Békéscsabán, amely a Győrrel hatalmas csatát vív a bajnoki címért. A két együttes jelenleg azonos pontszámmal áll a tabella élén, és mivel az egymás elleni hazai mérkőzéseiket egyaránt két góllal nyerték, amennyiben mindkét együttes hozza a hátra lévő találkozóit, akkor a bajnoki kiírás értelmében az összesített gólkülönbség döntheti el a bajnoki cím sorsát. Ebben az összevetésben jelenleg a Győrnek 19 gólos előnye van, viszont a Ferencváros egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. Ami pedig még pikánsabbá teszi az Előre helyzetét ebben a szituációban, hogy a lilák nemcsak a Fradival, de az utolsó fordulóban a Győrrel is megmérkőznek még, tehát a bajnokaspiránsok végső összevetésében könnyen döntő faktor lehet a Békéscsabával játszott találkozó. A zöld-fehérek egyébként az ominózus, 26:24-re elveszített győri találkozót követően szombaton a Kisvárdát győzték le 36:22 arányban hazai környezetben. A lila-fehérek pedig a Vasas hazai legyőzésének, valamint az MTK otthonában begyűjtött egy pontnak köszönhetően, megőrizték tizenegyedik helyüket a bajnoki tabellán, ezzel együtt pedig egy pontos előnyüket is a fővárosi kék-fehérekkel szemben. Ennek apropóján egy értékelésre, a szerdai összecsapás kapcsán pedig esélylatolgatásra kértem, a lilák vezetőedzőjét, Horváth Rolandot.

– Szinte végig vezettetek az MTK elleni találkozón, mégis döntetlen lett a vége. Nyertetek vagy veszítettetek egy pontot?

– Valóban csaknem végig uraltuk a meccset, és bár az utolsó perceket egy picit elrontottuk, azért mindenképpen sikerként kezeljük az eredményt, hiszen véglegesen ezzel a ponttal értük el a bennmaradást, amiért egész tavasszal küzdöttünk. Összességében azért elmondható, hogy nagyon jól játszottunk, felőröltük ellenfelünket, akik sokáig nem is találták az ellenszert a játékunkra. Mivel a találkozó végét sajnos elkönnyelműsködtük, az MTK visszajött a mérkőzésbe, így végül kicsúszott a győzelem a kezünkből, de ennek ellenére természetesen nagyon boldogok vagyunk.

– A kitűzött célt, azaz a bennmaradást tehát teljesítette a csapat, mik az elvárások a hátralévő három mérkőzésre?

– Most már tényleg nyugodtan, mindenféle teher nélkül játszhatunk. Nyilván három roppant jó csapat ellen kell zárnunk az idei szezont, így az elsőszámú célunk a tisztes helytállás, illetve szeretném, amennyiben a Siófok a lehető legjobb kézilabdával, minél eredményesebben búcsúznánk a hazai szurkolóktól.

– A Fradi-Győr versenyfutás mennyiben nehezíti meg a dolgotokat, hiszen még mindkét csapattal farkasszemet kell néznetek?

– Mondanom sem kell, hogy ez a helyzet egyáltalán nem kedvez nekünk, hiszen alapból is két rendkívül erős csapatról beszélünk, akik ebben a szituációban pedig még nagyobb erőket fognak mozgósítani ellenünk. Ettől függetlenül azért megpróbálunk helytállni, és méltó ellenfelei lenni a két gigásznak.

– Először a Fradi vizitál nálatok, milyen Csabát szeretnél látni a pályán a szerdai összecsapáson?

– Minden mérkőzésen az az elsőszámú elvárásom, úgy jöjjünk le a parkettről, hogy maguk a játékosok és a szurkolók is elégedtetek lehessenek a pályán mutatott teljesítménnyel. Ez egy ilyen együttes ellen, mint amilyen a Fradi, még hatványozottabban igaz, úgyhogy ismételten egy küzdős, harapós Békéscsabát szeretnék látni. A védekezésre most is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen rendkívül erős támadósorral rendelkezik ellenfelünk, de a megfelelő visszarendeződésnek is komoly szerepe lesz, hogy ne tudjanak átfutni rajtunk. Ezért is kell megpróbálni minél jobban lassítani a zöld-fehérek játékát. A lényeg, hogy megpróbáljuk a lehető legjobban megnehezíteni a vendégek dolgát, hogy a találkozó végén emelt fővel jöhessünk le a pályáról.

A két csapat szeptemberi összecsapása kifejezetten szoros mérkőzést hozott, hiszen a lila-fehérek nagyon sokáig jól tartották magukat, olyannyira, hogy a találkozó kétharmadáig vezettek is ellenfelükkel szemben, akkor azonban a Fradi megfordította az eredményt, és a győzelmet már nem is engedte ki a kezéből. Ettől függetlenül a 22:19-es végeredmény egyértelműen a lilák számára volt hízelgő. A szerdai viharsarki összecsapás 18 órától kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban, a két játékvezető pedig Asztalos Bence és Bárkányi Gábor lesz.

Videós beharangozó az FTC elleni mérkőzés előtt

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Jegyelővétel a Ferencváros elleni hazai bajnoki mérkőzésre

A nagy érdeklődésre való tekintettel az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 2018. május 5-én, szombaton megkezdi a belépők értékesítését a 2018. május 9-én, szerdán 18:00 órakor megrendezésre kerülő Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozóra.

belepojegy_2017_2018_felnott_elorenkse

A jegyek a megszokott árakon (felnőtt: 1.200,- Ft, diák/nyugdíjas: 1.000,- Ft, családi: 2.500,- Ft) a mérkőzés napjáig megvásárolhatók lesznek a Hetes Kft. Andrássy úti sportáruházában.

MTK Budapest – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

mtk_budapest_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 24. forduló

MTK Budapest – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

30-30 (15-17)

Időpont: 2018. május 5. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Budapest, Elektromos Csarnok

Cím: 1013 Budapest, Népfürdő út 18-20.

Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Versenybírók: Palkovits Dávid, Babity István

MTK: Terenyi Bianka (0), Hlogyik Petra Amanda (0), Tóth Eszter (5), Karnik Szabina (8), Sallai Nikolett (0), Szádvári Krisztina (4), Slakta Petra (3), Kovács Gréta Imola (0), Barna Éva (4), Kuti Bettina (0), Mód Noémi (0), Dakos Noémi (5), Termány Rita (0), Gorilska Liliia (1), Stranigg Zsófia (0), Juhász Eszter (0).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (2), Vukajlovics Aleksandra (0), Gidai Eszter (1), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (4), Zöldi-Tóth Katalin (4), Walfisch Mercédesz (11), Mihálffy Adrienn (0), Kovács Anett (4), Kovacevic Jovana (4), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Farkas Kata (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Karnik Szabina (1), Slakta Petra (1), Szögi Tímea (1), Kovacevic Jovana (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Slakta Petra (4. perc), Termány Rita (2. perc), Bottó Rózsa (4. perc), Szögi Tímea (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Kovacevic Jovana (6. perc – kizárva).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Tóth Eszter (3/4), Karnik Szabina (2/3), Gorilska Liliia (1/1), Szögi Tímea (3/3).

line

Az idegenbeli pontszerzéssel matematikailag is biztossá vált a bennmaradás

Alsóházi rangadóra volt hivatalos az Elektromos-csarnokba az Előre NKSE női kézilabdacsapata, amelynek sikerült megőriznie egyetlen pontos előnyét a házigazda MTK előtt. A csabaiak szinte végig vezettek a találkozón, bár lényegesen többet voltak emberhátrányban ellenfelüknél, és az MTK jóval több büntetőt lőhetett, de a paprikás véghajrában a hazaiak megmentettek egy pontot. A döntetlennel immár matematikailag is biztossá vált, hogy az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE meghosszabbította első osztályú tagságát, és jövőre is az élvonalban szerepelhet.

20180506_mtk_enkse

Jól kezdtek a szép számú szurkoló által támogatott vendégek, Kovács A. és Szögi góljával 2:0-ra vezettek a 2. percben. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 10. percben átvette a vezetést az MTK. A lila-fehérek erősítettek, ennek köszönhetően a 19. percben már ismét náluk volt az előny, miközben Karnik Szabina hetest hibázott. A lila-fehérek többször is nagyobb arányú különbséggel vezethettek volna, de elkapkodták a támadások befejezését, a könnyelmű hibákat pedig rendre góllal büntették a hazaiak. A félidő hajrájában fej-fej mellett haladt a két csapat, a csabaiak már a hatodik két perces büntetésüket töltötték, a védelem oszlopa, Jovana Kovacevic már a 20. percre összeszedte a második büntetését. A lilák jól bírták a nyomást, így kétgólos előnyre sikerült szert tenniük a szünetre.

Fordulás után a csabaiak koncentráltan kezdtek, növelték az előnyüket, és négy találattal megléptek (17:21). A kék-fehérek feljöttek 21:23-ra, de ezt követően a vendégek zsinórban négy gólt lőttek, és az addigi legnagyobb különbséget alakították ki a csapatok között (21:27). Ekkor Golovon Vlagyimir védekezést váltott, és visszatért a gólerős Karnik Szabina is, aki rögtön be is talált átlövésből. A fővárosi együttes próbált ritmust váltani az utolsó tíz percben, fokozatosan dolgozta le hátrányát a mind többször hibázó békéscsabai lányok ellen. A csabaiak nem találták az agresszív védekezésre váltó MTK játékának az ellenszerét, támadásban tovatűnt a korábbi szellemesség és határozottság, és Terenyi kapus is több lövést hárított.

Izgalmasan alakult az utolsó öt perc. Kétgólos vendégvezetést követően az MTK két hétméterest is kapott a rutinos játékvezetőktől, amellyel 30:30-ra egyenlített. A csabaiak a győztes gólért támadtak, de Vukajlovic földbe döngöléséért csak szabaddobást kaptak a lilák, miközben állt a játék, Horváth Roland sárga lapot kapott, és az MTK megkapta a labdát a bíróktól az utolsó 15 másodpercre. Golovon Vlagyimir időt kért, de nem sikerült akciót kialakítaniuk a hazaiaknak, akik egy sorfalban landoló időn túli szabaddobással zárták a mérkőzést.

Golovin Vlagyimir: – Nem vagyok benne biztos, hogy a mai napon érdemeltünk pontot. Nagyon darabos volt az első félidő, sok technikai hibával, dekoncentráltan játszottunk, a végjátékban a sírból mentettük a mérkőzést döntetlenre. A Békéscsaba ma jobb volt nálunk, egy komoly ellenfél, mind a játékosok, mind a csapat tekintetében, amely nem véletlenül szerzett a tavaszi idényben ennyi pontot.

Horváth Roland: – Jó mérkőzést játszottunk az MTK-val, akiknek gratulálok a pontszerzéshez. Sikerült a második félidőben nagyobb előnyt szereznünk, de aztán a visszaeső játékunkkal partnerek voltunk abban, hogy döntetlen lett a mérkőzés. Örülök a megszerzett egy pontnak, dolgozunk tovább.

Mihálffy Adrienn: – A második félidei előnyünk birtokában kapkodó játékra váltottunk, technikai hibákat vétettünk, sokkal nyugodtabban kellett volna kézilabdáznunk, és akkor két ponttal távozhattunk volna Budapestről.

Karnik Szabina: – Az utóbbi időben sajnos nem azt a játékot játsszuk, amelyre képesek vagyunk. Nagyon szerettünk volna nyerni, de a sok hiba miatt ez nem volt lehetséges. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, hogy a hajrában egy pontot meg tudtunk menteni.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/161489554532650/