Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

Sorsoltak az NB I-re

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a női NB I 2018/19-es idényének programját. A bajnokság szeptember 2-án kezdődik, az alapszakasz utolsó fordulójának versenynapja 2019. május 19.

Letöltés (PDF, 180KB)

Új csapat épül

Az ismerkedés jegyében telt el a felkészülés első napja az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapatánál. A labdarúgó világbajnokság a játékosokat is „megfertőzte”, ugyanis a megszokotthoz képest egy ott használatos nagyobb labda került elő a hétfő délutáni edzés során. A lányok köszönték szépen a lehetőséget és nagy lelkesedéssel vetették magukat a játékba. 

A könnyed felvezetést kőkemény meló váltja majd fel, ami nyolc héten keresztül – augusztusban már edzőmérkőzésekkel fűszerezve – tart majd. Jó hír a lányoknak, hogy az erőnléti munkát rengeteg labdás edzés töri majd meg.
– Új csapatot kell építeni, egy olyan gárdát, amely ütőképes lesz a bajnokságban. A sorsolástól függ, hogy mondjuk már az elején összefutunk-e a mezőny legjobb csapatainak nagy részével, amelynek azért nem örülnék – jelentette ki Horváth Roland vezetőedző, aki az első nyári felkészülését vezényli le Békéscsabán. – Az első lazább nap után kedden már a fizikai munka, futóedzések kerülnek előtérbe, délután azonban máris előkerül a labda. Szerdán egy edzést tervezek, s a hét közepén ez is lesz a standard, hogy majd csütörtökön és pénteken is két-két, szombaton egy tréninggel folytassuk a munkát.

Binó Boglárka és Giricz Laura igazoltan hiányzott az első edzésről, mindkettő a Debrecenben zajló junior világbajnokságon szerepel, míg Alekszandra Vukajlovics a szerb válogatottbeli kötelezettségeinek tesz eleget. Sok volt az új arc, így a vajdasági irányító-szélső, Dokovics Anasztázia, az ukrán válogatott, korábbi győri, kisvárdai kapus, Balogh Judit, a szerb jobbátlövő, a siófoki múlttal is rendelkező Marija Agbaba és annak honfitársa, a balátlövő posztra igazolt Sandra Radovics.

Számokról, helyezésekről még nem akart beszélni Horváth Roland, de a fő cél adott:
– A csapat stabilan maradjon bent az NB I-ben – mondta a fiatal tréner, akivel minden békéscsabai szurkoló egyetérthet.

Nem lesz hiány tesztmérkőzésekben, hiszen Horváth Roland minimum tíz alkalommal pályán szeretné látni megújuló csapatát. A pontos menetrend még kialakítás alatt áll, de már tudni lehet, hogy a lila-fehérek többek között összecsapnak a román Valcea, és a szerb Zork Jagodina (velük kétszer is megmérkőznek) együttesével és indulnak egy romániai minitornán is.

Alakul a keret

Korábban már elkezdtünk beszámolni azon játékosainkról, akik meghosszabbították egyesületünkkel korábbi szerződésüket. Lila-fehér színekben folytatják az új idényben is: Gidai Eszter, Giricz Laura, Zöldi-Tóth Kata.

20180704_jatekoskeret

Két átlövő is aláírta szerződését a következő időszakra

Sandra Radovic balátlövőként érkezik csapatunkba a következő évre a törökországi Ankara Yenimahalle BSK együtteséből, előtte pedig a szerb Whc Radnicki Kragujevac csapatnál játszott. Sandra jelenleg a szerb válogatott tagja.

Marija Agbaba 1+1 éves megállapodást írt alá egyesületünkkel. Korábban a Siófok átlövője volt, ahol dolgozott Horváth Roland vezetőedzővel, a 2017/2018-as szezonban pedig a fehéroroszországi HC Gomel csapatát erősítette.

20180628_radovic_agbaba

Sandra Radovic, Marija Agbaba

Kapusaink a következő szezonban

Balog Judit Kisvárdáról érkezik, aki tagja az ukrán válogatottnak, korábban a Vác illetőleg a Győr játékosa volt. Kiemelkedő eredménye, hogy az ungvári Kárpáti női kézilabdacsapatának első számú kapusaként kétszer is bajnoki címet szereztek.

Bínó Bolglárka a Győri Audi ETO KC kölcsönjátékosaként tölti a következő szezont lila-fehér színekben. A szombathelyi nevelésű 19. évében járó hálóőr jelenleg a junior válogatott kapusa is.

Horvát Dorina a következő időszakban is Békéscsabán marad. A fiatal tehetséges kapus 2016 óta játszik Békéscsabán, az idei évben több alkalommal bizonyította rátermettségét a felnőtt csapatban is.

20180625_kapusok

Horvát Dorina, Bínó Boglárka, Balog Judit

Játékoskeret

A Békéscsabai Előre NKSE vezetősége a következő szezon játékoskeretéről januárban kezdte meg az egyeztetéseket. A tárgyalásokat jelentősen nehezítette a tabellán akkor elfoglalt helyünk – a kiesés elkerülése csak április végére vált biztossá -, így többekkel az idei keretből szándékaink ellenére nem sikerült megállapodni.

20180623_alairok

Ezzel párhuzamosan – Horváth Roland vezetőedző javaslatai alapján – új játékosokat is megkerestünk, megszülettek a megfelelő megállapodások. Az érkező, illetőleg a szerződést hosszabbított csapattagokat a következő napokban bemutatjuk.

Akik már biztosan maradnak: Aleksandra Vukajlovic, Bottó Rózsa, Kovács Anett, Szögi Tímea.

Sporthétfő

Június 18-án, hétfőn 16:00 órától ismét elkezdődik Békéscsabán a hagyományos Sporthétfő-programsorozat.

A Főtéri Nyár keretein belül megrendezendő esemény során hétről hétre bemutatkoznak a békéscsabai sportegyesületek és sportolási lehetőséget biztosítanak a Szent István téren a város lakói számára. Az eseményt 2014. óta szervezi nyárról nyárra a Polgármesteri Hivatal Sportcsoportja.

2018-ban június 18. és augusztus 27. között 10 alkalommal nyílik lehetőség a közös sportolásra, új sportágak kipróbálására.

Az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE július 30-án és augusztus 6-án (hétfőn) 16:00 és 18:30 óra között labdás ügyességi gyakorlatokkal, dobó- és célbadobó versenyekkel, kétkapus játékkal, ügyességi váltóversenyekkel, bemutatókkal várja az érdeklődőket.

Horváth Roland szerződést hosszabbított Békéscsabán

Az Eubility-Group Békéscsabai Előre NKSE újabb egyéves szerződést írt alá Horváth Rolanddal.

20180531_palancz_horvath

A fiatal vezetőedző októberben vette át felnőtt női csapatunk irányítását. A közös munka során 11 pontot szerzett az együttes, mellyel biztosította helyét az első osztályban a következő idényre is. Az új játékoskeret kialakítása folyamatban van, de néhány függőben lévő kérdés lezárását követően az is teljessé válik, melyről hamarosan újabb tájékoztatást adunk.

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

gyori_audi_eto_kc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 26. forduló

Győri Audi ETO KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

39-14 (20-8)

Időpont: 2018. május 23. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Győr, Audi Aréna

Cím: 9027 Győr, Tóth László utca

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Márczi Győző, Hegyi Gábor

Győr: Binó Boglárka (0), Afentaler Sára (0), Varga Emőke (0), Hansen Anne Mette (1), Görbicz Anita (10), Oftedal Stine Bredal (4), Althaus Anja (0), Groot Cornelia (9), Broch Yvett (7), Fodor Csenge Réka (0), Bódi Bernadett (6), Puhalák Szidónia (1), Grimsbo Kari Aalvik (0), Gonzalez Alvarez Mireya (1), Pál Tamara (0), Tóth Nikolett (0).
Vezetőedző: Ambrosio Martin Cedres

Békéscsaba: Szarka Adrienn (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovics Aleksandra (3), Gidai Eszter (0), Giricz Laura Gerda (1), Szögi Tímea (1), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (3), Mihálffy Adrienn (4), Kovács Anett (2), Farkas Kata (0), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (0), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Hansen Anne Mette (1), Oftedal Stine Bredal (1), Gonzalez Alvarez Mireya (1), Danyi Gábor (1), Giricz Laura Gerda (1), Kovács Anett (1), Horváth Roland (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Althaus Anja (2. perc), Broch Yvett (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Görbicz Anita (5/5), Mihálffy Adrienn (1/1).

line

Nem állt könnyű kihívás előtt az NB I-es női kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában az EUbility-Békéscsabai Előre NKSE csapata, amely a Bajnokok Ligája győztes Győr otthonában próbálta meg tisztesen lezárni az évet. A hazaiak kiélezett versenyben álltak a Ferencvárossal az aranyéremért, így a gólaránynak is jelentősége volt. Ennek megfelelő komolysággal vették a meccset a zöld-fehérek.

20180523_elore_gyor

A házigazdáknak a bajnoki cím elhódításához 7 góllal többel kellett nyerniük a Békéscsaba ellen, mint a másik helyszínen a Fradinak a Vác ellen. A párhuzamos televíziós közvetítésnek köszönhetően a nézők Győrben és a Népligetben is tisztában lehettek azzal, hogy éppen ki vezeti a bajnokságot.

Görbicz Anitáék tartalékosan is BL-győzteshez méltó lendülettel kezdtek, az ötödik góljuknál Horváth Rolandnak már az 5. percben időt kellett kérniük. Később is egyoldalú csata folyt. A csabaiak megpróbáltak hosszú támadásokat vezetve, átlőni a győri falat, de ha ez sikerült is nekik, akkor is szembe találták magukat a jól védő Grimsbö kapussal. A másik oldalon viszont Cornelia Groot és Görbicz Anita ontotta a gólokat, a 23. percre lett először 10 a két csapat között. Mivel azonban az Elek Gyula Arénában a Fradi is magabiztosan játszott, a győriek nem elégedhettek meg ennyivel.

Szünet után sem változott a képlet. A hazaiak villámtámadásokkal fokozatosan növelték előnyüket, miközben a védekezésük sem puhult fel, így a csabaiak csak elvétve tudták bevenni a kapujukat. Az 50. percben vette át először a vezetést a tabellán is a győri gárda, amikor már 20 fölött járt előrébb, mint az Előre NKSE. A vendégeknek Mihálffy Adrienn révén még sikerült izgalmassá tenniük a bajnoki címért folyó versenyt a hajrában. A fővárosi zöld-fehérek a 25 gólos győri siker ellenére is megtarthatták volna elsőségüket, azonban a televízió tanúsága szerint elkapkodták a sorsdöntő támadásukat, így végül az ETO lett a bajnok, a lila-fehérek pedig a bennmaradást érő 12. helyen zárták az évet.

Ambros Martin: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk a bajnoki címet, de úgy gondolom, hogy megérdemeltük. A védekezésünk és Grimsbö kapus volt a siker kulcsa.

Horváth Roland: – Először is gratulálok a Győrnek a bajnoki cím megvédéséhez! Arra nem voltunk felkészülve, hogy ilyen hangulatba csöppenünk, de a ziccereinket akkor is értékesítenünk kellett volna. Persze nehéz, ha a világ egyik, ha nem a legjobb kapusával találjuk szembe magunkat. Nem könnyű olyan mérkőzésen játszani, amikor nekünk kell eldönteni a bajnoki címet. Ötezer-kétszáz fütyülő néző előtt is nagyon nehéz kézilabdázni, ezért ma csak ennyire telt csapatomtól. Dolgozunk tovább a megkezdett úton, és további sok sikert kívánok a Győrnek!

Zöldi-Tóth Katalin: – Először én is szeretnék gratulálni a Győrnek! Nyilván nem így készültünk és nem ezt terveztük, szerettünk volna sokkal jobb koncentráltsággal játszani. Nehéz volt ilyen hangulatban pályára lépnünk, nehéz bajnokság után vagyunk, nagyon nagy munka áll mögöttünk, a bennmaradás volt a cél, amit szerencsére sikerült teljesítenünk.

Görbicz Anita: – Már az öltözőben egy olyan fáradt, de ugyanakkor motivált csapat ült, hogy azt beszéltük meg, próbáljuk azt a színvonalat teljesíteni, amit terveztünk. Szívünket-lelkünket kitettük, nyertem néhány bajnoki aranyat, de ilyet még nem. Idegőrlő volt az a két perc, amikor vártunk a másik mérkőzés eredményére, de nagyon örülök, hogy így alakult. Gratulálok a Békéscsabának a bennmaradáshoz, nagyon kemény mérkőzést játszottunk, látszott, hogy a fiataljaik meg vannak illetődve, de remekül küzdöttek.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/416870808777169/