Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

NB I női felnőtt 2019/2020. 10. forduló

alba_fehervar_150spacerbenkse_150

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

28-25 (15-13)

Időpont: 2019. november 15. (péntek) 18:30 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybírók: Csőregi László, Kosztend Szabolcs

Fehérvár: Attingre Armelle (0), Mendy Claudine (10), Pelczéder Orsolya (2), Utasi Linda (0), Mistina Kitty (0), Gerháth Kincső (0), Boldizsár Bianka (2), Besszer Borbála (2), Töpfner Alexandra (3), Zazai Sabrina (2), Sztankovics Réka (1), Moutsogianni Theodóra (0), Walfisch Mercédesz (3), Györkös Rebeka (0), Szarka Adrienn (1), Rózsás Josephine (2).
Vezetőedző: Deli Rita

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (0), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (2), Barján Bianka (5), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (3), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (9), Kukely Anna (2), Kukely Klára (1), Agbaba Jelena (3), Kopecz Barbara (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Attingre Armelle (1), Walfisch Mercédesz (1), Barján Bianka (1), Agbaba Jelena (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Boldizsár Bianka (4. perc), Szarka Adrienn (2. perc), Rózsás Josephine (2. perc), Barján Bianka (2. perc), Marincsák Nikolett (2. perc),  Agbaba Jelena (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Mendy Claudine (4/5), Töpfner Alexandra (2/3), Walfisch Mercédesz (1/1), Marincsák Nikolett (4/5), Kukely Anna (1/1).

 

line

Kikapott a EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE az Alba Fehérvár KC csapata ellen

201191115_fehervar_elore

Fotó: Antal János

A péntek esti találkozón a vendégeknél a sérüléssel bajlódó Kopecz Barbara nem szerepelhetett. A hazaiak szereztek vezetést Boldizsár révén, majd a csabaiak 2–2-re egyenlítettek. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, a 6. percben 6–4-re vezettek a hazaiak, amikor Horváth Roland időt kért. A lila-fehérek még 6–6-ra egyenlítettek, de a folytatásban a többször is emberelőnyben lévő fehérváriak két-három gólos előnyre tettek szert. A vendégek nem adták fel, és Marincsák góljaival 10–9-re felzárkóztak. Nagy volt küzdelem, mindkét együttes keményen védekezett. Az első félidő hajrájában erősítettek a hazaiak, újabb gólokat lőttek, így a szünetre kétgólos székesfehérvári előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után a lila-fehérek egy gólra feljöttek a lila-fehérek. Ezt követően Mendy rendre bevette a csabaiak kapuját, így három góllal elhúzott az Alba, így a 38. percben Horváth Roland ismét időt kért. A csabaiak többször is hibáztak, amit büntetett az ellenfél, a 42. percben 22–17-et mutatott az eredményjelző. Becsületesen küzdött a Békéscsaba, de a rövidebb kispad miatt a fáradni látszó kulcsjátékosok is többször hoztak rossz döntést, így nem tudott közelebb zárkózni a házigazdákhoz három-négy gólnál az Előre NKSE. Az utolsó tíz perc kezdetén előbb a francia légiós, Mendy, majd a másik oldalon Marincsák is hétméterest hibázott. Az 54. percben négy gólos fehérvári vezetésnél Horváth Roland ismét időt kért, hogy a hajrára felkészítse lányait. Kukely Klára góljával az 56. percben 26–24-re feljött a Békéscsaba, de Mendy ismét betalált. Két perccel a vége előtt Kukely Anna hétméteresével ismét két gólra csökkentette hátrányát a lila-fehér együttes, ami után Deli Rita is időt kért, és a lefújás előtti pillanatokban még a volt csabai Walfisch Mercédesz állította be a végeredményt.

A sérült Kopecz Barbarát nélkülöző csabaiak nagy csatában szenvedtek vereséget.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Hétvégén zárul a bajnokság első etapja

Interjú Mézes Laurával

A héten rendezik a K&H Női kézilabdaliga 10. fordulóját, amely egyben a bajnokság első felének záró fordulója is lesz, ugyanis a csapatok a november 30-án kezdődő világbajnokság miatt téli szünetre vonulnak. De előtte még számos derbit rendeznek a honi pontvadászatban, így természetesen csapatunk a Békéscsabai NKSE is pályára lép, ezúttal péntek este Székesfehérváron.  Azt pedig nyugodtan leszögezhetjük, hogy ez az a találkozó, ahol mind két csapatnak létfontosságú lenne egy siker annak érdekében, hogy jobb szájízzel tudjanak szünetre vonulni. Mert ugyan az Alba Fehérvár nyolc mérkőzés alatt hét pontot már összekapart a bajnokságban, de a tabellán jelenleg elfoglalt kilencedik pozíciójuk, valamint néhány nem túl veretes eredményük nem feltétlenül ad örömre okot a koronázó városban. Leginkább talán a Szombathely ellen elhullajtott pontjuk miatt bosszankodhatnak, de a Siófok elleni 40-15-ös vereségről sem fognak dicshimnuszokat zengeni. Sőt a Szent István gárdájával nekik is meggyűlt a bajuk a legutóbbi hazai mérkőzésükön, de végül három góllal 29-26 arányban ők térdre kényszerítették a fővárosiakat. Az előző fordulóban pedig Vácon szerepeltek Deli Rita lányai, és szenvedtek 29-22-es vereséget. A hullámzó eredmények nyilván betudhatók annak is, hogy a lilákkal egyetemben Fehérváron is egy roppant fiatal csapat épül, és ez a nyári átigazolásiakban is meglátszódik. A három rutinos távozó Alessandro do Nascimento, Olga Gorsenyina és Jana Zsilinszkaitye helyett a francia kapus Armelle Attingre kivételével inkább fiatalabb játékosok érkeztek a klubhoz, mint a szintén francia jobbszélső Sabrine Zazai, a Győrből érkező átlövő Gerháth Kincső vagy a jobbszélső Töpfner Alexandra. És persze ne feledkezünk meg az előző szezonban még lila-fehérben játszó Walfisch Mercédeszről sem, aki az 54 gólos Claudine Mendy mögött második helyen áll a házi góllövő listán. Egyébként rajta kívül találunk még olyan játékosokat, akik korábban már viselték az Előre címert, ilyen Györkös Rebeka vagy éppen Szarka Adrienn. De sajnos nem csak az Alba gárdáját érték fájó pofonok az elmúlt időszakban, hiszen a lila-fehérek háza táján sem lehetnek maradéktalanul elégedettek az utóbbi találkozók eredményeivel. A múltszombati Szent István elleni hazai bajnoki mérkőzésesen is nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy maga mögött hagyta a csapat az Eger elleni kupakiesés okozta sokkot, és megszerzi első hazai győzelmét Horváth Roland együttese. De hiába vezettek már öt góllal is bő negyed órával a vége előtt a lilák, a hajrá – mint oly sokszor már ebben az idényben – megint az ellenfélé volt. És bár az újonc egyszer sem vezetett a találkozó folyamán, mégis ponttal távozhatott a Viharsarokból. Ámbár az esélyek nem feltétlenül a lilák mellett szolnak, akár már pénteken ki is lehet javítani a Szent István elleni otthoni fiaskót. Ennek szellemében készül a találkozóra csapatunk, és ezt már Mézes Laura, a gárda balszélsője árulta el, mikor az összecsapás apropóján kérdeztem.

20191114_mezes_laura

– Mondhatom, hogy egy már megnyert mérkőzésen énekelték ki a sajtot a szátokból?

– Sajnos igen, egyértelműen magunknak köszönhetjük az újabb pofont. Amit szépen felépítettünk ötven perc alatt, azt a végjátékban leromboltuk, és egy nagyon fontos pontot vesztettünk.

– A védekezésen múlott?

– Részben igen. 34 gólt kapni nem lehet egyetlen ellenféltől sem, nemhogy hazai pályán egy közvetlen riválistól. Az igazat megvallva szenvedtünk hátul egész mérkőzésen, hiányzott a kellő agresszivitás és nem volt megfelelő összhang köztünk, sem a falban sem a kapusokkal. És bár a támadójátékunk gördülékenyen működött, a végén a fontos szituációkba megint belehibáztunk. Nyilván az, hogy hátul nem tudtuk megállítani ellenfelünket még nagyobb nyomást helyezett ránk támadásban, és ez sajnos a végjátékban elbizonytalanodást szült.

– Mentálisan miként lehet ezeket a kudarcokat feldolgozni, már csak azért is, mert ugye pénteken ismét pályán kell lennetek?

– Ami biztos, hogy csak együtt csapatként tudunk megbirkózni ezzel. Az Eger elleni fiaskó óta közös beszélgetésekkel próbálunk mentálisan erősödni, és segíteni egymást abban, hogy a nehéz szituációkat megfelelően tudjuk kezelni, és önbizalom terén is javuljunk. Nyilván ha tisztában lennénk a pontos okokkal, amik miatt nem tudjuk a szombatihoz hasonló találkozókat lezárni, okosabbak lennénk. Viszont folyamatosan azon dolgozunk, hogy kihúzzuk magunkat ebből a mentális gödörből.

– A pénteki székesfehérvári összecsapás ebből a szempontból akár még jól is jöhet?

– Szerintem igen. Jó csapat a Fehérvár, de azért az utóbbi időben hozzánk hasonlóan nekik is megvoltak a maguk problémái. Sérüléshullám is hátráltatta az együttest, és noha a bizonyítási vágy valószínűleg fűteni fogja őket, azért mi sem mondunk le arról, hogy egy esetleges jó teljesítménnyel meglepetést okozzunk. A középmezőny, amiben ők is tanyáznak nagyon sűrű, éppen ezért egy-egy találkozón bármi megtörténhet.

– Mire vagy kire kell leginkább figyelnetek aktuális ellenfeleteknél?

– A kulcsfigura náluk, főleg támadásban Claudine Mendy. Az ő játéka nagymértékben befolyásolja a Fehérvár eredményességét, tehát nekünk is rá kell a leginkább figyelnünk. De azért ne feledkezzünk meg Walfisch Merciről sem, aki pedig nyilván nagyon jól ismer minket, és távolról is roppant veszélyes játékos. Illetve a francia kapusuk Armelle Attingre is remek formában véd mostanában, ezáltal komoly tartást adva csapatának.  

– Nektek miben kell elsősorban javulnotok szombathoz képest?

– Egyértelműen a védekezésben. Összeszedettebben és agresszívabban kell hátul dolgoznunk, és jobban segítenünk a kapusokat, mert olyan védekezéssel, mint amit legutóbb mutattunk nem lehet nyerni Fehérváron. Azt hiszem ez lesz a legfontosabb a mérkőzésen, mert ha hátul drasztikusan tudunk javulni, akkor a gyorslábú játékosainkkal elöl meg fogjuk tudni oldani a góllövést. És ugye mentálisan is erősebnek kell lennünk, bár most azért a nagyobb teher az ellenfél vállát nyomja majd.

Deli Rita az Alba Fehérvár KC vezetőedzője a következőket nyilatkozta a találkozó előtt:

– Nagyon szeretnénk jó, és élvezetes csapatjátékot mutatni pénteken a Békéscsaba ellen. Sajnos ez már az utolsó bajnoki mérkőzés a téli szünet előtt, eléggé rendszertelenül követték egymást a fordulók. Sokat gyakoroltunk, erősítettünk az elmúlt időszakban. Nem számítok egyszerű mérkőzésre, ahogy a bajnokságban egyik meccs sem az. Harcos ellenfelet várunk, már csak azért is, mert a Békéscsaba a legutóbbi fordulóban a SZISE ellen a két pont megszerzésének céljával lépett pályára, de végül egy pontot elvesztettek. A Békéscsabára amúgy is mindig jellemző volt a küzdeni tudás, sosem fogják feladni, és igazából teher nélkül jönnek hozzánk, nincs veszíteni valójuk. Végig koncentráltan kell játszanunk ellenük.

Ha a két gárda egymás elleni összecsapásait böngésszük szembetűnő, hogy a felek hazai pályán dominálnak elsősorban, tehát idegenbeli sikert elvétve tud egyik vagy másik együttes aratni. Erre némiképp rácáfol az előző szezon, hiszen akkor a Fehérvár mindkét találkozón diadalmaskodni tudott, hazai pályán 34-26-ra, míg Békéscsabán 31-26 arányban. A hathetes szünetet megelőzően a csapatoknak tehát az utolsó esély kínálkozik a meglévő pontjaik számának növelésére, valamint arra is, hogy a lila-fehérek az Alba hazai dominanciáját megtörjék. A találkozó egyébként a szokásos időponttól eltérően fél órával később kezdődik, azaz 18:30-kor indul útjára a labda a Székesfehérvári Kőfém Sportcsarnokban. A mérkőzés két játékvezetője Felhő Ferenc és Öcsi Tamás lesz.  

Dömény Dezső

line

line

Békéscsabai ENKSE – Szent István SE

benkse_150spacerszent_istvan_se_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 9. forduló

Békéscsabai ENKSE – Szent István SE

34-34 (17-14)

Időpont: 2019. november 9. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (1), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (7), Barján Bianka (4), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (4), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (1), Kukely Anna (0), Kukely Klára (0), Agbaba Jelena (5), Kopecz Barbara (11).
Vezetőedző: Horváth Roland

Szent István SE: Lyngby Cornelia (1), Pánczél Petra (0), Tobak Luca (3), Aron Andrea (6), Albert Helga (0), Balog Beáta (2), Horváth Gréta (5), Szerző Regina (7), Stranigg Zsófia (1), Varjú Liliána (5), Scheffer Zsanett (4), Monori Orsolya Tekla (0), Gercsó Nóra (0), Mátéfi Dalma (0), Tieff Zsanett (0).
Vezetőedző: Vojkovics Gyula

sargalap Sárga lapok: Bottó Rózsa (1), Barján Bianka (1), Horváth Roland (1), Tobak Luca (1), Monori Orsolya Tekla (1), Vojkovics Gyula (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (4. perc), Barján Bianka (2. perc), Agbaba Jelena (2. perc), Aron Andrea (2. perc), Scheffer Zsanett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (1/2), Kopecz Barbara (5/5), Szerző Regina (4/4).

line

Döntetlennel zárult az alsóházi rangadó

A Békéscsaba 2, az újonc Szent István SE 1 ponttal rendelkezett a mérkőzés előtt, nem is kell magyarázni, hogy milyen fontos találkozó előtt állt mindkét gárda.

20191110_elore_szise

Fotó: Antal János

Az 5. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem Barján Bianka és Kovács Anett góljával két gólos előny birtokába került az Előre. Ha nincsenek a labdaeladások és egy kihagyott hétméteres, akkor ez az előny lehetett volna nagyobb is. A 11. percben időt kért Vojkovics Gyula, a fővárosiak trénere, igaz csapatára sok panasza nem lehetett, mert küzdött rendesen és tapadt vendéglátójára. Hiába dobott Kopecz Barbara emberlőnyben gólt, ha a túloldalon nem sikerült kivédekezni a Szent István SE támadásait.

Nem volt felhőtlenül elégedett csapata játékával Horváth Roland sem, aki a 21. percben 11–10-es állásnál magához hívatta játékosait. Szorosan alakult a mérkőzés a félidő hátralévő perceiben is, végig a Békéscsaba vezetett, de először csak a félidő legvégén volt három gólos különbség a két gárda között.

Két eredményes hetesgóllal indította a 2. felvonást a Szent István SE és ismét nyomába szegődött a lila-fehéreknek. Gyorsan visszaállt azonban a rend és a korábbi különbség is, ehhez persze kellett az is, hogy szigorodjon a hazaiak védekezése, és hogy egyre többször hibázzanak bele a támadásokba a vendégek. Indításokból egyre többször tudott eredményes lenni a Békéscsaba. A 39. percben 23–18-as állásnál már kénytelen volt időt kérni a SZISE edzője. Így tett a 45. percben Horváth Roland is, aki a szaporodó hibák miatt élt ezzel a lehetőséggel.

A vendégek korántsem adták fel, és pillanatok alatt képesek voltak a felzárkózásra. A mérkőzés háromnegyedénél kezdett fáradni az Előre, emellett a vendégek áttértek a a hét a hat elleni játékra, ami igencsak bejött nekik. Nagy gólpárbajt vívott egymással a két csapat, a látogatók három és fél perccel a vége előtt már csak egy gólos távolságra voltak a csabaiaktól. Az utolsó másfél percben kétszer is kiegyenlített a SZISE, a Csaba támadhatott a győzelemért, de kimaradt a helyzet.

Forrás: beol.hu

line

line

YouTube 

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Szombaton alsóházi rangadó a Városi Sportcsarnokban

Interjú Aleksandra Vukaljoviccsal

Ezekben a hetekben sűrű programja van Horváth Roland tanítványainak, hiszen a múlt szerdai Eger elleni döntetlennel zárult kupabúcsút szinte még ki sem heverték a lila-fehérek, máris következett vasárnap a világklasszisok sorát felvonultató Siófok, és itt még mindig nincs megállás, mert szombaton a szezon egyik legfontosabb összecsapása következik a csabaiak számára, amikor is a Szent István SE vendégeskedik a Viharsarokban. Ízig-vérig alsóházi derbi ez a javából, amit alátámaszt a két gárda jelenlegi helyezése is a bajnokságban, ugyanis a csapatok közvetlenül egymás mögött a sereghajtó pozíciókban helyezkednek el a tabellán. A lilák a Szombathely elleni győzelmüknek köszönhetően két ponttal a tizenharmadik, míg a Szent István az eddig megszerzett egy pontjával a 14. pozíciót foglalja el. Azt az egy pontot pedig éppen az előző fordulóban sikerült begyűjtenie a fővárosiaknak, a Vác ellen hazai pályán elért 27-27-es döntetlennek köszönhetően. És noha ebben az idényben már beleszaladtak néhány nagy pofonba, azért a tabella második felében elhelyezkedő csapatok ellen kifejezetten jól tartották magukat. Ezt mutatja az is, hogy a Kisvárda és az Alba Fehérvár is hazai pályán csak három találattal tudta két vállra fektetni az újoncot, akik egyébként az NB1/B keleti bajnokaként kaptak jogot a legmagasabb osztályban szerepelni. És miután csak három kézilabdázó távozott nyáron a klubtól, elmondható hogy a bajnokcsapat magját az idei szezonra is sikerült egybetartania az egyesületnek. Erősítésként pedig összesen négy játékos érkezett Vojkovics Gyula vezetőedző csapatába, Stranigg Zsófia az MTK-ból, Monori Orsolya a Dunaújvárosból, Varjú Lili a Vasasból, és Cornelia Lyngby aki a Szentendre gárdájából tette át székhelyét a nyáron. Lila-fehér csapatunk ezzel szemben nem túl acélosan melegített erre a fontos derbire, hiszen a vasárnapi Siófoki találkozójuk során nem sikerült felborítaniuk a papírformát, és sima 34-17-es vereséget szenvedtek. A sérülésektől is tizedelt lilák nem tudták igazán megnehezíteni a hazai sztárcsapat dolgát, de az igazi erőfelmérő azért mégiscsak most következik a csabai lányok számára, ugyanis a szombati összecsapás kulcsfontosságú lesz annak érdekében, hogy az Előre valamelyest le tudja szakítani magáról mostani ellenfelét, a Szent Istvánt, és így a Szombathely, MTK, Mosonmagyaróvár trió sarkában maradjon. Ennek megfelelően gőzerővel készül együttesünk a hétvégi csatára, a felkészülés közepette pedig a lilák egyik vezére Aleksandra Vukaljovic szánt időt arra, hogy megossza velünk gondolatait a találkozó kapcsán.

20191108_vukajlovic

– Az elmúlt egy hónapban nagyon komoly hullámvasúton ültetek, amiben benne volt az első győzelem, de kupakudarc és vereségek is. Most milyen a hangulat a csapaton belül?

– Tagadhatatlan, hogy az elmúlt két hét azért nyomott hagyott bennünk, főként a Magyar kupából való kiesés az, ami leginkább megviselt minket és személy szerint engem is. De nem szabad ezen őrlődni, hiszen a sportban folyamatosan jönnek az újabb kihívások, és egyben az újabb lehetőségek is a javításra. Nyilván vannak gondjaink, nehézséget okoz, hogy meglehetősen kevesen vagyunk, valamint tudomásul kell venni azt is, hogy fiatal csapat révén sajnos a hullámzás is benne van a játékunkban. De továbbra is keményen dolgozunk, és mesterünkkel együtt mi tapasztaltabb játékosok is próbálunk minél jobban segíteni a fiataloknak abban, hogy a lehető leghamarabb beleszokjanak az első osztályú közegbe. Illetve ahogy Szombathelyen is megmutattuk, elszántsággal és lelkesedéssel azért nagyon sok mindent tudunk kompenzálni. Én a magam részéről pozitívan állok a feladatok elé, és ezt igyekszem sugározni a lányok felé is.

– Akkor ezek szerint motivációs gondjaitok most nincsenek…

– Egyáltalán nincsenek. Mindenki átérzi a találkozó súlyát, és már az edzéseken is egész héten elszánt arcokat láttam. Sőt úgy érzem, hogy az Egri pofon talán még jobban össze is kovácsolta a társaságot, és mindenki megkétszereződött erővel dolgozik azon, hogy a hétvégén sikeresek legyünk.

– A felkészülés során milyen kép alakult ki benned szombati ellenfeletekről?

– Egyáltalán nem olyan csapat a Szent István, mint amit a tabella képe jelenleg mutat. Ezt a legutóbbi fordulóban elért bravúr döntetlenje is bizonyítja, szóval lebecsülni őket nagy hiba lenne. Azt gondolom ezzel az eredménnyel most lendületbe is kerültek, tehát tőlünk is maximális koncentrációra lesz szükség ahhoz, hogy két vállra fektessük őket. Elsősorban középen veszélyesek, vannak nagy lövőik, mint például Monori Orsolya, aki távolról is veszélyes nehéztüzér. Előszeretettel alkalmazzák a gyors középkezdéseket, így ezekre is oda kell figyelnünk, de a védekezésünknél a gyors visszarendeződés amúgy is kulcsfontosságú lesz. Valamint a Vác ellen a kapuból is jelentős segítséget kaptak, szóval a kapusposzt is erősségük.

– A leghatékonyabban akkor mivel kerekedhettek felül a fővárosiakon?

– A koncentrált, fegyelmezett játékkal. A szombathelyi mérkőzéshez hasonlóan, ha a találkozó elejétől 60 percen keresztül megfelelő tűzzel és persze okosan tudunk kézilabdázni, akkor itthon tarjuk a pontokat. Fontos lesz, hogy megfelelően segítsük egymást a pályán, és egy harcos kemény védekezéssel elbizonytalanítsuk őket. Nyilván az elmúlt találkozókhoz képest a helyzetkihasználásunkon is javítanunk kell, tehát a ziccereket be kell lőnünk, de a döntő most is a jó védekezés és a kapusteljesítmény lesz. Szeretném, ha most már hazai pályán is kijönne nekünk a lépés, és itthon is megszereznénk első győzelmünket. Bízom abban, hogy szurkolóink is segítségünkre lesznek ebben, és plusz erőt adva segítenek kiharcolni a sikert.

A derbi kapcsán természetesen a vezetőedzők is megszólaltak. Horváth Roland csapatunk mestere egyértelműen kifejtette, szombaton a két pont reményében vezényli ki majd együttesét a pályára: – Békéscsabai edzőként nem mondhatok mást, mint hogy a Szent István ellen is meg kell szereznünk a két bajnoki pontot. Tudjuk, hogy soron következő ellenfelünk legutóbbi mérkőzésén bravúros döntetlent ért el, úgyhogy nem számítok könnyű mérkőzésre, de céljaink megvalósításához mindenféleképpen nyernünk kell. Ami jó hír, hogy sérültjeink szépen gyógyulnak, így remélem, szombaton a legerősebb összeállításban léphetünk pályára.

Vojkovics Gyula a Szent István SE vezetőedzője a következőket nyilatkozta a találkozó előtt: – Remélem, folytatjuk a jó szereplésünket, és pontot, vagy akár pontokat szerzünk a Békéscsaba ellen. Ugyanakkor le kell szögeznem, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Felszabadultan kell játszanunk, a teher most nem a mi vállunkat nyomja.

A két csapat eddig még sohasem csapott össze a legmagasabb osztályban, mindösszesen egyszer találkoztak a Magyar kupa 2011/12-es kiírásában. Akkor együttesünk idegenben is magabiztosan 33-25-re legyőzte a fővárosi egyletet. Érdekesség, hogy a Szent István mostani csapatából öten is tagja voltak az akkori gárdának, így Páncél Petra, Tobak Luca, Ujvári Dorottya, Szerző Regina és Gercsó Nóra szombaton is pályára léphetnek, míg a liláknál csak Kovács Anett és Szögi Tímea maradt hírmondónak az akkori csapatból. Az alsóházi ütközet tehát szombaton 18 órától kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a mérkőzés két játékvezetője Altmár Kristóf és Horváth Márton lesz.

Dömény Dezső

line

line

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

NB I női felnőtt 2019/2020. 8. forduló

siofok_ktc_150spacerbenkse_150

Siófok KTC – Békéscsabai ENKSE

34-17 (20-9)

Időpont: 2019. november 3. (vasárnap) 17:00 óra

Helyszín: Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok

Cím: 8600 Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Csőregi László, Németh Miklós

Siófok: Szikora Melinda (0), Böhme Simone (4), Hársfalvi Júlia (2), Solberg Silje (0), Aoustin Camille (7), Jezic Katarina (5), Drabik Joanna (2), Mazák-Németh Csilla (0), Such Nelli (2), Pena Nerea (1), Niombla Gnonsiane (3), Kobetic Andrea (3), Tomori Zsuzsanna (0), Lapos Laura (1), Wald Kíra (1), Janjusevic Andela (3).
Vezetőedző: Moen Tor Odvar

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (1), Vukajlovic Aleksandra (5), Barján Bianka (3), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (0), Marincsák Nikolett (4), Kukely Anna (3), Kukely Klára (1), Agbaba Jelena (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Aoustin Camille (1), Niombla Gnonsiane (1), Agbaba Jelena (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kobetic Andrea (2. perc), Barján Bianka (2. perc), Marincsák Nikolett (2. perc), Kukely Klára (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Böhme Simone (0/1), Niombla Gnonsiane (0/1), Lapos Laura (0/1), Wald Kíra (0/1), Vukajlovic Aleksandra (2/3), Marincsák Nikolett (3/4).

line

A békéscsabaiak a sérült válogatott átlövő, Kopecz Barbara, és a balszélső Bottó Rózsa távollétében mindössze 11 játékossal utaztak el Siófokra a vasárnap esti találkozóra, ahol a válogatott légiósokkal megerősített EHF Kupa-győztes házigazdák vártak rájuk.

20191103_siofok_elore

A mérkőzés elején Hársfalvi góljára Marincsák válaszolt hétméteresből. A 7. percben egy gólos hazai vezetésnél Horváth Roland időt kért, ami után Marincsák egyenlített, ám Böhme góljával ismét a Siófoknál volt az előny. Fokozatosan növelte előnyét a Balaton-parti együttes, miközben a csabaiak több lövését is védte a kapus. A félidő hajrájában sorra lőtték a gólokat a hazaiak, miközben a vendégek nem tudtak Solberg kapujába találni, így a szünetre 11 gólos siófoki előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után is a válogatott légiósok egész sorát felvonultató hazaiak diktálták a tempót, miközben a 35. percben a vendégek már a második hétméterest hagyták ki. A 40. percben Horvát Dorina kivédte Böhme büntetőjét. A 46. percben 14 gólos siófoki vezetésnél Horváth Roland időt kért. Ezután két gólt lőttek a csabaiak. Örvendetes, hogy a fiatal Kukely-nővérek négy gólt lőttek a rutinos ellenfél hálójába. A hajrában a csereként beállt Balog Judit is hetest hárított.

A klasszisok sorát felvonultató hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek a tartalékos, az ezen a mérkőzésen kevés játékossal rendelkező lila-fehérek ellen. Az Előrének a héten a a szombati Szent István SE elleni hazai találkozóra kell készülnie, és jó lenne, ha a rutinos sérültek is felépülnének az alsóházi rangadóra.

Tor Odvar Moen: – Ellenfelünk foghíjasan érkezett, de a sok sérült ellenére keményen küzdött. Az első tíz perc nehézsége után jól játszottunk, tudtam forgatni a csapatot, és mindenki lehetőséghez jutott. Összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Horváth Roland: – Nem számítottam másra, súlyban, kilóban, évjáratban és nemzetközi tapasztalatban is fölénk kerekedett a Siófok. Tisztában voltam vele, hogy ilyen paraméterek ellen nincs esélyünk. Nem vártam ettől a mérkőzéstől semmit, sok a sérültünk, a meghatározó játékosok nélkül pedig nehéz felvenni a versenyt. Ezt a mérkőzést le kellett játszani, nyilvánvalóan nem szeretem az ilyen összecsapásokat. A fiatalok teljesítményének viszont örülök, többen megmutatták ma tehetségüket.

line

line

A Balaton-partiak a táblázaton ott toporognak a Győr és a Ferencváros mögött, amiben része van a kiváló hazai szereplésüknek is. Csupán az FTC ellen végeztek döntetlenre hazai közönség előtt, a többi meccsüket jelentős különbséggel nyerték. A Békéscsaba elleni összecsapás főpróba is lesz számukra a Nantes elleni EHF-kupa párharc első felvonására.

– Egy olyan mérkőzés következik, melyen kötelező a győzelem. Az ilyen összecsapások azonban sosem egyszerűek, így nagyon komolyan fel kell készülni rájuk. Hazai pályán, a saját közönségünket kiszolgálva szeretnénk minél jobb kézilabdát bemutatni – nyilatkozta a siófokian holnapján Tor Odvar Moen edző, a sérült Kjertin Solas kivételével a keret valamennyi tagjára számíthat.

A folyamatosan „létszámgondokkal” küszködő csabaiak nem zártak túlságosan örömteli hetet. A legutóbbi kisvárdai bajnokijukban is több volt, de mínusz hat lett a vége, a hétközi egri kupameccsen pedig az utolsó másodpercben csúszott ki a kezükből a továbbjutás. Mindez a szűkös létszámot elnézve nem is feltétlenül hátrány, a bajnokság ugyanis mindenképpen prioritást élvez, így pedig csak egy feladatra kell koncentrálniuk a játékosoknak. Akik közül már az egri kirándulást is kihagyó válogatott Kopecz Barbara szerepeltetése erősen kérdéses vasárnap. Vele sem a lilák lennének az esélyesek, nélküle pedig egy szoros eredmény is bravúrszámba menne. Más kérdés, hogy Horváth Roland együttese számára a vasárnapinál sokkal fontosabb lesz az évből még hátralévő két hazai mérkőzés, a Szent István SE és a Váci KSE ellen, valamint a köztes fehérvári fellépés. Azokon illene annyi pontot bezsebelni, amennyivel stabilizálni tudnák pozíciójukat a két kieső előtt.

A mostani lesz a két klub 27. egymás elleni bajnoki mérkőzése az élvonalban. Az eddigi mérleg a hazaiak szempontjából nézve 16 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség. Idegenben negatív előjellel bírnak: 5 győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség. Hazai pályán viszont még veretlenek viharsarki riválisukkal szemben: 11 győzelem és 2 döntetlen. Tavaly Békéscsabán 30:25 arányban diadalmaskodtak egy szoros első játékrész után, a tavaszi visszavágón viszont már nagyobb volt a különbség, akkor 38:28 lett a Siófok javára. A 2017/18-as idényben, a Magyar Kupában is összefutott a két csapat és egy emlékezetes 30:30-as döntetlen után, idegenben játszó csapatként kerültek a budapesti négyes döntőbe.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Siófok a következő állomás

Interjú Dombi Katalinnal

A hétvégén újabb fordulót rendeznek a K&H Női kézilabda ligában, csapatunk a Békéscsabai ENKSE pedig vasárnap délután a Siófok gárdájával méri össze tudását a Balaton partján. Lila-fehér együttesünknek ez már a második találkozója lesz a héten, hiszen szerdán Egerben szerepeltek Magyar-kupa mérkőzésen, ráadásul hiába vezettek négy góllal is öt perccel a találkozó lefújása előtt, mégis sikerült kiharcolniuk a döntetlent a lelkes hazaiaknak. Az osztálykülönbség miatt ez pedig most Egri továbbjutást ért. Így a csabaiak a Szombathely elleni bravúros győzelmet követően Kisvárdán és Egerben is elvéreztek, és bizony várhatóan nehéz dolgok lesz a Siófok otthonában is. Akik bár az első öt mérkőzésükből mindössze kettőt tudtak csak megnyerni – igaz a Győrtől és az Érdtől szenvedtek vereséget és a Ferencvárossal ikszeltek – a legutóbbi négy találkozójukon már roppant magabiztosan játszottak. Ami a számok nyelvén azt jelenti, hogy a Szent István csapatát húsz góllal, a Szombathelyet tízzel, az Alba Fehérvárt huszonöt góllal, és az elmúlt fordulóban a Vácot idegenben négy találattal 31-27-re múlták felül. Ezzel egyébként 13 megszerzett ponttal a két gigász mögött a harmadik helyet foglalják el a tabellán. De talán nem is véletlen az, hogy némi idő kellett mire Tor Odvar Moen együttese bemelegszik a bajnoki küzdelmekbe, ugyanis bőven volt játékos mozgás nyáron a friss EHF kupa győztes alakulatnál. Olyan nevek távoztak a Balaton partjáról, mint Estelle Nze Minko, Denisa Dedu, Mireya Gonzalez, Gabriela Perianu vagy Asma Elghaoui. De azért az érkezők sora is veretes, mert Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena, Gnonsiane Niombla vagy Szikora Melinda neve legalább annyira jól cseng kézilabdás berkekben, mint a távozóké. A hét újonnan érkező kézilabdázó névsora pedig három fiatal játékossal, Hársfalvi Júliával, Csapó Kincsővel és a norvég Kjerstin Solassal lett teljes. De azért maradtak az előző szezonból is nagyágyúk a Siófoknál, hiszen Silje Solberg, Andrea Kobetic, Simone Böhme, Katarina Jezic vagy Camille Aoustin szintén a kézilabdázás krémjét jelentik. Újabb sztárcsapattal kell, tehát vasárnap farkasszemet néznie a liláknak, és talán a legnagyobb kérdés az lesz, hogy mennyire tud majd felállni a csabai egylet a hétközi pofonból. Többek között ezt kérdeztem Dombi Katalintól, az Előre fiatal beállósától is, akivel a hétvégi bajnoki összecsapás apropóján beszélgettem.

20191102_dombi_kata

– Nyilván az első kérdésem nem is lehetne más, minthogy miként éltétek meg ezt a kudarcot, és hogy lehet ebből minél hamarabb felállni?

– Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, és főként a találkozó lefújása után volt különösen érezhető a csapaton a letargia, de még most pár nappal később is úgy érzem, bennünk van az a gyomros, amit Egerben kaptunk. De muszáj túltennünk magunkat rajta, mert hétvégén már ismét pályán kell lenünk, és a bajnokságban is fontos mérkőzések várnak még ránk, főként ugye jövő héten a Szent István ellen. Úgyhogy le kell vonni a tanulságokat belőle és tovább kell lépnünk.

– Mik a fő tanulságok?

– Leginkább, hogy egy találkozó hatvan percig tart. Sajnos eddig egy-két kivételtől eltekintve az összes mérkőzésünk azon ment el, hogy a végén nem tudtunk megfelelően koncentrálni. Egerben is felépítettük az összecsapást, és bár voltak azért hibák a játékunkban a biztos vezetés megvolt. Viszont ilyen végjátékot produkálni egyik csapat ellen sem lehet, szóval ezen a jövőre nézve is mindenképpen változtatnunk kell.     

– Ha böngésszük következő ellenfeletek a Siófok keretét, csupa sztárkézilabdázó nevét olvashatjuk, miként lehet egy ilyen csapattal felvenni a versenyt?

– Ez jó kérdés, nyilván nekünk nagyon nehezen, de muszáj lesz. Még ha furán is hangzik, mégis most lényeges lenne ezen a találkozón mentálisan visszahozni magunkat, hiszen ahogy említettem is jövő héten egy kulcsfontosságú összecsapást kell sikerrel vennünk. Persze tudom, Siófok nem az közeg ahol sok babér terem úgy általában az NB1-es gárdáknak, valóban egy sztárcsapatról beszélhetünk, tele robosztus nagy védőkkel és átlövőkkel, gyors szélsőkkel és két remek kapussal. Viszont azt mi már nem engedhetjük meg magunknak, hogy még egy nagy pofonba beleszaladjunk, szóval össze kell szednünk magunkat és javulnunk kell a játék minden elemében.

– Akkor, ahogy mondani szokás, nem feltartott kézzel utaztok a Balaton partjára?

– Semmiképpen sem. Mesterünk azt kérte tőlünk, hogy elsősorban a saját játékunkra koncentráljunk, és mindenki a tudásának legjavát nyújtsa az összecsapáson, és lehetőleg ne görcsösen, hanem minél felszabadultabban kézilabdázzunk. Védekezésben és kapusteljesítményben feltétlenül javulnunk kell, sokkal higgadtabbnak kell lennünk, és inkább lassítanunk kell a játékot. Mivel pedig ellenfelünk rettentően gyors kézilabdát játszik, a megfelelő visszafutások is sarkalatos pontjai lesznek a találkozónak. Én bízom benne, hogy helyt tudunk állni Siófokon, mert azért az sem mindegy milyen lelkiállapotban megyünk majd bele a Szent István elleni csatába.

A helytállásban viszont még inkább nehezítheti csapatunk dolgát, hogy a hétközi kupameccset is már kihagyni kényszerülő két alapemberünk Kopecz Barbara és Bottó Rózsa a vasárnapi összecsapáson sem lehet ott a többiekkel.

Az utóbbi időszakban egyébként sok babér nem termet a liláknak a Siófok ellen, amit jól szemlétet, hogy a két csapat legutóbbi öt szezonban lejátszott 13 mérkőzéséből mindössze egyet tudott csak megnyerni az Előre még 2017 tavaszán. Ennek megfelelően a gárdák tavaly őszi Békéscsabai randevúján is a Balaton partiak örülhettek a 30-25-ös végeredménnyel zárult találkozót követően, míg Siófokon 38-26-ra nyertek a cápalányok. A felek vasárnapi küzdelme 17 órától a Siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban kerül megrendezésre, melyen az Őri Erika, Pozdena Erika bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső

Eszterházy SC – Békéscsabai ENKSE

eger_sc_150spacerbenkse_150

Magyar Kupa női felnőtt 2019/2020. 3. forduló​

Eszterházy SC – Békéscsabai ENKSE

27-27 (12-14)

Időpont: 2019. október 30. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti Sportcsarnok

Cím: 3300 Eger, Leányka út 6.

Játékvezetők: Horváth Zoltán, Simó András

Versenybírók: Láda István, Varga József

Eger: Leiner Bernadett, Pankotai Luca, Bernát Dorina, Iván Emese, Kobela Tamara, Sári Barbara, Pados Mónika, Győrffy Alexandra, Koczka Lili, Dohány Vanda, Brettner Zsófia Dorina, Csomós Anna Judit, Kiser Panna, Romány Kinga, Buzsáki Nikolett.
Vezetőedző: Debre Viktor

Békéscsaba: Balog Judit, Mézes Laura, Vukajlovic Aleksandra, Barján Bianka, Dombi Katalin, Horvát Dorina Szilvia, Kovács Anett, Csizmadia Fanni Klára, Marincsák Nikolett, Kukely Anna, Kukely Klára, Agbaba Jelena.
Vezetőedző: Horváth Roland 

line

Döntetlent játszott az Eszterházy SC csapatával a Békéscsaba

20191030_eger_elore_mk

A békéscsabaiaknál nem szerepelhetett a sérült Kopecz Barbara a szerda esti találkozón. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, majd erősítettek a lilák, és a 14. percben 6–3-ra vezettek. A 22. percben 12–8-as csabai előnyt regisztrált az eredményjelző. Elsősorban Vukajlovics járt élen a góllővésben az Előrénél. A félidőben két góllal vezetett a Békéscsaba.

Fordulás után a lila-fehérek négy góllal elhúztak (39.p.: 14–18), ám a lelkes NB I. B-s hazaiak nem adták fel, és egy gólra felzárkóztak (45. p.: 19–20). Az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok, a vendégek az 51. percben még három góllal vezettek (21–24). A hajrában kétgólos hátrányban, az 58. percben Horváth Roland időt kért, ám a hazaiak gólt lőttek, és 26–27-re alakult az állás. Fél perccel a vége előtt időt kért az Eger, és az utolsó pillanatokban egyenlített, ezzel alacsonyabb osztályú csapatként ők jutottak tovább a Magyar Kupában.

Debre Viktor: – A Békéscsaba jól ment bele a mérkőzésbe, és úgy gondolom, kontrollálta a játékot. A szerencse kellett a végén a döntetlenhez, és Bernát Dorina helyzetfelismerése. Továbbra is azt tartom, amit mondtam, a Békéscsaba egy jó csapat, az más kérdés, hogy kevés játékossal rendelkezik, és hogyha kiesik ebből a keretből három-négy ember, az nagy vérveszteség. Mi mindent megtettünk, szerintem, nem is volt bennünk ennél több, és még egyszer mondom, szerencsével jutottunk tovább, aminek ugyanakkor nagyon örülünk.

Horváth Roland: – Folyamatosan van nálunk valami baj. Persze, bele lehet menni, hogy hány játékos sérült, és mennyi hiányzott, de igazából olyan mély gödörben vagyunk, amiből nagyon nehéz kirángatni a lányokat. Megértem őket is, kevesen vagyunk, folyamatosan négy-öt ember van nyomás alatt tartva, akiktől állandóan elvárjuk a jó teljesítményt. Női kézilabdáról van szó, és, aki tudja, hogy ez mit jelent, annak nem kell elmagyarázni. Az Eger vezeti az NB I/B-t, jól játszik, nagyon jó kis gárda benyomását kelti, úgyhogy gratulálok a továbbjutáshoz, és további sok sikert kívánok!

line

Jegyzőkönyv

line

A Magyar kupában is megkezdi szereplését az Előre

Interjú Horvát Dorinával

Szerdán befejeződik a Magyar kupa 2019/20-as kiírásának harmadik fordulója, és ahogy az lenni szokott ebben a szakaszban kapcsolódik be az élvonalbeli csapatok fele a sorozatba. Egészen pontosan a tavalyi bajnokság 7-12. helyezettje, valamint a két feljutó csapat csatlakozik azokhoz az alsóbb osztályból érkező gárdákhoz, akik az első két fordulót sikeresen teljesítették. Így lila-fehér együttesünk is megkezdi szereplését, méghozzá egy másodosztályú klub az Eszterházy SC otthonában. És bár kaphatott volna első osztályú egyletet is csapatunk a sorsolásnál, azért semmiképpen sem mondható ez a párosítás sem igazán könnyűnek, hiszen az Eger az előző szezonban még a legfelsőbb osztályban vitézkedett, a kiesésüket követően pedig ebben az idényben veretlenül hat győzelemmel vezetik az NB I/B keleti csoportját. Méghozzá imponáló magabiztossággal nyerik a találkozóikat, ahogy legutóbb a Balmazújváros ellenit is, hiszen a szombati összecsapáson is tizenegy góllal 28-17-re nyertek hazai pályán az Egriek. A Lilák ezzel szemben nem tudtak igazán lendületet venni a Szombathely elleni idegenbeli sikerükből, ugyanis pénteken 32-26-os vereséget szenvedtek a hazai pályán játszó kisvárdai együttestől. Ráadásul zsinórban harmadszor fognak idegenben játszani Horváth Roland tanítványai, sőt vasárnap még Siófokon is jelenésük lesz. A kupacsata előtt a Lilák fiatal hálóőrétől Horváth Dorinától kértem egy kis esélylatolgatást.

20191030_horvat_dorina

– Nyilván a fő célotok a bennmaradás elérése, ami miatt a bajnokság küzdelmei mindig prioritást élveznek, de mégis a Kupát mennyire tartjátok fontosnak?

– Talán nem is maga a sorozat, amiért igazán fontosnak tartjuk a Magyar Kupa küzdelmeit, hanem inkább a mérkőzések és a presztízs, ami leginkább motivál bennünket. Ugye az első fordulókban, ahogy most is, legalább egy osztállyal lejjebb szereplő csapatokkal kell megküzdenünk és azt semmiképpen sem engedhetjük meg magunknak, hogy kikapjunk egy ilyen összecsapáson. Illetve nekünk minden sikerre nagyon nagy szükségünk van ahhoz, hogy az önbizalmunkat tovább erősítsük. Nem számítok könnyű találkozóra, azért valljuk be, itt a kupa elején azért jóval nagyobb esélyünk van sikereket aratni, mint mondjuk majd a Siófok elleni bajnoki mérkőzésen.

– És ha már a presztízst említetted, azért van is miért visszavágni az Egernek…

– Igen, és nagyon szeretnénk is nekik visszavágni. Tavaly mind a két összecsapásunk alkalmával roppant fájó vereséget szenvedtünk ellenük, főleg a hazai zakónk emléke maradt meg sokunkban negatív emlékként. Szóval most mindenképpen le akarjuk győzni őket, bár egészen biztosan nem lesz könnyű dolgunk. Mivel százszázalékos teljesítménnyel vezetik a másodosztályú bajnokságot, egy kifejezetten lendületben lévő csapatot kell megállítanunk.

– Az előző szezonhoz képest mennyit változott az Eger?

– Igazából nagyon keveset. A csapat magja megmaradt, néhány játékos távozott csak az együttesből, akiket főként fiatalokkal pótoltak. De akik az elmúlt idényben is meghatározó játékosok voltak, azok egytől-egyik most is ott vannak az Eszterházy keretében. Úgyhogy hasonló stílusú kézilabdára kell számítani tőlük, mint amit az első osztályban is játszottak.     

– Pénteken nem sikerült idegenben pontokat gyűjtenetek, miben kell javulnotok a kisvárdai produkciótokhoz képest?

– Mondhatom azt, hogy mindenben. Szerintem egyértelműen a szezon eddigi legrosszabb játékát produkáltuk pénteken. Talán húsz percig volt elfogadatható a teljesítményünk, de utána nagyon nem találtuk magunkat. Arra számítottunk, hogy a Szombathely elleni játékunkat át tudjuk vinni a következő találkozókra is, de ez nagyon nem sikerült. Úgyhogy bízom benne ez az Eger ellen viszont már sikerül és a győztes arcunkat mutatjuk majd meg. Ehhez viszont kevesebb hibával kell játszanunk és védekezésben is sokkal stabilabbnak kell lennünk. Valamint tőlünk-kapusoktól is több kell, hogy a lehető legkevesebb gólon tartsuk ellenfelünket. Ami nagyon jól működött Szombathelyen, az a gyors lerohanások, ez most is roppant fontos lehet a győzelem eléréshez. Elengedhetetlen lesz, hogy hátul is jól dolgozzunk együtt.

A Magyar kupa harmadik fordulójában eddig három találkozót bonyolítottak le, a Kisvárda a Gödöt verte 34-23-ra, a Dunaújváros a szintén első osztályú Mosonmagyaróvárt 31-29-re, míg a Szent István a Kecskemét együttesét győzte le 32-22 arányban. A NEKA-Budaörs, és a Gárdony-Szombathely összecsapásokat kedden rendezik, a szerdai játéknapon pedig együttesünk mérkőzésével egy időben a Mohács az Alba Fehérvárt, a Vasas meg az MTK csapatát fogadja.

Ahogy már szót ejtettünk róla a Békéscsaba és az Eger az előző bajnoki kiírásban még az első osztályban csapott össze, és bizony mind a két mérkőzésen az Eszterházy csapat örülhetett. A Viharsarokban 29-28-ra, míg Egerben 28-26-ra tudtak diadalmaskodni. A visszavágásra ezúttal tehát a kupában lesz lehetőség, a találkozó szerdán 18 órától kezdődik az Eszterházy Főiskola Sportcsarnokában, a Horváth Zoltán, Simó András sípmesterek közreműködésével.

Dömény Dezső

line

line

Kisvárda Master Good SE – Békéscsabai ENKSE

NB I női felnőtt 2019/2020. 7. forduló

kisvarda_150spacerbenkse_150

Kisvárda Master Good SE – Békéscsabai ENKSE

32-26 (15-10)

Időpont: 2019. október 25. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Kisvárda, Városi Sportcsarnok

Cím: 4600 Kisvárda, Flórián tér 6.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Birta Sándor, Nagy László

Kisvárda: Rocha Pereira Samira (1), Udvardi Laura (0), Bárány Krisztina (0), Milosevic Tímea (1), Pásztor Bettina (0), Dombi Luca (1), Habánkova Veronika (8), Repák Dóra (1), Orbán Adrienn (6), Radojevic Tamara (1), Smid Eszter (0), Soltész Petra (0), Milanovic Litre Vesna (7), Siska Pálma (3), Dudás Georgina (3), Lajtos Nóra (0).
Vezetőedző: Bakó Botond

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (0), Vukajlovic Aleksandra (5), Barján Bianka (4), Dombi Katalin (1), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (6), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (1), Kukely Anna (0), Kukely Klára (2), Agbaba Jelena (2), Kopecz Barbara (5).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Orbán Adrienn (1), Radojevic Tamara (1), Dombi Katalin (1), Agbaba Jelena (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Rocha Pereira Samira (2. perc), Radojevic Tamara (2. perc), Smid Eszter (4. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Agbaba Jelena (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Habánkova Veronika (3/3), Marincsák Nikolett (1/2), Kopecz Barbara (1/2).

line

Az első félidei 10 perces gólmentes széria miatt maradt pont nélkül Kisvárdán a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata. Sajnos a lilák az első félidő második felében alaposan elmaradtak attól a teljesítménytől, ami eredményt hozott nekik legutóbb a Szombathely ellen, az ekkor összehozott hátrányt pedig nem is sikerült ledolgozniuk.

20191025_kisvarda

A legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest a sérült Bottó Rózsa nem tudta vállalni a játékot a csabai oldalon, így Horváth Roland edzőnek mindössze 4 mezőnycsere állt a rendelkezésére.

Nem indult jól a vendégeknek a meccs, hiszen az első 8 percben két büntetőjüket és két lövési kísérletüket is hárította Pásztor kapus. Mivel támadásban a várdaiak sem jeleskedtek, ezért szorosan alakult a mérkőzés. Aztán beindultak a válogatott keretben is figyelembe vett viharsarki játékosok: Kopecz Barbi és Kovács Anett találataival tartotta a lépést a Békéscsaba. A 17. percben 8–7-es állásnál így is időkérésre kényszerült a szakvezetője, hogy megnyugtassa a tanítványait. Nem igazán volt foganatja a kérésének, hiszen a pontatlan támadások miatt fokozatosan húzott el a Kisvárda, és a 23. percben már öt góllal járt előrébb. A vendégek sorsát meghatározta, hogy éppen a kulcsembereik maradtak el az elvárható teljesítménytől. Barján Biankának egy 10 perces gólcsendet sikerült lezárnia a félidő hajrájában, de addigra elúszni látszott a vendégek hajója.

A védekezésről megfeledkezve kezdték a második félidőt a felek. Hazai részről Habánková volt tarthatatlan, de azután ő is „túlvállalta” magát, illetve a két kapus is „beszállt” a játékba. Ennek hatására lassult a gólfolyam, de a játékrész derekához érve ismét előjöttek a fáradtság jelei a vendégeknél. A 47. percben Dombi Luca találatával nyolcra nőtt a szabolcsiak előnye, Horváth Roland pedig nyomban időkéréssel próbálta helyes vágányra terelni csapatát. Ismét nagy adok-kapok vette kezdetét, de valamivel ekkor is a hazaiak voltak pontosabbak ( 54. p.: 31–22), a végjátékban csak kozmetikázniuk sikerült a végeredményt Kovács Anettéknak.

A látottak alapján, a végig küzdelmes mérkőzésen a több külföldi válogatottat felvonultató, hosszabb kispaddal rendelkező Kisvárda megérdemelten szerezte meg a győzelmet az ezúttal mérséketl teljesítményt nyújtó lila-fehérek ellen.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix