Sorsolás, naptár, kapcsolat

line

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Békéscsabai ENKSE

mosonmagyarovar_kc_se_15spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 7. forduló

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Békéscsabai ENKSE

30-26 (15-15)

Időpont: 2020. szeptember 27. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: UFM Aréna

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.

Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

Versenybírók: Rózsa László, Tóbiás Richárd Tamás

line

A tabella második helyén álló, eddig öt győzelmet szerzett hazaiak újabb sikerre számítottak a csabaiak ellen. A vendégeknél Fodor-Bottó Rózsa felépült, így bekerült a keretbe. Az első tíz percben felváltva estek a gólok, a csabaiak jól tartották magukat, a 14. percben 8–8 volt az állás. Csizmadia kapus jól védett, és a 21. percben átvette a vezetést az Előre, a hazaiak a félidő utolsó percében egyenlítettek.

20200927_mosonmagyarovar_elore

Fotó: Antal János

Fordulás után a csabaiak átvették a vezetést (38 p.: 18–20). Nagyot küzdött az Előre, és tartotta az előnyt. A hajrában nem bírta a nyomást a Csaba, tíz percig nem dobott gólt, így az óváriak fordítani tudtak, de a vendégeknek nincs szégyenkezni valójuk.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Békéscsabai ENKSE – Kisvárda Master Good SE

kisvarda_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 8. forduló

Békéscsabai ENKSE – Kisvárda Master Good SE

?-? (?-?)

Időpont: 2020. október 10. (szombat) 19:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Luther u. 1.

Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter

Versenybírók: ?????

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Mosonmagyaróvárra látogatnak a csabai lányok

Másfél hetes kényszerszünetet követően lép ismételten pályára csapatunk a Békéscsabai ENKSE, ugyanis zsinórban kettő, az MTK és a Vác elleni mérkőzése is halasztásra került a liláknak.

A csapat azóta átesett egy teljes keretet érintő koranvírus tesztelésen, ami az összes játékos és vezető esetében negatív eredményt hozott, így minden akadály elhárult az elől, hogy ismét mérkőzést játsszon együttesünk. Igaz, sajnos csapatunk továbbra is foghíjasan lesz kénytelen elutazni a soron következő Mosonmagyaróvár elleni összecsapásra, a sérült Mitrovic-Borgyos páros és a kölcsönből visszahívott Vámosi Panna hiányában. Pótlásukon egyébként folyamatosan dolgozik a menedzsment, és reményeink szerint a közeljövőben új játékosokkal bővülhet a lila-fehér keret. A vasárnapi mérkőzés viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyű túrának Vida Gergő tanítványai számára, hiszen a hazai Móváriak eddig egyértelműen az idény legnagyobb meglepetéscsapata. A három szezonnal ezelőtt még a másodosztályban vitézkedő gárda, az első osztályba való visszatérése óta folyamatosan erősödik, ez a folyamat pedig ebben a kiírásban csúcsosodik ki a legjobban, hiszen hat mérkőzést követően tíz ponttal a második helyen tanyáznak a bajnoki tabellán úgy, hogy mindössze egy vereséget szenvedtek el, hazai pályán a Ferencváros ellen. Ezzel szemben a Debrecent, az MTK-t, a Vácot, a Fehérvárt, és a Kisvárdát is két vállra fektették. A két legeredményesebb játékosuk 29, illetve 27 találattal Simona Szarková és Tóth Eszter, akik közül az utóbbi játékos a Mosonmagyaróvár legnagyobb nyári fogása, aki a tavalyi remek formáját új csapata őszi mérkőzéseire is átmentette. Rajta kívül egyébként még a kapus Szemerey Zsófi, a beálló Sirián Szederke, a balszélső Stranigg Zsófia és az irányító Kovács Patrícia érkezett vasárnapi ellenfelünkhöz. Valamint vezetőedzői poszton is megújultak, ugyanis Bognár Róbertet Gyurka János váltotta, a rutinos szakember a Nekát hagyta ott új csapata kedvéért.

A két együttes egyébként rendre kiélezett csatákat vívott egymással az elmúlt években, és számos összecsapásuk szoros végjátékot követően dőlt el, ahogyan a felek legutóbbi két találkozója is, hiszen Békéscsabán mindössze két góllal 27-25-re, Mosonmagyaróváron pedig csak egyetlen találattal 29-28-ra nyertek a Móváriak. A gárdák tehát a szezonban először vasárnap 18 órától a mosonmagyaróvári UFM Arénában feszülnek egymásnak, a Felhő Ferenc és Öcsi Tamás sípmesterek dirigálása mellett. 

Dömény Dezső

Negatív eredményt hoztak az elvégzett koronavírus tesztek

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE játékoskeretének és stábjának tagjai hétfőn PCR koronavírus teszten vettek részt, miután a Ferencváros csapatánál több játékos is pozitív mintát adott, és a lila-fehérek a múlt hét szerdán a zöld-fehérek otthonában léptek pályára. A csabaiak a múlt hét pénteken önkéntes karanténba vonultak, felfüggesztésre került az ifjúsági és a felnőtt csapat edzésmunkája is, emellett az MTK és a Vác elleni bajnoki találkozók sem kerültek lejátszásra.

Csütörtök reggelre megérkeztek az eredmények és mind a 29 minta negatív eredményt hozott. Mivel a csapat tagjai járványügyi intézkedés alá nem kerültek, az önkéntes karantén feloldásra került, és csütörtök délután folytatódnak az edzések, az együttes készül a vasárnapi, Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli bajnoki találkozóra.

Elmarad a Békéscsaba – Vác bajnoki mérkőzés

A két klub közös döntése értelmében elmarad a 2020. szeptember 23-ra kiírt EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Váci NKSE NB I-es női bajnoki kézilabda mérkőzés.

Mint ismeretes, a békéscsabai csapat és a stáb tagjai péntek délután önkéntes karanténba vonultak, mert a szerdai mérkőzést követően a Ferencváros keretének két tagja is pozitív koronavírus tesztet produkált. A Budapesten járt keret tagjai hétfőn PCR koronavírus teszten vesznek részt, és a tesztek eredményének megérkezése nem várható teljes bizonyossággal szerda délig, így a felek abban állapodtak meg, hogy a találkozót egy későbbi időpontban rendezik meg.

A halasztáshoz a Magyar Kézilabda Szövetség is hozzájárulását adta.

Hétfőn koronavírus teszten vesz részt az Előre NKSE csapata

Mint ismeretes, a Ferencváros csapatánál a hétvégi norvégiai Bajnokok Ligája mérkőzés előtt két személy esetében is pozitív eredményt hozott a koronavírusteszt.

A zöld-fehérek menedzsmentje erről a tényről még péntek délután, telefonon tájékoztatta csapatunk vezetését. Mivel az Előre NKSE szerdán a Ferencváros vendégeként lépett pályára, indokolt a fokozott elővigyázatosság egyesületünk részéről. A Budapesten járt delegáció tagjai péntek délután önkéntes karanténba vonultak, a klub pedig felfüggesztette a felnőtt- és az ifjúsági csapat edzéseit. Az első keret játékosai és a stáb tagjai hétfő délután koronavírusteszten vesznek részt, annak eredményéig az önkéntes karantént mindenképpen fenntartják az érintettek. Az ezt követő lépésekről, a Ferencváros és az Előre NKSE teszteredményeinek függvényében a hatóságok fognak döntést hozni.

Fontos megjegyezni, hogy a játékosok és a stáb tagjai panasz- és tünetmentesek. A szerdai, Vác elleni hazai mérkőzés megrendezéséről hétfőn délelőtt fog egyeztetni a két csapat vezetése.

Elmarad az MTK-Budapest elleni bajnoki mérkőzés

Elővigyázatossági okokból, a két klub megegyezése alapján elmarad, és egy későbbi időpontban kerül lejátszásra az eredetileg 2020. szeptember 19-re kiírt MTK-Budapest – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE felnőtt bajnoki mérkőzés.

Mivel a Békéscsabai Előre NKSE szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen lépett pályára, és a pénteki nap során a Ferencváros több játékosának koronavírustesztje is pozitív lett, így a lila-fehérek kérvényezték a szombati bajnoki meccs halasztását, amelyhez az MTK Budapest hozzájárult. A mérkőzés pótlásának pontos időpontjáról később születik döntés.

Egyúttal arról is tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2020. szeptember 19-re tervezett ifjúsági és serdülő mérkőzések is ELMARADNAK!

Távozó, érkező, műtét után és előtt álló sportoló az Előrénél

A napokban tovább nehezedett az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE helyzete, hiszen több játékosát is elvesztette a klub.

A kölcsönben szereplő, 4 mérkőzésen 11 gólt szerző Vámosi Pannát a korábbi csabai kedvenc, Aleksandra Vukajlovic súlyos sérülése miatt azonnali hatállyal visszarendelte a Debreceni VSC együttese.

A szerdai, Ferencváros elleni mérkőzésen megsérült, eddig 10 találatot jegyző Borgyos Panna csütörtökön MR vizsgálaton járt, amelynek eredménye péntek reggel megérkezett, a sportoló sajnos elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, műtét és hosszadalmas felépülés vár rá.

A szerb válogatott átlövő, Ivana Mitrovic Belgrádban vállműtéten esett át, a rehabilitációja több hónapot vesz igénybe.

A klub az idény végéig szóló szerződést kötött a 22 éves, átlövőként bevethető Csepregi Anitával, aki 2008-ban Békéscsabán kezdett el kézilabdázni, legutóbb pedig a másodosztályú Tempo KSE együttesében szerepelt. A sportoló 2017-ig az Előre NKSE utánpótlás korosztályaiban játszott, így most visszatért nevelőklubjához.

A sérülteknek mielőbbi felépülést, Anitának pedig eredményes, sérülésmentes szezont kívánunk!

Az Előre NKSE a kialakult helyzetben szeretné megerősíteni a keretét, ennek érdekében folyamatosan figyeli a klub a játékos piacot, néhány esetben már konkrét egyeztetések is zajlanak.

Békéscsabai ENKSE – Váci NKSE

vac_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 6. forduló

Békéscsabai ENKSE – Váci NKSE

?-? (?-?)

ELMARAD!

Időpont: ?????

Helyszín: Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Luther u. 1.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix