Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

 

Felhívás szülők részére

Tisztelt Szülők!

A világban és Magyarországon is krízishelyzet alakult ki a vírusjárvány miatt, ami gyökeresen megváltoztatja életünket egy időre. Az iskolai oktatáshoz hasonlóan a csoportos sportfoglalkozások és edzések is betiltásra kerültek!

A BÉKÉSCSABAI ELŐRE NŐI KÉZILABDA SPORTEGYESÜLET utánpótlás edzőinek részéről is fontosnak tartjuk, hogy a mindennapos testmozgás, a sport és ezen belül a kézilabdázás megmaradjon a gyermekeink napi elfoglaltságában! Edzőink online edzésgyakorlatokkal és ajánlásokkal segítik a gyerekek otthoni egyéni képzését, ami elsősorban a fizikai képességek fejlesztésére irányul.

Mit tehetnek ÖNÖK, SZÜLŐK ebben a helyzetben?

RENDSZERESSÉG: segítség gyermekeiket abban, hogy a NAPIRENDJÜKBEN jelenjen meg a mindennapos edzés, ami szobában vagy egyénileg szabadban végezhető!

MOTIVÁCIÓ: erősítsék a gyerekben azt, hogy ennek a helyzetnek előbb-utóbb vége lesz, a közös edzések és a versenyek újraindulnak, ahol helyt kell állniuk. Az egyénileg elvégzett edzésmunka a saját és a csapat érdekeit szolgálja és az elvégzett munkának hosszútávon meg lesz az eredménye!

CÉLOKAT TŰZZENEK KI: az atlétikai, fizikai alapképességek fejlesztése nélkül nincs labdajáték, így kézilabdázás sem. Az erő, a gyorsaság, az állóképesség egy-egy részterület, amiknek megfelelő gyakorisággal történő fejlesztése megoldható néhány négyzetméteren is.

ELLENŐRZÉS: vegyenek Önök is részt a gyerekek sport programjában, akár tevőlegesen, akár segítőként. /pl. számoljanak, mérjenek időt stb./ Amennyiben nincs rá lehetőségük, kérjék számon, hogy megcsinálta-e a feladatokat?

EDZÉSNAPLÓ VEZETÉSE: kérjék meg sportoló gyermeküket, hogy vezessék egy füzetbe az elvégzett edzések időtartamát, rövid leírását és azt, hogy szerintük mit fejlesztettek az adott gyakorlatanyaggal.

KAPCSOLATTARTÁS: vegyék fel Önök is a kapcsolatot az edzővel, ha kell, kérjenek további segítséget. Bíztassák a gyerekeket, hogy a csapattagok beszéljenek egymással az elvégzett edzésekről.

Bízom abban és hiszem, hogy közös erővel így tudunk ELŐNYT kovácsolni a jelenlegi hátrányos helyzetből!

Tisztelettel, köszönettel és sportbaráti üdvözlettel: Fábián Csaba utánpótlás-vezető, edző

Közlemény

Tisztelt Játékosaink, Tisztelt Szülők!

Egyesületünk az országos járványügyi helyzet, illetőleg az ezzel összefüggő kormányzati, valamint szakszövetségi intézkedések figyelembevételével úgy döntött, hogy további intézkedésig az edzések megtartását felfüggeszti valamennyi utánpótlás korosztály számára.

A meglévő kommunikációs csatornákon edzőink segítségével folyamatosan tartjuk a kapcsolatot minden csapatunk játékosával, a szülőkkel, tájékoztatást nyújtunk a fejleményekről.

Tisztelettel:
Paláncz György, elnök

Felfüggesztette versenyeit az MKSZ

A Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus miatt kialakult állapot és a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet miatt döntéseket hozott a soron következő kézilabdás versenyekkel kapcsolatban, a veszélyhelyzet érvényesítésére.

mksz

Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrött sem a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott venne részt. Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, ekkor kerülhet sor a női és a férfi kvalifikációra is.

Az Európai Kézilabda Szövetség levélben tájékoztatta a részt vevő országok szövetségeit, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetből adódóan elhalasztja a március 25-29. közötti időpontra kiírt női Európa-bajnoki selejtezőket, így a Magyarország-Montenegró és Montenegró-Magyarország találkozókat is. Az EHF tájékoztatása szerint megvizsgálja a mérkőzések 2020. június 1-7. közötti időpontra kiírásának lehetőségét. 

A magyar utánpótlás-válogatottak külföldi mérkőzései és hazai felkészülési mérkőzései ellenkező döntésig elmaradnak. Más, válogatottakat érintő, áprilisban, illetve azt követően sorra kerülő mérkőzésekről és eseményekről jelenleg nem lehet felelős döntést hozni. Amennyiben bármilyen esemény elhalasztásáról, elmaradásáról döntés születik – beleértve például a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét és a Magyar Kupa-döntőt – az MKSZ haladéktalanul tájékoztatja a közvéleményt.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0:00 órai hatállyal a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette.  

Az elfogadott utánpótlás-tornák és a Sulikézi Fesztivál törlésre kerül.

 

Békéscsabai ENKSE – Hungast Szombathelyi KKA

benkse_150spacerszombathelyi_kka_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 19. forduló

Békéscsabai ENKSE – Hungast Szombathelyi KKA

?-? (?-?)

FIGYELEM! ELMARAD!

Időpont: 2020. március 14. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szabó Imre

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Békéscsabai Előre NKSE – OXO Energy Orosházi Női KC

Női Ifjúsági I. osztály-Kelet 19. forduló

Békéscsabai ENKSE – OXO Energy Orosházi Női KC

33-16 (19-7)

Időpont: 2020. március 11. (szerda) 16:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

line

20200311_ifjusagi

line

Fábián Csaba: – Minden tekintetben jobbak voltunk és már az első félidőben eldőlt a két pont sorsa. Minden játékos játéklehetőséget kapott és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk! Gratulálok a lányoknak a mutatott teljesítményhez!

Sorsdöntő találkozó előtt a lilák

Interjú Aleksandra Vukajlovicsal

20191108_vukajlovic

Ha közel öt hónappal ezelőtt együttesünk a Békéscsabai ENKSE Szombathely elleni rangadóját, akkor az őszi szezon kulcsmérkőzésének neveztük, akkor most a gárdák békéscsabai találkozóját még inkább az idény legfontosabb összecsapásaként aposztrofálhatjuk. És ez viszont mindkét fél szempontjából igaz, mert ugyan az újonc Szombathelyiek tizenhárom ponttal a tizenegyedik helyen kifejezetten jó pozícióban állnak a tabellán, mégis ha ezt a kiesési rangadót abszolválnák óriási lépést tennének a bennmaradás felé. Mint ahogy az elmúlt hetekben is sokat tettek ezért, hiszen január vége óta hazai pályán a Kisvárdát és a Szent Istvánt, idegenben pedig az Alba Fehérvár csapatát is két vállra tudták fektetni. A legutóbbi fordulóban a Váccal azonban már nem bírtak, és a felek vasárnapi találkozóján a hazai pálya ellenére is kénytelenek voltak vesztesen elhagyni a küzdőteret a 36-30-as végeredményt hozó összecsapást követően. Lila-fehér együttesünknek ellenben nem a bennmaradás bebiztosítása, hanem szinte az életben maradás a tét a szombati derbin. Jelen pillanatban a Fehér gárdája áll a legközelebb a lilákhoz, ugyanis négy pont van a felek között, a 13 pontos Kisvárdának és a Szombathelynek már nyolc, a Mosonmagyaróvárnak viszont már kilenc pontos előnye van az Előrével szemben. Ami pedig még tovább nehezíti csapatunk helyzetét, hogy a koronavírus-veszély miatt elrendelt 100 fő fölötti rendezvénykorlátozás miatt, ismételten zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek játszani. Lányaink legalább múlthét közepén túlestek a kötelező győri túrán, így Horváth Roland tanítványainak másfél hét állt rendelkezésére ahhoz, hogy felkészüljenek a roppant fontos alsóházi csatára. Hogy a hirtelen jött helyzethez miként tud alkalmazkodni a lila-fehér hölgykoszorú, és milyen tervekkel készülnek a szombati csatára, azt csapatunk átlövője Aleksandra Vukajlovic árulta el.

– Mikor szembesültettek a hírrel, hogy ismét zárt kapuk mögött kell játszanotok?

– Szerda délután jutott el hozzánk is az információ, bár már korábban is szó volt róla, hogy egy ilyen forgatókönyv is lehetséges a kialakult helyzet miatt.

– A szituáció ugyan az előző hazai mérkőzésről már ismerős lesz nektek, de mégis miként lehet ilyen hirtelen felkészülni erre?

– A Debrecen elleni mérkőzésen megtapasztaltuk mennyire hangulattalan és lehangoló tud lenni egy zárt kapus találkozó, de igazán felkészülni erre nem lehet. Azon az összecsapáson is nagyon hiányoztak a szurkolók, a buzdítás, és szerintem máshogy is alakult volna a mérkőzés normális körülmények között. Viszont most ezt a szituációt kell megoldani, és elsősorban nem a külső körülményekkel kell foglalkoznunk, hanem magunkkal és azzal, hogy ezt a létfontosságú rangadót sikerrel vegyük. Ennek megfelelően gőzerővel készülünk, hiszen a találkozó súlyával is maximálisan tisztában vagyunk.

– Beszéljünk egy kicsit rólad, sérüléssel bajlódtál az elmúlt időszakban, hogy vagy most?

– Igen, sajnos az MTK mérkőzést követően fájdalom jelentkezett a lábszáramban, de mivel nem voltak olyan erős tünetek, így először nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Mivel viszont a fájdalom nem csökkent, így kivizsgálásnak vetettem alá magam, ami után fáradásos repedést állapítottak meg. Szerencsére közvetlen fájdalmaim nincsenek, és mivel csak pihentetést írtak elő, így teljes mértékben azért a mozgással sem kellet leállnom. De sajnos még nem tudom pontosan megmondani mikor térhetek vissza, lesznek még orvosi vizsgálatok, azok hivatottak eldönteni ezt, ahogy természetesen azt is, hogy szombaton vállalhatom-e a játékot.

– A szokásosnál most talán picit többet is készülhettetek a szombati derbire, gondolom ez alatt az ellenfél teljes kivesézése is megtörtént?

– Természetesen videóztuk, elemeztük a Szombathelyi gárdát, és próbáltunk most is taktikailag a lehető legjobban felkészülni belőlük. Az látszik, hogy a légiós kontingensük viszi a prímet náluk, különösen Biljana Bandelier, aki egyértelmű motorja a vendégcsapatnak. Ő nem csak a távoli zónákból veszélyes, de remek a játékkapcsolata a beállósokkal is, akik szintén főszerepet játszanak ellenfelünk támadójátékában. Hátul pedig igen magas védőfallal kell majd szembenéznünk, illetve Katarina Tomasevicsel, akit azt gondolom, senkinek nem kell bemutatni, hiszen remek kapus, én magam is nagyon jól ismerem a Szerb válogatottból. De rajtuk kívül is van még több rutinos játékos, akikre különösen oda kell figyelnünk.

– Mire számítasz a rangadón?

– Óriási küzdelemre. Nekünk kulcsfontosságú, hogy itthon tartsuk a két pontot, de egészen biztosan ők is mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Nehéz helyzetben vagyunk, kár lenne tagadni, de ez most az a mérkőzés lesz, amit valahogyan az összes erőtartalékunkat előszedve meg kell nyerni, és akkor életben tudjuk tartani a bennmaradási esélyeinket. Ősszel pont Szombathelyen játszottunk egy szinte tökéletes mérkőzést, ahol elképesztő elszántsággal vetettük bele magunkat a találkozóba, és ellentmondás nem tűrő védekezéssel és kapusteljesítménnyel arattunk sikert. Ezt kell a szombati találkozóra is átültetni, azaz hatásosan megoldani a középső védekezést, és egy gyors, mozgékony támadójátékkal előrukkolni. A kulcs mindenképpen az elszántság lesz, hogy kellő akarattal és hittel játszunk, és a végsőkig küzdjünk.

A két gárda tétmérkőzésen októberben csapott össze először egymással, akkor 28-24-re a vendég lilák tudtak diadalmaskodni. Valami hasonlóra készülnek lányaink szombaton is, és reméljük, annak ellenére, hogy a Városi Sportcsarnok ezúttal is elcsendesedve fogja fogadni a csapatokat, a végén azért mégiscsak lila-fehér örömünneptől lesz hangos. A labda egyébként 18 órától indul útjára az Andorka Miklós, Hucker Róbert bírópáros sípszavára.

Dömény Dezső

line

line

Győri Audi ETO KC – Békéscsabai ENKSE

gyori_audi_eto_kc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 18. forduló

Győri Audi ETO KC – Békéscsabai ENKSE

45-28 (22-14)

Időpont: 2020. március 4. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Győr, Audi Aréna

Cím: 9027 Győr, Tóth László utca

Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka

Versenybírók: Hegyi Gábor, Fancsali Ferenc

Győr: Edwige Beatrice (2), Knedlikova Jana (6), Brattset Kari (5), Hansen Anne Mette (3), Leynaud Amandine (0), Oftedal Stine Bredal (8), Amorim Eduarda (3), Kristiansen Veronica (3), Fodor Csenge Réka (1), Kurtovic Amanda (3), Nze-Minko Estelle (5), Bulatovic Katarina (1), Faluvégi Dorottya (2), Puhalák Szidónia (3), Kiss Éva (0), Grimsbo Kari Aalvik (0).
Vezetőedző: Danyi Gábor

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (3), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (0), Barján Bianka (8), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (5), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (5), Mitrovic Ivana (4), Kukely Anna (2), Kukely Klára (0), Agbaba Jelena (1).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárga lapok: Knedlikova Jana (1), Bottó Rózsa (1), Kukely Anna (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (2. perc), Dombi Katalin (2.perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kristiansen Veronica (1/2), Kurtovic Amanda (2/2), Barján Bianka (1/1), Marincsák Nikolett (1/1).

line

Gólzáporos győzelmet aratott a Győr

20200304_eto_elore

A villámgyors kézilabdát játszó győriek nyomban bekezdtek, Hansen és Brattset góljaival tíz perc után jelentős előnyre tettek szert. A vendégek igyekezetéből eleinte annyira tellett, hogy minden második hazai találatra válaszoltak. A félidő középső szakaszában Oftedal repítette a zöld-fehéreket, csabai oldalon pedig Barján Bianka jeleskedett, igaz neki sem volt hibátlan a játéka. A 18. percben először volt 10 találat a két csapat között, onnan azonban még a feljavuló Kovács Anett jóvoltából visszakapaszkodtak a viharsarkiak.

A második félidő elején is Oftedal teljesítménye jelentette a legnagyobb kihívást a látogatóknak, akit képtelenek voltak tartani. A győriek kapujában pedig Grimsbö parádézott, aki valósággal „megbabonázta” a lilákat. A különbség közben gyorsan nőtt a csapatok között. Horváth Roland együttese a játékrész középső harmadában jobban védekezett és pontosabban támadott, ennek hatására tartani tudta a lépést a vendéglátókkal. Az ötszörös BL-győztes a végjátékra ismét rátett egy lapáttal és végül tetszetős különbséggel váltotta be a papírformát.

line

line

YouTube Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Szerdán Győrben vizitálnak a lilák

Hétközi összecsapással folytatódnak a bajnoki küzdelmek együttesünk a Békéscsabai ENKSE számára, hiszen szerdán egy igazi sztárcsapattal nézhetnek farkasszemet Horváth Roland tanítványai.

20200303

A feladat nem kisebb, mint az ötszörös Bajnokok Ligája győztes és tizenötszörös magyar bajnok Győri Audi ETO KC otthonában helytállni. A lilák egyébként meglehetősen vegyes hónapon vannak túl, mert február elején szó szerint az utolsó szalmaszálat megragadva aratták második sikerüket a pontvadászatban az MTK gárdájának 32-23-as két vállra fektetésével. Ezt követően azonban már nem alakultak annyira jól a csapat háza táján a dolgok, ugyanis egy végtelenül kiélezett találkozón egygólos vereséget szenvedtek Mosonmagyaróváron, majd egy hazai zárt kapus mérkőzésen kaptak ki 33-25 arányban a Debrecentől.

Közben pedig többen is kidőltek a sorból, először Kopecz Barbara szenvedett térdsérülést, majd Aleksandra Vukajlovic is kiesett sérülés miatt, végül pedig a frissen igazolt Szerb kapusról derült ki, hogy anyai örömök elé néz. Így nem is csoda, ha egy csonka csapattal kiállni kényszerülő Előre nem tudott igazán méltó ellenfele lenni a Lokinak. Azóta a helyzet nem sokat változott, igaz nem is olyan találkozó következik csapatunk életében, ami igazából befolyásolná a bennmaradásért folyó harcot, hiszen a listavezető otthonában a lila-fehéreknél erősebb kerettel rendelkező gárdáknak is legtöbbször csak a tisztes helytállás marad. És ez még akkor is igaz, ha ebben a szezonban azért már érte egy-két kellemetlen pofon Danyi Gábor alakulatát, ugyanis a bajnokságban öt góllal kikaptak Siófokon, míg a Bajnokok Ligájában épp az Audi arénában csent el egy pontot tőlük a Brest gárdája. A két januári fiaskó óta azért hozta a mérkőzéseit az ETO, a bajnokságban a Szent István csapatát 24 találattal, az Alba Fehérvárt 26 góllal, és a legutóbbi fordulóban a Vácot idegenben 35-28 arányban győzték le. A BL-ben viszont már jobban megszenvedtek, mert mint Bresztben mint pedig Podgoricán hátrányból fordítva a végjátékban tudtak csak egy góllal felülkerekedni ellenfeleiken. Ráadásul a vasárnapi összecsapásukon a Buducsnoszt már hat góllal is vezetett ellenük, de az utolsó percekben így is a saját javukra fordították az eredményt. Ennek megfelelően nem csak a hazai pontvadászatot, hanem a Bajnokok Ligája középdöntős csoportját is vezeti a Győr, és továbbra is őrzi közel négy és fél éves hazai veretlenségi sorozatát. A két csapat egymás elleni statisztikáját böngészve nehéz elképzelni, hogy ez a veretlenségi sorozat most veszélyben lenne, de a lilák ezúttal sem feltartott kézzel mennek az AUDI Arénába, bár foghíjas kerettel nem lesz egyszerű dolguk, ha meg akarják szorítani a címvédőt. Ez pedig az előző szezonban sem sikerült igazán, hiszen a két gárda legutóbbi győri randevúján 47-23-as hazai siker született. A legutóbbi összecsapásukon viszont nem volt ekkora különbség az együttesek között, ugyanis azt az őszi összecsapást „mindössze” 30-19-re nyerte meg az ETO. Igaz az a mérkőzés Békéscsabán volt.

Most tehát ismét Győrben kell helytállnia a lila-fehéreknek, a találkozó szerdán 18 órától az AUDI Arénában kerül megrendezésre, a két játékvezető Kovács-Sebők Stefánia és Réti Rebeka lesz.

Dömény Dezső

line

line

Békéscsabai ENKSE U22 – K. Szeged SE

NB II női felnőtt-Dél-kelet 15. forduló

Békéscsabai ENKSE U22 – K. Szeged SE

34-27 (16-13)

Időpont: 2020. március 1. (vasárnap) 13:30 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

line

20200301_nb2

line

Zöldi-Tóth Katalin: – Első félidőben meg kellett szokni egymást a csapattal, mert lassan fél éve nem meccseltem velük. Ezáltal nehezebben indult a mérkőzés mint vártam, de már az első  félidő végen látszott, ha össze tudjuk rakni a védelmet akkor sikerül megnyerni a mérkőzést. A második félidő első felében kicsit bent maradtunk az öltözőben, de hamar rendeztük a gondolatainkat és a védekezést – ettől kezdve nem is volt kérdéses, hogy ki nyeri a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak és további sok sikert kívánok nekik!