Szerencsejáték Zrt.

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line_purple

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line_purple

GVM Europe-Vác – Békéscsabai ENKSE

vac_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 4. forduló

GVM Europe-Vác - Békéscsabai ENKSE

43-21 (20-9)

Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok – Vác

Cím: 2600 Vác, Bán Márton út 3.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Versenybírók: Bakos Albert, Holman Ferenc

Vác: Radisavljevic Sanja (9), Kácsor Gréta (2), Hámori Konszuéla (2), Barján Bianka (0), Iván Emese (1), Arenhart Barbara (0), Pappné Szamoránszky Piroska (3), Bukovszky Anna (0), Jovetic Dijana (6), Szondi Zsófia (3), Suba Sára (0), Káldy Lili (0), Kuczora Csnege (3), De Souza Karoline (9), Helembai Fanny (2), Diószegi Nikolett (3).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Békéscsaba: Balog Judit (0), Anastazija Djokovic (4), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (7), Giricz Laura Gerda (1), Sandra Radovic (1), Szögi Tímea (1), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (1),  Kovács Anett (4), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (1), Török Csenge (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Helembai Fanny (1), Giricz Laura Gerda (1), Szögi Tímea (1), Kovács Anett (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Hámori Konszuéla (2. perc), Szondi Zsófia (2. perc), Helembai Fanny (4. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Sandra Radovic (2. perc), Szögi Tímea (2. perc), Walfisch Mercédesz (6. perc – kizárva), Marija Agbaba (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: De Souza Karoline (4/4), Szögi Tímea (1/1), Walfisch Mercédesz (1/1).

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Vácon vendégeskednek szombaton a csabai lányok

Interjú Giricz Laurával

20180922_vac_elore_kezi

Újabb idegenbeli mérkőzés következik a Békéscsabai ENKSE számára, hiszen a lilák Vácon vizitálnak a hétvégén. Együttesünk a győztes szezonkezdést követően túl van három nehéz összecsapáson, amelyeken sajnos nem sikerült felborítani a papírformát, ugyanis ahogy a Debrecen és a Ferencváros otthonában, úgy legutóbb a Dunaújváros ellen is vereséggel hagyta el a pályát a lila-fehér egylet. A nehéz sorozat tovább folytatódik a Siófok, a Győr, az Érd, a Kisvárda, és most szombaton a Vác elleni ütközetekkel. Aktuális ellenfelünk rutinos légiósokból és sok fiatal tehetségből álló csapat építésébe kezdett az elmúlt időszakban, és ahogy már az előző szezonban mutatott játékuk, valamint a tabellán elért hatodik helyezésük is bizonyította, jó úton járnak. Így talán nem is meglepő módon az idei szezont is remekül kezdték, öt góllal legyűrték a Dunaújvárost és a legutóbbi fordulóban Siófokról is elhozták a pontokat, a nem kis bravúrnak számító 29-28-as győzelmüket követően. Eddig csak az Érd tudta megállítani a Váciakat, de ott is mindössze három góllal maradtak le a pontszerzésről. Igaz nyáron nagy építkezésbe nem kellett kezdenie Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek, mert a gárda magja egyben maradt, mindössze három játékos távozott az együttesből, Hornyák Bernadett, Kovács Patrícia és Lakatos Rita. Helyükre négy fiatal kézilabdázó Iván Emese, Káldy Lili, Szabó Kitti, és a Siófok elleni győztes gólokat szerző Kuczora Csenge érkezett. Két fiatal együttes összecsapása várható tehát Vácon, hiszen azért csapatunkban is akadnak bőven ifjú tehetségek, például védelmünk egyik oszlopa, a nyáron Junior Világbajnoki aranyérmet szerző beállós Giricz Laura, akivel a szombati találkozó kapcsán beszélgettem.

– Nem sikerült igazán szorossá tenni az elmúlt mérkőzéseket, ahogy az Újváros ellenit sem. Nagyon sok helyzetet marad ki az összecsapáson, ez döntött?

– Sajnos igen, ez valóban döntő faktor volt a mérkőzés kimenetelét tekintve. Ennyi kihagyott ziccerrel nehéz jó eredményt elérni, de az igazat megvallva a védekezés, illetve a védelem és a kapus közötti kapcsolat sem működött megfelelően a találkozó során. Ennek eredményeképpen nagyon sok gólt kaptunk, amit egy ilyen meccsen, főleg hazai pályán nem engedhetünk meg magunknak. Sajnos fejben sem voltunk maximálisan koncentráltak, és küzdőszellemben is maradhatott hiányérzet bennünk. A Kohász pedig van olyan jó csapat, hogy ezeket kihasználta, és viszonylag könnyedén megnyerte az összecsapást.

– Neked a védelemben van leginkább kulcsszereped, de ahogy Te is említetted, ebben eddig még nem tudtatok elég hatékonyak lenni…

– Valóban, pedig folyamatosan dolgozunk azon, hogy hátul is összeálljunk, és a tavasszal mutatott szinten tudjuk megoldani a védekezésünket. Viszont mivel nagyon kicserélődtünk, a megfelelő összhang is még sokszor hiányzik közöttünk, és ez sajnos a legutóbbi találkozókon meg is látszódott. De biztos vagyok abban, hogy a gyakorlások, és a mérkőzések alatt, idővel kellően össze fogunk csiszolódni.

– Pedig egy nagyon jó formában lévő Vác otthonába látogattok, ami szintén nem lesz egyszerű feladat. Mit gondolsz, azért lehet rajtuk fogást találni?

– A Vác egy gyors, fiatal csapat, akik komoly sikerekkel kezdték el a szezont, de azért megpróbáljuk megtalálni a gyenge pontjaikat. A támadójátékukon tényleg nehéz fogást találni, mert minden poszton vagy rutinos nagynevű játékosaik vannak – mint például a Brazil De Souza, illetve a biztos kezű szélső Dijana Jovetic -, vagy fiatal agilis játékosok. És akkor még nem beszéltünk a védelmük fő erősségéről, a világklasszis kapus Barbara Arenhartról. A középső szekciókból, mint a beállós, mint az átlövő pozícióból kifejezetten veszélyesek, de mivel rettentően gyors játékot játszanak, a lerohanásokra és a gyors középkezdésekre is nagyon oda kell figyelnünk. A megfelelő visszafutásra edzőnk külön is felhívta figyelmünket, mert a legutóbbi – nem túlságosan szép emlékű – váci összecsapásunk alkalmával is leginkább ez okozta a vesztünket.

– Nyilván akkor az elmúlt mérkőzésekhez képest koncentráltabban kell kézilabdáznotok, de miben kell még javulni, hogy szorosabbá tudjátok tenni a találkozót?

– Nagyobb szívvel kell játszanunk, ami hiányzott a Dunaújváros ellen is. Főként, ha egy nálunk erősebb csapattal kell farkasszemet néznünk elengedhetetlen, hogy az utolsó leheletünkig küzdjünk. Nyilván a játék több elemében is javulnunk kell, így például összjátékban és a már említett védekezésben is. És persze a helyzeteinket is jobb százalékkal kell lőnünk. Ráadásul az elmúlt mérkőzésen többször is abba a hibába estünk, hogy elkapkodtuk a támadásinkat, és akár már két-három passzt követően ellőttük a labdát. Erre is mindenképpen nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a jövőben, hogy ha a játék azt kívánja, lassítsunk és okosan kézilabdázzunk. Nehéz szériában vagyunk, és még ezt követően is kivaló ellenfelekkel kell majd megvívnunk, de én remélem, hogy azért ezek között is lesz olyan a találkozó, ahol nekünk fog jobban kijönni a lépés. Ami biztos, Vácon is szeretnénk helytállni, és a lehető legtöbbet kihozni az összecsapásból.

Szilágyi Zoltán a GVM Europe-Vác vezetőedzője a következőképpen látja az esélyek a találkozóval kapcsolatban:

 – Minden egyes hazai mérkőzésen, számunkra elvárás a győzelem. Ettől függetlenül tiszteljük a Békéscsabát, azért azt lehet látni, hogy jobb játékot produkál, mint mondjuk tavaly ilyenkor. Megerősödtek, sokat erősödött a keretük a tavalyi évhez képest. De azt gondolom, hogy nekünk itt a váci csarnokban, a szurkolóink segítségével, ezt a feladatot meg kell tudnunk oldani. Viszont nagyon koncentráltan kell nekimennünk a meccsnek már az első perctől kezdve. Senkit nem lehet, és nem is szabad lebecsülni, hiszen ahogy látjuk nincs gyenge csapat ebben az osztályban, így nagyon komolyan kell venni Őket is. Amennyiben azt a játékot tudjuk hozni, amit mi tudunk, akkor véleményem szerint ezen a találkozón mi vagyunk az esélyesebbek.

A tavalyi bajnoki kiírásban nem sok babér termett a lila-fehéreknek a Vác ellen, sőt két kifejezetten nagyarányú győzelmet aratott a Pest-megyei gárda, Békéscsabán 33-22, míg Vácon 48-28 arányban nyertek Szilágyi Zoltán tanítványai. Reméljük csapatunk ezúttal szorosabb küzdelemre készteti majd a hazai együttest, a szombaton 18 órától a Váci Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő összecsapáson, melyen a Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső

line

line

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Békéscsabai ENKSE – Siófok KTC

benkse_150spacerskc_logo_uj_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 5. forduló

Békéscsabai ENKSE – Siófok KTC

?-? (?-?)

Időpont: 2018. október 7. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: ?????

line

plakat_elore_siofok_20181007_web

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

benkse_150spacerdkka_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 3. forduló

Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

23-30 (11-17)

Időpont: 2018. szeptember 15. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Versenybírók: Fekete József István, Nádasdi Tamás

line

Békéscsaba: Balog Judit (0), Anastazija Djokovic (3), Bottó Rózsa (3), Vukajlovic Aleksandra (6), Giricz Laura Gerda (0), Sandra Radovic (0), Szögi Tímea (3), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (4), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (0), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (4), Török Csenge (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Dunaújváros: Sirián Alexa Szederke (2), Mihály Petra (0), Nagy Zsuzsanna (0), Dombi Luca (4), Szalai Babett (5), Csapó Kyra Vivien (0), Grosch Vivien (3), Szekerczés Luca (6), Bouti Fruzsina (1), Katarina Tomasevic (0), Kazai Anita (4), Czifra Anita (0), Molnár Beatrix (1), Ferenczy Fruzsina (3), Nick Viktória (1).
Vezetőedző: György László

sargalap Sárgalapok: Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (1), Szögi Tímea (1), Horváth Roland (1), Grosch Vivien (1), Czifra Anita (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Anastazija Djokovic (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Marija Agbaba (2. perc), Sirián Alexa Szederke (2. perc), Grosch Vivien (2. perc), Ferenczy Fruzsina (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szögi Tímea (3/3), Walfisch Mercédesz (3/4), Szekerczés Luca (3/3).

line

Nem sikerült itthon tartani a két pontot

Ma a tavaly szép helyezéssel záró Dunaújvárosi KKA volt az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapatának ellenfele. A pályaválasztó lila-fehérek azonban nem bírtak az eddig nyeretlen vendégekkel, akik magabiztos győzelmet arattak Békéscsabán.

20180916_elore_dkka

Egy gyors békéscsabai találatot követően átmenetileg leállt a további gólgyártás. Hosszú ideig egymás hibáiból éltek a csapatok, sok volt az eladott labda, majd a vendégek váltak határozottabbá és fordítottak. Vezetésükhöz nagyban hozzájárult Csapó Kyra kapus jó teljesítménye is – igaz, Balogh Juditra sem lehetett ekkor még panasz, így aztán az első tíz percben mindössze öt gól esett. Amikor viszont kettőre növelte előnyét a Duna-parti egylet, Horváth Roland kikérte első idejét. Egy kis intermezzo a 16. percben: Ferenczi Fruzsina alaposan orrba vágta Alexandra Vukajlovicot, aki elterült és ápolni kellett. Majdnem eltelt egy perc, amikor a játékvezetőknek eszébe jutott, hogy ki kellene állítani a vétkest. Ám ez sem segített a házigazdákon, emberelőnyben is meglehetősen sok hibával játszottak, rossz volt az irányzék, vagy egész egyszerűen kivédte a lövők szemét a DKKA Franciaországból visszatérő kapusa. Az átmeneti kisebb vendég zavart időkéréssel oldotta meg György László edző. Segített is rajtuk, egyre szervezettebben, határozottabban játszottak és fokozatosan hatig növelték előnyüket, amit a félidő végéig már meg is tartottak.

A szünet után beállt Anastazija Djokovic, majd 22 másodperc elteltével máris a kiállítás sorsára jutott. Néhány perccel később javított: egy szép elfutás után a szélről pazar gólt szerzett. Ezzel és Szögi Tímea két büntetőből esett találatával, valamint Marija Agbaba átlövésgóljával a nyolc gólról négyre csökkentette hátrányát az ENKSE. Ám a siker átmenetinek bizonyult, hamar visszaállt a „rend”, és újra tetemes előnyre tettek szert a vendégek. Okosabb és pontosabb játékuknak köszönhetően megérdemelten nyertek a Viharsarokban, ezzel első győzelmüket szerezték az idei bajnokságban.

Horváth Roland: – Így nem lehet kezdeni egy mérkőzést. Ezért minden önmagáért beszél.

György László: – Nagyon értékes győzelmet arattunk Békéscsabán. Óriásit küzdött a csapat, taktikusan és fegyelmezetten játszott mindenki.

Békés Megyei Sport Extra

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

A Dunaújváros látogat a Viharsarokba

Interjú Zöldi – Tóth Katalinnal

20180915_toth_kata

Újabb hazai Női kézlabda mérkőzés színtere lesz a Békéscsabai Városi Sportcsarnok arénája, hiszen szombaton 18 órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese látogat a megyeszékhelyre. A vendégeknek, akik ez előző szezon bajnoki kiírását a negyedik pozícióban zárták, az idei évadban még nem sikerült ponttal gazdagodniuk. Igaz az eddig nagyon jó formát mutató Vác, és erre az idényre alaposan megerősödő Siófok ellen léptek pályára és szenvedtek előbbitől 26-20 utóbbitól 29-24-es arányú vereséget. Túlságosan nagy játékos mozgás ugyan nem volt a Kohásznál, de így is azért négy alapember Bulath Anita, Kovács Anna, Oguntoye Viktória és Takács Dusmáta is már egy másik klubban kezdte meg az idei felkészülést. Természetesen a pótlásukra érkezetek új szerzemények is, Csapó Kyra aki kölcsönből tért vissza a Metz csapatától, Erdősi Ildikó és Ferenczy Fruzsina Siófokról illetve Sirián Szederke Debrecenből. Ami csapatunkat illeti, a hazai Budaörs elleni sikert követően a csabai lányok túl van két idegenbeli vereségen, mivel sem a Debrecen sem pedig a Ferencváros együttesét nem sikerült megszorítania a liláknak. A héten ráadásul nem is csak a Ferencváros elleni 36-21-es végeredménnyel zárult összecsapásra kellett Horváth Roland tanítványainak koncentrálni, hanem a hétvégi Dunaújváros elleni derbire is, ami talán azért több sikerrel kecsegtet, mint a legutóbbi két találkozó. A szokásos esélylatolgatásra a lila-fehér egylet rutinos beállósát Zöldi – Tóth Katát kérdeztem meg.

– Jól kezdtetek a Ferencváros otthonában, aztán a tízedik perctől megtorpantatok, mi történt?
– Igen, a találkozó elejét kifejezetten jól kezdtük, tudtuk velük tartani a ritmust, aztán az időkérésüket követően magasabb fokozatra kapcsoltak és már nem nagyon találtuk az ellenszert a játékukkal szemben. Elbizonytalanodtunk, és a több mint tíz perces gólcsendünk megpecsételte sorsunkat. Nyilván egy nagyon erős Bajnokok ligájában is vitézkedő együttesről beszélünk, de azért szerettünk volna szorosabb mérkőzést játszani velük. Nem voltunk elég koncentráltak és talán elég élesek sem, hogy egy ennyire jó ellenfelet igazán meg tudjunk szorítani.

– Túl vagytok tehát két nehéz idegenbeli csatán. A vereségek ellenére azért látsz pozitívumokat is a játékotokban?
– Nehéz kérdés, mert alapvetően két sima vereségről beszélünk, de azt gondolom az mindenképpen pozitívum, hogy tavalyhoz képest gyorsult a játékunk, még ha ezért jelenleg több hiba is csúszik be, valamint a kapusteljesítmény mindenképpen kiemelhető mind két találkozón. És azért ez egy nagyon fontos poszt a kézilabdában, amire lehet alapoznunk mezőnyjátékban is, és összerakni hozzá a megfelelő védekezést. Talán már unalmasnak is tűnhet, hogy mindig erről beszélünk, de jelenleg még tényleg csak összeérőben van a társaság, hiszen több fontos távozó helyét kell betölteni a csapaton belül. De én bízom abban, ahogy haladunk előre, és játsszuk a mérkőzéseket, úgy fognak összeállni a puzzle darabkái is egy egésszé.

– Szombaton viszont már egy más jellegű összecsapás vár rátok, ugyan szintén egy nehéz ellenféllel szemben, de hazai pályán…
– Lényegében ettől lesz más a találkozó, hogy hazai környezetben játszhatunk, ami nekünk mindig egy plusz erőt ad, főleg ha olyan támogatást kapunk a szurkolóink részéről, mint az első hazai meccsen. De ha az ellenfél erősségének szemszögéből vizsgáljuk a találkozót, akkor már nem sok különbséget találunk köztük és a legutóbbi két ellenfelünk között. A Kohász is egy erős csapat, és bár jó játékosok távoztak tőlük a nyáron, de így is bőven találunk remek képességű kézilabdázókat a keretükben. A belső hármasukra különösen oda kell figyelni, nagyon veszélyesek akár a kinti lövéseket nézzük akár a bejátszásokat, ugyanis a beállókkal is nagyon jó a játékkapcsolatuk. Gyors, fiatalos kézilabdát játszanak, így a megfelelő visszarendeződésre nagy hangsúly kell fektetnünk. És mivel az első két mérkőzésükön nem sikerült pontokat gyűjteniük, biztos vagyok benne, hogy nagyon elszántan fognak kézlabdázni, és a két pontért érkeznek Békéscsabára.

– A recept viszont adott lehet, mert januárban egy emlékezetes találkozón már sikerült két vállra fektetni a Dunaújvárost…
– Bizony és az akkori Kohász is erős csapat volt, sőt. Annyiban mindenképpen párhuzamot vonhatunk a két összecsapás között, hogy akkor az egy héten belül már a harmadik mérkőzés volt a számunkra – ahogyan most is – és meglehetősen fáradtak voltunk, így az leginkább a szív diadala volt. Azt hiszem szombaton is, főleg hogy még hazai pályán is játszunk, ugyan úgy ki kell tennünk a szívünket és lelkünket a pályára és harcolnunk kell. Persze az is elengedhetetlen lesz, hogy a játék minden elemében javuljunk az előző találkozókhoz képest, és sokkal koncentráltabban kézilabdázzunk. Összegségében tehát nyerni szeretnénk, még ha tudjuk ehhez valóban extra teljesítményre is lesz szükség. Én azonban bízom a csapatban, és a szurkolóinkban is, hogy most is mellettünk lesznek és hasonló fantasztikus hangulatot teremtenek, mint a Budaörs ellen. Azon az összecsapáson, és főként az utolsó tíz percben, nagyon sok erőt adtak nekünk a győzelemhez. Szóval remélem, hogy szombaton is hasonló érzésekkel jöhetünk le a pályáról.

Az előző szezonban az együttesek teljesen más összecsapásokat játszottak egymással a bajnokságban és a kupában. Amíg a bajnokságban két sima Kohász győzelem született – Békéscsabán 34-22, Dunaújvárosban pedig 38-24 -, addig egy számunkra rendkívül emlékezetes találkozón a Magyar Kupa negyedik fordulójában 31-28-as lila-fehér győzelmet és továbbjutást ünnepelhetett a békéscsabai publikum. A szombati találkozón tehát 18 órától indul útjára a labda a Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Bujdosó Máté és Horváth Viktor lesznek.

Dömény Dezső

Fotó: Seres Sándor

line

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #beharangozo #tippmix

FTC-Rail Cargo Hungaria – Békéscsabai ENKSE

ftc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 9. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Békéscsabai ENKSE

36-21 (20-8)

Időpont: 2018. szeptember 12. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Elek Gyula Aréna

Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 47/B.

Játékvezetők: Héjjas Tímea, Kránitz Andrea

Versenybírók: Unyatinszki Tamás, Egyed Bence

FTC: Hadfi Gréta (0), Schatzl Nadine (5), Mészáros Rea Réka (0), Klivinyi Kinga (0), Bíró Blanka (0), Farkas Kata (1), Márton Gréta (0), Lukács Viktória (4), Snelder Danick Albertina (5), Pena Nerea (3), Malovic Durdina (2), Háfra Luca (0), Háfra Noémi (2), Faluvégi Dorottya (8), Kovacsics Anikó (1), Hornyák Dóra (5).
Vezetőedző: Elek Gábor

Békéscsaba: Balog Judit (0), Dokovic Anasztázia (1), Bottó Rózsa (0), Vukajlovic Aleksandra (4), Giricz Laura Gerda (4), Radovic Sandra (0), Szögi Tímea (2), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (7), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (3), Binó Boglárka (0), Agbaba Marija (0), Dombi Katalin (0), Török Csenge (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Snelder Danick Albertina (1), Háfra Noémi (1), Bottó Rózsa (1), Walfisch Mercédesz (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Lukács Viktória (2. perc), Malovic Durdina(2. perc), Háfra Noémi (2. perc), Dokovic Anasztázia (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Zöldi-Tóth Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Agbaba Marija (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Farkas Kata (1/1), Pena Nerea (0/1), Kovacsics Anikó (0/1), Hornyák Dóra (3/3), Vukajlovic Aleksandra (2/2), Szögi Tímea (0/1), Walfisch Mercédesz (2/2).

line

Nem sikerült megismételni a tavaly szeptemberi bravúr játékunkat a Fradi ellen

Az itthon bajnoki címre, a nemzetközi mezőnyben BL négyes döntőre vágyó fővárosi együttes az első 10 perc után nem ismert kegyelmet, és végül 15 góllal múlta felül a viharsarkiakat.

20180912_ftc_elore

Kihagyott helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, az első gólt a ferencvárosiak fiatal válogatott szélsője, Lukács Viktória szerezte. Meglepetésre a bátran kezdő vendég lila-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést, Balog Judit hetest védett, elől pedig a társak zsinórban három találatot lőve a 7. percben már két góllal vezettek. A zöld-fehérek gyorsan korrigáltak, miközben a csabaiak két ziccert is rontottak, három perc elteltével immáron a Fradi vezetését rögzíthettük. 6–4-nél időt kért Horváth Roland, de lányai nem nyugodtak meg. Csabai szemszögből rémálomszerűen folytatódott a mérkőzés, tíz perc alatt 9–0-s szériát produkált a nagyon felébredő Ferencváros, mire ismét jött az újabb csabai időkérés. Kiállítás itt, kiállítás ott, ráadásként Szögi büntetőt rontott, Hornyák pedig még tovább növelte az egyre duzzadó előnyt, egyszóval nem tudtak kijönni a sokkból a csabai lányok. Végül a 19. percben Vukajlovics 12 perces góltalansági szériát szakított meg. Valamelyest helyreállt a vendégek lelkiállapota, láttunk egy-egy szép csabai gólt, ám a hajrá ismét a hazaiaké volt és a szünetig tekintélyessé hizlalták az előnyüket. Szünet után egy gyors gólváltást követően négy percig érintetlen maradt mindkét háló, majd a rendkívül jól játszó Faluvégi percei következtek, aki kétszer is bevette a csabai kaput. Volt egy igazán jó szériája a csabai egyletnek, a 40. és a 44. percben egymás után négyszer is megszórták a hazaiak kapuját, felzárkózva 16 gólról 11-re, de ennél már nem tudott közelebb jönni vendéglátójához az Előre.

Békés Megyei Sport Extra

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

A Ferencvároshoz látogat az Előre

Interjú Bottó Rózsával

Nehéz hét előtt áll csapatunk a Békéscsabai ENKSE, hiszen alig telt el pár nap a debreceni összecsapás óta, máris újabb feladatra készülhetnek Horváth Roland tanítványai, sőt egyszerre két megmérettetésre is, hiszen szerdán a tavalyi ezüstérmes Ferencváros otthonában kell helytállni, szombaton pedig már a Dunaújváros gárdája teszi tiszteletét Békéscsabán. A lilák szerdai ellenfelét azt gondolom, különösen nem kell bemutatni, ugyanis a több nemzet válogatott játékosait is felvonultató zöld-fehérek, az elmúlt években komoly eredményeket tudtak felmutatni a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Az előző szezon bajnoki sorozatában második helyezést értek el, emellett a Bajnokok ligájában is elmeneteltek a negyeddöntőig. Viszont azért náluk is bőven történtek változások a nyáron, ugyanis Laura Van der Heijden és Marija Jovanovic mellett távozott a Fradi két motorja, Szucsánszki Zita és a védelem oszlopa – az egykori csabai nevelés – Szekeres Klára is. Természetesen azért új játékosok is érkeztek, Klivinyi Kinga Érdről, Djurdjina Malovic Podgoricáról, Bobana Klikovac Craiovából, Szemerey Zsófi Siófokról, Farkas Kata pedig éppen Békéscsabáról tette át székhelyét a Népligetbe. Igaz az új szerzemények közül Bobana Klikovac bemutatkozására még várni kell, miután még a tavasszal szerzett súlyos sérüléséből lábadozik, de Klivinyi Kinga is csak nemrég tért vissza sérüléséből. Ezek azonban nem gátolták meg a Ferencvárost abban, hogy begyűjtse a bajnoki pontokat az első két találkozóján, aminek az MTK és a Mosonmagyaróvár csapatai látták kárát. A fővárosiakat 35-25-re, az Óváriakat 24-13 arányban győzték le, ráadásul idegenben Elek Gábor lányai. A lila-fehérek ezzel szemben eddig 50%-os mérleggel szerepelnek, hiszen a Budaörs elleni hazai diadalt követően Debrecenben egy méretesebb zakóba sikerült belefutni, a 37-25-ös végeredménnyel zárult találkozón. A vereség okairól az Előre balszélsőjét Bottó Rózsát kérdeztem, aki természetesen az előttünk álló összecsapással kapcsolatban is megosztotta gondolatait.

20180912_ftc_elore

– Nem sikerült igazán kiélezett mérkőzést játszanotok Debrecenben, mi hiányzott ahhoz, hogy jobban megszorongassátok a hazaiakat?

– Elsősorban nyugodtabban kellet volna kézilabdáznunk, és jobban betartani a taktikai utasításokat, viszont mi túlságosan is kapkodtunk támadásban és mindent azonnal akartunk befejezni. Így aztán nagyon sok hiba csúszott a játékunkba, amiből ellenfelünk rendre meg tudott indulni és a lerohanásokból szerzett könnyű gólok segítségével folyamatosan tudta növelni az előnyét. Ráadásul védekezésben és kapusteljesítményben is extrát nyújtottak, amivel még jobban meggyűlt a bajunk, és nem találtuk igazán az ellenszert ellenük.

– Nehéz sorozatban vagytok, hiszen két hét alatt négy találkozót kell lejátszani. A Ti rövidebb kispadotokkal, miként lehet erre optimálisan beosztani az erőt?

Az edzőnk egyik alapelve, hogy a terhelések közben megfelelő időt kell fordítani a regenerációra is, tehát amennyire a mérkőzések közötti szűk idő engedi pihenni is próbálunk, főleg az első sor, akik azért többet játszanak. Nyilván ez nálunk egy nehéz dolog, hiszen a rotáció jelen pillanatban még nem igazán megoldott, de azért a találkozók közben is megpróbálja a mester pihentetni a kulcsjátékosokat, hogy a soron következő mérkőzésekre is maradjon még erő.    

– A Fradi otthonába látogattok szerdán, milyen célkitűzéssel vágtok neki a fővárosi túrának?

– Szeretnénk minél szorosabb találkozót játszani ez a fő célunk. Ami biztos, hogy nem feltartott kézzel megyünk, tehát mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ellenfelünknek a lehető legjobban megnehezítsük a dolgát. Nyilván ahogy nem volt egyszerű Debrecenben sem játszani úgy itt is nehéz mérkőzés vár ránk, de szeretném, ha minél jobban meg tudnánk oldani elsősorban a védekezést, mert mint mindig most is ez lehet a legfontosabb eleme az összecsapásnak.

– Akkor egy ilyen találkozó azért sokat jelenthet a jövő szempontjából is, vagy akár már a hétvégi Dunaújváros elleni felkészülésre is?

– Mindenképpen fontos ez a mérkőzés akár már a szombati összecsapás tükrében is, mert amellett, hogy azért természetesen készülünk a Fradira is, sőt most jelen pillanatban csak velük foglalkozunk, azért egy ilyen találkozó, egy ilyen minőségi ellenféllel szemben nagymértékben segítheti a további fejlődésünket. Hiszen ha ellenük jól meg tudjuk oldani a feladatainkat, akkor más csapatok ellen is menni fog. Gondolok itt elsősorban a védekezésre, amit az edzéseken is kiemelten gyakorlunk, hiszen ahogy már említettem ennek van a legnagyobb jelentősége a játékunkban. Viszont ahhoz, hogy ez tökéletesen működjön, össze kell szokni, amihez idő és mérkőzések is kellenek.

A felek tavaly szeptemberben egy kifejezetten szoros összecsapást vívtak a fővárosban, ahol a zöld-fehéreknek csak a hajrában sikerült legyűrniük csapatunkat a 22-19-es végeredménnyel zárult mérkőzésén. Az idén májusi békéscsabai találkozó pedig a két zöld-fehér csapat bajnoki aranyért zajló versenyfutásáról maradt emlékezetes, ahol szintén sokáig jól tartotta magát a lila-fehér egylet, de a végén azért simán 37-25-re nyertek a vendégek. Folytatás tehát szerdán 18 órától az Elek Gyula Arénában, az összecsapás két játékvezetője Héjjas Tímea és Kránitz Andrea lesznek.

Dömény Dezső

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

DVSC Schaeffler – Békéscsabai ENKSE

dvsc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 2. forduló

DVSC Schaffler – Békéscsabai ENKSE

37-25 (17-9)

Időpont: 2018. szeptember 7. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok

Cím: 4028 Debrecen, Kassai út 32-34.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: Kovács István Attila, Péli Sándor

Debrecen: Varsányi Nóra (5), Tóvizi Petra (5), Triffa Ágnes (0), Vantara-Kelemen Éva (6), Bordás Réka (1), Bulath Anita (2), Zamfirescu Maria-Madalina (2), Kovács Anna (6), Grigel Lotte (4), Szabó Panna (1), Borgyos Panna (2), Szabó Dóra (0), Arany Rebeka Melinda (1), Despotovic Jelena (2).
Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen

Békéscsaba: Balog Judit (0), Dokovic Anasztázia (0), Bottó Rózsa (3), Vukajlovic Aleksandra (6), Giricz Laura Gerda (0), Radovic Sandra (0), Szögi Tímea (3), Zöldi-Tóth Katalin (2), Walfisch Mercédesz (8), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (2), Binó Boglárka (0), Agbaba Marija (1), Dombi Katalin (0), Török Csenge (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Tóvizi Petra (1), Vantara-Kelemen Éva (1), Zamfirescu Maria-Madalina (1), Bottó Rózsa (1), Walfisch Mercédesz (1), Dombi Katalin (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Varsányi Nóra (2. perc), Tóvizi Petra (4. perc), Bordás Réka (2. perc), Bulath Anita (2. perc), Zamfirescu Maria-Madalina (2. perc), Kovács Anna (2. perc), Dokovic Anasztázia (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Radovic Sandra (2. perc), Szögi Tímea (2. perc), Zöldi-Tóth Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Agbaba Marija (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Kovács Anna (1/1), Grigel Lotte (1/1), Szögi Tímea (1/1), Walfisch Mercédesz (1/1).

line

A szezon első kelet-magyarországi rangadóján a Debrecen bizonyult jobbnak

Tizenkétgólos vereséget szenvedett Debrecenben az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata. A 2. forduló keretében lejátszott péntek esti mérkőzésen a különbséget tulajdonképpen az a három játékos jelentette, aki a viharsarki együttesben is megfordult, de most a „Loki” sikereiért hajt.

20180908_dvsc_elore

A hazaiak Tóvízi góljával szereztek vezetést a péntek esti találkozón, amelyre Vukajlovics még válaszolt. A Debrecen ezután erősített, és háromgólos előnyre tett szert. A 8. percben Horváth Roland időt kért, próbálta rendezni a sorokat. A folytatásban egy gólra feljött a Békéscsaba, majd ismét háromra növelte előnyét a házigazda együttes. A 14. percben a DVSC mestere is időt kért. Bottó kiállítása után a Loki fokozatosan elhúzott, és a 20. percben már hat góllal vezetett. Nyolc perces békéscsabai gólcsendet tört meg a 23. percben Vukajlovics. A félidő hajrájában a hazai fölény újabb gólokat hozott, így a szünetben nyolc gólos debreceni előnyt mutatott az eredményjelző. Fordulás után a 33. percben már tíz góllal vezetett a házigazda együttes, amely többször is Triffa gyors indításai után volt eredményes. A játékvezetők a félidő elején sorra adták a két perces kiállításokat. A 40. percben ismét tíz gólos előnyre tett szert a Debrecen. A félidő közepén egy percen belül két csabait is kiállítottak a játékvezetők. A 48. percben tizenhárom gólos Loki vezetésnél időt kért Horváth Roland, hogy próbálja megnyugtatni tanítványait, a mérkőzés hajrájában azonban megtartotta jelentős előnyét a DVSC.

Pal Oldrup Jensen: – A múlt heti mérkőzés után meg kellett mutatnunk, hogy képesek vagyunk jó játékra, ezen a mérkőzésen ez sikerült is. Ha tovább akarjuk emelni a játékunk színvonalát, még keményebben kell dolgoznunk. A jó védekezésünk hozta a sok gyors indításos gólunkat, mely a mérkőzés kulcsa volt.

Horváth Roland: – Ha a két csapat keretét megnézzük, akkor van legalább háromszáz lejátszott meccs különbség a játékosok között. Szétesett a védekezésünk, ebből fakadóan már a támadások sem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Ezt fel kell dolgoznunk, ki kell javítanunk. Szorosabb eredményre számítottam, elnézést kérek a szurkolóinktól.

A látottak alapján a kelet-magyarországi rangadón a hajdúsági gárda megérdemelten nyert a lelkes, de túl sokat hibázó lila-fehérek ellen.

line

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/2191825891060783/

Pénteken kelet-magyarországi rangadó a Hódosban

Interjú Kovács Anettel

Elégedetten térhetett haza minden Előre szurkoló szombat este a városi sportcsarnokból, hiszen csapatunk a Békéscsabai ENKSE győzelemmel és jó játékkal kezdte meg az új szezont, és noha a mérkőzés vége egy picit körömrágósra is sikeredett, a lila-fehér lányok azért csak legyűrték a Budaörs gárdáját. Megállás azonban nincs, a bajnokság robog tovább, és a lilákra újabb rangadó vár a hétvégén. Egészen pontosan péntek este vizitál együttesünk az ősi rivális Debrecen otthonában, ami tudjuk mindig parázs összecsapást rejt magában. Az Előréhez hasonlóan a Lokinál is nagy mozgás volt a nyáron, ugyanis összesen tíz játékos távozott a klubtól, míg az érkezők listáján hét kézilabdázó található. Közülük Arany Rebeka, Bordás Réka és Czuczu Frida a fiatalságot képviselik, viszont a Dunaújvárosból érkező Bulath Anita, Kovács Anna és Oguntoye Viktória, illetve a két szezonnal ezelőtt még a Békéscsabában játszó amúgy a székhelyét Kisvárdáról áthelyező Triffa Ágnes már egyértelműen a rutint jelentik majd a piros-fehérek idei keretében. Ellenfelünk felkészülése kifejezetten jól sikerült, legalábbis a gyakorló mérkőzések erre engedtek következtetni, a debreceni lányoknak ugyanis többek között a Vác, a Metzingen és a Ferencváros csapatait is sikerült két vállra fektetniük. Ehhez képeset a bajnoki rajt nagyon nem sikerült a Lokinak, hiszen Siófokról 35-18 arányú vereséggel tértek haza. Egész biztos tehát, hogy egy elszánt, bizonyítási vágytól égő ellenfél vár a csabai hölgykoszorúra pénteken, de megijedni azért nem fog együttesünk, és ezt már Kovács Anett szögezte le, mikor is a rangadó esélyeit fejtegettük. A szélsőtől – aki 7 góljával nagyban hozzájárult a hétvégi sikerhez – azonban elsőként egy értékelést kértem a győztes találkozóról.

20180906_dvsc_elore

Fotó: Antal János

- Álomszerű kezdést produkáltatok a szezonnyitón, főként az első félidőben…
- Nagyon sokat készültünk erre a találkozóra, szinte már az alapozás kezdetétől ez az összecsapás volt fókuszban, hiszen tudtuk, ezt követően olyan ellenfelekkel kell megmérkőznünk, akik azért jóval komolyabb erőt képviselnek. Tehát kiemelten fontos összecsapásként kezeltük a Budaörs ellenit, és nagyon boldogok vagyunk, hogy összejött a győzelem. Valamint a jó játék is, hiszen ahogy Te is mondtad, az első játékrészben szinte minden összejött nekünk, rendkívül fegyelmezetten és jól kézilabdáztunk, amivel sikerült megalapoznunk a győzelmet.

- Alapjában véve roppant nagy tempót mentetek, viszont a végére azért elfogyott egy kicsit a csapat…
- Az alaptaktikánk része volt, hogy az elejétől nekiessünk ellenfelünknek, és a lehető leggyorsabb kézilabdát játsszuk. Ez szerencsére be is jött, de nyilván a fáradtság miatt a második félidőre több hiba csúszott a játékunkba, amivel élni is tudott a Budaörs és visszakapaszkodtak a mérkőzésbe. De szerencsére a végjátékban a szívünk is helyén volt, így kicsikartuk a két pontot. Sajnos kevesen vagyunk, így benne van a pakliban, hogy a találkozók végére elfáradunk, de remélem idővel az újonnan érkező játékosok segítségével a rotáció és az első sor pihentetése is sokkal inkább megoldott lesz.

- Több jó teljesítmény mellett Te is kiemelkedőt nyújtottál a találkozón, ez azt is jelentheti, hogy ebben az idényben már a régi Kovács Anettet láthatjuk?
- Remélem, hogy igen. Most jó formában érzem magam, szombaton is már a bemelegítés alatt éreztem, hogy menni fog a játék. Örülök annak, hogy így sikerült és segíteni tudtam a csapatot. Nyilván a tavalyi év még a sérülésem után nehezebb volt, de azóta is folyamatosan próbálok fejlődni és keményen dolgozom, hogy a teljesítményem a lehető legjobb legyen. A vezetőedzőnk is nagyon sokat segített nekem az elmúlt időszakban, hogy mint mentálisan, mint fizikálisan összerakjam magam. És mivel egyedüli játékosként kell helytállnom a posztomon, így még tudatosabban próbálok minden szinten a lehető legjobban felkészülni a szezonra.

- A Budaörs legyőzése után viszont most egy nagyobb falat következik a számotokra, hiszen Debrecenbe látogattok…
- Igen, ez már valóban egy keményebb dió lesz, mert mint játéktudásban, mint pedig a keretek erősségét tekintve is masszívabb ellenfél vár ránk. Attól függetlenül is így látom, hogy a Loki első mérkőzése milyen eredményt hozott, mert szerintem jóval több van ebben a csapatban, mint amit Siófokon produkáltak. És az az együttes, amelyben egy Kovács Anna vagy egy Triffa Ági pattogtatja a labdát azt lebecsülni nem szabad. De rajtuk kívül is nagyon sok jó, válogatott játékossal rendelkeznek, és a hazai pálya előnyét is most ők élvezhetik.

- Mi lehet akkor a fő fegyver a rangadón?
- A védekezés mindenekelőtt. Ez lesz a legfontosabb, főleg egy ilyen támadósorral felvértezett csapat ellen. A Budaörs elleni találkozó után ebben lehetett némi hiányérzetünk, mert nem állt úgy össze a védekezésünk, ahogy szerettük volna, úgyhogy remélem most sikerül egy masszív, kemény védelmet felállítanunk. És természetesen a jól működő és eredményes támadójátékunkat is tovább kell vinni erre az összecsapásra is. Nehéz mérkőzés lesz, ez nem kétséges, a Hódosban minden együttes megszenved, de ha koncentráltan kézilabdázva, azt a játékot tudjuk hozni, amit szombaton az első félidőben produkáltunk, bármi kisülhet a találkozóból.

line

line

A két együttes tavaly őszi mérkőzésén, a hazai pályán játszó Debrecen tudott 31-28-ra diadalmaskodni, ahogy a békéscsabai találkozón is, hiszen ott a vendégek 29-23 arányban nyertek. Az idei szezon első kelet-magyarországi derbije tehát pénteken 18 órától a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban lesz. Az összecsapáson a Hargitai Gábor, Markó Gábor bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső