Online Sportfogadás - TippmixPro

Sorsolás, naptár, kapcsolat

line

TABELLA-MENETREND NAPTÁR  KAPCSOLAT

line

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

alba_fehervar_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 9. forduló

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

?-? (?-?)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜL MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. január 27. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert

Versenybírók: Kovács István Attila, Péli Sándor

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Euronovex USE – Békéscsabai ENKSE

euronovex_usespacerbenkse_150

TIPPMIX Női Magyar Kupa 2020/2021. 3. forduló

Euronovex USE – Békéscsabai ENKSE

25-39 (10-19)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. január 21. (csütörtök) 19:00 óra

Helyszín: Szászberek Sportcsarnok

Cím: 5053 Szászberek, Szászberek Hrsz. 61/4.

Játékvezetők: Kovács Gergő, Papp Béla András

Versenybírók: Éliás Gábor, Egyed Bence

line

Az NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE a harmadik fordulóban csatlakozott a Magyar Kupa küzdelmeihez, míg az NB II-es tápiószelei Euronovex USE az NB I/B-s Gödi SE és az NB II-es Füzesabonyi SC ellen jutott a harmadik körbe. A hazai klub történelmet írt, hiszen a fennállása óta először játszhatott tétmeccset egy NB I-es csapat ellen.

20210121_magyar_kupa

A találkozót a fehérmezes Békéscsaba kezdte jobban, rögtön az első akcióból Kukely Anna volt eredményes. A Tápiószele első lövését Szabó Dóra hárította, de a második próbálkozás már utat talált a kapuba Török Petra révén (1-1). Az Előre NKSE-ben Tamara Radoljevic is bemutatkozott, aki a 4-2-es csabai vezetésnél összeszedte a mérkőzés első kétperces kiállítását. A kékek az első tízpercben még tartották magukat, Tóth Zsófia találatával sikerült egyenlíteniük (5-5). Az Előre Kukely, Giricz Laura és Tena Petika találataival elhúzott három góllal (5-8). A 20. percben még 9-12 volt az állás, de a Békéscsaba olyannyira beindult, hogy látványosan leszakította az ellenfelét. Az Előre a szünetben 9 góllal vezetett (10-19).

A második félidő első gólját a hazaiak szerezték meg Török révén (11-19), de a viharsarkiak erre két góllal válaszoltak, ami már tízgólos vezetést jelentett (11-21). Csepregi Anita kétperces kiállítása után kisebb lendületet vesztett a Békéscsaba, így az ENUSE egy 3-0-s szériát produkált (14-21). A vendégek tovább dominálták a mérkőzést és a 40. percben már 12 góllal vezettek (18-30). Közel 8 percig gólcsend volt, mígnem Tamara Radoljevic betalált egy 7 méteresből (18-31). A tápiószeleiek az utolsó tíz percben sem tudtak feljönni, így a Békéscsaba magabiztosan, 14 góllal győzte le a harmadosztályú riválisát (25-39). Vida Gergő együttese ezzel tovább jutott a Magyar Kupában és megszerezte az első tétmeccs győzelmét a 2020/21-es szezonban. A sikerből Andróczki Flóra 7, Tena Petika és Kukely Anna 6-6 góllal vette ki a részét, ráadásul mindegyikőjük 100 százalékos pontosságot tudhat magáénak, hiszen, amit kapura dobtak az bement.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #tippmix

Csütörtökön a Magyar Kupában is bemutatkoznak lányaink

Csütörtökön a Magyar Kupában is megkezdi szereplését lila-fehér együttesünk, méghozzá a harmadik fordulóban az EURONOVEX USE csapata otthonában.

Euronovex USE – Békéscsabai ENKSE

Tápiószelei ellenfelünk 2007 januárjában alakult, a Tápiószelei Általános Iskolával történő együttműködés keretében, szivacskézilabda oktatással. Ebből nőtte ki magát a 2012-ben megalakuló Euro-Novex Utánpótlás Sport Egyesület, amely a 2010-es évek közepétől már egyre kiemelkedőbb utánpótlás nevelő műhelyként tevékenykedik.

Felnőtt szinten jelenleg az NB2 déli csoportjában vitézkedik Heller Milán együttese és nyolc mérkőzést követően, öt győzelemmel és három vereséggel a tabella második pozícióját foglalják el. Legeredményesebb játékosuk Kozma Dominika, aki eddig összesen 76 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A keretük kétségkívül legismertebb kézilabdázója viszont Győri Ágnes, a korábban több első osztályú csapatban is megfordult rutinos hálóőr, aki nem mellesleg strandkézilabda Európa bajnok, illetve világbajnoki második.

A találkozóit Szászbereken játszó együttes ebben a naptári évben még nem lépett pályára tétmeccsen, utoljára november közepén a Cegléd elleni hazai pályán 25-24-re megnyert találkozón pattogtatták a labdát élesben. A Magyar Kupa első fordulójában a Tápiószeleiek az NB1/B-s Göd alakulatát verték otthon 38-32 arányban, még az előző fordulóban a szintén NB2-es Füzesabony pályáján diadalmaskodtak 34-29-re.

Békéscsabai csapatunknak ezzel szemben már a harmadik összecsapása lesz ebben az esztendőben a kupatalálkozó, hiszen az évnyitón az MTK otthonában szenvedtek lányaink hétgólos vereséget, majd hazai pályán a Vác gárdájától kaptak ki 39-25 arányban. Így egyáltalán nem meglepő, hogy Vida Gergő vezetőedző csalódottan nyilatkozott a találkozó lefújásának pillanatában és a továbbjutás mellett a múlt szerdai teljesítmény javulását tűzte ki célul mind játékban, mind hozzáállásban a csütörtöki összecsapással kapcsolatban. Ahol lévén kupamérkőzésről van szó, egy találkozón dől el a továbbjutás sorsa.

Az összecsapás 19:00 órától a Szászbereki Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Kovács Gergő és Papp Béla András bírópáros ténykedése mellett.

Dömény Dezső

Sorsoltak a Magyar Kupában

A Magyar Kézilabda Szövetségben 2020. november 3-án kisorsolták a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosítását.

A Békéscsabai Előre NKSE az Euronovex USE csapatát kapta ellenfélként, amely az előző körben a Füzesabonyt verte idegenben. A párharc egy mérkőzésen dől el.

Békéscsabai ENKSE – Váci NKSE

benkse_150spacervac_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 6. forduló

Békéscsabai ENKSE – Váci NKSE

25-39 (9-20)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. január 13. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Luther u. 1.

Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Versenybírók: Fekete József István, dr. Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Petika Tena (3), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (1), Gyenes Imola (0), Török Fanni (5), Mistina Kitty (0), Iván Emese (2), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (1), Kukely Anna (9), Kukely Klára (0), Szabó Panna (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (2), Szabó Kamilla (0).
Vezetőedző: Vida Gergő

Vác: Bálint Anna (0), Radosavljevic Sanja (8), Kácsor Gréta (6), Hámori Konszuéla (2), Szeberényi Flóra (4), Szabó Laura (4), Bukovszky Anna (0), Pálffy Anna (1), Lakatos Rita (3), Bárdy Noémi (1), Szondi Zsófia (4), Helembai Fanny (2), Diószegi Nikolett (4).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

sargalap Sárga lapok: Giricz Laura Gerda (1), Hámori Konszuéla (1) Helembai Fanny (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Andróczki Flóra (2. perc), Török Fanni (4. perc), Agbaba Jelena (2. perc), Hámori Konszuéla (2. perc), Lakatos Rita (2. perc) Szondi Zsófia (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Bucsi Lili (1/1), Kukely Anna (1/1), Szabó Laura (2/2).

line

A két együttes eredetileg 6. fordulóra kiírt mérkőzését szerdán este pótolták a felek. A mérkőzés nem mindennapi módon kezdődött: mindkét oldalon csattant a kapufa. Az első gól a második perc végéig váratott magára, amikor a szürke mezes váciak voltak eredményesek Sanja Radosavljevic révén. Öt perc után Kukely Anna betörése után szerezte meg első találatát a házigazda (1:2), azonban a 9. percben folytatódott a gyors váci lerohanások sorozata, Radosavljevic már negyedik találatát szerezte (2:5). A csabaiak sok technikai hibát vétettek, amelyek után a vendégek ötgólos előnyt építettek ki, ráadásul emberelőnybe is kerültek (3:8). Kukely Anna igyekezett partiban tartani csapatát, de a villámgyors váci ellentámadások után maradt a különbség (5:10).

Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE

A Pest megyeiek harcolták ki a mérkőzés első hétméteresét, amelyet Szabó Laura értékesített, ráadásul a vendégek két percig ismét emberelőnyben kézilabdázhattak. Alig telt el pár másodperc a büntető után, ismét Szabó volt eredményes a hetes vonalról (5:13). Bukovszky Anna, a váciak hálóőre nagy bravúrokat mutatott be, majd két percig a lilák kerültek emberelőnybe (5:15). Kukely Anna és Jelena Agbaba is észrevette, hogy üres a Vác kapuja, a csabai játékosok egész pályáról voltak eredményesek (7:15). Szeberényi Flóra beállásával új lendületet hozott a váciak játékába, a játékos zsinórban három gólt is szerzett a padról érkezve (7:19). A félidő hajrájában Tena Petika lőtte át a vendégek védelmét, majd Bucsi Lili értékesítette az első békéscsabai büntetőt. A félidő végére szinte így is eldőlt a csata, a határozottan, jól védekező váciak magabiztosan vezettek a kevés hittel és sok hibávál játszó csabaiakkal szemben (9:20).

Diószegi Nikolett ejtésével kezdődött a második játékrész, majd Petika válaszolt a váci gólra (10:21). A vendégek folytatták azt, ami az első félidőben bevált, gyors kontrák után szerezték találataikat, Szondi Zsófia jól szállt be Radosavljevic helyére. A csabaiak próbáltak szépíteni az álláson: Török volt eredményes és Andróczki Flóra is betalált (14:27). Csabai pillanatok következtek: Szabó Dóra mutatott be szép védéseket, majd Andróczki és Török is gólt szerzett, majd Kukely Anna csökkentette tíz gólra a Vác előnyét (18:28). Lelassult a játék mindkét oldalon, hosszabb támadások következtek, de a vendégek növelni tudták előnyüket Kácsor Gréta találatai után (20:34). Kukely Anna brillírozott és üde színfoltja volt a gyengén muzsikáló csabai együttesnek (22:35). A találkozó hátralévő részében nem forgott veszélyben a Vác győzelme, a kérdés már csupán az volt, hogy mekkora különbség lesz a csapatok között. A mérkőzést végül 14 góllal, 39-25-re nyerték a vendégek, akik hatodik sikerüket aratták a bajnokságban.

A Békéscsabai Előre NKSE továbra is nyeretlen a szezonban, ezen január 21-én, a Tápiószele otthonában, a Magyar Kupában változtatnak. A bajnokságban január 27-én jön a következő feladat, Vida Gergő együttese akkor az Alba Fehérvár otthonában szerepel majd.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Újra hazai pályára az Előre

Interjú Tena Petikával

Békéscsabai kézilabdacsapatunk a szombati MTK elleni derbit követően, minimális szusszanással szerdán már ismét parkettra lép. Az ellenfél ezúttal a Vác együttese lesz, egy még szeptemberről elhalasztott találkozó pótlásaként. Csapatunk horvát átlövőjét Tena Petikát kértem egy kis elemzésre az összecsapás kapcsán, de szót ejtettünk a hétvégi mérkőzésről is, lévén játékosunk remekül játszott, aminek eredményeképpen öt átlövés góllal terhelte meg a fővárosiak hálóját.

Tena Petika

– Az MTK ellen játszottad a legeredményesebb és talán legjobb meccsedet is lila-fehér mezben, mostanra sikerült igazán elkapnod a megfelelő formát?

– Ez a szezon egy kicsit nehezen indult nekem, idő kellett ahhoz, hogy felvegyem a megfelelő ritmust, mire pedig ez sikerült volna jött a karanténos időszak, igazi edzések és mérkőzések nélkül. Bevallom, ehhez meglehetősen nehéz volt alkalmazkodnom, mert én akkor érzem magam a legjobban, ha sokat edzek. Az előző hónap végre karantén nélküli normális körülmények között zajlott és annak ellenére, hogy volt egy kisebb sérülésem, újra megfelelő mennyiségű és minőségű munkát tudtam végezni. Ennek hatására most úgy érzem, hogy jó formában vagyok, alig vártam már, hogy újra pályán lehessek, így amikor most lehetőségem nyílt rá megpróbáltam élni vele. Nagyon örülök, hogy újra játszhattam és azt hiszem, ez a pályán is látszott.

– Mi hiányzott az MTK ellen szombaton?

– Szerintem jól küzdünk és igyekeztünk a legjobb játékunkat nyújtani. Az első félidőben sikerült megvalósítanunk, amit előzetesen elterveztünk, illetve amit edzőnk is kért tőlünk és szoros eredményen tartottuk ellenfelünket. Viszont sajnos a második félidőben volt egy rossz időszakunk, amikor sok technikai hibát követtünk el, és rendre elhibáztuk a lövéseinket. Sajnos abban a periódusban el is dőlt a találkozó. Mindenesetre nem szabad elcsüggednünk és tovább kell dolgoznunk, hogy a következő meccsen jobban teljesítsünk.

– Mert szerdán már a Vác ellen kell pályára lépnetek…

– Igen, és egy kifejezetten nehéz összecsapásra is számítok. A Vác nagyon fiatal csapat, de a gárda magja már évek óta együtt játszik és így jól ismerik egymást. Ráadásul remek játékosaik vannak, tele válogatott kézilabdázóval. Ettől függetlenül nem szabad megijednünk tőlük, a saját játékunkra kell nagyon figyelnünk és bízom benne, hogy játszhatunk velük egy jó és eredményes mérkőzést. Az biztos, hogy mi mindent megteszünk majd ennek érdekében a pályán. Ami fontos lesz, hogy most lehetőleg 60 percen keresztül rossz periódusok nélkül tartsuk a tempót ellenfelünkkel és akkor bármi benne lehet a találkozóban. A lényeg most is az, hogy ne legyünk görcsösek, próbáljuk meg élvezni a játékot és akkor jönni fog az eredmény is.

Dömény Dezső

Szerdán a Vác csapata érkezik Békéscsabára

Beindult az év eleji nagyüzem a K&H Női kézilabda ligában, hiszen a hétvége után most hét közben is mérkőzéseket rendeznek a honi pontvadászatban. Csapatunk a Békéscsabai ENKSE ezúttal egy ősszel elmaradt találkozó pótlásaként hazai pályán szerepel és fogadja a Váci NKSE gárdáját.

Békéscsabai ENKSE - Váci NKSE

Lányaink legutóbb szombaton az MTK otthonában szenvedtek hétgólos vereséget, pedig a szünetben még csak kettő találat volt a házigazdák előnye, a második játékrész első hat percében azonban megrázta magát a fővárosi egylet és egy 6-0-ás sorozattal gyakorlatilag el is döntötte a két pont sorsát. Persze a rutinos játékosai közül még mindig több kézilabdázót is nélkülöző, elsősorban a fiatalokkal vitézkedő liláknak így is voltak bíztató momentumai, a papíron azért jóval erősebb vendéglátóikkal szemben.

Viszont a soron következő szerdai találkozón is nagyjából hasonló erőfelmérőre számíthat Vida Gergő vezetőedző együttese, ugyanis váci ellenfelük mindössze egy hellyel és két ponttal az MTK mögött a hetedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. A helyezésük és az ötvenszázalékos mérlegük azért némiképp csalóka, mert az eddig lejátszott tíz találkozójukon kétszer is megmérkőztek már a Ferencvárossal, illetve Győrben, Siófokon és Mosonmagyaróváron is szerepeltek és maradtak pont nélkül a váci lányok.  Azonban hazai pályán az MTK együttesét, a Kisvárdát és az Érdet is legyőzték, idegenben pedig Fehérvárról és legutóbb az esztendő utolsó mérkőzésén Érdről is elhozták mind a két bajnoki pontot. Azon a 34-30-as végeredményt hozó összecsapáson szerepelt utoljára NB1-es találkozón a Vác, mert a hétvégén EHF Európa Liga mérkőzést játszottak a Paris 92 gárdája ellen és szenvedtek egygólos vereséget otthoni környezetben a 34-33-ra végződő találkozón. A lilák legutóbbi ellenfeléhez hasonlóan a váci együttesre is nyugodtan mondhatjuk, hogy játékosállományban a magyaros vonalat követik, hiszen az elmúlt években sem volt jellemző rájuk, hogy sok idegenlégióst alkalmaztak volna, erre a szezonra azonban Sanja Radoszavljevic kivételével csak magyar játékosok alkotják a keretüket, ráadásul nagy részben saját nevelésű fiatal kézlabdázók. Két legeredményesebb játékosuk a már a válogatottban is szárnyaikat bontogató Kácsor Gréta 42 találattal, illetve Hámori Konszuéla 39 góllal. De megtaláljuk a csapatukban a szintén válogatott Lakatos Ritát és Helambai Fannyt és a két friss szerzeményüket Szabó Laurát és a korábban lila-fehérben is szerepelő Triffa Ágnest is.

A két együttes az előző szezonban a rövidített bajnoki küzdelmek miatt mindössze csak egy mérkőzésen csapott össze, még 2019 decemberében Békéscsabán, ahol egy roppant szoros összecsapáson 31-29-re a Váciak nyertek. Az idei szezon első Békéscsaba-Vác találkozója szerdán 18 órától az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában kerül megrendezésre, természetesen zárt kapuk mögött. Viszont ahogy az összes hazai mérkőzést, így ezt is a 7. Tv és a Behir.hu online felületei élőben közvetítik. A találkozó két játékvezetője Altmár Kristóf és Horváth Márton lesz.

Dömény Dezső

line

MTK Budapest – Békéscsabai ENKSE

mtk_kezi_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2020/2021. 5. forduló

MTK Budapest – Békéscsabai ENKSE

35-28 (18-16)

A MÉRKŐZÉS ZÁRT KAPUK MÖGÖTT KERÜLT MEGRENDEZÉSRE!

Időpont: 2021. január 9. (szombat) 17:15 óra

Helyszín: Budapest, Elektromos Csarnok

Cím: 1013 Budapest, Népfürdő út 18-20.

Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István

Versenybírók: György Szolanzs Vivien, Farkas Zsuzsanna

MTK: Dávid-Azari Fruzsina (5), Sallai Nikolett (1), Pelczéder Orsolya (6), Pál Tamara (7), Suba Sára (0), Szekercés Luca (0), Bujdosó-Gerháth Fanni (1), Szabados Gréta Imola (0), Marincsák Nikolett (5), Sári Barbara (2), Juhász Eszter (1), Dakos Noémi (5), Győri Barbara Viktória (0), Szöllősi-Zácsik Szandra (2).
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Békéscsaba: Petika Tena (5), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (1), Gyenes Imola (0), Török Fanni (0), Mistina Kitty (0), Iván Emese (3), Csizmadia Fanni Klára (0), Bucsi Lili (2), Kukely Anna (6), Kukely Klára (6), Csepregi Anita (0), Szabó Panna (0), Szabó Dóra (0), Agbaba Jelena (3).
Vezetőedző: Vida Gergő

sargalap Sárga lapok: Pál Tamara (1), Szabados Gréta Imola (1), Kukely Klára (1), Csepregi Anita (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Pál Tamara (2. perc), Szabados Gréta Imola (2. perc), Juhász Eszter (2. perc), Török Fanni (2. perc), Csepregi Anita (2. perc), Agbaba Jelena (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Pál Tamara (4/5), Bucsi Lili (0/1), Kukely Anna (0/1).

line

Jól kezdett a Békéscsaba a szombat esti tévés találkozón, és 3–0-ra elhúzott a 3. percben. A Kukely-ikrek góljaival 5–3-ra vezettek a békéscsabaiak, majd a hazaiak kihasználták a vendégek hibáit és a 12. percben 7–5-re fordítani tudtak. Vida Gergő időt kért, és arra hívta fel a figyelmet, hogy támadásban jobban összpontosítsanak a lányok. A folytatásban az MTK irányította a játékot, bátor támadójátékkal, a volt csabai Marincsák Nikolett vezetésével, és négy góljával a 18. percben már három góllal vezettek (11–8). A lila-fehéreknél beállt a fiatal horvát átlövő, Tena Petika, és két góllal tette le a névjegyét. Szabó Dóra többször is jól védett. A 25. percben időt kért Golovin Vladimir. A hajrában potyogtak a gólok, a lila-fehérek Petika góljaival tartották a lépést, így a szünetben két gólos MTK-előnyt mutatott az eredményjelző.

MTK Budapest - Békéscsabai ENKSE

Fordulás után Dávid-Azari két góljával növelte előnyét az MTK. Vida Gergő időt kért a 34. percben, és nyugalomra intette tanítványait. Ez úgy tűnt, hogy nem segített, hiszen a hazaiak sorra lőtték góljaikat, így a 37. percben már nyolc góllal vezetett a fővárosi alakulat (24–16), amikor ismét időt kért a lila-fehérek fiatal mestere. Ezt követően Jelena Agbaba gólja után Kukely Anna hétméterest hibázott, majd emberelőnyből betalált a fiatal csabai irányító-átlövő. A folytatásban tartotta előnyét a kék-fehér együttes. A válogatott Pál Tamara vezetésével tartani tudta a nyolc-kilenc gólos előnyt az MTK, miközben a lila-fehérek egyre többet hibáztak mind támadásban, mind védekezésben. Csizmadia Fanni is védett néhányszor, majd Petika góljával 31–24-re jöttek fel a vendégek. Az 50. percben időt kért Golovin Vladimir, hogy az utolsó tíz percre megnyugtassa csapatának tagjait. Felváltva estek a gólok a találkozó hajrájában, miközben az addig biztos kezű hétméteres lövő Pál Tamara a kapufára lőtt egy büntetőt.

Golovin Vlagyimir: – Örülük a két pontnak, de ezen kívül nem tudok sok jót elmondani a csapat mai teljesítményéről, amely nagyon hullámzó volt. Elismerés jár a fiatalokból álló békéscsabai csapatnak, amelyen látszik a fejlődés, és közülük többen is stabil NBI-es játékossá válhatnak majd.

Vida Gergő: – Sajnos a védekezésünk nem állt össze. A második félidő elején ment el a mérkőzés, amikor az MTK zsinórban hat gólt lőtt, és ekkor sok volt a technikai hiba is. A támadójátékkal elégedett vagyok, dobtunk huszonnyolc gólt, miközben maradtak ki hetesek, és ziccerek. A rutin a mai napon hiányzott a játékunkból.

A látottak alapján a jobb erőkből álló MTK megérdemelten nyert, és sorrendben ötödik győzelmét aratta. A fiatal békéscsabai lányok hullámzó teljesítményt nyújtottak, volt jónéhány szép megoldásuk, amit bosszantó hibák követtek.

line

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix

Szombaton TV-s mérkőzésen lép pályára az Előre

Az újesztendő első bajnoki összecsapását játssza szombaton együttesünk a Békéscsabai ENKSE, méghozzá a fővárosban, az MTK otthonában. A négy meccs óta veretlen kék-fehérek ellen készülő csapatunk egyetlen balkezes szélsőjével Andrócki Flórával elemeztük egy kicsit az ellenfelet és a találkozó esélyeit.

Andróczki Flóra

– Mielőtt az év első összecsapásával foglalkoznánk, beszéljünk néhány szót az előző esztendő utolsó találkozójáról, a Mosonmagyaróvár elleni hazai mérkőzésről. Nagyon sokáig rendkívül jól tartottátok magatokat, bár sajnos a vége mégis sima lett…

– Olyan szempontból mindenképpen különleges összecsapás volt, hogy mindkét együttesen érződött a meccshiány, a vendégeknél három hónap kihagyás volt ezen a téren. Ez azért erőteljesen rányomta a játékra a bélyegét, ettől függetlenül azt gondolom helyenként egészen jól játszottunk, tartottuk ellenfelünket, még hátrányból is vissza tudtunk jönni. Amikor viszont már a pontszerzés lehetősége is fellebbent a szemünk előtt, akkor meginogtunk és sajnos az utolsó 6-7 percet nagyon elrontottuk. Igazából nehéz megmagyarázni, hogy ez miért történt, én úgy érzem túlságosan is akartunk és ezért sokkal több pontatlanság csúszott be a játékunkba, mint előtte. Személy szerint nagyon sajnálom, mert több is lehetett volna ebben a meccsben, de ha a pozitívumokat keressük, akkor abba kapaszkodhatunk, hogy egy erős, az élbolyban tanyázó gárdát sikerült a végjátékig megszorongatnunk. Egyértelműen látszik rajtunk most már az elvégzett munka, hogy egyre jobban összeszokunk és nagyon bízom benne, hogy az első sikerünkre sem kell már sokat várni, és akkor átszakadhat bennünk az a gát, ami most még a pontok hiányában egy pici frusztrációként bennünk van.

– Következő ellenfeletek az MTK csapata lesz, könnyebb vagy nehezebb összecsapásra számítasz, mint amilyen a Móvár elleni volt?

– Igazából minden találkozó más, ettől függetlenül én ahhoz a mosonmagyaróvári mérkőzéshez nagyon hasonló találkozót várok. A két együttesnek még a játékstílusa is hasonló, hiszen az MTK is rendkívül gyors kézilabdát játszik és keretükben tökéletesen ötvöződik a rutin és a fiatalság.  A belső hármasuk pedig kifejezetten erős, itt Pál Tamarára, Szöllősi-Zácsik Szandrára és Marincsák Nikolettre gondolok elsősorban - az Ő semlegesítésük egyértelműen kulcsfontosságú lehet a találkozón. Védekezésben is robosztus, erős játékosaik vannak, szóval nem könnyű a falukat átjátszani, de a mi jól cselező, gyorslábú belső embereinknek azért lehet keresnivalója.

– Miben kell akkor különösen javulnotok szombatra?

– A védekezést kell még jobban összeraknunk, mint legutóbb – a nehéztüzéreiket megállítani és a visszarendeződést megoldani. Ebben amúgy is vannak sajnos hiányosságaink, de egy ennyire gyorsan induló ellenféllel szemben csak abban az esetben lehet esélyünk, ha csökkentjük a technikai hibákat és megfelelően visszazárunk. Szóval nem szabad kapkodnunk, megfontolt és okos játékot kell játszanunk, az esélyek ellenére is győztes mentalitással kell pályára futnunk. Én mindéképpen szoros mérkőzésre számítok sőt, szerintem ha jól játszunk akár még meglepetésre is képesek lehetünk.

Az mindenképpen jó hír a lila-fehérek háza táján, hogy Szabó Pannára és Tamara Radojevicre is számíthat most már Vida Gergő vezetőedző, tehát Bottó Rózsa kivételével mindenki játékra jelentkezik szombaton. A találkozót az MTK Népfürdő úti otthonában 17 óra 15 perctől rendezik és az M4 Sport+ élőben közvetíti.