Online fogadás | TippmixPRO

A Ferencvároshoz látogat az Előre

Interjú Bottó Rózsával

Nehéz hét előtt áll csapatunk a Békéscsabai ENKSE, hiszen alig telt el pár nap a debreceni összecsapás óta, máris újabb feladatra készülhetnek Horváth Roland tanítványai, sőt egyszerre két megmérettetésre is, hiszen szerdán a tavalyi ezüstérmes Ferencváros otthonában kell helytállni, szombaton pedig már a Dunaújváros gárdája teszi tiszteletét Békéscsabán. A lilák szerdai ellenfelét azt gondolom, különösen nem kell bemutatni, ugyanis a több nemzet válogatott játékosait is felvonultató zöld-fehérek, az elmúlt években komoly eredményeket tudtak felmutatni a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Az előző szezon bajnoki sorozatában második helyezést értek el, emellett a Bajnokok ligájában is elmeneteltek a negyeddöntőig. Viszont azért náluk is bőven történtek változások a nyáron, ugyanis Laura Van der Heijden és Marija Jovanovic mellett távozott a Fradi két motorja, Szucsánszki Zita és a védelem oszlopa – az egykori csabai nevelés – Szekeres Klára is. Természetesen azért új játékosok is érkeztek, Klivinyi Kinga Érdről, Djurdjina Malovic Podgoricáról, Bobana Klikovac Craiovából, Szemerey Zsófi Siófokról, Farkas Kata pedig éppen Békéscsabáról tette át székhelyét a Népligetbe. Igaz az új szerzemények közül Bobana Klikovac bemutatkozására még várni kell, miután még a tavasszal szerzett súlyos sérüléséből lábadozik, de Klivinyi Kinga is csak nemrég tért vissza sérüléséből. Ezek azonban nem gátolták meg a Ferencvárost abban, hogy begyűjtse a bajnoki pontokat az első két találkozóján, aminek az MTK és a Mosonmagyaróvár csapatai látták kárát. A fővárosiakat 35-25-re, az Óváriakat 24-13 arányban győzték le, ráadásul idegenben Elek Gábor lányai. A lila-fehérek ezzel szemben eddig 50%-os mérleggel szerepelnek, hiszen a Budaörs elleni hazai diadalt követően Debrecenben egy méretesebb zakóba sikerült belefutni, a 37-25-ös végeredménnyel zárult találkozón. A vereség okairól az Előre balszélsőjét Bottó Rózsát kérdeztem, aki természetesen az előttünk álló összecsapással kapcsolatban is megosztotta gondolatait.

20180912_ftc_elore

– Nem sikerült igazán kiélezett mérkőzést játszanotok Debrecenben, mi hiányzott ahhoz, hogy jobban megszorongassátok a hazaiakat?

– Elsősorban nyugodtabban kellet volna kézilabdáznunk, és jobban betartani a taktikai utasításokat, viszont mi túlságosan is kapkodtunk támadásban és mindent azonnal akartunk befejezni. Így aztán nagyon sok hiba csúszott a játékunkba, amiből ellenfelünk rendre meg tudott indulni és a lerohanásokból szerzett könnyű gólok segítségével folyamatosan tudta növelni az előnyét. Ráadásul védekezésben és kapusteljesítményben is extrát nyújtottak, amivel még jobban meggyűlt a bajunk, és nem találtuk igazán az ellenszert ellenük.

– Nehéz sorozatban vagytok, hiszen két hét alatt négy találkozót kell lejátszani. A Ti rövidebb kispadotokkal, miként lehet erre optimálisan beosztani az erőt?

Az edzőnk egyik alapelve, hogy a terhelések közben megfelelő időt kell fordítani a regenerációra is, tehát amennyire a mérkőzések közötti szűk idő engedi pihenni is próbálunk, főleg az első sor, akik azért többet játszanak. Nyilván ez nálunk egy nehéz dolog, hiszen a rotáció jelen pillanatban még nem igazán megoldott, de azért a találkozók közben is megpróbálja a mester pihentetni a kulcsjátékosokat, hogy a soron következő mérkőzésekre is maradjon még erő.    

– A Fradi otthonába látogattok szerdán, milyen célkitűzéssel vágtok neki a fővárosi túrának?

– Szeretnénk minél szorosabb találkozót játszani ez a fő célunk. Ami biztos, hogy nem feltartott kézzel megyünk, tehát mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ellenfelünknek a lehető legjobban megnehezítsük a dolgát. Nyilván ahogy nem volt egyszerű Debrecenben sem játszani úgy itt is nehéz mérkőzés vár ránk, de szeretném, ha minél jobban meg tudnánk oldani elsősorban a védekezést, mert mint mindig most is ez lehet a legfontosabb eleme az összecsapásnak.

– Akkor egy ilyen találkozó azért sokat jelenthet a jövő szempontjából is, vagy akár már a hétvégi Dunaújváros elleni felkészülésre is?

– Mindenképpen fontos ez a mérkőzés akár már a szombati összecsapás tükrében is, mert amellett, hogy azért természetesen készülünk a Fradira is, sőt most jelen pillanatban csak velük foglalkozunk, azért egy ilyen találkozó, egy ilyen minőségi ellenféllel szemben nagymértékben segítheti a további fejlődésünket. Hiszen ha ellenük jól meg tudjuk oldani a feladatainkat, akkor más csapatok ellen is menni fog. Gondolok itt elsősorban a védekezésre, amit az edzéseken is kiemelten gyakorlunk, hiszen ahogy már említettem ennek van a legnagyobb jelentősége a játékunkban. Viszont ahhoz, hogy ez tökéletesen működjön, össze kell szokni, amihez idő és mérkőzések is kellenek.

A felek tavaly szeptemberben egy kifejezetten szoros összecsapást vívtak a fővárosban, ahol a zöld-fehéreknek csak a hajrában sikerült legyűrniük csapatunkat a 22-19-es végeredménnyel zárult mérkőzésén. Az idén májusi békéscsabai találkozó pedig a két zöld-fehér csapat bajnoki aranyért zajló versenyfutásáról maradt emlékezetes, ahol szintén sokáig jól tartotta magát a lila-fehér egylet, de a végén azért simán 37-25-re nyertek a vendégek. Folytatás tehát szerdán 18 órától az Elek Gyula Arénában, az összecsapás két játékvezetője Héjjas Tímea és Kránitz Andrea lesznek.

Dömény Dezső

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix