Óvatos derűlátás a bajnokság előtt

A Békéscsabai Előre NKSE csapata 2016. szeptember 13-án, szerdán szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott, amelynek keretében ismertetésre kerültek az új szezonhoz kapcsolódó, a marketingjogok egy részének értékesítése révén bekövetkezett változások, valamint megtörtént a szeptember 16-án induló szezon szakmai felvezetése is. A sajtótájékoztató keretében került bejelentésre, hogy a Budapest Bank és az Előre NKSE között aláírásra került a 11. szponzori szerződés, így a Bank immáron több mint egy évtizede elkötelezett támogatója a lila-fehér csapatnak.

20160913_sajtotajekoztato

Fülöp Csaba gazdasági vezető elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség értékesítette a férfi és a női bajnoksággal kapcsolatos központi marketingjogok egy részét a Szerencsejáték Zrt. részére, ez azt jelenti, hogy a Vállalat hangsúlyosan fog megjelenni a csapat életében, ez vonatkozik a felszerelésre, a Városi Sportcsarnokra és az egyéb marketingeszközökre is. A Szövetség új marketingkézikönyvet készített, amely már a Bajnokok Ligájában is használt elemeket vette alapul, erre fog épülni a bajnoki mérkőzések arculata is. Emellett cél a sajtó minél komplexebb kiszolgálása is, ennek keretében a bajnoki találkozók után negyedórán belül sajtótájékoztatót kell tartani, amelyen csapatonként a vezetőedző és egy játékos megjelenése kötelező. Fülöp Csaba arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a városi sportcsarnokban tavaly megvalósított 15 millió forint értékű fejlesztések egy újabb pályázat beadásával várhatóan decembertől a második ütemmel folytatódnak, melynek keretében többek között rendbe hozzák a szertárat, a földszinti mellékhelyiségeket és a mozgáskorlátozottak részére is építenek egyet.

Skaliczki László vezetőedző szerint a július 18-án megkezdődött felkészülés felemásra sikeredett. Látott biztató, előremutató dolgokat, de aggasztóakat is. Heterogén csapatszerkezet jött létre, melyben a fiatalok uralják a terepet. A négy tornán megvívott 12 felkészülési mérkőzés, valamint a három további találkozó eredményei nem feltétlenül olyanok voltak, hogy túlzottan optimistán várja az együttes a rajtot. A klubvezetés dolgozik a keret további megerősítésén, amely Dajka Bettina kiesése miatt is nagy fontossággal bír.

- A felkészülés során figyeltük, kinek milyen feladat adható, mit bír el, fizikai, mentális és lelki értelemben — mondta a tapasztalt szakember. – A csapat sokszor került stresszes helyzetbe, a félelem pedig sok energiát elvon, nehezebb is regenerálódni. Békéscsabán igényes és hozzáértő a közönség, nekik is meg kell felelni. A 2016-os évben mindössze nyolc bajnokit játszunk, abból hármat itthon. Jön a Győr, az Érd és az MTK, utóbbi tartozik abba a körbe, amely versenytárs lehet. – zárta mondandóját a vezetőedző.

Szabó Károly, az Előre NKSE elnöke örömét fejezte ki, hogy az ország egyik legnagyobb szaktekintélyét nyerték meg a vezetőedzői munkára. Valóban kevés a játékos, a keret bővítésért mindent meg is tesz a vezetés, hogy helytálljon az együttes a borzasztó erős mezőnyben. A többség fiatal, ami előny, de hátrány is lehet, de biztos, hogy az elvégzett munka előbb utóbb kamatozik majd a csapat játékában, ehhez azonban idő kell.

— Az a célunk, hogy a korábbi időszakhoz hasonlóan minél több fiatalt neveljünk ki a felnőtt csapat számára. Az U7-től az NB I juniorig tizenegy utánpótlás-csapatot versenyeztetünk, ami jónak mondható, de az edzésfeltételekben sajnos hátrányban vagyunk, így várjuk az új munkacsarnok felépülését. Az Evangélikus Gimnáziumban idén is beindítottuk a speciális kézilabdaosztályt, és a nyáron már érezhető volt, hogy egyre vonzóbbá válunk a régióban, sok szülő keresett meg bennünket és hozta hozzánk gyermekét. – mondta a klubelnök.

A Budapest Bank az Előre NKSE legrégebbi partnerei közé tartozik, szerepe a csapat életében óriási jelentőséggel bír. A Bank folyamatos támogatása anyagi biztonságot jelentett a klubnak az elmúlt évtizedben, igazi partnerség alakult ki a Felek között. Ez utóbbit igazolja, hogy szerdán, a sajtótájékoztató keretében immár a 11. szponzori szerződést látta el kézjegyével Lasetzky Frigyes, a bank Operáció és Minőség vezetője, Szabó Károly ENKSE elnök és Fülöp Csaba gazdasági vezető. Ez az együttműködés országos viszonylatban is példaértékűnek mondható, hiszen ritka, hogy több mint egy évtizeden keresztül ilyen szoros kapocs álljon fent egy támogató és egy sportegyesület között. A Felek közötti kapcsolat komoly értékeket hordoz magában, a cél ezek továbbvitele és folyamatos erősítése, amely különböző közösségi célok segítésében is megnyilvánul. A Budapest Bank Békéscsaba egyik legnagyobb foglalkoztatója, amely egy évtizede vállal aktív szerepet a város gazdasági, kulturális, közösségi és sportéletében.

Az együttműködés jóval túllép a szimpla támogató és támogatott viszonyon. Lasetzky Frigyes ehhez hozzátette, hogy az egymás mellett élés helyett az egy közös célért való együttműködés szükséges, ezzel kell vonzóbbá tenni a várost. Egy sikeres csapat sokat tehet ezért. A banknál és a csapatnál is a sikerhez a kőkemény munka és a folyamatos fejlődés szükséges. – mondta a Budapest Bank Operáció és Minőség vezetője.