Online sportfogadás

Van egy dobásod a méhnyakrák megelőzésére

Nőnap alkalmából köszöntöttük felnőtt csapatunk tagjait.

2023. március 11-én (szombaton) 18:00 órától az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE NBI-es női kézilabda csapata a NEKA együttesét fogadja a Városi Sportcsarnokban.

A Mályvavirág Alapítvánnyal való közös együttműködésnek köszönhetően nőnap alkalmából a csabai lányok ismét a méhnyakrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

A NEKA elleni mérkőzés előtt a lányok mályvavirágos pólóban melegítenek.  

Giricz Laura, csapatkapitány: – Nőnek lenni az egyik legnagyobb kihívás az életben, nőnek lenni maga az élet. Nőnek lenni számtalan szerepet jelent, megfelelni mindenhol… A mindennapok zűrzavarában, a rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni milyen értékesek vagyunk, s ma amikor mindenki bennünket nőket ünnepel érdemes saját magunknak is elgondolkodni azon, hogy többet tegyünk magunkért. Sportolóként nagyon fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket, erősítsük magunkat, egészségesen éljünk. Tudjuk azt, hogy csak akkor lehetünk teljes értékűek a pályán, ha odafigyelünk magunkra. Számunkra teljesen természetes a megelőzés. Női sportolóként ezért is döntöttünk úgy 2018-ban a csapattal, hogy a Mályvavirág Alapítvány mellé állunk és hirdetjük: a prevenció, a megelőzés minden nő számára természetes kell, hogy legyen! A méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt ma már rajtunk múlik – ehhez pedig az éves rendszeres szűrővizsgálat és a védőoltás megfontolása segít hozzá. A kézilabda csapatsport, mi és a stáb mindig itt vagyunk egymásnak, ha valami baj történik. Talán ez a másik kapcsolódási pontunk a Mályvavirág alapítvánnyal, tudjuk milyen értékes, ha van kihez fordulni.

Mályvavirág Alapítvány

A Mályvavirág Alapítvány egy olyan szervezet, ahol bárki fesztelenül kérdezhet, segítséget kaphat a Mályvavirágoktól bármilyen méhnyakrákkal – vagy akár petefészekrákkal – kapcsolatos kérdésről, kételyről, félelemről, dilemmáról.

Tóth Icó, a Mályvavirág alapítója: – Voltaképpen minden nő Mályvavirág. Kitartó, erős és szép! Csak van, hogy a szirmok megsérülnek és akkor fontos tudni, hogy létezik segítség, hogy van egy szervezet, vannak sorstársak, vannak segítők, akik mind itt állnak mögötte…