Tippmix

FTC-Rail Cargo Hungaria – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

FTC-Rail Cargo HungariaspacerEUbility Group-Békéscsabai NKSE

NB I női felnőtt 2024/2025. 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

35-27 (17-14)

Időpont: 2024. szeptember 18. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Elek Gyula Aréna

Cím: 1101 Budapest, Kőbányai út 47/B.

Játékvezetők: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán

Versenybírók: Szalai Márton, Halász András

FTC: Glauser Laura (0), Edwige Beatrice (0), Dmitrieva Daria (7), Hársfalvi Júlia (4), Böde-Bíró Blanka (0), Bölk Emily Charlot (0), Márton Gréta (3), Kanor Orlane Anila (2), Tomori Zsuzsanna (1), Papp Dorka (6), Malestein Antje Angela (2), Simon Petra Anna (2), Klujber Katrin (2), Bordás Réka (2), Maslova Valeriia (0), Cvijic Dragana (4).
Vezetőedző: Pedersen Allan Heine

Békéscsaba: Ferreira Lopes Mariana (7), Aranyi Vivien (1), Szondi Zsófia (2), Bencsik-Giricz Laura Gerda (1), Schlegel Klara (5), Ferreira Jessica (0), Horváth Gréta (0), Lovas Dóra (0), Takács Eszter (0), Sablic Sara (0), Kukely Klára (2), Román Dorina (2), Borbély Márta (4), Bencsik Bojána (3).
Vezetőedző: Rácz Sándor

sargalap Sárga lap: Tomori Zsuzsanna (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Hársfalvi Júlia (2. perc), Kanor Orlane Anila (2. perc), Ferreira Lopes Mariana (4. perc), Bencsik-Giricz Laura Gerda (4. perc), Schlegel Klara (2. perc), Horváth Gréta (2. perc), Kukely Klára (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Malestein Antje Angela (2/2), Simon Petra Anna (2/2), Ferreira Lopes Mariana (3/4), Borbély Márta (1/1).

line

Mindkét oldalon rengeteg volt a hiba a mérkőzés elején, a kezdeményezést azonban a Ferencváros vette át. Hazai oldalon Hársfalvi Júlia, a csabain az osztrák válogatott Klara Schlegel járt élen a góllövésben. Elhúzni a Fradi nem tudott, kettőnél nagyobb előnyt nem birtokolt, sőt, a 20. percben utolérte vendéglátóját a lelkesen játszó, a hazaiak hibáit kihasználó Békéscsaba.

Allan Heine 10–10-nél időt kért és a játék gyorsítását kérte tanítványaitól. Akik szót is fogadtak: három perc alatt gyors befejezésekkel egy 4–0-s sorozattal az addigi legnagyobb különbséget alakították ki. A Csaba azonban látótávolságon belül maradt, visszajött két gólra, s még lehetett volna szorosabb is, ha nem adja el sorozatban a labdát (és gyorsabban rendeződik vissza) amiből indulhatott a Fradi. A 28. percben csapata háromgólos hátrányánál Rác Sándor időt kért, s bár Bencsik Bojánáék felzárkóztak, a félidő végére mégis visszaállt a korábbi differencia.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 35-27 (17-14)

Szünet után gyorsan megduplázta előnyét a Ferencváros, a csabaiaknál kimaradtak a ziccerek és nem csökkentek a labdaeladások, amit a fiatal Papp Orsolya, vagy a szerb Dragan Cvijic kíméletlenül kihasznált. A lilák igyekeztek tartani magukat. Nem verdeste az eget a színvonal, mindkét csapat sokat rontott a második félidő derekán. Az előrések remekül küzdöttek, össze is hoztak egy hármas sorozatot és már csak három góllal maradtak el az ellenfelüktől. A hazaiaknak azonban elég volt egy gyors ritmusváltás és máris újra hat volt közte. Az 52. percben 29–23-nál időt kért a hazaiak trénere, ami azért jelezte, hogy nem volt feltétlenül elégedett azzal, amit csapatától addig látott. A hazaiak sokat köszönhettek az orosz Darja Dmitrijevának, aki a végén szórta a gólokat.

Rác Sándor: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de sajnos nagyon sokat hibáztunk és a taktikát sem mindig tartották be a lányok. Mi tudunk még ennél is jobban játszani. Annak örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. 

Allan Heine: – A Békéscsaba le tudta lassítani a játékunkat, ma nem azt mutattuk, amit kellett volna. Nem is tudom, hogy mikor követtünk el ilyen sok technikai hibát, de legalább nyertünk és kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Mentálisan nem ott voltunk, ahol kellett volna, emiatt csalódott vagyok. A következő meccseken jobbnak kell lennünk.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix