Tippmix

A Népliget a következő állomás lila-fehér lányaink számára

Immáron a harmadik fordulót rendezik a női kézilabda bajnokság őszi küzdelmeiben, csapatunk a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE azonban ezúttal is, azaz harmadik alkalommal is idegenben szerepel.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Ráadásul az előző győri kiránduláshoz hasonlóan ismét nehéz összecsapásra számíthatunk, hiszen az ellenfél a másik kirakatcsapatunk, a Ferencváros lesz. És hogy ez mennyire nem túlzás, az a zöld-fehérek nyári igazolási listáján látszódik a leginkább, mert az irányító Darja Dmitrijeva, a hálóőr Laura Glauser, a balátlövő Orlane Kanor, és a jobbátlövő Valerija Maszlova személyében négy világsztárral gazdagodott a keretük. Igaz Cirjenics-Kovacsics Anikó, Kisfaludy Anett, Kovács Anett és Kukely Anna is távozott idény végén a Népligetből, illetve négy fiatal kézilabdázót is kölcsönadtak más élvonalbeli kluboknak. Ennek ellenére egyértelműen megerősödött kerettel vágott neki az idei kiírásnak az Allan Heine vezette csapat, aki ugyan az előző szezon közben vette csak át honfitársától a vezetőedzői posztot, a begyűjtött bajnoki cím azonban remek ajánlólevélnek bizonyult a folytatásra is. Ennek megfelelően magabiztosan is kezdte mind a bajnokságot, mint a BL-t a Fradi, hiszen hazai porondon otthon verték a Budaörsöt 38-18 arányban, még a trónkövetelő Mosonmagyaróvár gárdáját idegenben gyűrték le 29-23-ra. A legrangosabb kupasorozatban a Nykobing együttesét győzték le hazai pályán kilenc góllal, szombaton pedig a Podravka Vegetát 33-24-re szintén hazai környezetben.

Ami lila-fehér csapatunkat illeti, a fájó szombathelyi háromgólos vereséget követően, legutóbb Győrben jártak lányaink, ahol tisztességgel küzdve, az első félidő nagyrészében még fej-fej mellett haladva az ETO-val, döntetlenre hozták a félidőt. A második játékrész viszont már a papírforma szerint zajlott, és egy 10-1-es rohammal a győriek el is döntötték az összecsapást, mely számszerűleg 37-26-os végeredményt hozott. A két legeredményesebb játékosunk ezúttal is Klara Schlegel és Ferreira Lopes volt hat, illetve négy találattal, akik ezzel két fordulót követően a harmadik és negyedik legeredményesebb játékosai a teljes mezőnynek. De kellenek a góljaik szerdán a címvédő ellen is, mert könnyebb dolga ezúttal sem lesz Rác Sándor csapatának. Azt hiszem azzal sem árulok el nagy titkot, hogy nagyon régen, egészen pontosan tizenöt éve sikerült együttesünknek utoljára nyerni a Népligetben. Akkor a nyolc találatig jutó Olha Nikolayenko vezetésével 30-27-re nyert csapatunk. A jelenben viszont már sokkal nagyobb a különbség a felek között, ami a legutóbbi februári budapesti találkozón is kijött, lévén 45-28 arányban tudott otthon nyerni a Fradi. De előtte ősszel Békéscsabán is 42-26-os zöld-fehér siker született.

Az újabb zöld-fehér-lila-fehér kézilabdás történelem tehát szerdán 19:00 órától a Népligeti Elek Gyula Arénában íródik tovább, a Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán sípmesterek közreműködése mellett. A találkozót az M4 Sport Televízió élőben közvetíti.

Dömény Dezső