Online fogadás | TippmixPRO

A bajnokság utolsó szakasza következik

Interjú Vida Gergővel

Már csak hat forduló van hátra a K&H női kézilabda liga idei kiírásából, így Békéscsabai együttesünknek is mindössze ennyi mérkőzése maradt arra, hogy az utolsó szalmaszálakban megkapaszkodva kiharcolja a bennmaradást. Ráadásul könnyen elképzelhető, hogy az utolsó három hazai összecsapáson már szurkolók előtt is játszhatnak a lila-fehér lányok. Pénteken azonban még Kisvárdán van jelenése a gárdának, ahol bár az elmúlt években viszonylag kevés sikerélményben volt része az Előrének, most viszont nagyon nagy lökést jelentene egy jó szereplés a sikeres bajnoki végjáték érdekében. Többek között erről és a csapat jelenlegi állapotáról beszélgettem a lilák vezetőedzőjével Vida Gergővel.

Vida Gergő

– Az utolsó nagy hajrá előtt álltok, hogy látod most belülről a csapatot?

– Így a hétvégi Vác elleni összecsapás után némileg borúsabban, mert nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Ezt a teljesítményt az elkövetkező találkozókon semmiképpen sem engedhetjük meg magunknak. Nyilván voltak fontos hiányzóink is, de ennél egyértelműen sokkal többet várok a csapattól. Ettől függetlenül az látszik, hogy elszántan készülnek a lányok a pénteki megmérettetésre, és ami még külön pozitív, hogy teljes kerettel dolgozhatunk egész héten. Egyértelműen a bajnokság legfontosabb szakasza előtt állunk, amiből a Fehérvár elleni összecsapás lesz a kulcs, mert azt hiszem az a találkozó lesz majd ami igazán befolyásolhatja a sorsunkat, szóval ott mindenképpen nyernünk kell. De természetesen lépcsőzetesen haladunk előre, így most még a Kisvárda elleni találkozóra fókuszálunk.

– Ami ebben a helyzetben szintén egy fontos mérkőzés lesz, miként látod az esélyeket?

– Az nem kérdés, hogy vendéglátóink az esélyesebbek, ettől függetlenül szeretnénk helytállni, és nem mondunk le olyan könnyen arról, hogy akár már ezen a találkozón is gyarapítsuk pontjaink számát. Viszont ehhez sokkal jobb játék kell mint amit a Vác ellen mutattunk, hiszen riválisunk egy kifejezetten jól összerakott csapat, akik bár szezon közben elvesztették Karnik Szabinát, de a visszatérő Veronika Habánkova személyében hasonló nehéztüzérrel rohamozzák az ellenfelek kapuját. Az igazi fegyverük azonban mégiscsak a védekezés, amelyet magas színvonalon űznek, ráadásul az egész NB1 legjobb százalékkal védő kapusa Pásztor Bettina biztosítja, hogy a lehető legkevesebb labda haladjon át a gólvonalukon.

– Mit vársz akkor a lányaidtól pénteken?  

– Ahogy már említettem is, az előző találkozóhoz képest gyökeres javulást, játékban és mentalitásban egyaránt. Ez tipikusan olyan mérkőzés lesz, ahol mind a két fél meg akarja mutatni mit tud, sőt a hazaiak egyértelműen győzelmi elvárásokkal fognak pályára lépni. Ezért biztos vagyok benne, hogy egy elszánt Kisvárdával kell majd szembenéznünk, tehát nekünk is ilyen szellemben kell játszanunk az első perctől kezdve. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk most is döntő lesz, szeretném ha a kapuból is jönne olyan teljesítmény ami jó alapot teremt egy sikeres szereplésre. És persze a technikai hibák minimalizálása is lényegi eleme lesz a találkozónak, hiszen mivel zsinórban kapjuk emiatt a könnyű gólokat, így ezzel saját dolgunkat is rendre megnehezítjük.

– Említetted, hogy a héten már teljes kerettel dolgozhattál, ez azt jelenti, hogy a korábbi hiányzók kivételével mindenki bevethető lesz pénteken?

– Lényegében igen. Bár a vádlisérülése után visszatérő Andróczki Flóra és a megfázással küzdő Kukely Anna játéka még kérdéses, de ha most még nem is, reményeim szerint a Fehérvár elleni ütközetre már ők is maximálisan bevethetők lesznek.

Dömény Dezső

Címkék:  , ,