Online fogadás | TippmixPRO

A védelem új pillére

Interjú Jovana Dukiccsal

Több területen is arculatváltáson esett át a nyáron a Békéscsabai Előre NKSE csapata, ez igaz a játékosállomány tekintetében is. Négy új kézilabdázó érkezett a Viharsarokba és közülük három, idegenlégiósként erősíti ebben az idényben csapatunkat. Az egyik ilyen új játékosunk Jovana Dukic, aki szerb bajnokként tette át állomáshelyét a békési megyeszékhelyre. Jovana beálló pozícióban játszik együttesünkben és védekezésben is fontos láncszemként tekint rá a szakmai vezetés.  A fiatal játékos hamar beilleszkedett és szemmel láthatóan jól érzi magát új klubjában. Ezt ő maga is megerősítette, miközben eddigi tapasztalatairól és saját magáról is mesélt honlapunknak.

-    Mondj pár szót magadról, mely csapatokban játszottál eddigi pályafutásod során?
-    12 évesen kezdtem kézilabdázni a Szerb Zernum együttesében, és ott is sajátítottam el a sportág alapjait. Ezt követően 17 évesen kerültem a Hova Pazova–Max Sport gárdájához, ahol már a felnőtt csapat színeiben a szerb első ligában is bemutatkozhattam. Három esztendőt töltöttem ennél a klubnál, mellyel a Challenge kupában is megmérettük magunkat. Itt figyelt fel rám a Radnicki Kragujevac csapata, melyben 2014-töl pályafutásom legutóbbi két évét töltöttem. Szerencsére itt a sikerek sem kerültek el, hiszen bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepeltem ezen időszak alatt.

-    Tudom, hogy időd nagy részét a kézilabda köti le, de mégis mivel szeretsz foglalkozni az edzéseken és a mérkőzéseken kívül?
-    Szabadidőmben szívesen foglalkozom kézimunkákkal, dekorációk készítésével, de nagyon szeretek sütni is és új recepteket kipróbálni.

-    Mi vonzott leginkább a magyar bajnokságban?
-    Mindenképpen a tanulás és a továbbfejlődés lehetősége. Fontos, hogy egy erős bajnokságban próbálhatom ki magam és ez mindenképpen előrelépés számomra. Örülök annak, hogy itt lehetek és szeretném minél jobban megragadni ezt a lehetőséget. Az előttem álló időszakot arra is szeretném használni, hogy még komplexebb játékossá váljak.

-    Hogy tetszik a város, sikerült már megszoknod az új közeget?
-    Hangulatos, családias hely Békéscsaba és nagyon tetszik, hogy kerékpárral könnyen be lehet járni az egész várost. Kedvesek az emberek, ahogy a csapattársaim is. Már az első pillanatoktól kezdve segítettek, nem csak az edzéseken, de azon túl is mindenben, ami számomra nehézséget okozott. Természetesen nagy segítség az is, hogy nem én vagyok az egyetlen szerb játékos az együttesben és a velem együtt szintén újonnan érkezett Aleksandrával (Vukaljovic) kisegítjük egymást sok mindenben. Persze Lepa (Glusica) segít nekünk a legtöbbet, hiszen neki szinte már a második otthona Békéscsaba.

-    Nagyon közel van a szezonkezdet, van valami személyes célkitűzésed az előttünk álló idényre?
-    Ahogy már korábban is említettem, szeretnék tovább fejlődni szakmailag, de ami ennél is fontosabb számomra, hogy a tudásom legjavát nyújtva tudjam segíteni a klubot a minél jobb szereplésben. Nyilvánvaló, kemény munka áll még előttünk ahhoz, hogy mi új játékosok is tökéletesen összecsiszolódjunk a társakkal a pályán. Azt hiszem, jó úton járunk és én magam is mindent megteszek annak érdekében, hogy az együttesbe való beilleszkedésem minél tökéletesebben és gyorsabban megvalósuljon.