AEGON-kupa eredmények

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.


Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Békéscsabai ENKSE – SCM Râmnicu Vâlcea

27-27 (15-14)

Időpont: 2019. augusztus 17. (szombat) 11:00 óra


A román bajnok SCM Râmnicu Vâlcea, a szerb ZORK Jagodina és a házigazda EUbility Group-Békéscsabai ENKSE részvételével kétnapos AEGON nemzetközi felkészülési torna zajlik a békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Az első mérkőzésen a békéscsabaiak döntetlenre végeztek a Vâlceával.

20190817_elore_valcea

A szombat délelőtti mérkőzésen végig a Békéscsaba uralta a játékot, a 17 játékossal, három kapussal érkező román bajnok kétszer, az első félidő 20. percében (9–10) és az utolsó percben vezetett. Az egész mérkőzésen jól védekező, jó kapusteljesítményt bemutató lila-fehérek nem hagyták teljesen kicsúszni a mérkőzést a kezükből, a legvégén sikerült egalizálniuk.


Nemzetközi felkészülési mérkőzés

SCM Râmnicu Vâlcea – ZORK Jagodina

27-16 (15-7)

Időpont: 2019. augusztus 17. (szombat) 18:00 óra


Nemzetközi felkészülési mérkőzés

ZORK Jagodina – Békéscsabai ENKSE

25-29 (9-15)

Időpont: 2019. augusztus 18. (vasárnap) 11:00 óra

Békéscsaba: Balog – Kovács A. 9, Kopecz 6 (1), Marincsák 3 (2), J. Agbaba 2, Barján, Bottó 1. Csere: Horvát D. (kapus), Kukely A. 5, I. Dezic 1, Mézes 2, Dombi K.
Vezetőedző: Horváth Roland.

A Jagodina legjobb góldobója: Tatár 5.

Kiállítások: 10, ill. 4. perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.


Veretlenül zártak a lila-fehérek

20190818_elore_jagodina

A házigazda EUbility Group-Békéscsabai ENKSE női kézilabdacsapata második helyen végzett a saját rendezésű Aegon-kupa nemzetközi felkészülési tornán, melyen a román bajnok SCM Ramnicu Valcea és a szerb ZORK Jagodina szerepelt még. Horváth Roland együttese a nyitónapi döntetlent követően vasárnap délelőtt legyőzte a szerb ellenfelét, de mivel a Valcea előző délután nagyobb különbséggel múlta felül a délvidékieket, így a tornagyőzelmet is megszerezte.

Mindkét csapaton meglátszódott az előző napi mérkőzés okozta fáradtság. Ez a szokásosnál több technikai hiba és az olykor lassúbb tempójú játékban nyilvánult meg. A Békéscsaba mindenesetre végig kézben tartotta a mérkőzést, a szerb együttes egyszer sem vezetett. A lila-fehérek játékában a két nap során több pozitív elemet is láthattunk. Dicsérendő a lányok hozzáállása, főleg a román bajnok Valcea ellen, amelytől nem ijedtek meg.

A csabaiaknál mindkét meccsen lehetőséget kapott a próbajátékon lévő Ivana Dezic. A varasdi születésű horvát balátlövő korábban éveken át játszott a HC Podravka Vegeta csapatában, mellyel rendszeresen szerepelt az EHF-kupában. A tavalyi szezont a lengyel SPR Pogon Szczecin együttesénél töltötte.