Online fogadás | TippmixPRO

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

alba_fehervar_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 13. forduló

Alba Fehérvár KC – Békéscsabai ENKSE

34-26 (18-11)

Időpont: 2019. január 26. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Csőregi László, Németh Miklós

Székesfehérvár: Májer Krisztina (0), Zhilinskaite Yana (0), Mendy Claudine (6), Gorshenina Olga (5), Pelczéder Orsolya (0), Utasi Linda (1), Tornóczky Sára (0), Mistina Kitty (0), Boldizsár Bianka (3), Nascimento Martinez Alexandra (12), Sztankovics Réka (1), Temes Bernadett (0), Györkös Rebeka (0), Szarka Adrienn (3), Rózsás Josephine (0), Varga Emőke (3).
Vezetőedző: Deli Rita

Békéscsaba: Balog Judit (0), Hős Kata (0), Bottó Rózsa (1), Alexandra Vukajlovic (3), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Dombi Katalin (1), Walfisch Mercédesz (2), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (5), Marincsák Nikolett (10), Kukely Anna (2), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Zhilinskaite Yana (1), Boldizsár Bianka (1), Bottó Rózsa (1), Alexandra Vukajlovic (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Mendy Claudine (2. perc), Boldizsár Bianka (2. perc), Alexandra Vukajlovic (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Nascimento Martinez Alexandra (6/6), Sztankovics Réka (0/1), Marincsák Nikolett (5/5).

line

Székesfehérvárra utazott a szombati bajnoki találkozóra a békéscsabai női kézilabdacsapat. A lila-fehérek csupán negyed órán át voltak méltó ellenfelei a házigazdáknak, akkor még 8-8 volt az állás, ám a folytatásban alaposan elhúzott a fehérvári alakulat és végül a papírformának megfelelő magabiztos győzelmet aratott.

20190126_fkc_elore

Fotó: Antal János

A vendégeknél nem szerepelhetett a sérüléssel bajlódó, rutinos volt válogatott beállós Zöldi-Tóth Katalin.

A csabaiak kezdtek jobban a szombat esti találkozón, és a 3. percben 2-1-re vezettek. A házigazdák azonban a brazil világbajnok Nascimento góljaival 4-3-ra fordítottak. Gyors volt a játék, a védekezés egyik oldalon sem állt igazán össze. A folytatásban a fehérváriak rendre egy góllal vezettek, miközben két békéscsabai kiállítás is következett egymás után. A 15. percben Horváth Roland egygólos hátránynál időt kért, és Bottó Rózsa egyenlíteni tudott. A hazaiaknál továbbra is a 2012-ben a világ legjobb női játékosának megválasztott Nascimento vitte a prímet, a 19. percben már hatodik gólját lőtte. Időközben a tavaly még Békéscsabán játszó balszélső Szarka Adrienn is betalált, majd a 20. percben Sztankovics góljával már 12—8-ra vezetett a Fehérvár. A házigazdák diktálták a tempót, a lila-fehérek sokat hibáztak, így a 24. percben már hat gól volt a székesfehérváriak előnye. A haziaknál a tavaly még az Előre kapuját védő Györkös Rebeka többször is bravúrral hárított. A szünetre hét gólos Alba Fehérvár előnnyel vonulhattak a csapatok.

Fordulás után a lila-fehérek erősítettek, zsinórban öt gólt lőttek, és a 37. percben 19-16-ra felzárkóztak. Ekkor Deli Rita időt kért, próbálta rendezni a sorokat. Az időkérés felrázta a hazai együttest, Mendy és Nascimento góljaival ismét ötre nőtt a különbség a két csapat között (22-17). A 41. percben Horváth Roland is kikérte idejét, érezte, hogy most kell megállítani a hazaiakat, mert különben ismét jelentős hátrányba kerülhetnek a lilák. A folytatásban a hosszabb kispaddal rendelkező Fehérvár fokozatosan növelte előnyét. A vendégeknél Marincsák tartotta a lépést Nascimentoval, miközben a Győrből érkezett fiatal beállós, Varga Emőke zsinórban háromszor is betalált. A lila-fehéreknél a tizenhat éves Kukely Anna is pályára lépett, és rövid idő alatt két góllal hálálta meg edzője bizalmát. A hajrában hét gólos székesfehérvári előnynél Deli Rita időt kért. A végjátékban még egy góllal növelte előnyét a Fehérvár, amely megérdemelten nyerte a végig küzdelmes összecsapást. A csabai lányok, ha jobban koncentrálnak, akkor szorosabb eredményt érhettek volna el.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/albafehervarkc/videos/2243244069296424/' width='640']

line

Jegyzőkönyv

Tabella 

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix