Online fogadás | TippmixPRO

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Alba Fehérvár KCspacerEUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

NB I női felnőtt 2022/2023. 16. forduló

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

25-30 (13-14)

Időpont: 2023. február 25. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Dáné Rita, Marton Zsófia

Versenybírók: Kékes Pál, Kékes Csaba

Fehérvár: Afentaler Sára (0), Dubán Nikolett (0), Stosic Katarina (4), Zrnic Bruna (0), Bojtos Beáta Barbara (0), Utasi Linda (0), Tóth Nikolett (0), Takó Viktória (6), Smbatian Tamara (8), Boldizsár Bianka (3), Ohyama Mana (1), Kubina Molli (0), Pijevic Tea (0), Szemes Szonja (0), Varga Emőke (3).
Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (1), Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (1), Vámosi Panna (0), Kiss-Walfisch Mercédesz (0), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (4), Mayer Szabina (4), Termány Rita (4), Török Fanni (0), Gadányi Maja (0), Laninstanin Marija (9), Borbély Márta (6), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

sargalap Sárga lap: Giricz Laura Gerda (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Takó Viktória (2. perc), Smbatian Tamara (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Borbély Márta (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Stosic Katarina (0/1), Laninstanin Marija (2/2).

line

Bravúros  győzelem Székesfehérváron

A középmezőnyhöz tartozó Alba Fehérvár KC otthonában folytatta bajnoki szereplését a Békéscsabai Előre NKSE együttese. A csabaiak kilenc napon belül harmadik mérkőzésükön léptek pályára szombaton.

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 25-30 (13-14)

Fotó: Kricskovics Antal

A mérkőzés első góljára mindössze 27 másodpercig kellett várni, Varga Emőke talált a csabaiak kapujába. Marija Lanistanin nem hagyta szó nélkül a fehérvári gólt és hamar viszonozta azt egy találattal. Innentől kezdve a felek fej-fej mellett meneteltek. Bár a csabaiak nem hagyták meglógni ellenfelüket, a fehérváriak az első negyedórában szinte végig egy lépéssel a vendégek előtt jártak. Ohyama Mana, Boldizsár Bianka, Takó Viktória és Stosic Katarina egymás után bombázták Razum Marina hálóját, míg a lilák részéről Gyimesi Kitti és Marija Lanistanin, Hajtai Vanessza, Borbély Márta és Mayer Szabina igyekezett hozzátenni a maga részét a mérkőzéshez. Először úgy tűnt, hogy a csabaiak mestere, Papp Bálint hiába kért időt 10:8-as állásnál, a viharsarkiaknak nem sikerül az egyenlítés, sőt, a házigazdák fokozatosan növelni tudják előnyüket ellenfelükkel szemben, ám a 24. percben megtört a jég és Marija Lanistanin találatával a vendégek egalizáltak, sőt, a 28. percben Giricz Laura góljával átvették a vezetést. A felek 13:14-es állás mellett mentek pihenőre.

A második etapban a lilák igyekeztek megtartani előnyüket, Mayer Szabina, Gyimesi Kitti és Marija Lanistanin tovább ostromolta a fehérvári kaput. Hosszú perceken át úgy tűnt, hogy a házigazda mintha elvesztette volna a fonalat, de a 37. percben 16:19-nél fokozatot váltott és zárkózni kezdett a csabaiakhoz. Stosic Katrina a 42. percben egyre zárkóztatta csapatát, ám a csabaiak sem maradtak tétlenek, erre válaszul rögtön kétszer találtak a fehérvári kapuba. Ezúttal Józsa Krisztián kért időt, hogy felrázza lányait, ám ez szemmel láthatóan nem sikerült, hiszen a következő percekben volt, hogy a Békéscsaba ötre is növelni tudta fórját. A lilák magabiztossága továbbra is kitartott, Mayer Szabina piros lapja ellenére is. A vendégek végül 30:25-ös végeredménnyel zárták a mérkőzést.

Józsa Krisztián: – Megérdemelten nyert a Békéscsaba, ma jobb volt. Nem tudtuk hozni az utóbbi mérkőzések teljesítményét, különösen támadójátékban maradtunk el önmagunktól. Nagyon csalódottak vagyunk.

Papp Bálint: – Az első félidő közepétől összeállt a védekezésünk, onnan nyugodtan tudtunk kézilabdázni és elöl is eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben a csapatot elkísérő békéscsabai szurkolók hazai pályát varázsoltak nekünk, nagy segítségünkre voltak, amikor holtpontra jutottunk. Túlnyomórészt ebben az időszakban is kontrolláltuk a játékot, és magabiztos győzelmet arattunk. Ma még örülünk a sikernek, de holnaptól készülünk tovább, mert hosszú még a bajnokság és tovább kell haladunk a céljaink felé.

Az ENKSE legközelebb két hét múlva, március 11-én lép pályára, amikor a balatonboglári NEKA fiataljait fogadja alsóházi kulcsmérkőzésen.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix