Online fogadás | TippmixPRO

Alba Fehérvár KC - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

alba_fehervar_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2016/2017. 9. forduló

Alba Fehérvár KC – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

32-27 (15-11)

Időpont: 2016. december 30. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Köfém Sportcsarnok

Cím: 8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Rózsa László, Báder Róbert

Fehérvár: Májer Krisztina (5), Piedade de Oliveira Daniela (3), Rideg Renáta (0), Mendy Claudine (3), Herr Orsolya (1), Pelczéder Orsolya (0), Sipeki Flóra (0), Gjorgjijevska Elena (9), Hajduch Csenge (0), Ishitate Mayuko (3), Bandelier Biljana (5), Boldizsár Bianka (0), Kazai Anita (2), Klikovac Bobana (1), Rózsás Josephine (0).
Vezetőedző: Deli Rita

Békéscsaba: Triffa Ágnes (0), Gávai Szonja (0), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (7), Dukic Jovana (2), Diószegi Nikolett (0), Vasileuskaya Natallia (7), Kölcze Gabriella (0), Zöldi-Tóth Katalin (0), Mihálffy Adrienn (1), Glusica Leposava (6), Terenyi Bianka (0), Balogh Száva (0), Kovacevic Jovana (2), Gidai Eszter (1).
Vezetőedző: Skaliczki László

sargalap Sárgalapok: Piedade de Oliveira Daniela (1), Mendy Claudine (1), Hajduch Csenge (1), Bandelier Biljana (1), Vasileuskaya Natallia (1), Glusica Leposava (1).

ora Kiállítások: Piedade de Oliveira Daniela (2 perc), Mendy Claudine (2 perc), Hajduch Csenge (2 perc), Boldizsár Bianka (4 perc), Kazai Anita (2 perc), Gávai Szonja (2 perc), Vasileuskaya Natallia (2 perc), Mihálffy Adrienn (2 perc), Gidai Eszter (2 perc).

piroslap Kizárva: Gidai Eszter.

gol Hétméteresek: Gjorgjijevska Elena (3/4), Vukajlovic Aleksandra (0/1), Vasileuskaya Natallia (2/2).

line

Hathetes szünet után vívott újra bajnoki mérkőzést pénteken a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata, amely a Fehérvár KC otthonában szenvedett ötgólos vereséget. A lilák soraiban elsősorban a légiósok jeleskedtek ezen a napon, a magyar játékosok ezúttal mérsékeltebben teljesítettek.

Az Európa-bajnokság utáni első bajnoki mérkőzésen a hazaiaknál a keret tagja volt a hét közben Debrecenből igazolt montenegrói válogatott beállós, Bobana Klikovac. A lila-fehéreknél Skaliczki László nem számíthatott a műtét után lábadozó Dajka Bettinára és Kovács Anettre valamint a sérüléssel bajlódó Walfisch Mercédeszre. Ott volt viszont a Kisvárdáról kölcsönből visszatért fiatal irányító, Gidai Eszter, aki mindjárt a kezdőcsapatban lépett pályára.

Jól kezdett a hazai csapat és a 4. percben már 3-0-ra vezetett. Ezt követően Kovacevic szépített, majd Vukajlovic hétméterest hibázott. A hazaiaknál a jobbszélső Májer Krisztina volt elemében, aki a 7. percben már harmadik gólját szerezte. A lila-fehérek erősítettek és a 10. percben két gólra feljöttek. A folytatásban Glusica két góljával 7-6-ra zárkózott fel az Előre NKSE, a 16. percben 8-8-nál utól is érte a házigazdákat. Felváltva estek a gólok, majd a hazaiak háromgólos előnyt szereztek a 21. percben. Ebben az időszakban a fehérváriak irányítója, Ishitate remekelt – aki zsinórban három találatot jegyzett.

Fordulás után erősített az Alba-Fehérvár és a 33. percben a kapus Herr Orsolya góljával, már öt góllal járt előrébb. A lila-fehéreknél a szerb légiós, Vukajlovic jeleskedett, aki a 35. percben már ötödik találatát szerezte. A folytatásban a több külföldi válogatottat szerepeltető, az EHF Kupában a csoportkörbe jutott házigazdák tartották jelentős előnyüket. A 43. percben Gidai Esztert piros lappal kizárták a játékvezetők. A lila-fehérek nem adták fel, és a fehérorosz válogatott átlövő, Vasileuskaya két góljával 26-21-re felzárkóztak. A hajrában a csabaiak mindent megpróbáltak, három gólra feljöttek, a vége azonban a fehérváriaknak sikerült újfent.

A látottak alapján a vendégek végig jól küzdöttek, és olyan teljesítményt nyújtottak, amelyre lehet építeni a jövőben.

Deli Rita: – Nagyon hullámzó volt a mérkőzés. Jól kezdtünk, több lerohanás gólt is szereztünk, az első tíz percben agresszíven védekeztünk, labdákat szereztünk, mélységben jól tagozódtak a lányok. Utána érthetetlen módon visszaszorultunk hat méterre, amiből átlövés és betörés gólokat kaptunk, valamint a támadó játékunk is lelassult. A második félidőben tudtunk újítani, hatos falat és 5-1-et is védekeztünk. Nagyobb előnyre tettünk szert, így lehetőségem nyílt arra, hogy a három napja a csapathoz érkezett Bobana Klikovacnak is játékidőt adjak, hogy minél hamarabb beépülhessen a csapatba. Voltak kiemelkedő teljesítmények, a jobbszárnyunk nagyon magabiztos volt Májer Krisztinával és Elena Gjorgjijevskával. Ez a meccs kicsit a szezon eleji első meccsekre hasonlított, sok hibával játszottak a csapatok, illetve hiába készültünk a Békéscsaba jó átlövőinek a távoli lövéseire, ebből sok gólt kaptunk – úgyhogy lesz még min javítanunk.

Skaliczki László: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk megvalósítani azokat a dolgokat, amiket elterveztünk. Ezt követően nagy erőfeszítéseket tettünk a felzárkózásra, ami 9-9-ig sikerült is, de újra előjöttek azok a hibáink, rossz döntéseink, aminek köszönhetően a Fehérvár jelentős előnyt szerzett a szünetig. A második félidőbeli teljesítményünket meghatározta Jovana Kovacevic kiválása. A mérkőzésnek ebben a felében is megvoltak azok a kritikus pontok, amikor kicsit közelebb kerülhettünk volna az ellenfelünkhöz, de összességében teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat. A Fehérvárnak gratulálok a gyözelmükhöz.

Triffa Ágnes: – Egyetértek a két vezetőedzővel, én is hektikusnak éreztem a mérkőzés menetét, de ezzel együtt a Fehérvár végig kézben tartotta a meccset. Hol elhúzott az ellenfelünk, hol felzárkóztunk két-három gólra, de ma nem volt meg bennünk az a plusz, amivel megfordíthattuk volna a mérkőzést. Ezzel szemben a Fehérvárnál mindig volt valaki, aki a fontos pillanatokban jól szállt be a játékba – akár egy lövéssel, akár egy védéssel. Összességében jobban játszottak nálunk, gratulálok a győzelmükhöz.

Elena Gjorgjijevska: – Kicsit tartottam a meccstől, mert hosszú ideje nem játszottunk tétmérkőzést, de a kezdősípszót követően egyre jobban éreztem magam a pályán. A védekezésünkben maradt hiányérzetem, de tudom, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. A saját játékommal kapcsolatban annak örülök, hogy jó irányban haladok. A Békéscsabának sok sikert kívánok az új évben. Fontos volt ez a győzelem, jó érzés így zárni az esztendőt.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/1172351229484708/