Online fogadás | TippmixPRO

Az Előre számára is elkezdődnek a kupaküzdelmek

A héten a Magyar Kupa csatározásainak második fordulója kezdődik meg, ráadásul a kiírás ezen szakaszában már lila-fehér együttesünk is bekapcsolódik.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Csepel DSE

Az ellenfél egy csapatunkkal azonos bajoki osztályban vitézkedő gárda a Csepel DSE lesz. Fortuna azonban annyiban mindenképpen kegyes volt klubunkhoz, hogy az egymérkőzéses párharcban, hazai pályán szerepelhetnek lányaink. Akik veretlenül vezetik az NB1/B küzdelmeit, többek között a legutóbbi Orosháza elleni hazai sikernek is köszönhetően, melyet 29-23 arányban nyertek Papp Bálint tanítványai. A listavezető tehát szerdán a sereghajtót fogadja, hiszen ellenfelünk pont nélkül az utolsó helyen szerénykedik a tabellán. Igaz, nem is azonosak a két klub célkitűzései, mert ugyan két másodosztályú újoncról beszélünk, de amíg csapatunk csak átutazóban akar szerepelni az NB1/B-ben, és célja a feljutás, addig a csepeliek szeretnének tartósan megragadni ebben az osztályban. Ami nem is meglepő, lévén hatalmas meglepetésre sikerült kiharcolniuk a feljutást, először azzal, hogy megnyerték az NB2-es bajnokság Déli csoportját, majd az ezt követő osztályozó mérkőzést is 25-23-ra a Rinyamenti KC együttesével szemben, ráadásul semleges pályán. Így nem is csoda, hogy nyáron csak részben tudták megerősíteni a keretüket, ami négy új játékos érkezésében jelentkezett, név szerint Pervein Orsolya aki Gárdonyból, Kiss Gabriella a Tempo KSE-től, Biszák Aletta Gödről, és Kiss Virág aki az Alba Fehérvár U22-es csapatából érkezett frissítésként. A fővárosiak azonban már az első fordulóban hazai pályán egy nagy pofonba szaladtak bele, amit az Eger osztott ki számukra a 33-20-as végeredményű találkozón. Ezt követően Szegeden véreztek el 29-26-ra,  majd Csepelen 33-28-ra az FTC U19-es csapata ellen. Legutóbb pedig Kispesten kaptak ki 39-31 arányban. Legeredményesebb játékosuk jelenleg Kajdácsi Kinga, aki 4 mérkőzésen 19 alkalommal terhelte meg ellenfelei hálóját. A kupában ezzel szemben már van sikerélménye Varga Márta vezetőedző csapatának, hiszen az első fordulóban az NB2-es Mizse KC együttesét győzték le, méghozzá idegenben 31-17 arányban. Ezúttal tehát ismételten vendégként kell helytállniuk, ugyanis szerdán 17 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban fogják lila-fehér együttesünk vendégszeretetét élvezni.

Mivel pedig kupamérkőzésről beszélünk, sőt a továbbjutás is mindössze egy mérkőzésen dől el, így csapatunknak mindenképpen nyerni kell a találkozón, mert a döntetlen ez esetben a vendégek továbbjutását jelentené. A Gulybán Olivér, Juhász Dániel bírópáros dirigálta mérkőzésre, a 18 éven felüli szurkolóinkat ezúttal is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az azt helyettesítő EESZT applikációval áll módunkban beengedni.

Dömény Dezső