Online fogadás | TippmixPRO

Az elszántsággal nem lesz probléma

Interjú Szabó Pannával

Sorozatunk, melyben bemutatjuk a 2020/21-es bajnoki idényben szereplő keretünket, tovább folytatódik. Mai írásunkban ismét egy fiatal tehetséggel ismerkedhetünk meg, aki negyedmagával együtt kölcsönbe érkezik a szomszédvárból és egy idényen keresztül egészen biztosan lila-fehérben láthatjuk. Ő nem más, mint Szabó Panna, aki 22 éves kora ellenére is már több mint tíz éve koptatja a kézilabda-parkettet. A fiatal balszélső mesélt egy kicsit a múltjáról, céljairól és persze arról is milyen szezont álmodott meg az előttünk álló idényre.

– Hol ismerkedtél meg szeretett sportágaddal? 

– A kézilabda alapjait még Balmazújvárosban sajátítottam el. Oda jártam általános iskolába és a suliban ismerkedtem meg a sportággal, ami az első pillanatoktól kezdve megfogott. Az első edzőm, akitől a kézlabda legfontosabb alapjait megtanultam Melkó Karcsi bácsi volt, akinek a mai napig nagyon sokat köszönhetek. Ezt követően 2012-ben költöztem a cívisvárosba, ahol első évemet még a DSC-SI csapatában töltöttem, de 2013 nyarán lehetőségem nyílt átigazolni a volt klubomhoz, így a legutóbbi hét szezonomat ott töltöttem. Természetesen végigjártam a korosztályos ranglétrát, míg a 2016-17-es szezonban már a felnőtt első osztályban is bemutatkozhattam.

– Finoman fogalmazva sem szokványos módon zárult az előző idény, ettől függetlenül milyen szájízzel gondolsz vissza erre a szezonra? 

– Valóban nem így terveztem én sem az elmúlt időszakot és jócskán van bennem azért hiányérzet, mert úgy érzem nagyon sok pozitívumot tartogatott volna számunkra még az idény, ha végigmegy. De abba bele kellett törődni, hogy március közepétől egy mindenki számára idegen helyzet következett, és nem volt mese alkalmazkodni kellett hozzá. Noha nekem is rendesen felborította az addigi ritmusomat és a közös edzések, valamint a meccsek is nagyon hiányoztak, azért volt jó oldala is ennek az időszaknak. Az mindenképpen pozitívum volt számomra, hogy sokkal több időt tölthettem a családommal és a barátaimmal és talán a korábbinál jobban meg is becsültem ezeket a pillanatokat. Ráadásul azért is volt különösen fontos ez most nekem, mert tudtam, hogy nyártól már Békéscsabára költöznöm és így jóval kevesebb időt tölthetek majd a szeretteimmel.

– Miként tekintesz az elkövetkező békéscsabai évedre?

– Mindenképpen egy kiváló lehetőségként tekintek rá, hiszen tisztában vagyok vele, hogy ez egy hatalmas esély számomra, hiszen még ilyen fiatal korban sok munkára, fejlődésre és nem utolsósorban megfelelő mennyiségű játékpercre van szükségem. Ezért is örültem nagyon a lila-fehér klub megkeresésének, mert úgy gondolom itt minden körülmény és háttér adott, hogy én és a hozzám hasonló többi fiatal kézilabdázó fejlődni tudjunk és bizonyítsuk, hogy lehet ránk számítani. Engem maximálisan motivál ez az új feladat és nagyon szeretném a lehető legjobb teljesítményemet nyújtani csabai színekben.

–Volt játékostársaid kivételével mennyire ismered leendő csapattársaidat?

–A meccsekről nagyjából ismerek mindenkit, pláne hogy fiatal csapat révén hasonló korosztályba tartozunk, így ellenfélként is rendre találkoztunk az elmúlt években. Úgyhogy egyáltalán nem félek a beilleszkedéstől, nem hiszem, hogy bármi probléma lesz ezzel. Nyilván egy plusz segítség Vida Gergő személye, akit szintén nagyon régóta ismerek, hiszen több éves munkakapcsolat van köztünk.

–Milyen célokkal vágsz neki a nyári alapozásnak?

– Mindenképpen a csapat segítségére szeretnék lenni, számomra ez a legfontosabb, így ennek érdekében mindent meg fogok tenni. A másik nagyon fontos dolog, hogy a kitűzött célokat el tudjuk érni, ami nem lesz sétagalopp, de hogy minden edzésen és meccsen keményen fogunk dolgozni a siker érdekében, ezt már így előre bátran ki merem jelenteni a többiek nevében is.

Dömény Dezső