Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Boglári Akadémia-SZISE

Felkészülési mérkőzés

Békéscsabai ENKSE – Boglári Akadémia-SZISE

29-23 (14-10)

Időpont: 2020. augusztus 13. (csütörtök) 16:00 óra

Helyszín: Békéscsaba

Békéscsaba: Mistina – Andróczki 1, Kukely A. 3, Borgyos 3, J. Agbaba 3, Petika 2, Szabó P. 2. Csere: Szabó D., Csizmadia (kapusok), Vámosi 7 (3), Iván 6, Kukely K. 1, Giricz, Bucsi 1 (1), Török F.
Vezetőedző: Vida Gergő.

A Boglári Akadémia legjobb góldobói: Takó 5, Koroknai 4 (2).

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3.

line

Békéscsabai sikerrel kezdődött csütörtökön a Bia-Sport felkészülési női kézilabdatorna, melynek keretében három együttes vetélkedik a megyeszékhelyen . Az Evangélikus Sportcsarnokban a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett, kétszázan tekinthették meg a két élvonalbeli együttes találkozóját.

A csabaiak kezdtek jobban, 3–1-re vezettek, majd 4–4-re egyenlítettek a vendégek. A folytatásban Mistina hetest védett, és több bravúrt is bemutatott, így fokozatosan húztak el a lila-fehérek, és a szünetben már négy góllal vezettek. A második félidő első gólját az akadémisták orosházi szélsője, Vajer Blanka lőtte, majd felváltva estek a gólok. A 41. percben 18–15-re feljöttek a vendégek, de ezt követően ismét Mistina bravúrjait láttuk, aki megbabonázta a boglári fiatalokat. A hajrában a csabaiak elsősorban, a balkezes Iván Emese, és Vámosi Panna találataival végül hatgólos megérdemelt győzelmet arattak a lelkes vendégek ellen.
A torna pénteken 15 órakor a Boglári Akadémia-SZISE–Eszterházy SC Eger találkozóval folytatódik az Evangélikus sportcsarnokban.

Vida Gergő: – A védekezés, és a kapusteljesítmény rendben volt. A lányok egy kicsit lámpalázasan kezdtek az első hazai mérkőzésükön, de azután egyre inkább belejöttek, végig nagy elszántsággal küzdöttek, és megérdemelten nyertek.

line

line