Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – DKKA

benkse_150spacerdkka_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 1. forduló

Békéscsabai ENKSE – DKKA

27-29 (14-15)

Időpont: 2019. augusztus 31. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (0), Bottó Rózsa (0), Barján Bianka (4), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (1), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (6), Kukely Anna (1), Agbaba Jelena (3), Kopecz Barbara (12), Vukajlovic Aleksandra (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Dunaújváros: Stojak Zeljana (0), Jovovity Jovana (0), Triscsuk Krisztina (1), Mihály Petra (1), Cavlovic Itana (1), Ferenczy Fruzsina (1), Szalai Babett (6), Csapó Kyra Vivien (0), Grosch Vivien (0), Szekercés Luca (5), Sirián Alexa Szederke (6), Bouti Fruzsina (3), Kazai Anita (5), Molnár Beatrix (0), Braun Laura Csenge (0), Nick Viktória (0).
Vezetőedző: György László

sargalap Sárga lapok: Agbaba Jelena (1), Horváth Roland (1), Triscsuk Krisztina (1), Cavlovic Itana (1), Ferenczy Fruzsina (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Agbaba Jelena (2. perc), Cavlovic Itana (2. perc), Szekercés Luca (2. perc), Sirián Alexa Szederke (2. perc), Nick Viktória (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (1/2), Kopecz Barbara (5/5), Szekercés Luca (4/4).

line

A végjátékban jobb volt a Dunaújváros

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság idénynyitó mérkőzésén hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a békéscsabai csapat. A kevés cserével rendelkező lila-fehér gárda kezdettől kiválóan küzdött, de ez túl sokat kivett belőle, így a végjátékra nem maradt annyi ereje, hogy ledolgozza az újvárosiak egy-két gólos vezetését.

20190831_elore_dkka

Villámrajtot vett a lényegesen rövidebb kispaddal rendelkező Békéscsaba, amely Marincsák góljaival öt perc elteltével már 3–0-ra vezetett. Az újvárosiak sokat kapkodtak támadásban, amin azonban pontosítottak és a védekezést pedig szintén komolyabban vették. Nem egészen 10 perc elteltével el is koptatták a csabai előnyt. A vezetést viszont még nem tudták átvenni, a bátran lövő, nagyon harcosan játszó csabaiak ugyanis meg-megtréfálták az újvárosiak kapuvédőjét. A 13. percben időt kért a vendégek edzője, ám Kopecz és Marincsák továbbra is elemében volt (a kapuban Balog is bemutatott néhány bravúrt) és negyedóra elteltével négyre nőtt a különbség a csapatok között. György László, a vendégek trénere négy poszton is változtatott, sikerült is felzárkóznia együttesének. 10–8-nál időt kért Horváth Roland is, miközben a nagyot rohanó tanítványai is szusszanhattak egy kicsit. A korábbi ritmust már nem tudta felvenni az Előre, az Újváros előbb a 27. percben Szekerczés harmadik hetesével egyenlített, majd Kazai góljával átvette a vezetést, így a szünetig nem is változott a különbség.

A második félidőben két szívósan küzdő együttest láttunk, bár a csabaiak továbbra is óriási akarattal küzdöttek, az újvárosiak apránként két-három gólos előnyt hoztak össze. A hangulat egyre forrósodott, a játékvezetők pedig mintha megzavarodtak volna, fordított ítéleteikkel többször is a hazaiakat sújtották. Az 52. percben sikerült egy gólra visszazárkóznia a csabai együttesnek, de az újvárosiaknál hol Sirián, hol a fiatal irányító Bouti talált be. Hol kettővel, hol eggyel vezetett a Dunaújváros, fél perccel a dudaszó előtt időt kértek a vendégek és Kazai pontot is tett a mérkőzés végére.

Horváth Roland: – Nagyon jól küzdött a csapat, talán pontot érdemeltünk volna egy nagyon jó mérkőzésen. Sajnálom, hogy nem volt nagyobb rotációs lehetőségem.

György László: – Örülünk a két pontnak, ami óriási siker. Rosszul kezdtük a mérkőzést, de az első félidő végére sikerült rendet tenni a fejekben. A második félidő teljesen kiegyenlített csatát hozott, nekünk kicsit pontosabb volt a helyzetkihasználásunk.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/540002383204718' width='680']

line

YouTube

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix