Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – DVSC Schaeffler

benkse_150spacerdvsc_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 15. forduló

Békéscsabai ENKSE – DVSC Schaeffler

31-28 (19-15)

Időpont: 2019. február 16. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária

Versenybírók: Szabó Imre, Szegedi Zsolt

Békéscsaba: Balog Judit (0), Bottó Rózsa (3), Alexandra Vukajlovic (8), Giricz Laura Gerda (3), Szögi Tímea (0), Dombi Katalin (0), Walfisch Mercédesz (4), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (6), Marincsák Nikolett (6), Kukely Anna (0), Marija Agbaba (1).
Vezetőedző: Horváth Roland

Debrecen: Varsányi Nóra (2), Punko Anna (1), Tóvizi Petra (1), Triffa Ágnes (0), Vantara-Kelemen Éva (9), Bordás Réka (0), Bulath Anita (6), Zamfirescu Maria-Madalina (1), Kovács Anna (1), Grigel Lotte (7), Szabó Panna (0), Borgyos Panna (0), Arany Rebeka Melinda (0), Despotovic Jelena (0), Oguntoye Viktória (0).
Vezetőedző: Köstner Vilmos

sargalap Sárgalapok: Alexandra Vukajlovic (1), Walfisch Mercédesz (1), Tóvizi Petra (1), Bordás Réka (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Dombi Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Varsányi Nóra (2. perc), Tóvizi Petra (4. perc), Vantara-Kelemen Éva (2. perc), Kovács Anna (2. perc), Grigel Lotte  (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (4/5), Bulath Anita  (1/2), Grigel Lotte (4/5).

line

Bravúros lila-fehér győzelem a Kelet-magyarországi kézilabda rangadón

20190216_elore_dvsc

„Előmérkőzésként” a két város utánpótláscsapatai mérték össze tudásukat, az eredmény 26-26 lett. A felnőttek derbije előtt alighanem a házigazdák kiegyeztek volna hasonló eredménnyel. Sérülések, betegségek miatt meglehetősen rövid volt a házigazdák kispadja, a lehetséges 16 helyett mindössze 12 játékost neveztek az eseményre, szemben a hajdúságiakkal, akik 15 épkézláb kézilabdázót állítottak ki.

Villámrajtot vett a pályaválasztó, a nagy rohanásban pontosabbnak bizonyultak ellenfelüknél, Köstner Vilmos 7-3-nál, a hetedik percben kénytelen volt kikérni első idejét – mi több, kapust is cserélt. A vendégek meglehetősen kapkodóan, pontatlanul és indiszponáltan játszottak, számtalan labdát eladtak. A folytatásban is az igazán tűzbe jött csabaiak uralták a játékot, jelentős előnyre tettek szert. A vendégek gyors egymás után négy büntetőhöz jutottak, amit kíméletlenül értékesítettek, ám ez sem segített rajtuk. Köstner mester újabb időkérése viszont valamelyest hatott a debreceniekre, megkezdték a felzárkózást és hétről kettőre csökkentették a hátrányukat. Most Horváth Roland kért időt, neki is sikerült rendezni a sorokat, így aztán négy gólos lila-fehér előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

A szünet után is ideges maradt a hangulat, mindkét csapat sok hibával nyitotta a játékrészt, már nem potyogtak olyan sűrűn a gólok. Az első hat percben mindössze három esett. Ám a vendégek voltak ekkor aktívabbak és egy gólra csökkent a csabaiak előnye, ezért Horváth Roland rögtön időt is kért. Ami gyakorlatilag hatástalannak bizonyult, hiszen tovább darált a DVSC és a 42. percben Tóvizi Petra révén ki is egyenlített. Majd Vantara-Kelemen Éva megdobta a tizedik gólját, amivel a találkozón első ízben átvette a vezetést a hajdúsági alakulat. A csabaiakon egyre inkább kiütközött a fáradtság, egyre inkább meglátszott, hogy rövid a kispadjuk. Ám sikerült megrázniuk magukat és kezdtek kikecmeregni a gödörből. Hárommal vittek a hazaiak, amikor Lotte Grige büntetőt hibázott. Megtörni látszott a Debrecen, ami tovább éltette az Előre reményeit. A finishez érve négygólos előnyre tettek szert a házigazdák, akik minden maradék erejüket összeszedve, óriási tűzzel harcolva végül legyőzték ellenfelüket. Hozzá kell tenni, teljesen megérdemelten.

Horváth Roland: – Kezdünk beállni arra a szintre, amire képesek vagyunk. Ennek egyik jellemzője az óriási küzdeni tudás.

Köstner Vilmos: – A Békéscsaba jobban akarta a győzelmet, többet is tettek érte. Ezt mutatta a kipattanó labdák megszerzéséből elért gólok. Nagyon fontos pillanatokban hibáztunk ziccereket. Védekezésünk és kapusteljesítményünk nem működött megfelelően a mérkőzésen.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/392071088259383/' width='640']

line

YouTube 

Jegyzőkönyv

Tabella 

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix