Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Eszterházy SC

benkse_150spacereger_sc_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 10. forduló

Békéscsabai ENKSE – Eszterházy SC

28-29 (15-18)

Időpont: 2018. november 17. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter

Versenybírók: Fekete József István, Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Balog Judit (0), Hős Kata (0), Anastazija Djokovic (1), Bottó Rózsa (2), Alexandra Vukajlovic (8), Giricz Laura Gerda (0), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (5), Walfisch Mercédesz (6), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (4), Török Csenge (0), Kukely Anna (0), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

Eger: Leiner Bernadett (0), Bíró Eszter (0), Juhász Renáta (0), Petrovics Gerda (3), Sallai Nikolett (0), Bocsi Szonja (1), Tóth Alexandra (0), Kobela Tamara (0), Sári Barbara (13), Győrffy Alexandra (0), Brettner Zsófia Dorina (0), Sepsi Réka (0), Hanczvikkel Zsanett (2), Buzsáki Nikolett (5), Borbély Márta (5).
Vezetőedző: Debre Viktor

sargalap Sárgalapok: Walfisch Mercédesz (1), Marija Agbaba (1), Horváth Roland (1), Hanczvikkel Zsanett (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Anastazija Djokovic (2. perc), Alexandra Vukajlovic (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Kovács Anett (2. perc), Petrovics Gerda (2. perc), Bocsi Szonja (4. perc), Kobela Tamara (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vukajlovic Aleksandra (1/1), Walfisch Mercédesz (0/2), Sári Barbara (6/6).

line

Ma nem sikerült itthon tartanunk a két pontot

A nullapontos, vagyis eddig nyeretlen, a tabellán az utolsó helyen álló Eger női kézilabdacsapata érkezett ma a Viharsarokba, ahol az éppen előtte tanyázó, hárompontos vendéglátókkal mérkőzött meg az idei NB I-es női kézilabda-bajnokság tizedik fordulójában. Bár még messze van a pontvadászat vége, mégis igazi ki-ki mérkőzésre volt kilátás, hiszen mindkét gárda szeretné elkerülni a kiesést.

20181117_elore_eger

A házigazdáknál Szögi Tímea nemrégiben porcműtéten esett át, nem számolhatott vele Horváth Roland edző, aki azt viszont elmondta, bízik abban, hogy a másfél hónapos szünet alatt teljesen rendbe jön a lila-fehérek irányítója, és a január eleji folytatáskor már pályára léphet.

„Futóversennyel” nyitott a két csapat, hamar kipirultak a lányok, talán ennek is betudható, hogy egyik gárda sem a védekezéséről híresült el, sokkal inkább a lerohanásokból igyekezett előnyt kicsikarni valamelyik fél. Sűrűn potyogtak a gólok, kétszer is meglépett az Előre, de mindkétszer egalizált az egri alakulat. Nem véletlen, hogy 7—7-nél kikérte első idejét a hazaiak mestere. Még negyed óra sem telt el, és már 18 gólt jegyezhettünk (ekkor még egyenlő arányban), miközben a kényszerből irányítót játszó Walfisch Mercédesz két büntetőt is elhibázott, mi több, a második után a kipattanót is a kapusba lőtte. Nem úgy a túloldalon az egykor Békéscsabán is megfordult Sári Barbara, aki bevarrta a hetest, és ezzel első ízben a vezetést is megszerezték a Heves megyeiek, amit a félidő végéig még növeltek is. Érdekes módon, mintha csak bizonyítani akartak volna volt csapatuk ellen az egykori viharsarkiak, Sári Barbara, Hanczvikkel Zsanett és Borbély Márta, ugyanis ők vitte prímet és szórták a gólokat a vendégcsapatból.

A szünet után a vendégek ott folytatták, ahol az első harminc perc végén abbahagyták: egyre jobban védekeztek és látszott játékukon, hogy alaposan felkészültek a Békéscsabából. Rövid idő után már ötre nőtt az előnyük, amit a félidőben megérkező vendégdrukkerek nagy ovációval fogadtak. Tíz perc után a pályaválasztó védekezése is feljavult, megkezdték a felzárkózást. Átmenetileg. Ugyanis a hatékonyabb védekezés miatt ritkultak a gólok, de a kevésből a többet mégis az egriek lőtték. A finisben azonban első alkalommal támadt föl igazán a lila-fehér egylet, olyannyira, hogy utol is érte ellenfelét, ám az utolsó két percben újabb két orbitális hiba miatt nem tudták átvenni a vezetést. Három másodperccel a vége előtt egy nem éppen érhető büntetőt kaptak a vendégek, amit az addig sem hibázó Sári Barbara kíméletlenül bevert, amivel - nem is érdemtelenül - megszerezték a győzelmet a Heves megyeiek. Ezzel megszerezték első két pontjukat a tíz forduló után, ám minden maradt a régiben a tabellán: utolsó az Eger 2 ponttal, utolsó előtti a Békéscsaba hárommal.

Horváth Roland: – Ma bárkitől kikaptunk volna. Amiket hozni kellene egy ilyen nagyon fontos mérkőzésen, most képtelen volt a csapat.

Debre Viktor: – Az első pontjainkat szereztük meg, érhetően nagyon boldogok vagyunk. Maximálisan kihasználtuk a lehetőségeinket, megérdemelten győztünk.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra, Jávor Péter

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line

line

YouTube

Fotók 

Jegyzőkönyv

Tabella 

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix