Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Eszterházy SC

Felkészülési mérkőzés

Békéscsabai ENKSE – Eszterházy SC

38-28 (15-13)

Időpont: 2020. augusztus 15. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Békéscsaba

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 6, Kukely A. 5 (1), Borgyos 5, J. Agbaba 5, Petika 2, Szabó P. 2. Cs.: Mistina (kapus), Vámosi 8 (4), Giricz 2, Kukely K. 2, Iván 1.
Vezetőedző: Vida Gergő.

Az Eger legjobb dobói: Bató 8 (4), Buzsáki 5.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6-5, ill. 4/4.

line

A szombat délelőtti találkozón az NB I B-s Eger ellen felváltva estek a gólok, a 9. percben 5–4 volt az állás. A folytatásban fokozatosan növelte előnyét a Kukely Anna által irányított Békéscsaba, a másik oldalon Bató Lili vitte a prímet, és lőtte a gólokat. A hazaiak kapujában Szabó Dóra többször is jól avatkozott közbe, így a 27. percben már négy góllal vezetett az Előre NKSE (14–10), ám elég volt néhány apró figyelmetlenség, és a szünetre az egriek két gólra felzárkóztak.

Fordulás után Bató hétméteres góljával 15–14-re jöttek fel az egri egyetemisták. Erősített a Békéscsaba, és gyors három góllal, a 33. percben már ismét négy gólra nőtt a két csapat közötti különbség. A hosszabb cseresorral rendelkező vendégek szeghalmi származású edzője, Zsadányi Sándor sokat forgatta csapatát, így került a pályára a tavasszal még az Orosházi NKC-ben játszó beállós, Gindeli Panna is. A lila-fehérek fokozatosan elhúztak, a 47. percben már 25–18-ra vezettek. A mérkőzés hajrájában tovább nőtt a két csapat közötti különbség, végül tíz góllal győzött a jól küzdő Előre NKSE, és ezzel megnyerte a Bia-Sport felkészülési tornát, amelyet a lelkes szurkolók tapssal jutalmaztak.

Vida Gergő: – Jó mérkőzést játszottunk, egy jól felkészített vendégcsapat ellen. Az első félidőben nem voltam elégedett a csapat védekezésével. Szünet után feljavult a védekezésünk, könnyű gólokat lőttünk, és biztosan nyertünk. A lányok küzdeni akarása végig megfelelő volt, folytatjuk tovább a megkezdett munkát.

A torna végeredménye: 1. EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 4 pont, 2. Boglári Akadémia SZISE 2, 3. Eszterházy SC Eger 0.

line

line