Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – EU-Fire Mosonmagyaróvár

benkse_150spacermosonmagyarovar_kc_se_15

NB I női felnőtt 2018/2019. 12. forduló

Békéscsabai ENKSE – EU-Fire Mosonmagyaróvár

30-29 (15-19)

Időpont: 2019. január 13. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

Versenybírók: Nádasdi Tamás, Csorba László

Békéscsaba: Balog Judit (0), Hős Kata (0), Bottó Rózsa (4), Alexandra Vukajlovic (8), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (4), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (7), Marincsák Nikolett (6), Kukely Anna (0), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Mosonmagyaróvár: Vukcevic Sara (0), Hajtai Vanessza (0), Farkas Veronika (1), Kopecz Barbara (2), Tilinger Tamara (8), Horváth Bernadett (2), Gubikova Lucia (0), Scholtz Andrea (0), Kobacsicz Mónika (5), Gyimesi Kitti (1), Szarková Simona (5), Bízik Boglárka (0), Bardi Fruzsina (0), Hudák Anette Emma (0), Bízik Réka (5), Katona Flóra (0).
Vezetőedző: Bognár Róbert

sargalap Sárgalapok: Giricz Laura Gerda (1), Walfisch Mercédesz (1), Horváth Bernadett (1), Szarková Simona (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (4. perc), Giricz Laura Gerda (4. perc), Dombi Katalin (2. perc), Vukcevic Sara  (2. perc), Tilinger Tamara (2. perc), Horváth Bernadett (2. perc), Gyimesi Kitti  (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (3/3), Farkas Veronika (1/2), Tilinger Tamara (2/3).

line

Négy nappal a győriektől elszenvedett nagy vereség után ismét hazai környezetben lépett pályára az NB I-es békéscsabai női kézilabdacsapat. Ezúttal viszont nem egy BL-győztes hazai listavezető, hanem az egyik legnagyobb ellenlábas, a Mosonmagyaróvár érkezett a Viharsarokba. Vagyis nem a bajnoki címért, hanem a kiesés elkerülése érdekében folyt ádáz csata a parketten.

20190113_elore_mosonmagyarovar

Már az első percekben észrevehető volt, hogy nagy a tét, a kérdés csak az volt, melyik csapatot nyomja jobban. Hamar kiderült, hogy mindkét félnek nehézséget okoz ez a hatvan perc, de az is tény, hogy mindkét együttes nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Érezhető volt a feszültség, nagy a rohanás, a két gárda játékosai minden idegszálukkal a győzelemre törekedtek. A keménységtől sem riadtak vissza, de azért sportszerű mederben zajlott a találkozó. Apró előnyre tett szert a vendégcsapat, amit őrzött is, hol egy, hol két gól volt az előnyük. Negyed óra után azonban egyre több hiba csúszott a lila-fehérek játékába, amit ki is használt a kisalföldi alakulat és első ízben háromgólos előnyre tett szert. Egyszer ugyan felzárkóztak a viharsarkiak, de a dinamikusabban játszó mosonmagyaróváriak újra jelentős előnyre tettek szert, amit a félidő végéig meg is őriztek. Tehették mindezt, mert a csabaiak szélsőjátékán kívül semmilyen momentum, így az átlövők teljesítménye és a védekezés sem dicsérhető, magyarán egyáltalán nem alkottak e téren maradandót az első harminc percben.

A szünet után semmi sem változott sokáig: a csabaiak rengeteg hibával játszottak, és egyáltalán nem ízlett nekik a vendégek határozott és agresszív védekezése. El is húzott hattal a Mosonmagyaróvár, és sokáig tartotta ezt a tekintélyes fórt. Aztán az utolsó negyed órában varázsütésre megváltozott a hazaiak játéka: átvették a vendégek agresszív védekezését, felgyorsult a játékuk, bátrabbak és pontosabbak lettek a lövők, és megkezdték a felzárkózást egy ötgólos szériával. Átmenetileg visszafogottabb lett a kisalföldiek játéka, de mégsem tudta átvenni a vezetést a Békéscsaba. Igaz, az 58. percben egálra hozták a találkozót, de ismét a vendégek jutottak egygólos előnyhöz. Hatalmas másfél percet produkáltak a lila-fehérek, újra egyenlítettek, majd kettő(!) másodperccel a lefújás előtt szabaddobáshoz jutottak. A feladott labdát Walfisch Mercédesz védhetetlenül vágta a hálóba, ezzel a mérkőzés folyamán először jutott előnyhöz a lila-fehér alakulat, egyben óriási bravúrt végrehajtva megnyerték a találkozót. Nem kevesebb, mint hatgólos hátrányból.

Horváth Roland: — Örülök, hogy a második félidőben a védekezés és a kapusteljesítményünk feljavult. Ezáltal sikerült fordítanunk és begyűjteni a két pontot. Le a kalappal a lányok előtt, csak gratulálni tudok nekik.

Bognár Róbert: — Nehéz ilyenkor mit mondani. Nem érdemeltünk vereséget. Nagyon készültünk erre a találkozóra és 55 percig, szinte végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést.

line

Készítette: Békéscsabai Médiacentrum Kft.

line

Az NB I-es női bajnokságban vasárnap 18:00 órakor az eddig négy pontot gyűjtő EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese alsóházi rangadón fogadja a városi sportcsarnokban a szintén négypontos Mosonmagyaróvári KC csapatát.

A találkozó esélyeiről Horváth Roland, a lila-fehérek fiatal vezetőedzője a következőket mondta:

– Úgy gondolom, hogy a csapat tagjai átérzik a mérkőzés fontosságát és mindent megtesznek majd a győzelem érdekében. Apróságok dönthetnek a találkozón, ezért számunkra fontos, hogy a szurkolóink minél nagyobb számban biztassák a lányokat, hiszen a kritikus pillanatokban ez átsegítheti a holtponton a kézilabdásokat. Marincsák Nikolett egyre inkább beépül a csapatba és a korábbi sérültjeink közül is ketten, Szögi Tímea és a fiatal Kukely Anna egyre inkább utolérik magukat, hét közben a sokszoros bajnok Győr ellen már kaptak bizonyítási lehetőséget.

A Mosonmagyaróvár két mérkőzést játszott a közelmúltban, december 29-én 28–17-re kapott ki a Vác otthonában, majd négy nappal később, január 2-án 32–16-os vereséget szenvedett Siófokon úgy, hogy az első félidő után csak 12–11-re vezetett a külföldi válogatottak egész sorát felvonultató Balaton-parti alakulat.

A vendégek télen Kisvárdáról igazolt balkezes szélsője, Katona Flóra a következőket mondta klubja honlapjának a békéscsabai találkozóról:

– A bajnokság tizenkettedik fordulójának egy mérkőzése még nem igazán dönt el semmit, de az is vitathatatlan, hogy fontos pontokért játszunk. Döntő lehet tehát az, hogy ennek a feszültségét miként tudja majd kezelni a két csapat. Többen azt mondták, hogy a Békéscsaba egy kicsit lebecsülte hazai találkozóján a sereghajtó Eger csapatát és ezért veszített. Mi azonban ezt nem gondoljuk és ezért nagyon alaposan fel is készülünk erre a bajnoki találkozóra. Sikeresek pedig akkor lehetünk, amennyiben csapatként tudunk majd jobban teljesíteni a hazaiaknál.

line

YouTube 

Fotók 

Jegyzőkönyv

Tabella 

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix