Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Ferencvárosi TC

benkse_150spacerftc_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 12. forduló

Békéscsabai ENKSE – Ferencvárosi TC

24-39 (11-18)

Időpont: 2020. január 11. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Versenybírók: Szabó Imre, Szegedi Zsolt

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (2), Bottó Rózsa (2), Vukajlovic Aleksandra (2), Barján Bianka (3), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (1), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (5), Mitrovic Ivana (2), Kukely Anna (0), Kukely Klára (1), Agbaba Jelena (1), Kopecz Barbara (5).
Vezetőedző: Horváth Roland

FTC: Pásztor Noémi (5), Schatzl Nadine (0), Szucsánszki Zita (3), Csiszár-Szekeres Klára (0), Klivinyi Kinga (2), Bíró Blanka (0), Christensen Emilie (1), Márton Gréta (6), Lukács Viktória (5), Snelder Danick Albertine (2), Bánfai Kíra (1), Szemerey Zsófi (0), Klujber Katrin (4), Háfra Noémi (6), Kovacsics Anikó (4), Hornyák Dóra (0).
Vezetőedző: Elek Gábor

sargalap Sárga lapok: Agbaba Jelena (1), Horváth Roland (1), Snelder Danick Albertine (1), Háfra Noémi (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (4. perc), Dombi Katalin (4. perc), Marincsák Nikolett (2. perc),  Agbaba Jelena (2. perc), Pásztor Noémi (2. perc), Csiszár-Szekeres Klára (2. perc), Bánfai Kíra (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (0/1), Klujber Katrin (3/3), Háfra Noémi (1/1).

line

Érvényesült a papírforma

Gyors, kétszeri gólváltás után a csabaiak vették a vezetést. A lila-fehérek felszabadultan játszottak és kifejezetten jól tartották magukat a hétközi MTK elleni pontvesztés után nagyon harapós Fradi ellen. Hibázni persze nem nagyon lehetett, mert a zöld-fehérek indulásból a gyors Márton Gréta révén azonnal büntettek.

20200111_elore_ftc_kezi

Negyedóra játék után először Horváth Roland kért időt. A Ferencváros óriási iramot diktált, a Csaba igyekezett felvenni a versenyt, de szép lassan kezdett kidomborodni a két gárda közötti különbség. A kis előnyből hamar nagy hátrány lett, az FTC 4–0-s rohamát Marincsák pazar góllal törte meg.

Biztos előnye tudatában nyugodtan kézilabdázhatott a vendégegyüttes, amely a szigorú védekezésre alapozva gyakran késztette hibára a hazai játékosokat. A zöldek emberhátrányban is szórták a gólokat, Elek Gábor elkezdhetett cserélni, tehermentesítve alapembereit. A 26. percben ő is kikérte az idejét. A félidő végére nagyon ellépett ellenfelétől a Ferencváros, fellazult a csabaiak védekezése, hiszen ami Fradi-lövés kapura ment abból gól született.

A 2. félidő Fradi-gólokkal kezdődött, a Fradi-tábor már készülhetett, hogy tizet számoljon, a csabaiak mintha már ekkor kezdték volna elengedni a mérkőzést. Nem is tetszett a játék a lilák trénerének, aki a 35. percben kikérve idejét, s keményen leteremtette elbizonytalanodó tanítványait. A zöld-fehérek egy 4–0-s, majd egy 3–0-s sorozattal vette el a hazaiak maradék lelkesedését.

Teljesen egysíkúvá vált a mérkőzés, a fővárosiak szakmányban lőtték a gólokat, hazai oldalon egy-egy szép megmozdulást, váratlan Marincsák, vagy Kopecz-húzást jegyezhettünk csak fel. Most már nem az volt a kérdés, hogy az Előre 10 gól alatt tudja tartani vendégét, hanem hogy megússza-e húsz alatt.

A hajrához közeledve aztán már az állományában szinte teljesen kicserélt Ferencváros is visszafogta magát, már mindkét csapat játékosainak inkább a következő összecsapáson jártak a gondolatai.

Azzal minden békéscsabai érzelmű ember tisztában volt, hogy a mai Ferencvárost a mai Békéscsaba nem verheti meg, ám titokban azért nagyobb ellenállásban, szorosabb eredményben bízott.

Horváth Roland: – Erre számítottunk, hogy az MTK-meccs után így fog játszani a Ferencváros. Jól kezdtük a mérkőzést, hatékonyan védekeztünk, gyors gólokat lőttünk. Azután persze jöttek a hibák, de ne felejtsük el, hogy egy BL-ben játszó csapattal álltunk szemben. Láttam jó dolgokat is és csak ismételni tudom magamat, dolgozunk tovább, hogy életben maradjunk.

Elek Gábor: – Védekezésben agresszívabbak voltunk és a kapusteljesítményünk is megfelelő volt, viszont sokat hibáztunk a csabaiak átlövéseinél. A mentalitás rendben volt, de ez volt a minimális elvárás.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/1108155396182622/' width='680']

line

YouTube 

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix