Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

benkse_150spacerftc_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 22. forduló

Békéscsabai ENKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

21-41 (10-19)

Időpont: 2019. április 19. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: Kabók József, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (2), Gidai Eszter (2), Giricz Laura Gerda (0), Dombi Katalin (0), Walfisch Mercédesz (5), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (2), Kovács Anett (3), Török Csenge (0), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (6), Agbaba Marija (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

FTC: Pásztor Noémi (5), Schatzl Nadine (4), Szikora Melinda (0), Mészáros Rea Réka (0), Klivinyi Kinga (5), Bíró Blanka (0), Horváth Dóra (0), Márton Gréta (3), Lukács Viktória (1), Pena Nerea (3), Szemerey Zsófi (0), Tóth Nikolett (7), Háfra Noémi (6), Faluvégi Dorottya (2), Klikovac Bobana (2), Kovacsics Anikó (3).
Vezetőedző: Elek Gábor

sargalap Sárgalapok: Vukajlovic Aleksandra (1), Giricz Laura Gerda (1), Pásztor Noémi (1), Mészáros Rea Réka (1), Kovacsics Anikó (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (6. perc – kizárva), Dombi Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (2. perc), Klivinyi Kinga (2. perc), Tóth Nikolett (4. perc), Faluvégi Dorottya (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Gidai Eszter (1/1), Walfisch Mercédesz (1/1), Ekker Gitta (1/1), Marincsák Nikolett (6/8), Pena Nerea (0/1), Tóth Nikolett (4/4), Kovacsics Anikó (0/1).

line

Dugig megtelt a békéscsabai városi sportcsarnok, mintegy 2000 néző szorongott a lelátón a Nagypénteki mérkőzésen. Legutóbb a Győr vendégjátéka alkalmával volt ekkora érdeklődés csabai kézilabdamérkőzés iránt.

20190419_elore_ftc

Fotó: Antal János

Két és fél perc alatt három gólt lőtt a Fradi a Csabának, míg hazai oldalon Marincsák Nikolett hetesből volt eredményes. A zöld-fehérek nem tudtak ellépni, a csabaiak tapadtak rangos vendégeikre. A 14. percben 6-7-nél Horváth Roland kért először időt, ami jótékony hatással volt a csapatra, hiszen a 20. percig tartotta a lépést ellenfelével csapata. Ekkor megtorpantak a hazaiak, a Fradi alig több mint hat perc alatt nyolc gólt szerzett úgy, hogy Bíró hálója nem rezdült meg. Teljesen megállt a csabai támadójáték, minden támadás elhalt a védőkben vagy a remekül védő Bíró Blankában, míg a szünetig szinte a teljes cseresorát harcba küldő Elek Gábor irányította Ferencváros könnyedén szórta a gólokat. A 28. percben a vendégek edzője kért időt, igaz neki más gondjai voltak, mindössze apró pontosításokat kért fiatal együttesétől. Pontosan tíz perc elteltével Bottó Rózsa törte meg a hosszú csabai gólcsendet, igaz hamar jött a válasz, a Fradi már nagyon közel járt, hogy a kétbusznyi hangos, de sportszerű Fradi-tábor tízet számoljon. Ez az idő lejártával a második félidőre maradt. 

Kovács Anett kísérlete kimaradt rögtön a 2. félidő elején, a túloldalon Schatzl Nadiné nem, így már valóban tíz volt közte, de természetesen a Fradi itt nem állt meg, mivel a csabai próbálkozások rendre kimaradtak, a különbség pedig csak nőtt és nőtt. Ráadásul Elek Gábor ismét az alapcsapatát szerepeltette, Háfráék pedig igazán elemükben voltak. Marincsák a 2. félidő elején ötvenszázalékosan dobálta a heteseket, az egyiket belőtte, a másikat kihagyta. A Fradi 40 perc elteltével már ostromolta a harmincas határt, míg a csabaiaknak még a tizenöt gól is álomnak tűnt. Nehezítette a helyzetüket, hogy a 41. percben Giricz Laura a harmadik kétpercesét is megkapta, ami kizárást hozott magával. Tovább szűkültek ezzel Horváth Roland variációs lehetőségei. A lényegesen hosszabb kispaddal rendelkező ferencvárosiak kényelmes tempóban, kulcsjátékosaikat pihentetve is növelték az előnyüket. Nem változott a játék a folytatásban sem, a fehér mezes látogatók gyakorolták a gyors kézilabdát, ízelítőt adva csabai lányoknak egy más minőségből. Azért ők is tudtak hibázni, egy-két könnyelmű megoldás fel is bosszantotta a maximalista ferencvárosi trénert. A közel egytucatnyi hetest kapó liláknál lehetőséget kaptak a fiatalok is, hogy így szerezzenek gólt. A végén a Fradi a negyvengólos határt is átlépte, éppen húszat közé téve.

A mérkőzést a hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkező Ferencváros a papírformának megfelelően nagy különbséggel nyerte. A sérülésektől megtizedelt békéscsabaiaknak persze nem a Bajnokok Ligájából nemrég kiesett Fradit kell megvernie, hanem mondjuk az Egert.

Horváth Roland: – Nekünk ez a tempó nagyon gyors. Csak egy sorunk van, ami kevés. Ráadásul alaposan elfáradt a csapat húsz perc után. Csak akkor van keresnivalónk, ha eksztázisban játszunk.

Elek Gábor: – Nem a legjobb szájízzel készültünk erre a mérkőzésre, hiszen a nemzetközi kupában gyengén játszottunk. Kicsit fáradtan érkeztünk, amit az első húsz perc is igazolt. Az volt a taktikánk, hogy fussunk. Húsz perc után viszont a remek kapusteljesítményünk mellett a csapat megcsinálta, amit kellett.

Forrás: Békéscsabai Sport Extra

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/650762245693561/' width='680']

line

YouTube 

Fotók

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix