Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Győri Audi ETO KC

benkse_150spacergyori_audi_eto_kc_150

NB I női felnőtt 2019/2020. 5. forduló

Békéscsabai ENKSE – Győri Audi ETO KC

19-30 (10-13)

Időpont: 2019. október 9. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Versenybírók: Fekete József István, dr. Nádasdi Tamás

Békéscsaba: Balog Judit (0), Mézes Laura (2), Bottó Rózsa (1), Barján Bianka (1), Dombi Katalin (0), Horvát Dorina Szilvia (0), Kovács Anett (2), Csizmadia Fanni Klára (0), Marincsák Nikolett (4), Kukely Anna (1), Agbaba Jelena (0), Kopecz Barbara (6), Vukajlovic Aleksandra (2).
Vezetőedző: Horváth Roland

Győr: Németh Zsuzsanna (0), Edwige Beatrice (2), Knedlikova Jana (0), Kürthi Laura Klaudia (0), Brattset Kari (0), Hansen Anne Mette (5), Leynaud Amandine (0), Oftedal Stine Bredal (7), Amorim Eduarda (3), Fodor Csenge Réka (3), Nze-Minko Estelle (2), Bulatovic Katarina (3), Bódi Bernadett (2), Faluvégi Dorottya (1), Puhalák Szidónia (2), Kiss Éva (0).
Vezetőedző: Danyi Gábor

sargalap Sárga lapok: Bottó Rózsa (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Mézes Laura (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Barján Bianka (2. perc), Agbaba Jelena (2. perc), Amorim Eduarda (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Marincsák Nikolett (0/1), Kopecz Barbara (2/3), Vukajlovic Aleksandra (0/1), Hansen Anne Mette (1/2), Oftedal Stine Bredal (2/2).

line

Egy félidőn keresztül derekasan harcolt a hazai alakulat

20191009_gyor_elore_kezi

Fotó: Antal János

A lila-fehérek 13 játékost neveztek a mérkőzésre, míg a vendég győriek szinte teljesen kihasználták a lehetőséget, igaz a legnagyobb ászuk, Görbicz Anita nevét nem találtuk a jegyzőkönyvben.

A csabaiak melegedtek be könnyebben a játékba, a mérkőzés elején 3–1-re is vezettek. Ám elég volt pár apró hiba és két és fél perc múlva már a Bajnokok Ligája-győztes Győrnél volt az előny. Marincsák Nikolett kihagyta csapata első büntetőjét, rögtön ezután a 10. percben Horváth Roland edző időt is kért. Eleinte sűrűn estek a gólok még úgy is, hogy mindkét oldalon be-becsúszták hibák. Egy pazar csabai akció végén Kovács Anett egalizált, majd Vukajlovics sunyin meglőtt labdájával ismét hazai oldalon volt az előny. A 14. percben Danyi Gábor, a győriek edzője fejezte ki elégedetlenségét azzal, hogy magához hívatta játékosait. Változtatott is: csatába küldte a világ- és Európa-bajnok francia Nze Minkót, illetve a dán Anne Mette Hansent. A Csaba bő negyedóra elteltével is derekasan állta a sarat, Marincsákék sokat köszönhetnek kiválóan védő kapusuknak, a 16. percben már az ötödik ziccert hárító Balog Juditnak. Ötperces gólszünetet tartottak a csapatok, amit az egykori csabai kedvenc, Bódi Bernadett tört meg.

Ha nem ment középről, akkor próbálkoztak a szélről a győriek, és a 21. percben visszavették a vezetést. Ellépni azonban nem tudtak, mert Hansenék legalább olyan kemény védőfallal találták szembe magukat, mint a túloldalon a lilák. A nagy kérdés az volt, hogy az erősen létszámhiányos viharsarkiak meddig bírják azt a tempót, amit a kisalföldiek diktáltak?

Mindkét edző sokat cserélt, a csabai igyekezett kevés játékosának okosan beosztani a játékperceket, hogy a lehető legtovább bírják energiával. Semmit nem von le a csabaiak érdemeiből, de sokat kapkodtak a vendégek, és többször rontottak is támadásban. A legnagyobb különbség – három gól – a dudaszó előtt alakult ki, amikor Oftedal a második hetesét belőtte.

Sejthető volt, hogy a győriek nem elégednek meg a félidei eredménnyel, úgy is kezdték a második felvonást. Négy perc alatt négy gól, igaz kétszer érkezett rá válasz. A 35. percben Horváth Roland a lyukassá váló védelem miatt kisebb fejmosásban részesítette a csapatát. A játékrész első harmada után kezdett fáradni – elsősorban mentálisan – a Békéscsaba, amit a győriek igyekeztek is kihasználni. Egy hetes szériával, indításokból immáron tekintélyes előnyre tettek szert (16–26), a maroknyi, ám annál lelkesebb győri szurkolótábor számolhatta a tízet, énekelhette kedvenc dalát. A 44. percben Horváth Roland időt kért, próbált lelket önteni a nagy szívvel küzdő, de erejével elkészülni látszó csapatának. Kukely Anna végre megszakította a hosszú negatív szériát. A győriek nem nagyon akartak visszavenni a tempóból, bár azt az 55. perc táján már sejthettük, hogy ezúttal nem ismétlik meg a januári teljesítményüket, amikor 47–22-re győztek Békéscsabán.
Ehhez képest a szerdai eredmény miatt nem érheti szemrehányás a lila-fehéreket. A Győr pedig két BL-mérkőzés közben teljesítette a békéscsabai küldetést.

Horváth Roland: – Voltak szép periódusaink, helyenként jó volt a védekezésünk és a támadásra sem lehetett panasz. Negyven percig jól álltuk a sarat.

Danyi Gábor: – A békéscsabai csapat hozzáállása ma kiváló volt. Az első félidőben nem nagyon találtuk a ritmust és a másodikban is csak tíz perc játék után. Amikor a hazaiak elfáradtak, végleg felülkerekedtünk. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget adni.

Forrás: beol.hu

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/1044898459178970/' width='680']

line

YouTube 

Fotók 

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix