Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Kecskeméti NKSE

Felkészülési mérkőzés

Békéscsabai ENKSE – Kecskeméti NKSE

36-24 (15-10)

Időpont: 2019. július 26.(péntek) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Békéscsaba: Balog – Kovács A. 10, Barján 4, Marincsák 5, J. Agbaba 5, Vukajlovics 8, Bottó 3. Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Dombi K. 1, Mézes. Vezetőedző: Horváth Roland.

A Kecskemét legjobb góldobói: Pénzes 8, Gulyás 5, Orell 5.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 5/2.

line

Magabiztos hazai sikerrel indította az új szezon felkészülési mérkőzéseit a Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata, amely a második vonal Keleti csoportjának legutóbbi bronzérmesét győzte le éppen egy tucatra való gólkülönbséggel.

A mérkőzésen a csabaiaknál nem szerepelhetett a sérüléssel bajlódó Szögi Tímea, és Giricz Laura, valamint a felnőtt válogatott törökországi edzőtáborában készülő Kopecz Barbara, és a bakui EYOF-en a leány ifjúsági válogatottban szereplő, Kukely Anna.
Az NB I B Keleti csoportjának tavalyi bronzérmese kezdett jobban, és a 6. percben már 3–0-ra vezetett, miközben a hazaiak ziccereket rontottak. Nem volt véletlen, hogy Horváth Roland gyorsan időt kért, és próbálta rendezni a sorokat. A lila-fehérek első gólját a 8. percben a nyáron igazolt szerb válogatott beállós, Jelena Agbaba szerezte. A folytatásban jobban koncentráltak a békéscsabai lányok, és a 12. percben egyenlíteni tudtak (4–4). Három perccel később már a hazaiaknál volt az előny, a kecskeméti edző, Varga József 7–5-nél időt is kért. A lila-fehéreknél Vukajlovics és Kovács Anett járt élen a gólszerzésben, de a csabaiak másik újonca, a sérülése után visszatért, Barján Bianka is ügyes dolgokat produkált. Az első félidő végén a házigazdák ötgólos előnyét mutatta az eredményjelző.

Fordulás után Vukajlovics és Kovács Anett rendre betalált, így a 38. percben már kilencgólos volt a lila-fehérek előnye. A vendégeknél a korábban Békéscsabán is megfordult Pénzes Laura lőtte a gólokat, miközben Horvát Dorina két hétméterest is védett. A hazaiak tartották a nyolc-tíz gólos vezetést, több ügyes akciót is vezettek, miközben bosszantó hibákat is vétettek. A hajrában gyors indítások után a B-válogatott csabai jobbszélső, Kovács Anett volt elemében, aki a mezőny legeredményesebb játékosa lett, tíz góljával. A lila-fehérek végül tizenkét góllal nyerték az új szezon első teszt-mérkőzését.

Horváth Roland: – Jól szolgálta a csapat felkészülését a mai találkozó. Láttuk a hibákat, és azok kijavításán kell dolgoznunk a jövőben.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/337228053897644/' width='680']