Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Kisvárda Master Good SE

Felkészülési mérkőzés

BioTechUSA jótékonysági női kézilabdatorna​

Békéscsabai ENKSE – Kisvárda Master Good SE

22-35 (10-14)

Időpont: 2020. augusztus 22. (szombat)

Helyszín: Rácalmás

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 2, Kukely A. 2, Borgyos 6, J. Agbaba 1, Petika 2, Szabó P. Cs.: Mistina (kapus), Vámosi 2 (1), Török F. 1, Iván 3, Giricz 1, Kukely K. 2, Bucsi, Szabó K.
Vezetőedző: Vida Gergő.

A Kisvárda legjobb dobói: Szabó N. 7 (3), Siska 6 (2), Dombi L. 5, Udvardi 5.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 7/5.

line

A BioTechUSA jótékonysági női kézilabda torna bronzmérkőzésén szombaton a volt csabai Dombi Luca két góljával a 4. percben 2–1-re vezetett a Kisvárda, majd az 5. percben Vida Gergő időt kért, miután 3–1-es előnyt szerzett a szabolcsi csapat. Továbbra is sokat hibázott a Békéscsaba, és a 7. percben 5–1-es várdai vezetésnél ismét időt kért Vida Gergő. A felállt fallal nem boldogultak a lila-fehérek, a 12. percben csak két dobott gólnál jártak. Ezután a csabaiak két gyors góllal 5–4-re feljöttek. A fiatal Török Fanni lett az irányító, aki gólt lőtt, majd gólpasszt adott Agbabának. A 19. percben 9–6-ra vezetett a korábbi békéscsabai edző, Bakó Botond által dirigált szabolcsi alakulat. Szabó Dóra többször is jól védett. A félidő hajrájában két gólra felzárkóztak a lila-fehérek (28. p.: 10–12), ám a várdaiak újabb két góllal a szünetig négyre növelték az előnyt.

Fordulás után a csabaiak emberhátrányba kerültek, így növelte előnyét a Kisvárda (35. p.: 13–18). A 37. percben kettős emberelőnybe került a szabolcsi együttes, és hat gólos előnyt szerzett (14–20). A 42. percben 14–22-nél időt kért Vida Gergő, hogy felrázza sokat hibázó csapatát. A folytatásban a csabaiak öt gólra feljöttek (48. p.: 18–23), amikor Bakó Botond is kikérte az idejét. Az utolsó tíz percben gyengén játszott a Békéscsaba, a várdaiak sorra lőtték góljaikat, így az 54. percben már tíz góllal vezettek (19–29), s végül tizenhárom gólos győzelmet arattak.

Ezen a mérkőzésen sok hibával játszott az Előre NKSE, és súlyos vereséget szenvedett. A bajnoki rajtig rendezni kell a sorokat a csabaiaknál, és a Dunaújváros ellen látott elszántságra lesz szükség ahhoz, hogy helyt tudjanak állni az NB I-ben a lila-fehér lányok.

A mérkőzés után mindkét csapat tagjai ajándékcsomagot kaptak. A tornán nyújtott teljesítménye alapján különdíjat kapott a Békéscsabából Csizmadia Fanni kapus, a Kisvárdából Dombi Luca.

Vida Gergő: – Nagyon hasznos volt a kétnapos torna, sok tapasztalatot szereztünk. Az első nap egy erős csapat, a Dunaújváros ellen szoros mérkőzést játszottunk, elégedett voltam. A második napon a jó erőkből álló, rutinosabb Kisvárda ellen a mutatott teljesítményért nem tudom dicsérni a lányokat, itt már jelentkezett a fáradtság is, sok volt a technikai hiba, az eladott labda, amit jól használt ki az ellenfél.

line

line