Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Kozármisleny

Felkészülési mérkőzés

Békéscsabai ENKSE – Kozármisleny

31–25 (16–9)

Időpont: 2020. augusztus 7. (péntek)

Helyszín: Hódmezővásárhely

Békéscsaba: Mistina – Andróczki 1, Borgyos 6, Vámosi 4 (1), J. Agbaba 3, Petika 3, Fodor-Bottó. Cs.: Szabó D., Csizmadia (kapusok), Kukely K. 4, Iván 4, Kukely A. 3 (1), Giricz, Bucsi 3.
Vezetőedző: Vida Gergő.

A Kozármisleny legjobb dobói: Scheffer 4, Hornyák 4.

Kiállítások: 18, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

A pénteki találkozón a csabaiaknál nem szerepelhetett Ivana Mitrovics, aki az alapozás kezdete óta sérült. A lilák kezdtek jobban az NB I B Nyugati csoportjában szereplő, és Csongrád megyében edzőtáborozó Kozármisleny ellen. A 3. percben Fodor-Bottó Rózsa megsérült, és a bokasérülést szenvedett balszélső már nem is tudott visszatérni a pályára. A 10. percben 4–2-re vezettek a lila–fehérek. A folytatásban is a jól védekező csabai lányok diktálták a tempót, és a 20. percben mér négy góllal vezettek (11–7). A félidő hajrájában tovább növelte előnyét az Előre NKSE.

20200807_elore_kozarmisleny

Fotó: Antal János

Fordulás után erősített a kozármislenyi alakulat, és fokozatosan megkezdte a felzárkózást. A 40. percben egy gólra jött fel a lelkes Baranya megyei csapat, az ebben az időszakban sokat hibázó lila–fehérek ellen (19–18). A folytatásban rendezték a sorokat a csabai lányok, és az 50. percben 25–22-re vezettek. Az utolsó tíz percben Csizmadia kapus több bravúrt is bemutatott, a lefújás előtt hétméterest is hárított, támadásban pedig rendre gólt lőttek a lila-fehérek, így végül hat góllal győztek a küzdelmes mérkőzésen.

Vida Gergő: – Az első félidőben jól védekezett a csapat, amihez jó kapusteljesítmény is párosult. Szünet után visszaestünk védekezésben, amit az ellenfél kihasznált, és egy gólra feljött. Az utolsó negyedórában már jobban védekeztünk, a kapusteljesítmény is megfelelő volt, és támadásban gólokat lőttünk, így biztosan nyertünk.