Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Moyra-Budaörs Handball

benkse_150spacerbudaors_kezilabda_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 1. forduló

Békéscsabai ENKSE – Moyra-Budaörs Handball

31-29 (19-14)

Időpont: 2018. szeptember 1. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szabó Imre

Játékvezető ellenőr, szövetségi ellenőr: Farkas József

Békéscsaba: Balog Judit (0), Dokovic Anasztázia (0), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (8), Giricz Laura Gerda (1), Radovic Sandra (0), Szögi Tímea (4), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (1), Walfisch Mercédesz (9), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (7), Binó Boglárka (0), Agbaba Marija (0), Török Csenge (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Budaörs: Wéninger Alexa (0), Sipeki Flóra (0), Dávid-Azari Fruzsina (4), Szabadfi Ágnes (1), Zsigmond Vivien (6), Kiskartali Zsófia (0), Gerháth Fanni (7), Mézes Laura (1), Pálos-Bognár Barbara (1), Hornyák Ágnes (1), Pásztor Noémi (3), Horváth Laura (1), Hajduch Csenge (1), Ertl Rebeka (3), Rácz Réka (0), Kastl Anna (0).
Vezetőedző: Mihály Attila

sargalap Sárgalapok: Bottó Rózsa (1), Szögi Tímea (1), Szabadfi Ágnes (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Bottó Rózsa (4. perc), Vukajlovic Aleksandra (2. perc), Zsigmond Vivien (2. perc), Gerháth Fanni (2. perc), Pálos-Bognár Barbara (4. perc), Pásztor Noémi (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (4/4), Gerháth Fanni (1/1), Ertl Rebeka (1/1).

line

Nagyszerű győzelemmel kezdte az NB I-es bajnokságot a békéscsabai női kézilabdacsapat, amely szoros csatában múlta felül a Budaörsöt. Különösen az első félidőben remekeltek a lilák, és több kimagasló egyéni teljesítmény is akadt soraikban.

20180901_elore_budaors

A mérkőzés első perceit nagy rohanás jellemezte, a hazaiak szinte minden támadásból gól esett. Walfisch Mercédesz az 5. percben már a harmadik találatánál járt. Keményen, erőszakosan próbálta megakasztani a budaörsi támadásokat a csabai védősor. Nem volt egyszerű a dolguk, hiszen a Pálos-Bognár irányította vendégcsapat rendkívül gyors kézilabdát játszott. A lilák is nagy tempót diktáltak és bár egyszer bele-belehibáztak, 10 perc elteltével négy góllal elléptek vendégeiktől. A 12. percben 9–4-nél Mihály Attila időt kért. Kapust cserélt és harcba dobta az exgyőri Hornyák Ágnest is, aki rögtön egy bombagóllal köszönt be. Ettől függetlenül a debütáló Balog Judit nagyszerű védéseket mutatott be. Pontosan játszottak a csabaiak, Szögi remekül irányított, Vukajlovics és Walfisch nem tudott hibázni és a remek labdákat kapó Kovács Anett sem, csapata pedig bő negyedóra elteltével már hét góllal is vezetett. A 17. percben Horváth Roland is időt kért. Az első megtorpanás a játékrész utolsó harmadában következett be, ekkor több lehetőség is kimaradt, míg a budaörsiek elkezdtek zárkózni, a 23. percben már csak négy gólnyi volt a távolság. A szünetig újabb gólokkal visszaállt a régi rend.

A második félidő elején bő egy perc alatt zsinórban 3 gólt ért el a Budaörs, ám a hazaiaknak viszonylag gyorsan sikerült rendezni a sorokat. Hullámzóbbá vált a csabaiak teljesítménye, a látogatók minden hibát azonnal megbüntettek. A hajrához közeledve vészesen feljött a Budaörs, az 50. percben már csak két gólra voltak a Csabától. Időt is kért a lilák vezetőedzője. Izgalmasan alakult a vége, Gerháth gólja három perccel a vége előtt már az egyenlítést jelentette. 30–29-nél Walfisch kihagyta az első büntetőjét, esélyt teremtve a vendégeknek az egyenlítésre. A túloldalon ugyanakkor kimaradt a helyzet, 15 másodperccel a dudaszó előtt a Csaba támadhatott, Walfisch pedig befejezte, győztek a lilák!

Horváth Roland: – Elismerésem a lányoknak! Az elején nagy iramot diktáltunk, amivel megleptük az ellenfelünket. A végére sajnos elfáradtunk, sok hibát követtünk el, ezért lett szoros az eredmény, de a lényeg a két pont!

Mihály Attila: – Az elején húsz perc előnyt adtunk a nagyon ambiciózus csabaiaknak, akik éltek a lehetőséggel.

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/2092691737725840/' width='640']

line

line

YouTube Jegyzőkönyv Tabella 

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/1944566212231767/