Online fogadás | TippmixPRO

Békéscsabai ENKSE – Siófok KTC

benkse_150spacerskc_logo_uj_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 5. forduló

Békéscsabai ENKSE – Siófok KTC

25-30 (15-13)

Időpont: 2018. október 7. (vasárnap) 19:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Szegedi Zsolt

Ellenőr: Fekete József István

Békéscsaba: Balog Judit (0), Dokovic Anasztázia (2), Vukajlovic Aleksandra (6), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (5), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (4), Walfisch Mercédesz (7), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (1), Török Csenge (0), Kukely Anna (0), Binó Boglárka (0), Agbaba Marija (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

Siófok: Geiger Melinda (0), Elghaoui Asma (0), Böhme Simone (5), Solberg Silje (0), Aoustin Camille (2), Dedu Denisa-Stefania (0), Jezic Katarina (3), Drabik Joanna (5), Perianu Gabriela (1), Nze-Minko Estelle (7), Kobetic Andrea (2), Barkóczi Dorina (0), Sárosi Nanetta (0), Khmyrova Tatiana (0), Janjusevic Andela (0), Gonzalez Alvarez Mireya (5).
Vezetőedző: Moen Tor Odvar

sargalap Sárgalapok: Szögi Tímea (1), Kovács Anett (1), Drabik Joanna (1), Kobetic Andrea (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Dokovic Anasztázia (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Walfisch Mercédesz (6. perc – kizárva), Böhme Simone (2. perc), Solberg Silje (2. perc), Jezic Katarina (2. perc), Drabik Joanna (2. perc), Kobetic Andrea (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (2/2), Nze-Minko Estelle (3/4).

line

Nagyot küzdöttek a csabai lányok!

A nyár folyamán az átigazolásoknak köszönhetően egy igazán acélossá vált Balaton-parti egylet érkezett ma Békéscsabára, hogy az NB I-es női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában megvívjon az ENKSE csapatával.

20181007_elore_siofok

Nem véletlenül nevezik világválogatottnak a siófokit, amelyben olyan klasszisok szerepelnek, mint a korábbi BL-gólkirály Andrea (Penezics) Kobetics, vagy a korábbi párizsi norvég hálóőr, Silje Solberg, avagy a rendszeres Final Four résztvevő, korábbi szkopjei Tatjana Hmirova. Ami viszont érdekes: a benevezett 16 kézilabdázó közül mindössze ketten magyarok, összeségében tíz nemzetet képvisel csapatuk. A siófokival ellentétben, a csabai Bottó Rózsa ujjsérülése után játékosszűkében van, a 15 éves Kukely Annát is benevezték.

Sok technikai hiba csúszott be hazai oldalon az első percekben, az egy-két húzásból a kapu előtt termő Balaton-partiak már négy perc elteltével három góllal megléptek. A lilák azonban gyorsan visszazárkóztak és próbálták tartani a lépést vendégeikkel, sőt a 10. percben Djokovics ki is egyenlített. A lila-fehérek egyáltalán nem voltak megijedve, sőt, Balog-védések után a 13. percben egy remek bejátszás után Zöldi-Tóth még a vezetést is megszerezte. Bele-belehibáztak a narancsmezesek is, Walfischék pedig jó százalékkal értékesítették a lehetőségeiket. A 18. percben időt kért a siófokiak norvég edzője, nyilvánvaló, hogy nem volt elégedett a látottakkal. Röviddel ezután Horváth Roland is hasonlóképpen tett, de ő másfajta instrukciókkal szolgálhatott derekasan küzdő tanítványai felé. A problémát az jelentette, hogy 20 perc játék után Walfisch Mercédesz már a második kétpercesénél járt, akinek ezután nagyon vigyázni kellett, hogy ki ne pontozódjon. Ennek ellenére remekül küzdött tovább a lila-fehér alakulat és nem érdemtelenül térhettek kétgólos előnnyel pihenőre.

A szünet után is a hazaiak kaptak hamarabb lábra, újra háromgólosra nőtt előnyük. Szögi Tímea váratlan húzásai tartották a lendületet a csabai lányokban. Ám a Balaton-partiak nem hagyták annyiban, elkezdtek darálni, gyorsították a játékot, amit a nagyon rövid kispaddal rendelkező, és egyre jobban fáradó békéscsabaiak nehezen követtek. Ráadásul az 52. percben Walfisch Mercédesz megkapta harmadik kétpercesét, ami egyben azt jelentette, hogy kihúzták a házigazdák méregfogát. A mindössze 15 esztendős Kukely Anna viszont kapott néhány percet, a mezőny legfiatalabbja bemutatkozhatott az NB I-ben. A finisben összeroppant az addig csupa szív játékot produkáló Előre, amint Horváth Roland időkérése sem segített, végül a nagyobb nevekből álló Siófok elvitte a két pontot a Viharsarokból.

Horváth Roland: – Megverhettük volna a sztárokkal teletűzdelt Siófokot, de a végére alaposan elfáradtunk. De nagyon jó küzdöttek és harcoltak a lányok. Kikaptunk, de nyugodt szívvel jöhettünk le a pályáról, így ki lehet kapni.

Tor Odvar Moen: – A nemzetközi mérkőzések miatt hosszú volt a szünet. Az első félidőben rengeteg technikai hibát követtünk el, és nem találtuk a mérkőzés ritmusát. A fordulás a profi játékosok mégis megoldották a feladatot.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

line

YouTube 

Jegyzőkönyv

Tabella 

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix