Online fogadás | TippmixPRO

Bemutatkozik együttesünk új szerzeménye

Interjú Tamara Radojeviccsel

A vírushelyzet miatti hosszabb szünetet követően immáron egy hete edzésbe álltak lila-fehér lányaink, sőt gőzerővel készülnek a Boglári Akadémia-SZISE elleni hazai összecsapásra. A karatén időszak alatt azonban változás is történt az Előre NKSE keretében, hiszen megkezdte a munkát csapatunk legújabb szerzeménye, az 56-szoros szerb válogatott irányító-átlövő Tamara Radojevic. Tamara az előző szezont még a Kisvárda színeiben kezdte meg, ahol is 2,5 idényen keresztül pattogtatta a labdát, majd november elején anyai örömök miatt elhagyta a klubot. Azóta megszületett a kislánya, és nyártól kezdve fokozatosan visszaállt az edzésekbe, szerdán pedig be is mutatkozhat a békéscsabai szurkolók előtt. Ennek a találkozónak az apropóját kihasználva beszélgettem vele pályafutása fontosabb eseményeiről, és persze a szerdai bemutatkozó mérkőzéséről is.

20201029_tamara_radojevic

– Kérlek, mesélj magadról egy picit!

– Pirotban születtem, de a gyermekkoromat már Belgrádban töltöttem, itt ismerkedtem meg a kézilabdával. Nagyon fiatalon, egészen pontosan hat évesen kezdtem a RK Radnicki Belgrád csapatában játszani, és így a sportág alapjait is itt sajátítottam el. A nemzetközi kupában viszont már az RK Zajecar együttesében mutatkozhattam be először, akikkel többször is megjártam a Bajnokok ligáját. 2013-ban azonban úgy döntöttem váltok, és elszerződtem a ZORK Jagodina gárdájába, ahol két szezonon keresztül kézilabdáztam. Ezt követően egy évre Törökországba igazoltam, a GSK Ardesen együtteséhez, majd szintén egy szezont játszottam a Krim Ljubljanában. 2017-ben pedig elkezdődött pályafutásom magyarországi szakasza, ami 2,5 éven keresztül tartott a Kisvárda színeiben, egészen tavaly őszig, amikor is szülési szabadságra mentem, és júniusban életet adtam egy gyönyörű kislánynak.

– Mivel szeretsz leginkább foglalkozni ha nem a kézilabda pályán vagy?

– Nagyon szeretek utazgatni, új helyeket felfedezni, ha pedig passzív pihenésre vágyom akkor zenét hallgatni. Amióta viszont megszületett a kislányom a szabadidőm nagy részét vele töltöm, úgyhogy most a kedvenc elfoglaltságom ha vele játszhatom.

– Szinte majdnem pontosan egy évet hagytál ki, hogy érzed magad jelenleg, milyen állapotban vagy?

– Szerencsére fizikálisan nem vetett vissza nagyon a kihagyás, de azóta már tökéletesen utolértem magam. Úgyhogy most jó állapotban vagyok, és már nagyon várom, hogy újból pályán legyek. Sőt, ennek a hosszabb szünetnek a hatására még a korábbiakhoz képest is nagyobb ambíció van bennem, és még elszántabban vetettem bele magamat az edzésekbe.

– Mi szólt amellett, hogy ismét visszatérj Magyarországra és azon belül is Békéscsabára?

– Az egyértelmű volt számomra, hogy továbbra is Magyarországon akarok játszani, mert véleményem szerint a magyar a világ legerősebb pontvadászata, rengeteged tudok itt tanulni, és a legjobb kézilabdázókkal versenyezhetek hétről-hétre. Szóval nagyon örültem a Békéscsaba megkeresésének, mert ugyan egy meglehetősen fiatal, de mégis egy roppant keményen dolgozó, ambiciózus gárdába kerültem bele. Én úgy érzem jó csapatot fogunk alkotni, és megszerezzük azt a pontmennyiséget ami a bennmaradáshoz szükséges lesz.

– Szerdán pedig már hazai pályán is bemutatkozhatsz új együttesed színeiben, milyen összecsapásra számítasz a NEKA ellen?

– Az igazat megvallva már különösen várom ezt a találkozót, mert nagyon hiányzik a meccsszituáció. Ráadásul rettentően fontos mérkőzésről beszélünk, ahol egészen biztosan óriási küzdelem lesz a bajnoki pontokért. Ennek megfelelően koncentráltan és okosan kell kézilabdáznunk, hiszen ellenfelünk fiatalsága ellenére is jó csapat, ezt sajnos már ellenünk is megmutatta. De én bízom a csapatban és a győzelemben, úgyhogy remélem egy hazai sikerrel tudok majd bemutatkozni a csabai publikum előtt.

Dömény Dezső