Online fogadás | TippmixPRO

Dunaújvárosban kezdik meg menetelésüket Előrés lányaink

A Győr kisvárdai vendégszereplésével és 13 gólos győzelmével múlt pénteken hivatalosan is kezdetét vette a K&H Női kézilabda liga 2022/23-as kiírása, igaz a gyakorlatban csak most hétvégén rajtolnak el a küzdelmek.

Békéscsabai Előre NK

Így természetesen csapatunk a Békéscsabai NKSE is megkezdi menetelését, immáron ismét az élvonalban. Az első állomáson pedig annak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának a vendégszeretetét fogjuk élvezni, akik húsz megszerzett ponttal a kilencedik pozícióban zárták az előző bajnoki szezont. Ennek ellenére meglehetősen komoly játékosmozgás volt a nyáron ellenfelünknél, hiszen összesen hét kézilabdázó távozott a Kohászból, közülük is a korábbi többszörös magyar válogatott Bulath Anita hiánya lehet a legfájóbb számukra, aki egyébként szakmai igazgatóként folytatja tovább újvárosi munkáját. Ezzel párhuzamosan új játékosok is érkeztek az együttesbe, Szombathelyről a balátlövő Horváth Petra, az irányító Takács Cecília érdi kölcsönjátéka után tért vissza, illetve kétségkívül a legnagyobb név ezen a listán a kapus Oguntoye Viktória, aki a DAC gárdáját hagyta ott a Kohász kedvéért. Rajtuk kívül még a Lokiból is érkezett kölcsönben egy háromfős kontingens, a balátlövő Lakatos Petra, a szintén átlövő Poczetnyik Luca, valamint a jobbszélső Arany Rebeka. De a szakmai stábon belül is történtek változások, hiszen az eddigi vezetőedző Vágó Attila munkáját nyártól az a Rapatyi Tamás vette át, aki egykoron még lila-fehér együttesünk élén is dolgozott. A felkészülés során mindent egybevetve hat mérkőzést játszottak a dunaújvárosiak, ebből négyet a horvát Podravka ellen, amiből kettőt megnyertek egy illetve kettő találattal, és két összecsapáson alulmaradtak 36-35 és 35-28 arányban. Hazai csapatokkal csak két ízben találkoztak, a Mosonmagyaróvártól szenvedtek 39-33-as vereséget, és legutóbb otthoni környezetben kaptak ki két góllal az MTK-tól. Hasonlóan a Kohászhoz, lila-fehér együttesünknél is megvolt a nyári jövés-menés, és így nyolc kézilabdázó hagyta el idény végeztével klubunkat. Az érkezők oldalán pedig négy játékost üdvözölhettünk, Marija Agbabát, Marina Razumot, Termány Ritát, és pont a Kohászból érkező Horváth Grétát. Csapatunk az Eger elleni 29-28-as győzelemmel kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorát, melyet egy romániai túra követett, ahol bár a Zilah gárdájával szemben nyolc találattal alulmaradtak, a CSM Targu Jiu ellen viszont már javítani tudtak, és 35-29 arányban győzedelmeskedtek lányaink. És noha a Zilahi botlást követően az egész felkészülési időszakot tekintve is már csak egy vereséget szenvedtek el a lilák, de az igencsak kiadósra sikeredett, hiszen a tavalyi bronzérmes Debrecen húszgólos győzelemmel távozott augusztus elején Békéscsabáról. A folytatásban viszont már ismét sikeresebb találkozók következtek, négygólos győzelem a Kozármisleny ellen, illetve a békéscsabai Szabó Károly Emléktorna, amit tornagyőztesként abszolváltak lányaink, miután a román első ligás CSM Slatinát 28-23 arányban, a Budaörsöt pedig a döntőben 26-23-ra fektették két vállra. Múlt héten pedig a főpróba is sikeresen zárult, az áldozat ezen a találkozón a szerb RK Železničar Indija csapata volt, akik ellen 34-26-os győzelmet aratott a lila-fehér hölgykoszorú.

A felek legutóbb bajnoki mérkőzésen a 2020/21-es szezonban csaptak össze egymással, akkor Dunaújvárosban egy magabiztos 13 találatos hazai győzelem született, ellenben Békéscsabán már a lilák örülhettek a 32-31 arányú sikerüknek. Sőt, annak ellenére, hogy az előző idényben különböző osztályban szerepeltek, a Kupában még így is megmérkőztek egymással az együttesek, igaz a négyes döntő küszöbén hazai pályán maradt alul 28-22-re csapatunk a vendégekkel szemben. A szombati bajnoki nyitányon tehát 17 órától a Dunaújvárosi Városi Sportcsarnokban indul útjára a labda, az Őri Erika, Pozdena Erika bírópáros sípszavára.