Online fogadás | TippmixPRO

Dunaújvárosi KKA – Békéscsabai ENKSE

dkka_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2018/2019. 16. forduló

Dunaújvárosi KKA – Békéscsabai ENKSE

30-28 (18-12)

Időpont: 2019. február 23. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Cím: 2400 Dunaújváros, Eszperantó út 4.

Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Versenybírók: Tóth Károly, Szabó Balázs

Dunaújváros: Monori Orsolya Tekla (0), Sirián Alexa Szederke (2), Dombi Luca (1), Szalai Babett (5), Csapó Kyra Vivien (0), Micijevic Camila (0), Grosch Viien (5), Szekercés Luca (9), Bouti Fruszina (0), Kazai Anita (4), Cifra Anita (0), Molnár Beatrix (0), Ferenczy Fruzsina (3), Nick Viktória (1), Mihály Petra (0), Vártok Ramóna (0).
Vezetőedző: György László

Békéscsaba: Balog Judit (0), Bottó Rózsa (2), Alexandra Vukajlovic (9), Giricz Laura Gerda (0), Szögi Tímea (0), Dombi Katalin (2), Walfisch Mercédesz (11), Horvát Dorina Szilvia (0), Ekker Gitta (0), Kovács Anett (2), Török Csenge (0), Marincsák Nikolett (2), Kukely Anna (0), Marija Agbaba (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Cifra Anita (1), Nick Viktória (1), Giricz Laura Gerda (1), Walfisch Mercédesz (1), Marija Agbaba (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Dombi Luca (2. perc), Cifra Anita (2. perc), Nick Viktória (2. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Dombi Katalin (2. perc), Walfisch Mercédesz (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Szekercés Luca (4/4), Marincsák Nikolett (2/2).

line

Szorosabb volt, mint a kupamérkőzés

Alig két héttel a Magyar Kupa-találkozó után ezúttal a bajnokságban találkozott össze a Dunaújváros és a Békéscsaba NB I-es női kézilabdacsapata. Ezúttal is a Duna-parti városban meccseltek, ám most jóval szorosabban alakult a végeredmény.

20190223_dkka_elore

Fotó: Antal János

A hazaiaknál a korábbi sérültek közül felépült a 194 centiméter magas, horvát válogatott átlövő Camilla Micijevics, valamint a fiatal Monori Orsolya. A lila-fehéreknél sérülés miatt nem szerepelhetett a rutinos beálló, Zöldi-Tóth Katalin.

A hazaiak Sirán révén szereztek vezetést, amíre Marincsák válaszolt hétméteresből, majd Walfisch góljával előnybe került a Békéscsaba, amely Vukajlovics találatával a negyedik percben 3–1-re vezetett. A hazaiak nem adták fel, és a 7. percben egyenlíteni tudtak Grosch góljával. Gyors volt a játék, potyogtak a gólok, Szalai kétszer is bevette a vendégek kapuját, így a 9. percben az újvárosiak átvették a vezetést. Balog kapus többször is jól védett, így a lila-fehérek a 12. percben fordítani tudtak. Felváltva estek a gólok, a 15. percben 9-9 volt az állás. Két perccel később, miután két hazai gól született Horváth Roland időt kért, érezte, hogy most kell megállítani az újvárosiakat, mert, ha jobban elhúznak akkor baj lehet. Szekerczés hétméteres góljával háromra nőtt a házigazdák előnye, miközben György László is kikérte az idejét. A félidő hajrájában fokozatosan elhúzott a Dunaújváros, a 23. percben már hat gól volt az előnye. A csabaiak többször is eladták a labdát, amiből a házigazdák könnyű gólokat lőttek, így a szünetre 18–12-es előnnyel mehetett az Újváros.

Fordulás után Vukajlovics szépített, majd Walfischt másodszor is kiállították a játékvezetők. A lila-fehérek küzdöttek, a 36. percben három gólra feljöttek Vukajlovics góljával, ám a hazaiak könyörtelenül kihasználták a vendégek hibáit, és így tartani tudták a három-ötgólos előnyt. A dunaújvárosiak időt kértek, majd a fiatal Vártok Ramóna állt a kapujukba, aki többször is jól védett, ezzel elbizonytalanította a békéscsabai lövőket. A vendégeknél Vukajlovics és Walfisch próbálta a lépest tartani a házigazdákkal, így a 43. percben 24-20-ra feljöttek a lilák. A csabaiak zsinórban négy gólt lőttek, így 25-24-re zárkózott fel az Előre, így nem volt véletlen, hogy György László időt kért, ami használt, mert egy perc alatt két gólt is lőttek. Ekkor Horváth Roland is magához hívta a csabai lányokat, és próbálta rendezni a végjátékra a sorokat. A hajrában felváltva estek a gólok. Az utolsó percben kétgólos hazai vezetésnél Cifra kiállítása után emberelőnybe kerültek a lilák, de nem tudtak szépíteni.

A végig küzdelmes mérkőzésen a csabai lányok jól hajráztak, a második félidőt négy góllal megnyerték, de nem tudták utolérni az első játékrészben hatgólos előnyt szerző ellenfelüket.

Forrás: Békés Megyei Sport Extra

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/dkkahandball/videos/1915854001858396' width='680']

line

YouTube  Jegyzőkönyv Tabella 

line