Online fogadás | TippmixPRO

Dunaújvárosi KKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Dunaújvárosi KKAspacerEUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

NB I női felnőtt 2022/2023. 1. forduló

Dunaújvárosi KKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

30-26 (13-14)

Időpont: 2022. szeptember 3. (szombat) 17:00 óra

Helyszín: Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Cím: 2400 Dunaújváros, Eszperantó út 4.

Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika

Versenybírók: Péli Sándor, Pordán József László

Dunaújváros: Fodor Neszta (2), Szalai Babett (6), Bartulovic Gabrijela (1), Horváth Petra (0), Farkas Johanna (10), Matucza Gabriella (0), Poczetnyik Luca Laura (1), Kazai Anita (1), Krupják-Molnár Beatrix (1), Agócs Alexandra (0), Borgyos Panna (1), Lakatos Petra (0), Weisheitel Saskia (2), Arany Rebeka Melinda (3), Oguntoye Viktoria (0), Nick Viktória (2).
Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Békéscsaba: Razum Marina (0), Andróczki Flóra (0), Giricz Laura Gerda (1), Vámosi Panna (1), Horváth Gréta (0) Gyimesi Kitti (5), Bucsi Lili (3), Mayer Szabina (4), Kukely Klára (0), Termány Rita (3), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (6), Borbély Márta (3), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint.

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Fodor Neszta (2. perc),  Horváth Petra (2. perc), Farkas Johanna (2. perc), Matucza Gabriella (2. perc), Borgyos Panna (2. perc), Lakatos Petra (2. perc), Gyimesi Kitti (4. perc), Török Fanni  (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Farkas Johanna (5/5), Laninstanin Marija (5/6), Borbély Márta (1/1).

line

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 30-26-ra kikapott a Dunaújvárosi KKA otthonában a női kézilabda NB I 1. fordulójában.

Dunaújvárosban kezdte meg szereplését az új idényben a női kézilabda NB I-be egy év kihagyást követően visszajutott Békéscsaba. A hazai csapatot immár a korábban a másodosztályú orosházi női csapatnál is dolgozó Vágó Attilát váltó Rapatyi Tamás irányítja – a rutinos tréner a 2006-os és 2007-es esztendőkben a csabai együttes vezetőedzője volt az élvonalban.

Dunaújvárosi KKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 30-26 (13-14)

Az első lila-fehér gólt Gyimesi Kitti szerezte a 2022–2023-as kiírásban, ettől függetlenül sok oka nem lehetett az örömre Papp Bálintnak az első percekben. A vendégek szakvezetője már a tizedik percben, 6–2-es Kohász-vezetésnél időt kellett, hogy kérjen.

Idegesen, sok hibával és pontatlansággal támadásban kezdett az Előre, amely az első negyed óra után hétgólos hátrányból kezdte meg a visszakapaszkodást. Ami nagyszerűen sikerült: a hazai hibákat és az emberelőnyöket jól kihasználva, Mayer Szabina utolsó másodpercben szerzett találatával a szünetben már csabai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A 34. percben Giricz Laurát kellett letámogatni a pályáról, a csabai csapatkapitány bal lábát ápolták a vendégkispadon, de szerencsére nem volt súlyos a sérülés, a junior-világbajnok beálló később visszatérhetett a pályára. A második játékrész eleje még kiélezetten alakult, az ENKSE tartani tudta a lépést, ám utána szinte pillanatok alatt minden összeomlott. A Dunaújváros hatékony játékkal 18–18 után tizenegy perc alatt egy hat nullás sorozattal húzott el a hétméterest és ziccert rontó Csabától és az utolsó tíz percre fordulva gyakorlatilag mindent eldöntött a vendégek szempontjából tanulságos találkozón.

Papp Bálint: – Így nem lehet mérkőzést kezdeni, rengeteg energiánkat felemésztette, hogy visszajöjjünk és meg is fordítsuk a meccset a szünet előtt. A második félidőben a támadójátékunk túlságosan statikussá vált, nem voltak meg azok az embereink, akik meg tudták volna bontani a hazai védőfalat. Amikor pedig megoldottuk a helyzeteket, akkor sajnos rossz döntéseket hoztunk, ziccer és büntető maradt ki, amit a Dunaújváros kihasznált és magabiztosságot szerzett az előnytől. Nem tudtuk áthidalni a problémákat, nem volt meg az az egység, ami elöl kellett volna, hiányzott egy kis plusz. Készülünk tovább, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű az idény. Ettől függetlenül kissé csalódott vagyok, mert bizonyos szakaszokban, amikor azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk, megvoltak a labda nélküli mozgások és értékesítettük a helyzeteinket, akkor látszott, hogy fel tudjuk venni a ritmust az élvonalban is. Ám ezúttal ez most csak ennyire volt elég, néhány játékosunknak ennél többet kell hozzátennie a csapat teljesítményéhez, nincs mese.

A vendégek szoros csatára késztették ellenfelüket, a találkozó utolsó harmadában azonban a Dunaújváros volt a pontosabb és megérdemelt győzelmet aratott. Papp Bálint csapata szeptember 11-én a Praktiker-Vác csapatát fogadja az első hazai mérkőzésen.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix