Online fogadás | TippmixPRO

DVSC-TVP – EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

dvsc_150spacerbenkse_150

NB I női felnőtt 2017/2018. 9. forduló

DVSC-TVP - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

31-28 (15-12)

Időpont: 2017. december 30. (szombat) 20:00 óra

Helyszín: Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok

Cím: 4028 Debrecen, Kassai út 32-34.

Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs

Versenybírók: Palkovics Dávid, Babity István

Debrecen: Varsányi Nóra (4), Csáki Viktória (4), Hársfalvi Júlia (0), Horváth-Pásztor Bettina (0), Vantara-Kelemen Éva (4), Hajduch Csenge (0), Sirián Alexa Szederke (2), Grigel Lotte (3), Pénzes Laura (0), Pálsdóttir Arna Sif (1), Lajtos Nóra (0), Despotovic Jelena (8), Tóvizi Petra (2), Román Dorina (0), Punko Anna (3).
Vezetőedző: Tiselj Anton

Békéscsaba: Szarka Adrienn (1), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Alexandra (1), Gidai Eszter (1), Szögi Tímea (1), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (4), Mihálffy Adrienn (4), Kovács Anett (2), Farkas Kata (0), Kovacevic Jovana (9), Popovic Tamara (0), Pintér Zsanett (0), Györkös Rebeka (1), Dombi Katalin (0), Horváth Dorina Szilvia (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

sargalap Sárgalapok: Hajduch Csenge (2), Despotovic Jelena (1), Kovács Anett (1), Pintér Zsanett (1), Horváth Roland (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Csáki Viktória (2. perc), Hársfalvi Júlia (2. perc), Punko Anna (2. perc), Vukajlovic Alexandra (2. perc), Kovacevic Jovana (4. perc), Pintér Zsanett (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Csáki Viktória (4/4), Szögi Tímea (1/2), Walfisch Mercédesz (0/1), Mihálffy Adrienn (2/2).

line

Balszerencsés vereség a debreceni évzárón

Nagy csatát és háromgólos hazai sikert hozott Debrecenben az NB I-es női kézilabda-bajnokság évzáró kelet-magyarországi derbije. A csabai lányokat nem érheti szemrehányás a küzdeni tudásuk miatt, hiszen végig nyílt meccsre késztették az esélyesebbnek tartott házigazdákat, ezzel együtt pont nélkül búcsúztatják az óesztendőt.

20171230_dvsc_elore

Mindkét fél nagyon keményen a védekezésre fektette a hangsúlyt, ezért kezdetben nehezen születtek a találatok. A csabaiak Zöldi-Tóth Kata révén az 5. percben szerezték első góljukat, a hazaiak duplájára válaszolva. Nehezítette a dolgukat, hogy Jovana Kovacevic ugyanekkor már a második kétperces büntetését kapta a játékvezetőktől, akik gyakran sípoltak közbe, így nem alakulhatott ki folyamatos játék a találkozó első szakaszában. Ennek ellenére Walfisch Mercédesz átlövése semmissé tette a „Loki” kétgólos előnyét. A látogatók a folytatásban is bátran játszottak, habár sokat voltak emberhátrányban, a kiállításokból visszatérő Kovacevic triplájával tartották a lépést, a félidő derekán pedig először volt náluk az előny (15. perc: 6:7). A csabaiak szerb kiválósága betörésből és átlövésből is eredményes volt, játékának ellenszerét nem találták a hazaiak. A közönség szomszédvári derbihez méltó küzdelmet láthatott, kemény, már-már férfias küzdelem folyt a játéktéren. A DVSC-t a világbajnokságot megjárt légiósai, Grigel, Punko és Despotovic lendítették át a holtponton, a csabaiak hét percen keresztül nem tudtak betalálni, és a hazaiaknak a zsinórban dobott öt góllal megnyugtató vezetésre sikerült szert tenniük, amit a nagy kedvvel játszó Kovacevic három gólosra „tompított” a szünetig.

A második félidő a hazaiak számára kezdődött jobban, négy találatukra csak egy érkezett a viharsarkiak részéről az első hét perc során. A fiatalok, Gidai Eszter és Kovács Anett eredményes befejezései tartották életben a látogatók reményeit, azonban a Ljubljanából visszatérő, ellenállhatatlan Jelena Despotoviccsal rendre meggyűlt a bajuk. Az ellensúlyt ezúttal is Kovacevic jelentette, akinek az eredményessége révén a 48. percben ismét nyílt volt a harc. A lila-fehérek csak magukat okolhatták, hogy nem tudtak még közelebb kerülni a Debrecenhez, hiszen számtalan labdát ajándékoztak a Lokinak, sok volt a könnyelmű labdavesztés és az előkészítetlen befejezés. A félidő finiséhez érkezve a csabaiak fél percen belül két büntetőt is elhibáztak, ez pedig túl soknak bizonyult. Mihálffy Adrienn harmadikra ugyan már bedobta, Walfisch is korrigált két gyors találattal, de közben a hazaiak is be-be találtak, így sikerült megtartaniuk a háromgólos vezetésüket a hajráig. 50 másodperccel a vége előtt, 30:28-as állásnál a csabaiak még támadhattak a szorosabb eredmény eléréséért, de a játékvezetők elvették tőlük a labdát, és ebből egy gyors kontra végén megszületett a végeredmény.

Összességében a vendégek játékára nem lehet panasz, igyekezetükkel a gyengébb védőmunka ellenére is megnehezítették a hazaiak dolgát, de túl sok volt a könnyelmű hiba, így nem sikerült a bravúr. Kulcsfontosságú volt, hogy Kovacevic már az 5. percben megkapta a második kettő perces büntetését, ez pedig alapjaiban alakítottá át a vendégek védőmunkáját. A lilák minden dicséretet megérdemelnek játékukért és küzdőszellemükért, ez a teljesítmény a jövőben pontokat eredményezhet.

Tone Tiselj: – Fontos győzelmet arattunk a Békéscsaba ellen. Pozitív értelemben csalódtam a vendégekben, hiszen sok új elemet mutattak, a győzelmünkhöz szerencse is kellett. Sok játékosunk volt távol a szünet alatt, ezért sem lehetek elégedetlen a teljesítménnyel. Összességében ez jó év volt.

Horváth Roland: – Az történt, amire számítottam, szoros mérkőzést játszottunk. A fiatalság és a rutintalanság hátránya, hogy elfáradunk egy ilyen mérkőzés végére. De haladunk tovább ezen az úton, hiszen láttam jó megoldásokat játékosaimtól. Mindent meg fogunk tenni az első osztályban maradásért.

Walfisch Mercédesz: – Sajnos Jovana Kovacevic hamar megkapta a második kiállítását, ez felborította a védekezésünket, hiszen már a találkozó elején váltanunk kellett. Támadásban az első félidő végén pontatlanok voltunk, ebből gyors gólokat kaptunk, ez döntő volt a végeredmény szempontjából. Az utolsó percig küzdöttünk, nem adtuk fel. Megyünk tovább, dolgozunk és a látottak alapján bízunk az eredményes folytatásban.

Lajtos Nóra: – Hosszú szünet után léptünk ismét pályára, de bíztunk benne, hogy két ponttal tudunk búcsúzni a 2017-es évtől. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és ez be is igazolódott, a Loki – Békéscsaba párharc mindig komoly küzdelmet szokott hozni. Az első félidőben jobban működött a védekezésünk, ez a második játékrészben megbomlott, de a támadójátékunk valamelyest feljavult, gyors gólokat tudtunk szerezni, így megnyertük ezt a fontos mérkőzést.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/events/1896231317358829/

Címkék:  , , ,