Online fogadás | TippmixPRO

Egy győzelem és egy vereség az U11-es hétvége mérlege

2017. október 22-én, vasárnap a békéscsabai Evangélikus Gimnázium sportcsarnokában folytatta szereplését az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE U11-es korosztályú csapata. A lányok százszázalékos mérleggel várták a vasárnapi két mérkőzést, hiszen szeptember 24-én a Szeghalom ellen 16-2-re, míg a Szeged második csapata ellen 21-17-re nyertek Szabó Károlyné tanítványai. A sikeres rajt ellenére azzal mindenki tisztában volt, hogy ezúttal két erősebb csapattal találkoznak a lilák.

20171022_u11

A vasárnapi első, Orosháza elleni találkozón döcögősen, álmosan kezdtek lányaink a sok hibával tarkított első félidőben, ennek ellenére a szünetre sikerült átvenniük a vezetést és utána meg is tartották az előnyt a végig küzdelmes és izgalmas mérkőzésen. Az utolsó pár percet már biztos előny tudatában játszotta csapatunk, és végül 15-12 re sikerült hoznia az összecsapást.

A második találkozón a csoport legerősebb csapata, a Szeged-KKSE ellen lépett pályára az együttes, és a jóval összeszokottabb, csapatként stabilabban funkcionáló Csongrád megyeiek első számú korosztálya nem hagyott kétséget afelől, ki nyeri a mérkőzést.

Csapatunk esetében ezen a mérkőzésen kiütközött a rutin és az összeszokottság hiánya, hiszen döntően 2007-es korosztályú lányok alkották az U11-es korosztályú együttest. Mindezek ellenére büszkék lehetünk a lányokra, mert négy mérkőzésből hármat megnyertek eddig, és csak a Szeged első csapatától szenvedtek vereséget. Folyatás 2017. november 25-én, Szegeden.