Online fogadás | TippmixPRO

Eszterházy SC – Békéscsabai ENKSE

eger_sc_150spacerbenkse_150

Magyar Kupa női felnőtt 2019/2020. 3. forduló​

Eszterházy SC – Békéscsabai ENKSE

27-27 (12-14)

Időpont: 2019. október 30. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti Sportcsarnok

Cím: 3300 Eger, Leányka út 6.

Játékvezetők: Horváth Zoltán, Simó András

Versenybírók: Láda István, Varga József

Eger: Leiner Bernadett, Pankotai Luca, Bernát Dorina, Iván Emese, Kobela Tamara, Sári Barbara, Pados Mónika, Győrffy Alexandra, Koczka Lili, Dohány Vanda, Brettner Zsófia Dorina, Csomós Anna Judit, Kiser Panna, Romány Kinga, Buzsáki Nikolett.
Vezetőedző: Debre Viktor

Békéscsaba: Balog Judit, Mézes Laura, Vukajlovic Aleksandra, Barján Bianka, Dombi Katalin, Horvát Dorina Szilvia, Kovács Anett, Csizmadia Fanni Klára, Marincsák Nikolett, Kukely Anna, Kukely Klára, Agbaba Jelena.
Vezetőedző: Horváth Roland 

line

Döntetlent játszott az Eszterházy SC csapatával a Békéscsaba

20191030_eger_elore_mk

A békéscsabaiaknál nem szerepelhetett a sérült Kopecz Barbara a szerda esti találkozón. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, majd erősítettek a lilák, és a 14. percben 6–3-ra vezettek. A 22. percben 12–8-as csabai előnyt regisztrált az eredményjelző. Elsősorban Vukajlovics járt élen a góllővésben az Előrénél. A félidőben két góllal vezetett a Békéscsaba.

Fordulás után a lila-fehérek négy góllal elhúztak (39.p.: 14–18), ám a lelkes NB I. B-s hazaiak nem adták fel, és egy gólra felzárkóztak (45. p.: 19–20). Az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok, a vendégek az 51. percben még három góllal vezettek (21–24). A hajrában kétgólos hátrányban, az 58. percben Horváth Roland időt kért, ám a hazaiak gólt lőttek, és 26–27-re alakult az állás. Fél perccel a vége előtt időt kért az Eger, és az utolsó pillanatokban egyenlített, ezzel alacsonyabb osztályú csapatként ők jutottak tovább a Magyar Kupában.

Debre Viktor: – A Békéscsaba jól ment bele a mérkőzésbe, és úgy gondolom, kontrollálta a játékot. A szerencse kellett a végén a döntetlenhez, és Bernát Dorina helyzetfelismerése. Továbbra is azt tartom, amit mondtam, a Békéscsaba egy jó csapat, az más kérdés, hogy kevés játékossal rendelkezik, és hogyha kiesik ebből a keretből három-négy ember, az nagy vérveszteség. Mi mindent megtettünk, szerintem, nem is volt bennünk ennél több, és még egyszer mondom, szerencsével jutottunk tovább, aminek ugyanakkor nagyon örülünk.

Horváth Roland: – Folyamatosan van nálunk valami baj. Persze, bele lehet menni, hogy hány játékos sérült, és mennyi hiányzott, de igazából olyan mély gödörben vagyunk, amiből nagyon nehéz kirángatni a lányokat. Megértem őket is, kevesen vagyunk, folyamatosan négy-öt ember van nyomás alatt tartva, akiktől állandóan elvárjuk a jó teljesítményt. Női kézilabdáról van szó, és, aki tudja, hogy ez mit jelent, annak nem kell elmagyarázni. Az Eger vezeti az NB I/B-t, jól játszik, nagyon jó kis gárda benyomását kelti, úgyhogy gratulálok a továbbjutáshoz, és további sok sikert kívánok!

line

Jegyzőkönyv

line