Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC

EUbility Group-Békéscsabai NKspaceralba_fehervar_150

NB I női felnőtt 2022/2023. 3. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC

23-25 (13-12)

Időpont: 2022. szeptember 24. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Razum Marina (0), Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (2), Vámosi Panna (1), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (3), Bucsi Lili (4), Mayer Szabina (1), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Kukely Klára (1), Termány Rita (3), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (7), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint.

Fehérvár: Afentaler Sára (0), Stosic Katarina (6), Tolnai Laura Éva (0), Zrnic Bruna (4), Bojtos Beáta Barbara (0), Utasi Linda (3), Tóth Nikolett (0), Takó Viktória (5), Smbatian Tamara (1), Boldizsár Bianka (1), Kubina Molli (0), Kocsis Bettina (0), Pijevic Tea (0), Szemes Szonja (0), Varga Emőke (5).
Vezetőedző: Józsa Krisztián.

sargalap Sárga lapok: Bucsi Lili (4), Papp Bálint (1), Varga Emőke (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Gyimesi Kitti (2. perc), Kukely Klára (2. perc), Stosic Katarina (2. perc), Kocsis Bettina (2. perc), Varga Emőke (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (4/4), Afentaler Sára (0/1), Stosic Katarina (3/4).

line

Szívét-lelkét kitette a csapat, a kritikus pillanatokban azonban hibáztunk.

Egy nap híján két hét elteltével játszott ismét bajnoki mérkőzést a Békéscsaba élvonalbeli női kézilabdacsapata – a lila-fehérek szombat este az egyik közvetlen riválisnak számító székesfehérvári Alba FKC-t fogadták a harmadik fordulóban.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC 23-25 (13-12)

Fotó: Milyó Pál

A Dunaújvárossal és a Váccal vívott első két mérkőzéssel ellentétben ezúttal sokkal koncentráltabban és hatékonyabban kezdett az Előre támadásban, miközben egyáltalán nem volt olyan egyszerű Gyimesi Kittiék helyzete a kellemetlenül és agresszíven védekező vendégekkel szemben. Szerencsére a hazai hátsó fal is szilárd volt, mögötte pedig a nyáron igazolt horvát Marina Razum eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a csabai kapuban. Végig egy-két góllal az ENKSE vezetett, majd a csapatkapitány Giricz Laura és Termány Rita találataival már négy volt a hazai előny a lassan csordogáló találkozón. A kapust cserélő – a klasszis horvát válogatott Tea Pijevic bravúrokkal szállt be – vendégek azonban a szünet előtt fel tudtak zárkózni.

A mérkőzés szünetében a lila-fehér klub, a szurkolók és Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselői, további Herzceg Tamás országgyűlési képviselő ünnepélyesen köszöntötték az 1982-es bajnoki ezüstérmes és az 1992-ben NB I-es bronzérmes garnitúrák tagjait a városi sportcsarnok küzdőterén. 

Negyven éve a Békéscsabai Előre Spartacus a legendás Szabó Károly vezetésével, 15 győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel, 519–455-ös gólkülönbséggel, 31 pontot szerezve lett bajnoki második a korszak nemzetközi szinten is meghatározó együttese, a Vasas mögött és a Bakony Vegyész előtt.

Tíz évvel később az Előre a játékosként 102-szeres válogatott, olimpiai negyedik, világbajnoki bronzérmes Csulik Pálné Bozó Éva (aki az 1982-es együttesben is játszott) irányításával zárt harmadikként az élvonalban 32 ponttal, 10 vereség mellett 15 győzelmet és 2 döntetlent elérve az idényben. A mai napig ezek az ENKSE-történelem legjobb bajnoki helyezései. 

A második játékrészben mintha mindkét együttes idegesebb lett volna, a feszültebb hangulatban és a fokozottabb iramban többet rontottak a játékosok, érződött, hogy a csabaiaknak és a fehérváriaknak is rendkívül lényeges a két bajnoki pont megszerzése. Razum tartotta a jó formáját, védéseivel stabilitást adott csapatának, a szerb válogatott jobbátlövő, Marija Lanisztanin pedig biztos kézzel lőtt, így a Csaba az utolsó tíz percre fordulva is őrizte egy-két gólos előnyt. Az FKC-t azonban nem lehetett lerázni, három gyors találattal meg tudta fordítani az állást. Az idegtépő és fordulatos hajrában tovább fokozódtak az izgalmak, az 55. percben Gyimesi bravúros góljával ismét a Békéscsaba vezetett, 22–21 volt az állás, ám három perccel a vége előtt már a Fehérvár lépett el 22–23-ra. Az utolsó percbe 24–23-as vendégvezetésnél léptünk be, majd emberelőnybe került az Előre, ám Pijevic védett, így az utolsó másodpercekben még betaláló Alba végül mindkét pontot elvitte a Viharsarokból.

Nagy kár érte, mert a játék összképe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna a rendkívül tanulságos találkozón.

Papp Bálint: – Rendkívül szoros mérkőzés volt. A szívét-lelkét kitette a csapat, a kritikus pillanatokban azonban hibáztunk ami egy ilyen kiélezett küzdelemben megbosszulta magát. A végén eldönthettük volna a két pont sorsát, de nem sikerült ellépni hárommal, a Fehérvár pedig ebből erőt merített és fordított. A hajrában nem hoztunk jó döntéseket és a vendégek jobb kapusteljesítménye is döntőnek bizonyult. 

Józsa Krisztián: – Pontosan ilyen csatára készültünk, nagyon jó meccs volt, amelyen végig futottunk az eredmény után. A szoros végjátékban mi voltunk kicsit higgadtabbak, kulcsszituációkban sikerült gólt lőnünk. Több jó teljesítmény is volt a csapatunkban, ennek is örülök.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix