Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Dunaújvárosi KKA

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerDunaújvárosi KKA

NB I női felnőtt 2022/2023. 14. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Dunaújvárosi KKA

31-27 (19-11)

Időpont: 2023. február 11. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (4), Andróczki Flóra (1), Giricz Laura Gerda (4), Vámosi Panna (0), Kiss-Walfisch Mercédesz (0), Horváth Gréta (2), Gyimesi Kitti (5), Bucsi Lili (4), Mayer Szabina (1), Madera-Domokos Claudia-Esther (0), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (10), Borbély Márta (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

Dunaújváros: Farkas Kata (0), Fodor Neszta (1), Szalai Babett (5), Bartulovic Gabrijela (0), Horváth Petra (1), Farkas Johanna (8), Matucza Gabriella (0), Poczetnyik Luca Laura (2), Kazai Anita (1), Krupják-Molnár Beatrix (2), Borgyos Panna (1), Lakatos Petra (1), Weisheitel Saskia (0), Arany Rebeka Melinda (4), Oguntoye Viktória (0), Nick Viktória (1).
Vezetőedző: Rapatyi Tamás

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Termány Rita (2. perc), Laninstanin Marija (2. perc), Weisheitel Saskia (2. perc),  Nick Viktória (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (5/5), Farkas Johanna (0/1), Krupják-Molnár Beatrix (1/1).

line

A hazai játékosok teljes mértékig átérezték a találkozó súlyát – az idény legjobb csabai félidejével sokkolták a riválist!

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Dunaújvárosi KKA 31-27 (19-11)

Az indiszponáltan, pontatlanul és több hibával kezdő újvárosiak közel hét perc elteltével tudták csak bevenni a határozottan védekező és pontosan támadó lila-fehérek kapuját. A korábban a csabai csapatot is irányító Rapatyi Tamás 15 perc elteltével, hét–kettes vendéghátránynál kért időt, de ezzel sem tudta megtörni az Előre lendületét. Az első negyed órában kapott két gól kifejezetten biztató, a kemény védekezés mellett pedig elöl is több jó egyéni teljesítmény akadt a nagy kedvvel és lelkesebben játszó házigazdánál. A koncentrált és hatékony támadójátéknak (is) köszönhetően félidőben nyolc gól volt a csabai előny.

A biztos vezetés szerencsére nem altatta el Gyimesi Kittiéket, nem kényelmesedett el a Csaba, amely okos, higgadt és taktikus kézilabdával az 50. percig őrizte hat-hét-nyolcgólos fórját a továbbra is többet rontó riválissal szemben. Az utolsó percek mégis feszültebben és idegőrlőn alakultak. A vendégek védekezést váltottak, miközben a hazaiaknál három felesleges és meggondolatlan kétperces kiállítás borzolta a kedélyeket. Ezeknek köszönhetően négy gólra visszazárkózott a Kohász, de közelebb nem jutott.

Az ismét csak dicséretesen küzdő csabai együttes a múlt heti, Siófokon aratott bravúrgyőzelem után sorozatban második sikerét könyvelhette el, az újabb roppant fontos két ponttal pedig egyértelműen jelezte, helye van a legjobbak között. A mérkőzés után a lelkes és remek hangulatot teremtő közönséggel együtt önfeledten ünneplő lila-fehér garnitúra ráadásul szép diadallal köszöntötte fel a napokban 32. életévét betöltő vezetőedzőt, Papp Bálintot.

Papp Bálint: – Egyben volt a csapat, sikerült biztos előnyt kialakítanunk a szünetre, amit jó ideig meg is őriztünk. Utána, amikor közelebb jött a Dunaújváros, akkor is akadt egy jó megoldás támadásban vagy éppen védekezésben, amivel megmaradt a vezetésünk. Csapatként küzdöttünk végig és most már a külső zónákból is eredményesek vagyunk, ez is könnyebbséget jelent.

Rapatyi Tamás: – Az első félidőben a támadójátékunk nem állt össze, hiányzott a tempó, rossz volt a támadásszervezés, nagyon kevés gólt lőttünk. A védekezésünk egy ideig működött, mégis, az első harminc percben romba dőlt a játékunk. Utána sikerült rendezni a sorokat, ám a sorsdöntő pillanatokban mindig elkövettünk egy buta hibát, így nem volt esélyünk közelebb férkőznünk.

Az ENKSE jövő csütörtök este az Európa-liga-csoportkörös Vác vendégeként folytatja bajnoki szereplését.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix