Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – DVSC Schaeffler

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerDVSC Schaeffler

NB I női felnőtt 2022/2023. 25. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – DVSC Schaeffler

20-36 (8-17)

Időpont: 2023. május 20. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (2), Vámosi Panna (3), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (2), Bucsi Lili (1), Termány Rita (4), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Gadányi Maja (0), Laninstanin Marija (3), Bencsik Bojána (2).
Vezetőedző: Papp Bálint

Debrecen: Hámori Konszuéla (3), Füzi-Tóvizi Petra Anita (1), Giegerich Ann-Cathrin (0), Bordás Réka (1), Vámos Míra (5), Csernyánszki Liliána (0), Töpfner Alexandra (11), Kiss Csenge (1), Vámos Petra (4), Planéta Szimonetta (4), Kácsor Gréta (1), Petrus Mirtill (2),  Panyi Krisztina Anna (2), Szabó Nina (1),  Gabriel Catherine Joelle (0).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Hajtai Vanessza (4. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Bencsik Bojána (2. perc), Füzi-Tóvizi Petra Anita (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (1/1), Töpfner Alexandra (2/3), Szabó Nina (1/1).

line

Érvényesült a papírforma, viszont az NB I-ben folytatjuk a következő szezonban is.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - DVSC Schaeffler 20-36 (8-17)

A mérkőzés előtt egyperces főhajtással emlékeztek meg a napokban 56 évesen elhunyt, pályafutását Újkígyóson kezdő, majd Békéscsabán, a Honvédnál és az Elektromosnál is játszó válogatott kézilabdázó Balogh Józsefről.

Kihagyott helyzetek az elején mindkét oldalon, majd Gyimesi Kitti góljával a Békéscsaba szerzett vezetést. A debreceniek a 4. percben Petrus Mirtill révén szerezték az első, egyenlítést jelentő góljukat. Aztán a válogatott Planéta Szimonetta beindította a gólgyártást, gyorsan két gólra növelve csapata előnyét. Miután Petrus újra betalált, a 7. percben Farkas József edző időt kért. A Békéscsaba próbált erősíteni a védekezésén – a Debrecen a 11. percig nem is tudta háromnál nagyobbra duzzasztani az előnyét – ellenben a támadásokba rengeteg hiba csúszott, a vendégek védekezésével igencsak meggyűlt Vámosi Pannáék baja. A csabaiak 10 perces gólcsendjét Bencsik Bojána törte meg, de még így jelentős maradt a hajdúságiak előnye, akik a 20. percben már hét góllal vezettek. A folytatásban pontosabbá váltak a hazai támadások és 7–12-nél időt is kért Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője. Gyorsan visszaállt azonban a korábbi különbség. Hajtai Vanessza a 25. percben már a második kisbüntetésénél tartott, mert eltalálta a labdával Gabriel kapus arcát. Az egyébként első találatát szerző Lanisztanin megmozdulása után hét perc után lőttek gólt ismét a lila-fehérek, de a szünetig tovább nőtt a különbség a két gárda között.

Planéta Szimonetta okozott nagy örömöt a vendégdrukkereknek a 2. félidő kezdetén, amikor csapata 18., saját 4. gólját lőtte és 10-re növelte a DVSC előnyét. A 38. percben 9–21-es állásnál Farkas József időt kért, próbálta rendezni a sorokat. Nem nagyon sikerült, csapata továbbra is bátortalanul kézilabdázott és a 43. percben 15 gólos hajdúsági vezetésnél újra kikérte az idejét. A debreceniek szélsője, Töpfner Alexandra változatlanul ontotta a gólokat (a 47. percben már a tizediknél tartott). Vámosi Panna nyolcperces hazai gólcsendet szakított meg, de ezzel együtt is óriási maradt a távolság a két gárda között. Ezen azért igyekeztek csökkenteni a hazaiak és a 48. és az 52. perc között összehoztak egy 4–1-es sorozatot, csapata 29–15-ös vezetésénél Szilágyi Zoltán időt is kért.

A mérkőzés 56. percétől már úgy játszhatott a Békéscsaba, hogy tudta, jövőre is az osztály tagja marad, ugyanis az üldöző NEKA vereséget szenvedett Mosonmagyaróváron és így már nem érheti be a lila-fehéreket. A hajrában a vendégek főként indításból lőtték a gólokat, és végül magabiztosan győztek. A Békéscsaba így is vastapsot kapott, hiszen elérte célját, bennmaradt az NB I-ben.

Szilágyi Zoltán: – Idegesen kezdtünk és a helyzeteinket az első percekben elpuskáztuk, viszont hamar átvettük az irányítást és ezután már az erőfölényünk dominált, így megnyugtató előnyre tettünk szert. Voltak kifejezetten jó periódusaink – a védekezésünket, kapusteljesítményünket külön is kiemelném – és végig a kezünkben tartottuk az irányítást. Két pontért jöttünk, kettőt viszünk, még egy lépésre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat.

Farkas József: – Tudtuk, hogy rendkívül kemény védekezés és nagyon gyors támadójáték jellemzi a Debrecen játékát. Idegesebben kezdtünk, megijedtünk kicsit. Később valamennyire visszakapaszkodtunk, de nagyon sok lerohanásgólt kaptunk, amire pedig nagyon készültünk. Annak azonban örülök, hogy küzdöttünk hatvan percen keresztül.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix