Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Érd

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerÉrd

NB I női felnőtt 2022/2023. 11. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Érd

25-26 (13-10)

Időpont: 2023. január 20. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel

Versenybírók: Sándor Tamás, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (3), Andróczki Flóra (0), Giricz Laura Gerda (0), Vámosi Panna (7), Kiss-Walfisch Mercédesz (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (1), Bucsi Lili (1), Mayer Szabina (4), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Laninstanin Marija (4), Borbély Márta (4), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

Érd: Hadfi Gréta (0), Paróczy Sára (1), Csiszár-Szekeres Klára (0), Dávid-Azari Fruzsina (6), Kopecz Barbara (9), Puskás Lilla (1), Kántor Kamilla (0), Fekete Bozsana (6), Horváth-Csapó Kyra (0), Horváth Dóra (0), Ábrahám Noémi (1), Kerekes Laura (0), Gerencsér Fanni (0), Csáki Zsófi (0), Csáki Lilla (0), Kiss Dorottya Zsófia (2).
Vezetőedző: Simics Judit

sargalap Sárga lap: Gyimesi Kitti (1), Termány Rita (1), Paróczy Sára (1), Dávid-Azari Fruzsina (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Török Fanni (2. perc), Laninstanin Marija (4. perc), Csiszár-Szekeres Klára (2. perc), Dávid-Azari Fruzsina (2. perc), Fekete Bozsana (2. perc), Kiss Dorottya Zsófia (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vámosi Panna (6/6), Laninstanin Marija (2/3), Kopecz Barbara (1/2).

line

Nem sikerült a pontszerzés

A 14 csapatos ligában négy szerzett ponttal a 12. helyen várta a kezdést az ENKSE, míg az eddig szintén tíz fordulót teljesítő, két egységet gyűjtő vendégek az utolsó pozíciót foglalták el – mindkét együttesnek létfontosságú volt tehát, hogy megszerezze a két pontot.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Érd 25-26 (13-10)

Az érdieknél ezen az estén mutatkozott be a nemrég kinevezett új vezetőedző, a korábbi 82-szeres válogatott Simics Judit. A játékosként többek között olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája- és EHF-kupa-győztes, négyszeres magyar bajnok tréner a korábban a csabaiakat is irányító Horváth Rolandot váltotta. Mindkét együttes igyekezett nagy hangsúlyt fektetni a védekezésre, az érdi fal közepén a békéscsabai születésű és nevelésű, korábbi válogatott védekező-specialista, Csiszár-Szekeres Klára vezényelte társait. A lila-fehérek trénere, Papp Bálint hamar lekapta horvát kezdőkapusát, Marina Razumot, a beszálló Szabó Dóra pedig néhány védéssel egyből még több stabilitást adott a hazai hátsó alakzatnak. Ennek és az érdihez képest higgadtabb támadójátéknak köszönhetően a több technikai hibát, rossz és pontatlan megoldást hozó első fél óra hajrájában három góllal lépett el az Előre.

A szünet után magasabb sebességre kapcsoltak a csapatok és a nagyobb iramban néha talán túlságosan is elragadta a hév a játékosokat. Az összeszedettebbnek tűnő, szintén korábbi csabai Kopecz Barbara által vezérelt érdiek nyolc és fél perc alatt ledolgozták háromgólos hátrányukat, sőt, a záró negyed órához közeledve már kettővel, 18–16-ra vezettek. A vendégek feljavuló támadójátékukkal egy 8–3-as sorozatot pordukáltak, ami sajnos döntőnek bizonyult végül. A hazaiak összeszorított fogakkal küzdöttek, azonban a hétmétereseket hibátlanul értékesítő Vámosi Pannát leszámítva nem akadt senki a kulcsemberek közül, aki a hátára tudta volna venni a csapatát. Az idegtépő hajrában ugyan még felcsillant a remény, hogy talán egy pontot megmenthet a Csaba, de hiányzott az átütőerő és a több hiba végül megpecsételte a Papp-csapat sorsát. 

Az NB I.-es tagság megőrzése szempontjából rendkívül fontos találkozó második félidejében jobban teljesítő Érd sikerével pontszámban utolérte a lila-fehéreket, akik azonban remélhetőleg erőt tudnak meríteni az előző év végén aratott bravúrokból a húzós és megterhelő január-februári folytatásra. Az ENKSE legközelebb jövő csütörtökön, az élcsapat és érem várományos Debrecen otthonában lép pályára keleti rangadón.

Papp Bálint: – A végén nem tudtuk megoldani a feladatot… Az első félidőben megvolt a stabilitás hátul és abból el tudtunk lépni. Ez a védekezés azonban visszaesett a szünet után, támadásban pedig nem tudtuk megbontani az érdi védelmet. Rendkívül motivált volt a vendégcsapat, a mi játékunk viszont görcsössé vált. A második félidőt elrontottuk, noha a hajrában kis szerencsével pontot menthettünk volna.

Simics Judit: – Nem sok időn volt együtt a felkészülésre, nem is voltam még soha ilyen helyzetben, hiszen az első NB I.-es mérkőzésem edzőként. Nem tudtam, mit ad vissza a csapat, abból, amit gyakoroltunk. Nagyon boldog vagyok és örülök a két pontnak és annak, hogy pozitívan jöttünk ki egy ilyen helyzetből az edzőváltás után. Büszke vagyok a csapatra, nagyon elszántak voltak a lányok, vitte őket előre a szívük. Bízom benne, hogy mindig egy kis lépéssel jobbak és jobbak leszünk.

line

Live stream  Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix