Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Eszterházy SC Eger

benkse_150spacereger_sc_150

Felkészülési mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Eszterházy SC Eger

29-28 (10-11)

Időpont: 2022. július 30. (szombat)

Helyszín: Hajdúnánás, Hódos Imre sportcsarnok

Játékvezetők: Kovács G., Papp B.

Békéscsaba: Madera-Domokos – Andróczki 1, Gyimesi 4, Giricz 3, Vámosi P. 1, M. Agbaba 6, Borbély M. 5. Csere: Horváth G., Kukely K. 3, Termány 1, Bencsik 2, Mayer Sz. 2, Pétervári 1.
Vezetőedző: Papp Bálint.

Az Eger legjobb dobói: Varjú 11, Bató 5 (2). Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: –, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–4. 12. p.: 3–8. 24. p.: 8–11. 36. p.: 13–14.42. p.: 19–19. 48. p.: 21–23. 54. p.: 25–25.

line

A nyári alapozás harmadik hetének zárásaként lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapata.

Békéscsabai Előre NKSE - Eszterházy SC Eger 29-28 (10-11)

Papp Bálint vezetőedző dolgát és a hatékony munkát alaposan megnehezítette, hogy az elmúlt hetekben több játékos (a horvát kapus Marina Razum, Szabó Dóra, Horváth Gréta, Mayer Szabina, Zsemberi Zóra) is sérüléssel, illetve betegséggel küszködik vagy küszködött, Bucsi Lili pedig a magyar női ifjúsági-válogatottal a szkopjei U18-as világbajnokságon szerepel.

Ettől függetlenül a szakmai stáb igyekszik beépíteni az új igazolásokat a szeptember 3-i bajnok rajt előtt, ezt szolgálta a szombat délben az NB I. B-s Eger ellen játszott első edzőmeccs is, amelyet a gyenge kezdés ellenére megnyertek a csabaiak. Az egriek már a harmadik felkészülési találkozójukat vívták (egy hete a szintén élvonalbeli Budaörs otthonában győztek) és talán éppen emiatt, nagyszerűen játszottak az első tizenöt percben. A Csaba 8–2-es hátrányból próbált visszakapaszkodni, ami sikerült is: az Előre egy nyolcperces hevesi gólcsendet kihasználva a szünetre mínusz egyre felzárkózott.

A második játékrész is szorosan alakult, az 54. percben is még 25–25 volt az állás, a hajrát azonban a Lilák bírták jobban, így bár a Papp-csapat csak az utolsó percekben vezetett először a meccsen, ez győzelmet ért végül.

Az Előre a hazaérkezést és a vasárnapi pihenőt követően hétfő délutántól ismét itthon folytatja a munkát, majd a jövő hét második felében a romániai Zilah felé veszi az irányt, ahol pénteken és szombaton újabb két felkészülési mérkőzést játszik.