Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Győri Audi ETO KC

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerGyőri Audi ETO KC

NB I női felnőtt 2022/2023. 19. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Győri Audi ETO KC

22-33 (12-16)

Időpont: 2023. március 25. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka

Versenybírók: Sándor Tamás, Kocsis-Sajti Anikó

Békéscsaba: Razum Marina (0), Andróczki Flóra (2), Giricz Laura Gerda (1), Vámosi Panna (3), Kiss-Walfisch Mercédesz (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (3), Bucsi Lili (1), Mayer Szabina (3), Termány Rita (4), Török Fanni (0), Zsemberi Zora (1), Gadányi Maja (0), Laninstanin Marija (2), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (1).
Vezetőedző: Papp Bálint

Győr: Haugsted Line (1), Ogonovszky Eszter (0), Blohm Linn Christina (4), Dale Kari Brattset (0), Hansen Anne Mette (1), Gros Ana (6), Ryu Eun Hee (6), Leynaud Amandine (0), Győri-Lukács Viktória (2), Fodor Csenge Réka (4), Nze-Minko Estelle (5), Broch Yvette (2), Faluvégi Dorottya (0), Despotovic Jelena (1), Farkas Júlia (1), Toft Sandra (0).
Vezetőedző: Ambrosio Martin Cedres

sargalap Sárga lapok: Gyimesi Kitti (1), Papp Bálint (1), Haugsted Line (1), Gros Ana (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Kiss-Walfisch Mercédesz (2. perc), Mayer Szabina (2. perc), Laninstanin Marija (2. perc), Borbély Márta (4. perc), Faluvégi Dorottya (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vámosi Panna (3/3), Laninstanin Marija (1/1), Ogonovszky Eszter (0/1), Gros Ana (3/3).

line

A női kézilabda élvonalban újonc és a bentmaradásra hajtó Békéscsabai Előre NKSE szombat este a 16-szoros bajnok, 15-szörös Magyar Kupa-győztes és ötszörös Bajnokok Ligája-aranyérmes Győrt látta vendégül az NB I-ben.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Győri Audi ETO KC 22-33 (12-16)

Elkerülve az elcsépelt közhelyeket maradjunk csak annyiban: ez tipikusan az a mérkőzés, amelyen tényleg nincs más dolga a csabai garnitúrának, mint mindenféle teher és elvárás nélkül a játékot és a pillanatot felszabadultan élvezve, az egyes jó megoldásokból és meccsszakaszokból a későbbi, fontos és nyerhető megméretéseken táplálkozva kézilabdázni.

Minden bizonnyal ez a nap azoknak a fiatal csabai kézilabdás tehetségeknek is hosszan tartó emlék marad, akik a kezdés előtti bemutatásnál kézen fogva beszaladtak a játékosokkal a pályára. A hangulatra sem lehetett panasz, a közel telt háznyi közönség – közte sok győri vendégszurkolóval – kiváló atmoszférát teremtett.

A masszív vendégvédelemmel nehezen boldogultak a hazaiak, ezen kívül a villámgyors és rendezetlen csabai viszafutásokkal szembeni győri akciókból, a helyzetek kidolgozásából és megvalósításából is hamar kiderült, hogy az ETO teljesen más szinten áll, mindezt persze már előzetesen is tudható volt. Ettől függetlenül felállt fallal szemben már jóval több nehézsége akadt a Rába-partiaknak, a lila-fehérek keményen tartották magukat védekezésben. Támadásban pedig leginkább beállóban okoztak problémát a hazaiak – az ezúttal is elképesztő munkát végző Mayer Szabina többször is borsot tört a győri védők orra alá. A pontatlan megoldásokból látszott, hogy a koncentráció néha kihagyott győri részről, de ez mit sem von le a csabaiak érdeméből, Papp Bálint együttese becsülettel küzdve állt helyt és tartotta a lépést a címvédővel. Az első félidőben mutatott csabai teljesítményre bőven lehet építeni az idény hátralévő részében.

Csakúgy, mint a második játékrész első félidejében produkált játékra és küzdőszellemre. Nagy kedvvel és hatalmas szívvel harcolva kezdett a Csaba a szünet után. Az olykor továbbra is dekoncentráltnak tűnő Győr nemhogy növelni tudta volna vezetését, a különbség csak csökkent. A negyvenedik perc után kettőre zárkóztak a hazaiak, akiknek ziccerük volt ahhoz, hogy egygólosra faragják a hátrányukat, a helyzet azonban kimaradt. Több se kellett a világsztároknak, a jövő szombaton a legnagyobb rivális Ferencvárossal bajnoki döntőnek is beillő rangadót vívó, az MK-ban és a BL-ben a négyes döntőbe jutásért küzdő győriek gyorsan megrázták magukat. Szoros reteszként zárt össze az ETO védelmi fala, a hazai támadógépezet megakadt, tíz percig nem tudott betalálni a fáradó Papp-csapat, a rivális pedig kihasználva lehetőségeit végül biztosan érvényesítette a papírformát.

Ambros Martín: – Nagyon nehéz volt játszani és megszerezni a győzelmet. Az utolsó tíz-tizenöt percben kijött a különbség, addig viszont szoros volt a küzdelem. Nem egyszerű a Békéscsaba ellen kézilabdázni, mert jó átlövői és beállói vannak, nehéz megtalálni velük szemben a megfelelő védelmi vonalat. Az első félidőben ezt nem is tudtuk megoldani, sok gólt kaptunk beállóból, szünet után viszont már megtaláltuk az ellenszert. Jól reagáltunk akkor is, amikor kettőre zárkózott ellenfelünk és labdája volt ahhoz, hogy egy gólra csökkentse a különbséget.

Papp Bálint: – Végül magabiztosan érvényesítette a tudását a Győr. Kiemelném azonban a csapatomat is, amely szépen küzdött, olyan megoldásokat mutatott be, amikre büszkék lehetünk. Ezeket az elemeket és mentalitást kell tovább vinnünk a bajnokság hátralévő részében is. Mindent megtettünk azért, hogy egyenrangú partnerei legyünk az ETO-nak, amíg csak bírtuk.

A kiválóan helytálló ENKSE jövő péntek este a dobogóért küzdő Mosonmagyaróvár otthonában folytatja bajnoki szereplését.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix