Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE – HC Zalău

benkse_150spacerhc_zalau_150

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – HC Zalău

21-18 (11-7)

Időpont: 2022. november 18. (péntek) 17:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Kiu G. és Kiu T.

Békéscsaba: Razum – Andróczki 3, Lanisztanin 5 (1), Gyimesi 2, Giricz L. 1, Hajtai 2, Borbély M. 1. Csere: Szabó D. (kapus), Kukely K. 1, Horváth G. 2, Vámosi 1, Termány 3, Török F., Bencsik.
Vezetőedző: Papp Bálint.

ora Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

gol Hétméteresek: 1/1, ill. 7/6.

line

A vasárnapig tartó Európa-bajnokság miatt beiktatott hat és fél hetes bajnoki szünet és az így kapott idény közbeni felkészülési időszak monotonitásának megtörése érdekében és a Kisvárda elleni, jövő szerdai, idegenbeli Magyar Kupa-párharcra való hangolódás jegyében a román élvonalbeli Zalău együttesével vív edzőmeccseket ezen a hétvégén a Békéscsba NB I-es női csapata hazai pályán.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - HC Zalău 21-18 (11-7)

A péntek esti első találkozón meggyőzően kezdett az ENKSE, amely nyolc perc elteltével 5–1-re ellépett, ráadásul mindegyik hazai gólt más-más játékos szerezte. A csabai védelem stabil és hatékony volt, a horvát Marina Razum is több bravúrt bemutatott a kapuban, így biztosan őrizte négy-öt gólos előnyét a Csaba az első félidőben.

A második játékrészre valamelyest visszaesett a hazaiak teljesítménye támadásban és védekezésben, illetve a figyelem is kihagyott többször. A híres-hírhedt, korábbi román női szövetségi kapitány, Gheorghe Tadici (a vaskezű tréner ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: a 21. percben hosszú métereket besétálva a játéktérre reklamált az egyik játékvezetőnél, románul…) által irányított vendégek így közelebb tudtak férkőzni. Bár a szünet után beálló Szabó Dóra több nagyszerű bravúrral segített a kapuban, a románok az utolsó öt percnek már csak egygólos (17–16) hátrányban vágtak neki. A hajrára azonban újra megrázta magát az Előre, a fontos pillanatokban rendre sikerült betalálni, aminek a jutalma végül tanulságos győzelem lett.

A felek szombaton délelőtt 11:00 órától újra megmérkőznek egymással a békéscsabai Városi Sportcsarnokban,  a belépés arra a találkozóra is ingyenes a szurkolóknak.