Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE – HC Zalău

benkse_150spacerhc_zalau_150

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – HC Zalău

29-29 (16-15)

Időpont: 2022. november 19. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Békéscsaba: Szabó D. – Horváth G., Lanisztanin 4 (4), Gyimesi 3, Giricz L. 1, Mayer Sz. 4, Kukely K. 2. Csere: Razum (kapus), Bucsi 2, Hajtai 3, Termány 4, Andróczki 1, Török F. 2, Borbély M. 2, Bencsik 1, Vámosi.
Vezetőedző: Papp Bálint.

ora Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

gol Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

line

A 21–18-as csabai sikerrel végződött péntek esti, első edzőmeccshez képest a vendégek gyorsabban és lendületesebben kezdtek és el is húztak három góllal az első tíz perc után. Az ENKSE azonban védekezést váltott, az öt egyes felállással valamennyire sikerült is megzavarni a zilahiakat, így az első félidő hátralévő részében már kiegyenlített játék zajlott. A kapusok és a védelmek ezúttal egyik oldalon sem voltak annyira hatékonyak, mint pénteken, ezért jóval több gól esett.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - HC Zalău 29-29 (16-15)

A szünet után is a románok vették át az irányítást, fokozatosan növelni tudták az előnyüket. Az utolsó tíz percre 25–21-es Zalau-vezetéssel fordultak rá a felek, ám ekkor a csabaiak újra előhúzták az öt egyes védekezést, az október közepén igazolt balszélső Hajtai Vanesszával elöl zavaróban. A románok ettől ismét elbizonytalanodtak és tanácstalanná váltak támadásban, miközben az Előre mindig utat talált a vendégkapuhoz. Két perccel a vége előtt sikerült is egyenlíteni, sőt, Hajtai szemfüles labdalopásából a fiatal Török Fanni góllal fejezett be egy lerohanást, megszerezve csapatának a vezetést, az utolsó percben azonban a románok egy szerencsés találattal döntetlenre mentették a meccset.

Papp Bálint: – Az első mérkőzést jól kezdtük a sebességet és a dinamikát tekintve. Utána voltak holtpontjaink és visszaesett a támadójátékunk, de a védekezésünk stabilitása és a kapusteljesítményünk hatvan percen keresztül rendben volt, mindkét kapusunk jól teljesített. Támadásaink akadoztak, a második félidő első húsz percében rendkívül statikusak, passzívak voltunk, helyzetig se nagyon jutottunk el. Ezt követően sikerült fordítanunk, értékes és örömteli, hogy győztünk végül, mert lelkileg szükségünk volt már a sikerre. A szombati teljesen más meccs volt, sokkal több gól esett, nem a védekezés dominált, a mi védelmünk sem volt határozott és ezúttal a kapusteljesítmény is elmaradt a péntekitől. A támadójátékunk a lőtt gólok ellenére sem tetszik, sokszor nem tudatos még a játék, nem tudjuk gólra váltani a helyzeteket vagy jó döntéseket hozni. Továbbra is kulcskérdés nálunk az emberelőnyös szituáció. Ezeken kell dolgozni és javítani szerdáig.

Az ENKSE legközelebb szerdán, a szintén első osztályú Kisvárda otthonában lép pályára már tétmeccsen, a Magyar Kupa 3. fordulójában.