Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerMotherson Mosonmagyaróvári KC

NB I női felnőtt 2022/2023. 7. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Motherson Mosonmagyaróvári KC

29-24 (15-12)

Időpont: 2022. december 17. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Dáné Rita, Marton Zsófia

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Razum Marina (0), Andróczki Flóra (3), Giricz Laura Gerda (3), Vámosi Panna (0), Horváth Gréta (0), Gyimesi Kitti (1), Bucsi Lili (10), Mayer Szabina (0), Kukely Klára (1), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (8), Borbély Márta (3), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

Mosonmagyaróvár: Tóth Eszter (2), Albek Anna (2), Sztankovics Kyra (1), Mihály Petra (1), Bardi Fruzsina (1), Faragó Luca (0), Mistina Kitty (0), Stranigg Zsófia (1), Lancz Barbora (5), Ivancok Ines (3), Szemerey Zsófi (0), Pásztor Noémi (2), Tóth Nikolett (0), Csire Fanni (2), Kovács Patrícia (4), Tóth Gabriella (0).
Vezetőedző: Gyurka János

sargalap Sárga lapok: Giricz Laura Gerda (1), Albek Anna (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Bucsi Lili (4. perc), Kukely Klára (2. perc), Török Fanni (2. perc), Laninstanin Marija (2. perc), Tóth Eszter (2. perc), Albek Anna (6. perc) – kizárva, Sztankovics Kyra  (2. perc), Mihály Petra (2. perc), Stranigg Zsófia (2. perc), Kovács Patrícia (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (5/5), Tóth Eszter (2/2), Stranigg Zsófia (1/1), Lancz Barbora (0/1).

line

A bajnoki élcsapat, Európa-liga-csoportkörös Mosonmagyaróvár ellen játszotta idei utolsó előtti hazai mérkőzését az NB I.-es újonc Békéscsabai Előre NKSE. A találkozó előtt a lila-fehéreket irányító Papp Bálint arról beszélt, hogy különösebb teher nélkül, bátran kézilabdázhatnak az esélyesebbnek számító és jó erőkből álló riválissal szemben.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Motherson Mosonmagyaróvári KC 29-24 (15-12)

A szombat esti találkozó első félidejében csapata abszolút megfelelt a fiatal tréner kívánságának. A nagy szívvel küzdő és hajtó ENKSE abszolút egyenrangú ellenfele volt a messziről jött vendégeknek, sőt. A horvát Marina Razum többször is remekbe szabott bravúrral hárított, előtte a védelem harcosan és stabilan állt a lábán, támadásban pedig a fiatal tehetség, Bucsi Lili vezérletével mutatott be szép megoldásokat a csabai együttes. A sokszor tompának és indiszponáltnak tűnő MKC nem tudta a megszokott és hatékony fegyverének számító gyors és rohanós kézilabdáját bemutatni, ami a játékot sokszor taktikusan lassító, koncentrált hazaiak miatt sem valósulhatott meg. Az első harminc perc után teljesen megérdemelt volt a háromgólos békéscsabai vezetés.

A szünet után adódott néhány húzós perc hazai szempontból, elég volt több hiba, illetve egy kettős emberhátrány és az óváriak egy gólra felzárkóztak. Ez azonban nem hozott fordulópontot, mert az MKC továbbra is többet rontott, nem tudott felpörögni, így nemhogy a fordításra, az egyenlítésre sem volt esélye. Az ENKSE viszont bírta erővel és koncentrációval, gyorsan túllendült a második félidő eleji hullámvölgyön és ismét elhúzott több góllal, az előny pedig végig kitartott.

A találkozó után teljes joggal és önfeledten ünneplő Gyimesi Kittiék okosan, fegyelmezetten, egységesen, igazi csapatként harcolva arattak nagyszerű bravúrgyőzelmet, megszerezve első pontjaikat az idényben.

Papp Bálint: – Becsülettel felkészültünk, tudtuk mi az erőssége a Mosonmagyaróvárnak. Nagyon egységesek voltunk, a második félidőben akadt holtpontunk, de meg tudtunk újulni és újra ellépni négy-öt góllal. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk meghatározta a játékot. Ez a csapat diadala, ami óriási erőt kell, hogy adjon a jövőre is.

Gyurka János: – Okosan és pontosabban játszott, jól küzdött a Békéscsaba. Több lőtt gól, jobb védekezés, kellett volna tőlünk. Úgy éreztem, nem érkeztünk meg a mérkőzésbe úgy, ahogy kellett volna, enerváltak lassúak voltunk. Időközönként lobbant csak lángra a csapat. Sokat hibáztunk, dekoncentráltan játszottunk, három meccsre való rontásunk volt, így nem lehet meccset nyerni.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix