Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – NEKA

EUbility Group-Békéscsabai NKSEspacerNEKA

NB I női felnőtt 2022/2023. 17. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – NEKA

26-21 (16-12)

Időpont: 2023. március 11. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Bócz László, Wiedemann Viktor

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Razum Marina (0), Hajtai Vanessza (5), Andróczki Flóra (0), Giricz Laura Gerda (2), Vámosi Panna (0), Kiss-Walfisch Mercédesz (0), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (8), Bucsi Lili (1), Mayer Szabina (4), Termány Rita (0), Török Fanni (0), Gadányi Maja (0), Laninstanin Marija (5), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint

NEKA: Wéninger Alexa (0), Varga Emília (6), Csíkos Luca (0), Juhász Kata (0), Kellermann Dóra (4), Bató Lili (3), Szabó Anna (1), Molnár Dorottya (1), Zaj Klára (0), Uhrin Lili (0), Gém Léna (0), Horváth Petra (1), Kocsis Bettina (1), Ferenczy Diána Dóra (1), Kovalcsik Bianka (2), Szabó Lili Zsófi (1).
Edző: Bohus Bea

sargalap Sárga lapok: Varga Emília (1), Bartalos Béla (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (2. perc), Török Fanni (2. perc), Bencsik Bojána (2. perc), Varga Emília (2. perc), Molnár Dorottya (2. perc), Kocsis Bettina (4. perc), Bohus Bea (2. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Laninstanin Marija (1/1), Varga Emília (3/3).

line

Magabiztos győzelem a NEKA ellen.

A másik újonc NEKA együttesét fogadta alsóházi kulcsmérkőzésen szombat este a női kézilabda élvonalban a Békéscsabai Előre NKSE. Tekintve, hogy játéknap előtt a 14 csapatos NB I.-ben 10 ponttal a már bentmaradást érő 12. helyen álltak a lila-fehérek, míg a békéscsabai születésű és nevelésű, korábbi klasszis válogatott beálló, Bohus Beáta által irányított balatonboglári fiatalok három ponttal az utolsó pozíciót foglalták el, egyértelmű volt a kezdés előtt, hogy mindkét félnek égető szüksége van a győzelemre az első osztályú tagság megőrzése szempontjából.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - NEKA 26-21 (16-12)

A Mályvavirág Alapítvánnyal való közös együttműködésnek köszönhetően a március 8-i nőnap alkalmából a csabai játékosok ismét a méhnyakrák megelőzésének fontosságára hívták fel a figyelmet, ezért mályvavirágos pólóban melegítettek be.

Álmosan, enerváltan, lassan, pontatlanul és idegesen kezdett az Előre. Papp Bálint együttese öt és fél perc elteltével szerezte meg első gólját, amikor a NEKA már három nullára vezetett. Viszonylag hamar sikerült azonban megnyugodnia az ellenfelét sokáig csak üldöző hazaiaknak, akik a 20. perchez érve átvették a vezetést és három góllal elléptek - Gyimesi Kitti két pazar átlövésből talált be, majd a balszélső Hajtai Vanessza is megvillant. Sokat jelentett, hogy összeállt és keményebb lett a csabai védekezés és a támadójáték is ötletesebbé, precízebbé vált, így négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a lilák a szünetben.

A második játékrészben sem változott az összkép, az első húsz perc után látott mederben folytatódott a találkozó. Mindkét csapat produkált hosszabb gólcsendeket, akadt néhány hajmeresztő megoldás is – nem volt szép a játék, de összességében semmi sem veszélyeztette a csabai győzelmet. A hazaiak taktikus kézilabdával tartották kézben a meccset, a legutóbbi öt fordulóban immár a negyedik győzelmét arató Papp-csapat láthatóan átérezte a találkozó súlyát és jelentőségét. A létfontosságú pontokkal gazdagodó Békéscsaba a 10. helyre ugrott előre a tabellán, hat, illetve kilenc egységre eltávolodva a kieső helyen álló Érdtől, illetve NEKA-tól.

Papp Bálint: – Mindkét csapat szívét-lelkét kitette a pályára. Motiváltan és jól kezdett a NEKA, de utána ritmust váltottunk, feszessé vált a védekezésünk és uraltuk a mérkőzést, megtartottuk az előnyt. Rendkívül nehéz meccs volt, nem lehetett hátra dőlni, de hellyel-közzel nagyon szépen megoldottuk a feladatot. A szurkolóinknak nagyon köszönjük, hogy hatvan percen keresztül nagyszerű hangulatot teremtettek!

Az ENKSE jövő szombaton az MTK Budapest otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix