Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

EUbility Group-Békéscsabai NKspacerPraktiker-Vác

NB I női felnőtt 2022/2023. 2. forduló

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

20-28 (10-13)

Időpont: 2022. szeptember 11. (vasárnap) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Versenybírók: Kocsis-Sajti Anikó, Sándor Tamás

Békéscsaba: Razum Marina (0), Andróczki Flóra (0), Giricz Laura Gerda (2), Vámosi Panna (3), Horváth Gréta (1), Gyimesi Kitti (2), Bucsi Lili (1), Mayer Szabina (4), Kukely Klára (2), Termány Rita (1), Török Fanni (0), Szabó Dóra (0), Zsemberi Zóra (0), Laninstanin Marija (4), Borbély Márta (0), Bencsik Bojána (0).
Vezetőedző: Papp Bálint.

Vác: Csizmadia Fanni Klára (0), Ballai Anna (2), Ferenczy Fruzsina (1), Ballai Borbála (4), Világos Diána (0), Bukovszky Anna (0), Kovács Anikó (0), Pálffy Anna (0), Bárdy Noémi (0), Marincsák Nikolett (5), Bánfai Kíra (0), Schatzl Nadine (2), Kuczora Csenge (10), Kovalcsik Jázmin (0), Helembai Fanny (2), Diószegi Nikolett (2).
Vezetőedző: Herbert Gábor.

sargalap Sárga lapok: Török Fanni (1), Papp Bálint (1), Helembai Fanny (1).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/ora.png Kiállítások: Giricz Laura Gerda (2. perc), Vámosi Panna (2. perc), Horváth Gréta (2. perc), Gyimesi Kitti (2. perc), Bucsi Lili (2. perc), Kukely Klára (2. perc), Termány Rita (2. perc), Ferenczy Fruzsina (2. perc), Kovalcsik Jázmin (2. perc), Helembai Fanny (4. perc).

http://elorenkse.hu/site/wp-content/uploads/2016/09/gol.png Hétméteresek: Vámosi Panna (1/1), Laninstanin Marija (1/2), Ballai Borbála (0/1), Kuczora Csenge (3/5).

line

Nem sikerült itthon tartani a két pontot.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Praktiker-Vác 20-28 (10-13)

A masszív élcsapat Vác ellen játszotta idénybeli első hazai mérkőzését a női kézilabda NB I.-be egy év kihagyást követően visszajutott Békéscsabai Előre NKSE. A lila-fehérek 2021. május 26. után léptek pályára újra itthon. A kezdés előtt a klub egy-egy virágcsokorral köszöntötte a nyáron igazolt új játékosait, a horvát kapsu Marina Razumot, a visszatérő szerb válogatott jobbátlövőt, Marija Lanisztanint (leánykori nevén Agbaba), Termány Ritát és Horváth Grétát. A papírforma alapján esélyesebbnek számító vendégek soraiban ott volt a korábbi békéscsabai Diószegi Nikolett, Marincsák Nikolett és Csizmadia Fanni is.

A helyzetkihasználással ezúttal is gondja akadt az Előrének az első percekben és úgy tűnt, a lendület is hiányzott a hazai akciókból. Ugyanakkor az is tény, a komplett meccsre elmondható volt, hogy lassan csordogál. A visszafogottabb kezdés és a nyolcperces gólcsend ellenére Papp Bálint együttese előbb utolérte riválisát, majd sorozatban öt találattal a 21. percben már kettővel is ellépett. 

A váci támadógépezet megakadt, amit jól jelzett, hogy a nyáron az orosházi női együttesétől Vácra érkezett Herbert Gábor tanítványai 11 percig nem tudták bevenni a csabai kaput. A kulcsember Kuczora Csenge azonban ezúttal is a hátán cipelte csapatát, így a sok bosszantó hibát és kevés gólt hozó első félidő végén az emberelőnyeit jól kihasználó vendégek mehettek előnnyel pihenőre.

A szünet nem tett jót a Csabának, Papp Bálint már a 34. percben időt kért, mivel a Vác pillanatok alatt megduplázva az előnyét már hat góllal elhúzott. Valamelyest hatott a fejmosás, megrázták magukat a csabai hölgyek és négy gólt lefaragtak a hátrányukból. 17–20-nál azonban hiába csillant fel némi hazai remény, elég volt néhány újabb buta hiba és a semmi különösebbet nem mutató, de a kínálkozó esélyekre kíméletlenül lecsapó vendégek szinte pillanatok alatt visszaállították a hat-hétgólos különbséget az utolsó tíz percre fordulva, innen pedig már végképp nem volt visszaút az Előrének.

Papp Bálint: – Megérdemelten nyert a Vác, jól játszott. Mi küzdöttük, ez tény, de ez egyelőre ebben az osztályban kevés. Nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél két meghatározó játékosával. Amikor fáradtunk, rossz döntéseket hoztunk, ziccereket rontottunk, a Vác pedig érettebb kézlabdával ezt kihasználta. Húsz dobott góllal nagyon nehéz mérkőzést nyerni.

Herbert Gábor: – Ha húsz gólt kapsz, nagy esélyed nyílik a győzelemre. Az első félidő végén és a második elején szépen rendeztük sorainkat, megakadályoztuk hazaiakat abban, hogy használják az erősségeiket. A döntő pillanatokból mi jöttünk ki jól.

line

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix