Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSEspacerPraktiker-Vác

Női Magyar Kupa 2022/2023.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Praktiker-Vác

22-24 (11-13)

Időpont: 2023. február 22. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Őri Erika, Ónodi Erika

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

line

Szerda este a csabai városi sportcsarnokban a Magyar Kupa keretein belül találkoztak a felek, a meccs tétje a legjobb nyolc közé jutás volt.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Praktiker-Vác 22-24 (11-13)

A lila-fehérek az előző összecsapáson öt játékost is nélkülöztek, a kapus Szabó Dóra és a balszélső Kukely Klára sérülés, a jobbszélső Andróczki Flóra, a beálló és csapatkapitány Giricz Laura, illetve az átlövő Kiss-Walfisch Mercédesz betegség miatt hiányzott. Az MK-csatára Giriczet és Walfischt már be tudták nevezni a hazaiak és ott volt a meccskeretben Gadányi Maja is – a másodosztályú Algyőtől az idény végéig szerződtetett kapus érkezését a mérkőzés előtti percekben jelentette be hivatalosan az ENKSE.

Egy kupameccs tényleg más, a bajnokihoz képest sokkal kiegyenlítettebb csata zajlott a pályán. Az álmoskásan és lassan csordogáló játékba olykor hajmeresztő hibák és megoldások csúsztak be mindkét részről. Az ugyanakkor örömteli fejlemény volt, hogy az Előre ezúttal abszolút egyenrangú ellenfél volt, a váciak kettővel többel nem tudtak elhúzni.

A szünet után sorozatban három találattal fordított a Csaba a csaknem hét és fél percig gólképtelen vendégekkel szemben. Az előny sajnos nem tartott sokáig, a magát megrázó rivális gyorsan ismét ellépett hárommal. Felgyorsult a játék, élvezetesebb lett a meccs és bár egyszer még vissza tudtak zárkózni a hazaiak, az utolsó tíz percre megint a hibákra hatékonyan lecsapó vendégek fordultak háromgólos fórral és innen már nem volt visszaút, az utolsó percekben több csabai ziccer is kimaradt.

Szoros mérkőzésen apróságokon múlott csak, hogy bravúrt érjenek el a lila-fehérek, akik a hajrában kulcspillanatokban nem koncentráltak kellően, ettől függetlenül erre a játékra és küzdésre lehet építeni a bajnoki bentmaradásért zajló tavaszi fordulók során.

Herbert Gábor: – Mindkét csapatnak jár a gratuláció a küzdés miatt. A játék küzdő jellege dominált. Nem kézilabdáztunk jól, de tartásból jelesre vizsgáztunk, nagyon büszke vagyok a lányokra. Rendkívül fáradtan és meggyötörve, de elértük a célunkat, ez a legfontosabb.

Papp Bálint: – Elismerésem a Vácnak a továbbjutáshoz. Mi is szépen helytálltunk. A második félidőben az ellenfél kihasználta a hibáinkat és kitartott az előnye a végéig. Helyenként mutattunk biztató megoldásokat, jól küzdöttünk, felvettük a versenyt. Ha kicsit okosabbak vagyunk, akkor még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Az ENKSE legközelebb szombat este Székesfehérváron, az Alba FKC ellen lép pályára a bajnokságban.

line

Jegyzőkönyv Tabella

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix