Online fogadás | TippmixPRO

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

benkse_150spaceralba_fehervar_150

I. Szabó Károly emléktorna

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Alba Fehérvár KC

20-21 (13-9)

Időpont: 2021. augusztus 20. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Nagy F., Thuróczy

Békéscsaba: Csizmadia – Iván, Gyimesi 5, Kukely A. 1, Mayer 2, Borbély 4 (1), Karacs 2. Cs.: Szabó D. (kapus), Giricz 2, Török, Kobela 2, Kukely K. 1, Bucsi 1 (1), Bencsik, Zsemberi.
Vezetőedző: Papp Bálint.

A Vasas legjobb dobói: Smbatian 6, Triscsuk 6 (3).

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.

line

A péntek esti találkozón lendületesen kezdett az NB 1/B-s békéscsabai együttes, alaposan meglepte élvonalbeli ellenfelét és a 7. percben 4–0-ra vezetett. A folytatásban a székesfehérvári alakulat erősített, javított a védekezésén, támadásban pedig pontosabban célzott, így a 12. percben kiegyenlített (4–4). Nagy csata folyt a pályán az ötödik gólt a hazaiak szerezték, így ismét előnybe kerültek a 14. percben. Ezt követően felváltva estek a gólok, a 20. percben 8–7-es csabai vezetést mutatott az eredményjelző. A több légióst szerepeltető Alba Fehérvár a 25. percben egyenlíteni tudott (9–9). A félidő hajrájában a lila-fehérek nagyon fegyelmezetten, és taktikusan kézilabdáztak, így a szünetre négygólos előnyt szereztek (13–9).

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - Alba Fehérvár KC

Fordulás után a hazaiak ismét jól kezdtek és a 35. percben már hat góllal vezettek (15–9). A lila-fehérek jól védekeztek, tartották az előnyt, és a 43. percben 19–14-es csabai vezetést mutatott az eredményjelző. A horvát edző, Boris Dvorsek által irányított vendégek azonban nem adták fel, kihasználták a hazaiak hibáit és fokozatosan felzárkóztak, az 51. percben már csak egy gól volt a lila-fehérek előnye (19–18). Izgalmasan alakult a végjáték, az 54. percben 19–19-re egyenlített az Alba Fehérvár. A hazaiak 14 percig nem tudtak gólt szerezni, ami döntőnek bizonyult. Az utolsó percekben nagy csata folyt a győzelem megszerzéséért, végül a fehérváriak egy góllal nyertek, így ők jutottak a szombati döntőbe, de a fiatal csabai együttes minden dicséretet megérdemel teljesítményéért.

Papp Bálint: – Küzdelmes  mérkőzés volt, ahol 45 percig domináltunk. Utána sajnos támadásban beszűkültünk, illetve nem tudtunk a fehérvári kapuson túljutni. A végjátékban a rutinosabb és hosszabb cserepaddal rendelkező Fehérvár megnyerte a találkozót. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményért illetve gratulálok a Fehérvárnak!

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix