Online fogadás | TippmixPRO

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

benkse_150spacerdkka_150

NB I női felnőtt 2016/2017. 16. forduló

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

26-26 (14-14)

Időpont: 2017. március 10. (péntek) 18:00 óra

Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 1389. hrsz.

Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

Versenybírók: Szegedi Zsolt, Szabó Imre

Békéscsaba: Triffa Ágnes (0), Gávai Szonja (1), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (1), Dukic Jovana (0), Diószegi Nikolett (3), Vasileuskaya Natallia (1), Kölcze Gabriella (0), Zöldi-Tóth Katalin (3), Walfisch Mercédesz (7), Mihálffy Adrienn (0), Glusica Leposava (3), Terenyi Bianka (0), Balogh Száva (0), Kovacevic Jovana (6), Gidai Eszter (0).
Vezetőedző: Skaliczki László

DKKA: Takács Dusmáta (1), Szalai Babett (0), Csapó Kyra Vivien (1), Micijevic Camila (1), Grosch Vivien (0), Rácz-Vincze Melinda (3), Klujber Katrin (6), Hornyák Bernadett (0), Kovács Anna (10), Cifra Anita (2), Molnár Beatrix (1), Pálinkás Viktória (0), Karnik Szabina (0), Gindeli Panna (0), Nick Viktória (0), Kudor Kitti (1).
Vezetőedző: György László

sargalap Sárgalapok: Dukic Jovana (1), Vasileuskaya Natallia (1), Kovacevic Jovana (1), Micijevic Camila (1), Kovács Anna (1),  Cifra Anita (1).

piroslap Kizárva: Cifra Anita.

ora Kiállítások: Diószegi Nikolett (2 perc), Glusica Leposava (4 perc), Kovacevic Jovana (2 perc), Kovács Anna (2 perc), Cifra Anita (6 perc).

gol Hétméteresek: Walfisch Mercédesz (3/3), Kovács Anna (2/3), Kudor Kitti (1/1).

line

Alig egy héttel ezelőtt is idegenben lépett pályára a tabellán negyedik helyen álló Dunaújváros, akkor Székesfehérvárott nyert 27–26-ra. Most ismét utaznia kellett a Duna-parti gárdának, mégpedig Békéscsabára. Egykoron sok szép csata szemtanúi lehettünk a két együttes összecsapásain, most is ebben bízott a népes szurkolósereg.

Alig egy hete Jovana Kovacsevic az MTK Budapest ellen kisebb agyrázkódást szenvedett, de mára már vállalta a játékot, miként a bokasérüléssel bajlódó Triffa Ágnes is Skaliczki László edző rendelkezésére állt a Dunaújváros elleni mérkőzésen. Viszont a régóta sérüléssel bajlódó, illetve lassan már rehabilitálódó Kovács Anett, Dajka Bettina továbbra is maródi. A túloldalon pedig az első számú kapus, Oguntoye Viktória bajlódik sérüléssel, így ő sem léphetett pályára.

Bár az első gól a vendégek nevéhez fűződik, a nagy lendületbe kerülő Békéscsaba már a nyolcadik percben kikényszerítette György László első időkérését, ugyanis ekkor már 6–3-at mutatott az eredményjelző. Nem ennek, sokkal inkább két eladott labdának, és egy gyors elfutásnak köszönhető, hogy Rácz-Vincze Melinda, és a két egykori békéscsabai nevelés, Kovács Anna és Cifra Anita kiegyenlített. Sőt, 6–6 után Kovács Anna egy büntetőből elért találattal ismét a dunaújvárosiaknál volt az előny, miközben a lila-fehérek hat percen át eredménytelennek bizonyultak. Skaliczkin volt a sor, ő is kikérte az első időt, hogy rendet tegyen a fejekben. A folytatásban csaknem felváltva estek a gólok, és felváltva vezettek a csapatok is. Nagy volt az iram, élvezetes a mérkőzés, az első játékrész utolsó tíz másodpercében egy-egy gól esett még, így – ahogy Petri Miklós hangosbemondó is fogalmazott a szünetben – a második játékrészben kezdődik minden elölről.

A fordulás után kezdetben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt: felváltva estek a gólok, hol itt, hol ott volt az előny. Továbbra is élmény- és góldús volt az összecsapás és izgalmas a meccs. Negyedóra után kétgólosra hízott a lila-fehérek előnye, a vendégek meglehetősen tanácstalanok voltak, edzőjük ki is kérte a pihentető és „kiokosító” idejét. Nem tudni, mit fogadtak meg belőle, ugyanis pillanatokkal később már 24–21 volt az állás. Kovács Anna másképp gondolta, látványos góljával megindította az újvárosiak fölzárkózását, így Skaliczki mester is gyorsan kikérte idejét. Garantált volt az izgalmas végjáték, csak az volt a kérdés, melyik csapat bírja jobban a hajrát, melyik koncentrál jobban? Nos, végül úgy tűnt, a dunaújvárosiak e téren nyerőbbek, dobtak két gól, miközben a házigazdák elpuskáztak néhány nagy lehetőséget. Két perccel a vége előtt már 26–26 volt az állás, innen már egyik csapat sem volt eredményes, bár mindkettő kezében ott volt a lehetőség a két pont megszerzésére. Ám csabai részről talán elégedettebbek lehetnek, hiszen egy nagy nevű ellenféltől vettek el egy pontot a végig kiélezett, és küzdelmes találkozót követően.

Skaliczki László: – Gratulálok a dunaújvárosiaknak és a lányaimnak is. Mind a két csapat megharcolt a győzelemért, nyerhetett volna ez is, az is.

György László: – Nagyon sok hibával tarkított mérkőzésen egy pontot sikerült szereznünk. A Békéscsaba nagyon jól küzdött.

line

Jegyzőkönyv

Tabella

line

Csatlakozzon az eseményhez facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/events/275949636160780/